Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול הסתיים הביטוח לרכב שלי (חובה + מקיף). את הביטוח המקיף חידשו באופן אוטומטי (שזו חוצפה בפני עצמה - עוד לא קיבלתי בכלל את הפוליסה אלא צפיתי בה באינטרנט), אך את תעודת ביטוח החובה שילמתי באמצעות אתר האינטרנט שלהם, 4 שעות לפני תום הפוליסה - וזאת כי הם לא טרחו לשלוח תעודת חובה בדואר כדי שאשלם אותה.

המצב כעת הוא שיש לי ביטוח בתוקף (חובה + מקיף), אבל אני נוסע בלי תעודת ביטוח חובה בכלל. התקשרתי לשירות הלקוחות וביקשתי שישלחו בדואר, אך זה ייקח לפחות 7 ימי עסקים ולכן ביקשתי שישלחו לי העתק למייל.

השאלה היא כזאת: מבחינת החוק, האם ניתן להדפיס את התעודת הביטוח ובמקרה של מחסום משטרתי להראות לשוטר את הדף מהמדפסת? זה העתק של התעודת ביטוח ויש לי אישור על התשלום. אם לא אז מה לעשות במצב כזה?

תודה מראש,

גיא.

פורסם

תבקש שיפקססו לך. סוכן הביטוח שלי טוען שזה מספק.

ד"א - הדואר מגיע בד"כ תוך יומיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני זוכר שיומיים אחרי שרכשתי את הגולף עצר אותי שוטר לבדיקה שגרתית, כמובן שתעודה של הביטוח לא היה לי.

היה רק העתק שהסוכנת שלחה בפקס, לדברי השוטר זה "לא אוכל", ומבחינתו הוא יכול לתת לי דו"ח כי אין לי את המקורית.

הסברתי לו שהרכב בסך הכל יומיים אצלי והראתי לו אפילו העברת בעלות, לא השפיע עליו כל כך למרות שבסוף וויתר לי. 

פורסם

לי קרה מקרה דומה.

חידשתי את הביטוח ברכב, ולא שמתי את התעודה החדשה ברכב. עצרו אותי לבדיקת רשיונות,

והסברתי לשוטר שיש לי ביטוח תקף לרכב, אבל הוא בבית.

אז הוא נתן לי דוח הצגת רשיונות, הלכתי בבוקר לתחנת המשטרה, הראתי להם שיש לי תעודת ביטוח תקפה,

ושילמתי מאה שקל.

צילום של רשיון רכב/ביטוח רכב לא תקף אם אין לו חותמת נאמן למקור אדומה של קצין רכב.

פורסם

והנה האמת לאמיתה, ככה זה בחוק, וכל שוטר ואפילו מפקד משטרת התנועה לא יתווכח:

נאמר וניגמר לכם הביטוח (פקע) ואתם בטלפון עם סוכן הביטוח.

מקליד דרך הטלפון את הפרטים שלכם וגובה על המקום, את כספו מכרטיס האשראי שלכם. עד פה התשלום.

הוא ישאל (או שאתם מיוזמתכם תגידו), שאתם צריכים לצאת מהבית ואיך תעודת הביטוח (שהוא הדפיס על המקום בזמן השיחה איתכם) תגיע אליכם והנה השיטות:

מייל או פאקס.

מדפיסים את תעודת הביטוח, ויש לכם תעודת ביטוח תקפה, עד לקבלת התעודה המקורית שתתקבל בדואר.

עכשיו לעניין החשוב ביותר:

חשוב חשוב חשוב, שיראו את ה-תאריך, את החותמת ו/או החתימה של סוכנות הביטוח.

אין אף שוטר בארץ, שיעז להתווכח איתכם (תענו לו, חופשי, מה הוא יעשה? שיתקע דו"ח, הוא ממילא יבוטל) ולהגיד שזה לא תופס.

רוצים יותר מזה? שוטר תנועה בכיר במשטרה אמר לי את כל זה, ולא מאתמול ולא מלפני יומיים.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

תעודת ביטוח ורשיון רכב מצולמת תופסת אין ויכוח כל רכבי ההשכרה נוסעים ככה!

הכוונה שלי הייתה שכאשר אין ברכב שום תעודה.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

1. חובה לנסוע עם תעודת ביטוח ורשיונות מקוריים.

2. צילום לא תופס*

3. באין מסמכים מקוריים, ניתן לזמנכם לתחנה להצגת רשיונות וכן קיימת אופציה לקנס.

4. קיימת הנחיה פנימית במשטרה, לא לתת דוחות לנהגים על חוסר במסמכים שניתן לאמת את קיומם ותקפותם ע"י בדיקה במסוף.

5. ההנחיה הזאת רלוונטית כשזאת העבירה היחידה. אם בלאו הכי נעצרתם בגלל עבירה אחרת, יכולים להעמיס עליכם גם את ענין הרשיונות. (היות וזאת הנחיה פנימית, אי אפשר לדעת אם יודיעו לנו מתי החליטו לבטלה ולחזור למתכונת הישנה).

6. * רק ציי רכב המחזיקים קצין רכב, רשאים לנפק צילומי רשיונות ותעודות ובלבד שהצילום נושא חותמת עם פרטי קצין הרכב ומס' הרישיון שלו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

גם אני באותו סלט,

העברתי בעלות בערב החג, מה שיצר אצלי 4 ימים שנאלצתי לנסוע בלי תעודות כלל (כי אני יודע שצילום לא תופס, וגם אין לי מדפסת בבית).

יש לי פרצוף של אשכנזי + טופס העברת בעלות. אז אני מניח שמקסימום היו מזמינים אותי להציג את זה בתחנה במועד מאוחר יותר.

משכנתא זה קל

פורסם
והנה האמת לאמיתה, ככה זה בחוק, וכל שוטר ואפילו מפקד משטרת התנועה לא יתווכח:

נאמר וניגמר לכם הביטוח (פקע) ואתם בטלפון עם סוכן הביטוח.

מקליד דרך הטלפון את הפרטים שלכם וגובה על המקום, את כספו מכרטיס האשראי שלכם. עד פה התשלום.

הוא ישאל (או שאתם מיוזמתכם תגידו), שאתם צריכים לצאת מהבית ואיך תעודת הביטוח (שהוא הדפיס על המקום בזמן השיחה איתכם) תגיע אליכם והנה השיטות:

מייל או פאקס.

מדפיסים את תעודת הביטוח, ויש לכם תעודת ביטוח תקפה, עד לקבלת התעודה המקורית שתתקבל בדואר.

עכשיו לעניין החשוב ביותר:

חשוב חשוב חשוב, שיראו את ה-תאריך, את החותמת ו/או החתימה של סוכנות הביטוח.

אין אף שוטר בארץ, שיעז להתווכח איתכם (תענו לו, חופשי, מה הוא יעשה? שיתקע דו"ח, הוא ממילא יבוטל) ולהגיד שזה לא תופס.

רוצים יותר מזה? שוטר תנועה בכיר במשטרה אמר לי את כל זה, ולא מאתמול ולא מלפני יומיים.

אז תאמר בבקשה ל"קצין המשטרה הבכיר", שיגש וירענן את ידיעותיו בחוק!

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אז תאמר בבקשה ל"קצין המשטרה הבכיר", שיגש וירענן את ידיעותיו בחוק!

קומפאי דיי ידידי דיי!

השבוע הבא עלינו לטובה ואין צורך בעוקצנות.

הנה האמת, בבת אחת, אחת ולתמיד:

אפשר ומותר לנוע עם צילום של תעודת הביטוח.

אסור לנוע עם צילום, של רשיון הרכב.

בעניין תעודת הביטוח והצילום שלה, ברור שזה לא לעולמי עד, בלי סוף, לתמיד.

הכוונה שלי הייתה, שמותר לנוע כך, עד שתגיע תעודת הביטוח המקורית, אם בדואר או בפאקס וכ'ו.

לא תמיד צריך, לשבור מילה של אחרים ידידי, לא תמיד אתה (הכוונה לכל אחד, לא אלייך אישית), תמיד יודע יותר טוב מהאחר.

סרקזם? אתה? לא מתאים חבר.

שבוע נפלא ידידי.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

מוזר לשמוע את זה, כי כשאני עשיתי את הביטוח שלי הסוכן אמר שמספיק לנסוע עם ביטוח מהמדפסת וככה אני נוסע איתו מאז הקנייה (לפני שבועיים) חוצמזה כנ"ל לגבי חברים שלי שנוסעים ככה ואמרו לי שזה בסדר.

• תוכן חדש...