Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

תופעה חדשה ומטרידה: לאחר שהווישרים עושים 2-3 מחזורי עבודה נשרף הפיוז בתיבת הפיוזים. מדובר בפיוז בן 16A, שמחובר אליו גם הצופר. כבר החלפתי ככה 4 פיוזים בימים האחרונים. מאחר שהרכב משמש בימים האחרונים את אשתי, התופעה הפכה להרבה יותר מטרידה.

האם למישהו יש רעיון להתמודדות?

מה יקרה אם אחליף לפיוז בעל עמידות לזרם יותר גבוה? (גם על תיבת הפיוזים כתוב 16A!)

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אילן שלום רב !

באם תחליף לאמפר גבוה יותר, אתה עלול לגרום לשריפת מנוע המגבים, להתכת חוטי החשמל המובילים אליו, ועלול לגרום לשריפת צמת החוטים , ולשריפת הרכב.

הימנע מלהגדיל את הפיוז מעל 16 אמפר.

וגש לחשמלאי רכב, לבדוק את הסיבות לקצר.

נצל את ההזדמנות שאנו נמצאים בתקופת שרב, ללא גשם, ואל תמתין לרגע האחרון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יכול להיות שאתה מפעיל את המגבים ללא מים בכלל.

אם החלון יבש וללא מים המגבים מתאמצים מכיוון שיש התנגדות גבוהה לתנועה, בעקבות כך המנוע מתאמץ ופיוז נשרף.

תנסה להפעיל אותם עם מים ולא על חלון יבש.

בנוסף יכול להיות שהמגבים עצמם יבשים ויוצרים התנגדות, אם אתה רוצה להימנע ממוסך אולי שווה לנסות להחליף אותם,

תקפיד על גודל שמתאים לרכב.

פורסם

ההצעה שלך נשמעת מוזרה. אם פיוז נשרף על הסיבות האלה אז זה כבר מצביע על בעיה. בכל אופן, אין לי מה להפסיד (חוץ מפיוז) אז מה שאעשה הוא לכופף את הוישרים אחורה, כך שלא יגעו בכלום, ואז להפעיל, ולראות מה יקרה. תודה.

פורסם

ככל הנראה מנוע מגבים מקצר במהלך עבודה מסויים או מגעים רופפים יכולים גם להוביל לבעייה מסוג זה בכל מקרה

דיברתי איתך בפרטי ,אתקשר ונדבר.

אלי.

פורסם

מעניין

אצלי בלנסר קלאסיק שנת 2000 , נשרף כל כמה שבועות המנוע של המתיזי מים.

מישהו יודע למה ?

תמיד יש מים במיכל נוזלים, ואני בקושי משתמש בו...

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

עוד לא התעסקתי ממש בבעיה, בין היתר משום שכרגע הפיוז שמותקן הוא ה-16A האחרון שנשאר לי, כך שאני מפחד לעשות עליו ניסויים. מסתבר שחידוש מלאי הפיוזים לוולוו הוא משימה לא פשוטה כלל ועיקר. בדקתי בכמה חנויות חלפים (צנטרל, סלמה, האחים בב"ב, כמה חנויות בקאסם...) בשום מקום כבר לא מחזיקים פיוזים כאלה. אני יודע שפעם הם היו די שכיחים, גם בקורטינה MK3 שהיתה לי היו גם כאלה, ובזמנו לא היתה בעיה להשיג.

האם מישהו ראה, מישהו שמע איפה אפשר להשיג כאלה?

אגב, הפיוז בתמונה הוא 8A, ה-16A הוא אדום.

19Nov_0001.jpg

פורסם

נשמע כמו בעיית אדמה, חבר כבל נפרד לאדמה (לגוף הרכב) וממנו לגוף מנוע המגבים, זה אמור לפתור את הבעיה.

פורסם

קצת אחרי צנטרל יש את גלאור. הם מתעסקים בעיקר עם אביזרי חשמל וכבר יצא לי למצוא אצלהם כל מיני פריטים "אקזוטיים" שלא מצאתי בחנויות אחרות. נסה את מזלך :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עוד לא התעסקתי ממש בבעיה, בין היתר משום שכרגע הפיוז שמותקן הוא ה-16A האחרון שנשאר לי, כך שאני מפחד לעשות עליו ניסויים. מסתבר שחידוש מלאי הפיוזים לוולוו הוא משימה לא פשוטה כלל ועיקר. בדקתי בכמה חנויות חלפים (צנטרל, סלמה, האחים בב"ב, כמה חנויות בקאסם...) בשום מקום כבר לא מחזיקים פיוזים כאלה. אני יודע שפעם הם היו די שכיחים, גם בקורטינה MK3 שהיתה לי היו גם כאלה, ובזמנו לא היתה בעיה להשיג.

האם מישהו ראה, מישהו שמע איפה אפשר להשיג כאלה?

אגב, הפיוז בתמונה הוא 8A, ה-16A הוא אדום.

הפיוז נקרא 'טורפדו' וניתן להשיג חבילה של פיוזים בחנות מול גל-אור שציין קודמי או להזמין ב-EBAY.

http://cgi.ebay.co.uk/Torpedo-Type-Fuses-Pack-10-different-piece-fuses-/150366720164?pt=UK_Campervan_Caravan_Accessories&hash=item23028e10a4

http://cgi.ebay.co.uk/20-x-CONTINENTAL-CERAMIC-CAR-FUSES-5-25-AMP-Torpedo-NEW-/200504739767?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2eaf0387b7

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום חברים,

1. חבילת פיוזים טורפדו מצאתי אצל חנות חלפים "עמוס גואטה" ברח' פנקס באזה"ת הישן בנתניה.חבילה ובה 10-12 פיוזים מתוחם שלושה של 16A, עולה 7 ש"ח.
  2. אא"ה, מחר אפנה זמן להתעסק עם התקלה עצמה, ובין היתר איישם את הצעות החברים. הפחד שלי הוא שבידוד החוטים בצמת החשמל נרקב ומקצר, ואז זו צרה צרורה. אם הבעיה במנוע עצמו - יש לי מנוע חלופי.

תודה.

פורסם

צביקה אתה מלך. הגעתי אליו בהמלצתך, זה נכון, ועשיתי את זה בוולוו שלי, אחרי שהיא זכתה לטיפול אוהב ויוצא דופן באיכותו, שכלל בין היתר כיוון קרבורטור, אבל לא רק, אלא גם ישור קו אוהב בתחומים נוספים, כמו פילטר דלק והחלפת צינורות ועוד ועוד. והכל בצורה אחראית ומקצועית. אבל על כל זה לא פירטי כאן קודם, כי התכוונתי לעדכן על כך בשרשור בנושא הקרבוקטור של הוולוו, מייד אחרי שאעבור את הטסט, וכן גם אעשה.

כך או כך, הבעיה של הוישרים עודה ממתינה לפתרון...

שבת שלום ותודה.

פורסם

חברים, ככל הנראה הבעיה נפתרה, ואני חוזר לעדכן:

מסתבר שהיו כמה דברים לא תקינים:

1. בעקבות העצות של אלי ושל jacky בדקתי את ההארקה של מנוע הוישרים, ומה גיליתי? שגוף המנוע שאינו מקוצר לגוף הרכב (בניגוד למה שאמור להיות), אף שהבורג שמחזיק את המנוע דווקא כן מקצר. הידוק הברגים בשישית הסיבוב פתר את הבעיה. בשלב זה הוישרים עובדים כהלכה:wink:, אך ברגע שאני מנסה להפעיל את השפריצר, הופה מיד נשרף הפיוז.
  2. והנה, בדיקה של מנוע המשאבה גילתה כי שני מוליכים (+,-) גלוים באזור החיבור למנוע ונוגעים זה בזה. {עבודה של מוסך וולוו "המהיר" (מי שמכיר מכיר) שראה צורך לפרק את המנגנון במטרת טיפול במשהו אחר, וחיבר את החוטים באופן זה:snipersmi}. החלפת המחבר במחבר חלופי שהיה מצוי ברשותי, פתרה את שריפת הפיוז, אבל מים מהשפיצר עדיין אין.
  3. מעבר על צינוריות המתז גילתה כי מישהו פירק את צינוריות הכניסה/יציאה של המשאבה וחיבר אותן הפוך (עבודה של אותו מוסך. למה הוא נגע בזה בכלל?:2gunfire:)

זהו סוף טוב הכל טוב.

דיברתי איתך בפרטי ,אתקשר ונדבר.

אלי.

אין בעיה, אני ממתין. אמנם לבד, בחושך, בקור, אבל ממתין.:lol:

• תוכן חדש...