Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

מישהו יכול להגיד מה בתכל'ס ההבדל בעלויות פר שנה בין רכב משפחתי לקטן?

למשל בין סיריון\גטס למאזדה 3 או פוקוס?

ההבדל בעלויות הדלק ברורות (אפשר לחשב בקלות) וגם המחיר :wink:

אבל מה ההבדל מבחינת הביטוח ? הטיפולים ? ירידת הערך? עוד??

לכמה זה מגיע ? 1000 ש"ח בשנה? 5000 ? יותר??

פורסם

האח הגדול? מה זה?

עכשיו ברצינות - אם אינך מקבל תשובה בפורום תוכל לעשות קצת מחקר עצמי.

ביטוח - יש בזאפ מחשבון ביטוח לרכב. הכנס בו נתונים היתותטיים של כמה כלי רכב ונתוני אמת שלך או של הנהגים במשפחתך, תוכל לקבל מושג על עלות הביטוח. כמוכן תוכל להתייעץ עם סוכן הביטוח שלך.

ירידת ערך - כמה דקות בדיקה במחירוני יד 2 ולוי יצחק יתנו לך את התשובה. כמובן שקשה לחזות את ירידת הערך העתידית.

עלות טיפולים - תלויה בעיקר במצב הרכב הספציפי שלך. אולי בכל זת יהיה כאן מישהו שיוכל להעלות עלויות מנסיונו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדקתי המון בעצמי,

ירידת ערך - ההבדל הוא במחיר הרכב בהתחלה - ההבדל הוא בערך 3000 ש"ח על פני 3 שנים.

דלק - על 7000 קמ בשנה, ההבדל בין רכב שעושה 1:10 ל1:14 יוצא 1500 ש"ח.

ביטוח - בערך 700 ש"ח.

כלומר, סה"כ 3000-3500 ש"ח לשנה הבדל.

השאלה היא באמת מבחינת טיפולים - כמה עולה בממוצע טיפול ברכב בן 3 שנים - ברכב קטן אל מול רכב גדול...

לפי איך שנראה לי זה יוצא עוד בערך 1000 ש"ח הבדל....

כלומר סה"כ 5000 ש"ח בשנה.

השאלה הגדולה - האם אני צודק או ממש טועה...

פורסם

דלק - על 7000 קמ בשנה

זה שם המשחק.

המספר שנקבת בו, הוא פחות ממחצית הקילומטראז' הממוצע לשנה בארץ.

לכן באמת, ההפרשים בין סופר מיני למשפחתית במיקרה שלך לא יהיו גדולים.

אפשר גם למצוא משפחתית עם ביטוחים זולים וטיפולים לא יקרים.

לכן, ההבדל יהיה בעיקר בירידת ערך.

וגם כאן אין נוסחה - יש רכבים משפחתיים ששומרים טוב על מחיר המחירון, ויש סופר מיני שצונחים במחיר.

יש עוד משהו - הגישה בקשר לרכישת רכב.

ישנם אנשים שקונים רכב לפי הצרכים שלהם, ויש כאלה, שהולכים "עם הלב".

לדעתי, ההפרשים בין גטס לפוקוס (במיקרה שלך, עם 7 אלפים ק"מ בשנה) יהיו פחות ממה שיצא לך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קשה לי לומר לך, אבל ההגיון אומר שאתה צודק. יש עוד גורמים משפיעים - למשל מדיניות מחירי חלפים ועבודה של היבואן, כלומר יתכנו הפרשים משמעותיים גם בתוך קבוצה מסויימת. וכמובן תלוי קצת במזל עם רכב ספציפי.

שכחת גורם אחד חשוב נוסף, והוא עלות המימון. תחשוב שאתה רוכש רכב משפחתי (חדש) ב-130K, או סופרמיני ב-105K. הפרש של 25,000 ש"ח. לכסף זה יש שני מקורות אפשריים, ועלותם בצידם:

1. הלואה - עכשיו הוסף לעלות הרכב היותר גדול את הריבית על הלוואה זו, שיכולה להגיע לכמה אלפי שקלים, וזאת בסביבת הריבית הנוחה יחסית היום. כיון שהלואות אלה בד"כ נושאות ריבית משתנה הרי שהריבית עלולה לצמוח באופן משמעותי משך חיי ההלוואה.

2. הוצאה מחסכונות - כלומר כסף שלא ירויח ריבית בבנק, חישוב דומה לסעיף הקודם, רק לא כסף שיוצא מהחשבון אלא כסף שלא נכנס אליו. בסופו של דבר זה שווה ערך. אפשר גם לראות זאת ככסף שלא יעמוד לרשותך למטרה אחרת ואז יהיה עליך לקחת הלואה לצרכים אחרים (למשל - הגדלת המשכנתא לרכישת דירה, או לקיחת הלואה לרכישת ריהוט או ציוד חשמלי חיוני) - ושוב חזרנו לסעיף הריבית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההבדל בביטוח הוא פחות מ-1K ש"ח, ההבדל בירידת ערך הוא גם זניח (כי יש הבדלים בעלות הרכישה וקשה להשוות את הנתון הזה). יש הבדל קטן גם ברישוי השנתי (500-1000 ש"ח).

ההבדל הכי משמעותי הוא בדלק. בעוד רכב סופרמיני צורך בממוצע 1:12-1:14 רכב משפחתי צורך בממוצע 1:9-1:11. לא נראה הבדל משמעותי אבל כשמחשבים את זה על פני 20K ק"מ בשנה למשך לפחות 3 שנים מגיעים להפרש של כ-10K ש"ח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה לכולם.

בגלל שאני קמצן :wink:, גם 5 אלף בשנה זה הרבה...

אני כנראה אלך על סיריון 2007

פורסם

הייתי בוחן זאת בזוית קצת שונה: האם הרכב ימלא את צרכיך? האם אתה נוסע רוב הזמן לבד או בזוג? האם אתה נוסע רוב הזמן בשטח עירוני או בפרברים ולא נוסע מרחקים גדולים לעתים קרובות? האם אתה זקוק לתא מטען גדול? אם התשובה לשלוש שאלות אלה חיובית, ואינך צופה שינוי מהותי בזמן הנראה לעיין - אתה בוחר נכון, כיון שאתה זקוק לרכב עירוני שבסופו של דבר יהיה גם חסכוני בדלק וגם נוח יותר בתנועה צפופה ובחניה חסרה.

השלב הבא הוא במחירת דגם ספציפי, אבל בחירה זו כבר ביצעת.

פורסם

אכן,יש לנו רכב ליסינג אחד (אקסנט) שישמש לכל הנסיעות.

הרכב שאני מחפש ישמש אותי כדי להקפיץ את הקטנה לגן ומשם לעבודה (15 ק'מ)

התלבטתי ארוכות בין הקטנות, ובעיקר בזכות הפורום פה, הגעתי למסקנה שהכי נכון יהיה לקנות סיריון...

מקווה שלא אתאכזב :-)

פורסם

אני גם עמדתי בדילמה דומה לשלך לפני שנה וחצי. אנחנו זוג צעיר (סטודנטים) ש-99% מהנסיעות שלנו מתבצעות עם מקסימום 2 אנשים ברכב ולמרות שהיינו יכולים לקנות כל רכב עד 100K ש"ח (ואפילו קצת יותר) בחרנו ביונדאי I10.

כמובן שכל האנשים צחקו, מה זה הקופסה הזו, זה לא בטיחותי, זה אוטו צעצוע, למה לא קניתם רכב משפחתי (הרי לפי הישראלי המצוי גם רווק בן 18 צריך להתנייד במשפחתית) וכו'.

היום אני יודע שעשיתי קניה חכמה, הרכב חסך לי הרבה עלויות (ביטוח זול, חסכוני בדלק) ולא הייתה אפילו פעם אחת שלא אמרתי לעצמי "חבל שלא קניתי רכב גדול יותר".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה מדבר על רכב שתפקידו להוביל מבוגר וילדה למרחקים קצרים. יש בידך יונדאי אקסנט שהיא, למעשה, סופרמיני מוארכת, והיא ממלאת את צרכי המשפחה בשלמותם. מנסיוני בעבר הרחוק, כאשר הילדים שלי היו קטנים, האקסנט של אותם ימים הספיקה לי לצורך נסיעה משפחתית לאילת כולל ציוד של תינוק וילדים במושבי בטיחות, אם כי בהחלט בצפיפות. אם הצורך שלך הוא הסעה של ילדה אחת ואפילו שני ילדים למרחקים קצרים אין צורך ברכב יותר גדול ורכב בגודל של האקסנט, גם ללא תא מטען נפרד יעשה את העבודה היטב. יהיה לו יתרון מבחינת צריכת הדלק וכושר התמרון בדרכים וחניות צפופות.

היייתי שוקל מעבר לרכב משפחתי בגודל מקובל באחד משני מצבים - אם המשפחה עומדת לפני גידול (עד 3 ילדים) או אם נדרש רכב לנסיעות יותר ארוכות עם מטען או מושבי בטיחות, שאז האקסנט, או כל סופרמיני אחרת, תהיה צפופה.

פורסם

תודה על התגובות!

האקסנט היא מליסינג ואנחנו מאוד מרוצים ממנה!

אשתי משתמשת בו באופן יומי, ואני - אחרי שנשברתי מהתחבורה הציבורית של המדינה שלנו, מחפש רכב שיעשה 30 ק'מ ביום. וזהו.

בנוגע לi-10 - באמת אהבתי אותה, הגרסאות האוטומטיות :

1.1 ליטר = 83 אלף

1.25 = 88 אלף.

במחיר הזה נראה לי כבר עדיף i-30 או מאזדה 3 מ2008.... שהן הרבה יותר בטיחותיות ונוחות....

פורסם

לגבי ה-3 - אישית התאכזבתי מאוד מכך שלמרות ממדיה החיצוניים הנדיבים המרחב הפנימי שלה מאכזב מאוד, וגם מבחינת סחיבה (בעליות של חיפה) היא לא מבריקה, מאידך צריכת הדלק שלה גבוהה. להעיר כי אני (או ליתר דיוק, אשתי) נוסעים במאזדה מדגם 2010, כלומר הצורה החדשה, ובגרסת הליסינג, וכדאי לך מאוד לבחון אם העלויות המוגדלות של דגם זה מוצדקות לצרכיך. תביא בחשבון שכיון שהמכונית יותר גדולה מהאקסנט היא תהפוך מהר מאוד לרכב העיקרי במשפחה ולכן התחשיב של 30 ק"מ ביום יתפח.

פורסם

כל עוד הדלק ביונדאי הוא חינם (ליסינג) הוא יישאר הרכב העיקרי :lol:

היה לי בעבר מאזדה 3 וגם יונדאי I30 -(שניהם מליסינג) ודווקא הייתי מאוד מרוצה.

הבעייה שעלתה בסופ"ש האחרון - שאשתי לא כ"כ לא רוצה רכב קטן בגלל שהוא פחות בטיחותי (כנראה קטע של אם שמגוננת על ילדיה...)

אז אני מתחיל להתסכל על סופר מיני\משפחתיות שהדגש העיקרי הוא בטיחות ....

• תוכן חדש...