Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"ה

אשמח אם יאירו את עיני בהשוואה הזאת.

התקציב: 35,000

מה יהיה השימוש ברכב? אני זקוק לרכב בעיקר לצורך גיחות לא קבועות לדייטים/בילויים וכד' מחוץ לעיר. (בין 5 ל 12 כל חודש) לא לסידורים בעיר וכד'.

אני מניח שהנסועה הצפויה לחודש ממוצע תהיה כ-1000 ק"מ, רובם הגדול מחוץ לעיר.

לפי החישוב המוקדם שלי כשהחלטתי לקנות רכב, תכננתי להוציא כ- 1500 ש"ח ממוצע לחודש על הרכב, כולל כל הביטוח והטיפולים והדלק והבלת"מים.

אז מה ההתלבטות?

עד עכשיו הייתי נעול בחיפושים על סיויק 2000-2002 או על פוקוס עד 2004 (הדגם המוצלח יותר), בתקווה שתימצא לי מציאה יפה עד 100,000 ק"מ, אולי קצת יותר.

למה סיויק? כי קראתי פה בפורום, ושמעתי עליה שהיא אמינה כבר שנים, שאנשים מרוצים ממנה, אולי לא שיאנית בחסכון בדלק, אבל הנהיגה כיפית, האחזקה שפויה והאמינות רבה.

לפה פוקוס? כי להורים שלי יש אחת כזאת (2002) כבר 5 שנים, היום היא כבר עם 210,000 ק"מ ברזומה ובאמת נשמה טובה של אוטו. בניגוד למה שהרבה כתבו פה בפורום היא נוחה בהחלט לדעתי, היא אמינה בהחלט על פי הנסיון, והיא לא שתיינית גדולה. וגם תמיד שמעתי שזה נחשב לרכב בטוח מאוד. אחנו גרים בהר, ומהר מאוד הבנו שפוקוס לא מפרקת עליות להנאתה, אבל אם יודעים לנהוג ולא דחוף להיות על 100 קמ"ש בעליות, זה סבבה לגמרי. שלא לדבר על הפיתולים הרבים והחדים שהיא לא ממצמצת בהם ונותנת הרגשה בטוחה.

והערב התקשר אלי מכר עם הצעה שנפלה לידיו:

מאזדה 626, שנת 2001, שעשתה רק 75,000 ק"מ (!), יד ראשונה, טופלה כראוי, ונראית שמורה ויפה.

המחיר עוד לא סגור, אבל הבנתי שהתקציב שלי, 35,000, לא יהווה בעיה.

אז מה אתם אומרים?

לשנות את הכיוון וללכת על המציאה?

תלוי במחיר הסופי?

הגודל קצת מבאס, אבל זה לא מה שיפיל אותי אם תגידו לי שזאת עסקה טובה.

חששתי מאמינות כי אני לא מכיר את ה626, אבל פה בפורום הרבה כתבו שהאמינות מצויינת.

כעת נותר רק

• החשש משתיינות קשה או
  • פנים אחרים של אחזקה שיוציאו את שכרי בהפסדם...

"רכב חופשי, אזרח!"

• תוכן חדש...