Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לבנק

ToMeR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח שאובדן הבריאות והזמן בהתעסקות העברת הוראות קבע, כרטיסי אשראי, מספרי חשבון לביטוח לאומי, קופת חולים, מקום העבודה, צבא וכד' שווה את הדברים שמרוויחים במעבר מבנק לבנק או מספק שירות אחד לאחר. בסופו של דבר כולם אותו הדבר.

אני מעדיף בנק שלא יטריד אותי וברגע שאני צריך אני יוכל לעשות את הפעולות שצריך גם אם זה יעלה לי כמה שקלים יותר.

כל המעברים האלה מזכירים לי את האמריקאים שנוסעים מחוץ לעיר מאה קילומטר כדי לתדלק על 10 סנט פחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי, בבנקים, כמו בחברות הסלולר, ההבדלים בין הבנקים הם כל כך זניחים, שאין טעם לעשות את המאמץ לעבור מבנק לבנק אחר.

אני רציתי לעבור מהבנק בו אני מנהל את חשבונית לסניף אחר (בגלל עמלות ניהול חשבון ומסגרת אשראי מנופחות), לבנק אחר שאינו גובה עמלת שורה, אבל הפרש עלות עמלת אחזקת ניירות ערך הייתה שווה, בערך, להנחה בדמי ניהול החשבון.

בסופו של יום, לאחר שעברתי בין כל הבנקים, לא מצאי בנק זול בצורה משמעותית (יותר מכמה שקלים בודדים בחודש בחישוב שנתי).

אז החלטתי להשאר בבנק שבו מכירים אותי למעלה מ-10 שנים.

פורסם
אם זה באמת 1500 שקל מתנה, בוודאי ששווה.

אם זאת סתם הלוואה של 1500 ש"ח באפס ריבית, לא שווה.

תקן אותי אם לא הבנתי את מה שתיארת בנוגע ל"1500 מזומן לחשבון".

הבחור מתחתיך צודק אבל אני אחדד בקצת :

אתה מקבל 1500 ישרות לעובר ושב, במקביל נפתחת הלוואה ל3 שנים של 40 ומשהו שקלים לכל חודש בחודש שבו עמדת בתנאים(2000 ש"ח בכרטיס אשראי ועוד משכורת של כ5000 ש"ח) אתה מזוכה אוטומטית בסכום ההלוואה ,ככה שחודש בחודשו אתה נמדד, בגדול לקוח סטנדרטי שממילא מוציא סכומים גבוהים מאלו באשראי ומכניס משכורת גבוהה מ5000, אז כל חודש מזוכה על סכום ההלוואה וככה יוצא שקיבלת 1500 ש"ח מתנה.

באגירה, מראש לא דיברתי על אנשים קשיי יום אלא על לקוחות נורמטיים (ואל תגיד לי עכשיו שרוב האוכלוסיה היא קשת יום), חלק נכבד מהציבור ,גם בפורום הזה, לא מנהל שום מערכת יחסים ישירה עם הבנק אלא מערכת יחסים אינטראקטיבית דרך האינטרנט,זה לא משנה לאנשים כאלו(שאני בינהם) איך קוראים לאתר, מזרחי טפחות או פועלים או כל בנק אחר, אני אומר נותנים לך כסף/הטבות/הלוואות גדולות ללא ריבית, והבנק שלך לא מוכן להשוות תנאים תעבור בנק, אני בטוח שעם חברת סלולאר או אינטרנט שנראית לך פחות אטרקטיבית,אתה לא נשאר ,למה לא עם בנק כזה?

שי, אולי אני אפתיע אותך(או שלא) אבל חוק מסגרת האשראי הוא בדיחה עלובה, אני לא מכיר אדם ואם יש כאלו אז הם מעטים,שלא הגדילו להם את מסגרת האשראי במידה והם ביקשו,גם כאלו עם הכנסות לא סדירות ולא גדולות,זה קורה בכל בנק בלי קשר לוותק או קשרים, אני בטוח שאם יש וותק וקשרים אז יכול רק להועיל אבל זה בטח לא הקש שישבור את גב הגמל.

צבי, היום הבנק עושה עבורך את כל הפעולות הללו, אתה פשוט לא צריך לעשות שום דבר יוצא דופן, וגם אם יש צורך בלהעביר הוראת קבע אחת או שתיים זה מה שישבור אותך?

אתם פשוט צריכים להבין שהכח שלנו כצרכנים הוא היכולת להעמיד את נותני השירות על מקומם, לא משתווים למתחרים אז עוזבים(כמובן כל מקרה לגופו וההתחייבויות שלו מול הבנק).

פורסם
שי, אולי אני אפתיע אותך(או שלא) אבל חוק מסגרת האשראי הוא בדיחה עלובה, אני לא מכיר אדם ואם יש כאלו אז הם מעטים,שלא הגדילו להם את מסגרת האשראי במידה והם ביקשו,גם כאלו עם הכנסות לא סדירות ולא גדולות,זה קורה בכל בנק בלי קשר לוותק או קשרים, אני בטוח שאם יש וותק וקשרים אז יכול רק להועיל אבל זה בטח לא הקש שישבור את גב הגמל.

חוק מסגרת האשראי (תקנה 325 של המפקח על הבנקים) הוא הכל חוץ מבדיחה. אני כותב לך את זה בתור מישהו שהיה במערכת הזאת.

בסניף שבו עבדתי, לקוחות היו מקבלים הגדלת מסגרת רק במידה והיינו באמת משוכנעים שבתום תקופת ההגדלה הם אכן יכסו את החוב. אלה שלא נתנו בהם אמון (מסיבה כזו או אחרת) לא קיבלו הגדלת מסגרת, גם אם המשמעות של זה היתה החזרת צ'ק, אי תשלום למוטב או אפילו העברת החזר הלוואה ליתרת פיגורים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתם פשוט צריכים להבין שהכח שלנו כצרכנים הוא היכולת להעמיד את נותני השירות על מקומם, לא משתווים למתחרים אז עוזבים(כמובן כל מקרה לגופו וההתחייבויות שלו מול הבנק).

מיכאל, ברור שאת החוק קל לעקוף אבל כמו שלפניו היית צריך אישור מהסניף כדי לחרוג מהמסגרת כך גם היום. גם אז וגם היום ההיסטוריה שלך היא שתקבע אם תקבל חריגה או שלא תקבל אותה.

לגבי כוח כצרכנים ברור שאתה צודק אבל הקריטריום מבחינתי הוא לא כמה שקלים בחודש אלא הנוחות, הזמינות והשירות שאני מקבל. עזבתי בעבר בנקים (כלקוח פרטי וכלקוח עסקי) בגלל שירות גרוע ואני מוכן לשלם קצת יותר בשביל הנוחות שלי.

כיום בבנק שאלעד עזב (בלי להגיד שלום אפילו כשהפסיק לשחק בחשבון שלי) יש לי זמינות טובה, נוחות ושקיפות ששוים לי את הריביות הקצת יותר גבוהות שאני משלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חוק מסגרת האשראי (תקנה 325 של המפקח על הבנקים) הוא הכל חוץ מבדיחה. אני כותב לך את זה בתור מישהו שהיה במערכת הזאת.

בסניף שבו עבדתי, לקוחות היו מקבלים הגדלת מסגרת רק במידה והיינו באמת משוכנעים שבתום תקופת ההגדלה הם אכן יכסו את החוב. אלה שלא נתנו בהם אמון (מסיבה כזו או אחרת) לא קיבלו הגדלת מסגרת, גם אם המשמעות של זה היתה החזרת צ'ק, אי תשלום למוטב או אפילו העברת החזר הלוואה ליתרת פיגורים.

אני לא מדבר מיידע פנימי של אחד שעבד במערכת אלא ממידע שמגיע מהסובבים אותי,שחלקם הם לקוחות ממש,אבל ממש גרועים,אני מאמין שאתה יודע יותר טוב ממני את איכות אכיפת החוק אבל לפחות ממה שאני רואה סביבי,זה בדיחה.

מיכאל, ברור שאת החוק קל לעקוף אבל כמו שלפניו היית צריך אישור מהסניף כדי לחרוג מהמסגרת כך גם היום. גם אז וגם היום ההיסטוריה שלך היא שתקבע אם תקבל חריגה או שלא תקבל אותה.

לגבי כוח כצרכנים ברור שאתה צודק אבל הקריטריום מבחינתי הוא לא כמה שקלים בחודש אלא הנוחות, הזמינות והשירות שאני מקבל. עזבתי בעבר בנקים (כלקוח פרטי וכלקוח עסקי) בגלל שירות גרוע ואני מוכן לשלם קצת יותר בשביל הנוחות שלי.

כיום בבנק שאלעד עזב (בלי להגיד שלום אפילו כשהפסיק לשחק בחשבון שלי) יש לי זמינות טובה, נוחות ושקיפות ששוים לי את הריביות הקצת יותר גבוהות שאני משלם.

שוב פעם שי,מה שאני עושה לא מתאים לכל אחד,אתה משתמש בשירותים האישיים והפרונטליים של הבנק,אני לא,כאשר אני עוזב בנק לטובת בנק אחר, זה בשביל הטבות מיידות של כסף מזומן שמסתכמות במעל 1000 שקלים בממוצע ובנוסף הטבות בחישוב שנתי של עוד כמה מאות שקלים, זאת סיבה מספיק טובה בשבילי לעשות מאמץ של שעה ,שעה וחצי בשיחות עם נציגים.

המצחיק הוא שיש כאלו שמוכנים להתווכח שעה בטלפון עם נציג של ספקית אינטרנט בשביל הנחה של 2 שקלים בחודש מול מתחרה ,אבל בנושאים שבהם יש להם יותר "בשר" לחסוך ,הם לא משקיעים מינימום מאמץ.

כל אחד ודרכו הוא להתנהל.

פורסם
הבחור מתחתיך צודק אבל אני אחדד בקצת :

אתה מקבל 1500 ישרות לעובר ושב, במקביל נפתחת הלוואה ל3 שנים של 40 ומשהו שקלים לכל חודש בחודש שבו עמדת בתנאים(2000 ש"ח בכרטיס אשראי ועוד משכורת של כ5000 ש"ח) אתה מזוכה אוטומטית בסכום ההלוואה ,ככה שחודש בחודשו אתה נמדד, בגדול לקוח סטנדרטי שממילא מוציא סכומים גבוהים מאלו באשראי ומכניס משכורת גבוהה מ5000, אז כל חודש מזוכה על סכום ההלוואה וככה יוצא שקיבלת 1500 ש"ח מתנה.

quote]

לגבי החלק שהדגשתי- אתה בטוח במה שאתה אומר? אני גם בתוכנית דומה במזרחי-טפחות, אם כי סכום הרבה יותר קטן בגלל משכורת נמוכה יותר, התנאים שלי הם 500 ש"ח באשראי בלבד. אז אם בחודש אוגוסט גיהצתי ב3,000 ש"ח ובספטמבר ואוקטובר ב200 ש"ח- זה לא מתאזן לבד? אני אחוייב על ספטמבר ואוקטובר?

תודה

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אני כישראלי טיפוסי:

מצד אחד עצלן (לא רוצה להשקיע במעבר בנק),

מצד שני "לא פרייאר",

דואג בכל פעם שיש מבצע לעובדים, שמפורסם אצלנו (אני עובד במפעל גדול), לפנות לבנק שלי עם ההטבות שמעניינות אותי.

בינתיים (זה קרה 3 פעמים בעשור האחרון), הם תמיד דאגו לבצע השוואת תנאים לתקופה מתאימה(ולפעמים קצת יותר)

לפעמים נאלצתי להגיע לדרגים גבוהים יותר בבנק, אך בכל מקרה רק בשיחות טלפוניות (ושימוש בפקס).

אני ממליץ לבחון אפשרות זו.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

בנק עם הסניף הקרוב ביותר למקום מגוריך שפתוח ביום שישי

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ל-XPLANE ומיכאל, תודה על ההסבר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לגבי החלק שהדגשתי- אתה בטוח במה שאתה אומר? אני גם בתוכנית דומה במזרחי-טפחות, אם כי סכום הרבה יותר קטן בגלל משכורת נמוכה יותר, התנאים שלי הם 500 ש"ח באשראי בלבד. אז אם בחודש אוגוסט גיהצתי ב3,000 ש"ח ובספטמבר ואוקטובר ב200 ש"ח- זה לא מתאזן לבד? אני אחוייב על ספטמבר ואוקטובר?

תודה

לא, זה לא מתאזן. כל חודש הוא יחידת זמן העומדת בפני עצמה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

באסה. זה גם מה שאני חשבתי. אבל שאלתי את הבנקאי האישי שלי והוא אמר לי שזה כן מתאזן וזה נבדק בסוף השנה רק ועושים ממוצע. אבל הוא לא נשמע כל כך יודע. הוא נשמע כאילו הפתעתי אותו בשאלה שלי והוא אמציא משהו על המקום.

אם הוא אמר את זה- זה תופס? יש לי איזושהי דרך להכריח אותם לעמוד במה שהוא אמר לי בשיחה טלפונית לא מוקלטת?

hagggg55 כתב:

פורסם

כשקיבלת את המענק הזה, הוחתמת על התנאים שלו. בדוק על מה חתמת.

אם יש חודש ספציפי שבו לא עמדת בתנאים בשל סיבה אובייקטיבית, לסניף יש שיקול דעת האם לזכותך על החיוב, אבל זה ממש לא נבדק לך לאורך השנה.

אם השיחה אינה מוקלטת, תהיה לך בעיה להוכיח שהדבר נאמר לך.

פורסם

בחוזה זה כמו שאתה אמרת. אבל הנציג אמר אחרת. אם אני אקליט אותו עכשיו אומר את זה.

מה אני יכול לעשות עם ההקלטה? פשוט לא להגיד כלום עד לפעם הראשונה שיורידו לי מהמענק ואז להגיד שיש לי את זה מוקלט?

hagggg55 כתב:

פורסם

אתה לוקח כאן סוג של הימור. יכול להיות שבסופו של דבר באמת תצליח, אבל תחשוב אם זה שווה לך את כל ההתעסקות, ההשקעה והעצבים.

בנוסף, קח בחשבון שהבנק יכול לטעון שעצם זה שהקלטת את השיחה, יש בזה כדי ללמד על כך שלא נהגת בתום לב, מה ששם אותך בעמדה בעייתית משהו.

לשיקולך.

• תוכן חדש...