Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הליילנד טייגר רויאל 1976, "האוטובוס הצהוב" - אוטובוס האספנות הראשון בארץ, שהושק בת"א בסוף יולי - יצא לסיבוב הופעות חווייתי בליווי כתב מוכשר במיוחד וצלם מגלובס (לא אני הפעם, זה כבר ניגוד עניינים :-D) והתוצאה לפניכם - חומר קריאה מהנה לחג.

שאפו ענקי לבעליו ומשפציו - אייל עובדיה, בני הספל ושותפים וחברים נוספים - לקחתם את ה"שריטה" צעד ארוך (13 מטר?) קדימה!

בהזדמנות זו - שנה טובה וחג שמח לכולם, ו... יש עוד מישהו כאן שלא הצטרף למועדון החמש ולא עשה מנוי לגלובס?...

רון פז

(ששמר את ההודעה ה-100 בפורום למשהו מלבב שכזה)

tiger.pdf

tiger1.pdf

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
ובנוסף, בעיתון "הגה" של החודש יש כתבה על הטייגר הצהוב והכחול.

אתמול בדיוק גיליתי את הכתבה בעיתון הגה, ונהנתי לראות ולקרוא.

שמחתי מאוד לראות שהתמונות בכתבה הם של מתן, חבר הפורום המוכשר.

סחטיין!

עוד 10-20 שנה מישהו (אולי אני) יעשה פרוייקט שיפוץ מרצדס O303...

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
אתמול בדיוק גיליתי את הכתבה בעיתון הגה, ונהנתי לראות ולקרוא.

שמחתי מאוד לראות שהתמונות בכתבה הם של מתן, חבר הפורום המוכשר.

סחטיין!

עוד 10-20 שנה מישהו (אולי אני) יעשה פרוייקט שיפוץ מרצדס O303...

דניאל.

לא רק מתן אלא גם של רנה לברן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תמסגרו את הכתבה ותתלו על הקיר! זה מה שאני עשיתי, הכתבה שהיתה בגלובס על רכבי האספנות שלי תלויה אצלי בחדר הישיבות.

שנה טובה !

שלמה דן גדרון

פורסם

רון. תגיד לדרור פויר שאנחנו נשמח אם הוא ימשיך לכתוב (בתמורה נמשיך לקרוא).

יופי של כתיבה וכתבה, אכן היתה השקה יחודית!

פורסם

וואוו, איזה יופי!

פתאום אני קולט שגם אני זוכר שנסעתי באוטובוסים כאלה בילדותי, ואני רק בן 38.

ורק תהייה אחת עולה אצלי - איך זה שארגון מפואר כמו אגד לא דואג לשמור על תקינות ומצב נסיעה של כלי הרכב במוזיאון?

אני הייתי מצפה שארגון כזה היה דואג כבר מזמן לשמר במצב נסיעה את כלי העבר, ולהסדיר את כל הבעיות שצוינו בכתבה בהגדרת אוטובוס כרכב אספנות.

חבל.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי

רוב האוטובוסים במוזיאון נוסעים ובמצב מיכני תקין! אין להם רישוי אבל כשצריך, מוסדרות הבעיות והם משתתפים גם באירועי המועדון!

אין להמעיט מההשקעה האדירה שאגד עושה ובעיקר של נח סלוצקי שללא ליאות, עם צוות עובדים ומתנדבים, מתגברים על מיליון בעיות.

ברוב מוזיאוני האוטובוסים בעולם האוטובוסים הם לא רישוי.

בפורום תחבורה ציבורית של "תפוז" תוכל לקרוא, בעיקר בסופ"שים את החוויות של המתנדבים שמוציאים אוטובוס כזה או אחר לסיבוב, שטיפה ותיקון.

כל הכבוד לנח ולצוות שריכז סביבו.

IMG_0825 - עותק.JPG

IMG_0790.JPG

IMG_0816.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
וואוו, איזה יופי!

פתאום אני קולט שגם אני זוכר שנסעתי באוטובוסים כאלה בילדותי, ואני רק בן 38.

ורק תהייה אחת עולה אצלי - איך זה שארגון מפואר כמו אגד לא דואג לשמור על תקינות ומצב נסיעה של כלי הרכב במוזיאון?

אני הייתי מצפה שארגון כזה היה דואג כבר מזמן לשמר במצב נסיעה את כלי העבר, ולהסדיר את כל הבעיות שצוינו בכתבה בהגדרת אוטובוס כרכב אספנות.

חבל.

תראה אגד של היום זה לא מה שהיה פעם:?

חן.

פורסם

מישהו יכול לצם את הכתבה במגזין "הגה" לטובת אלה שלא מנויים אליו?

מקווה שהוזכר בכתבה מי גילה איתר וניהל משא ומתן ראשוני לגבי הטייגר הכחול.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
תראה אגד של היום זה לא מה שהיה פעם:?

חן.

אהלן,

נכון, היום זה לא מה שהיה פעם.

אבל אגד לדעתי היא חברה דיי מעניינת, בעלת היסטוריה מפוארת שגם דואגת לשמור על ההיסטוריה במוזיאון.

כמו שבני הזכיר, באמת רוב האוטובוסים במוזיאון אגד תקינים ועושים סיבובי רחיצה ותדלוק מידי שבוע-שבועיים.

חלק מהפריטים שיש במוזיאון אגד מאוד נדירים, ולדעתי החוק שמונע הסעת נוסעים באוטובוס מעל גיל 20 הולך לעשות המון נזק לחובבי האוטובוסים בעתיד... עוד מעט יעלמו הטויוטה קורולה של האוטובוסים - Volvo B10B.

אגב, לאוטובוסים יש חיים דיי קשים בישראל. הנהגים הרבה פעמים לא שומרים עליהם ולא מטפלים בזמן, החום הכבד (והעליות לירושלים...) לא בדיוק עושות טוב למנועים.

זו אולי הסיבה שיש את החוק שמונע הסעת נוסעים באוטובוס מעל גיל 20, וזו גם הסיבה שאני כ"כ מרוצה שיש אוטובוסי אספנות פה, למרות הכל.

שנה טובה :)

אני מקווה שהשנה נראה עוד הרבה פרוייקטים מוצלחים של שיפוץ אוטובוסים!

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

מכות אני אתן לכתב הזה!!!:lol: "מצאו מנוע באל-על"?!:twisted: חוץ מזה- אהבתי!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אהלן,

נכון, היום זה לא מה שהיה פעם.

אבל אגד לדעתי היא חברה דיי מעניינת, בעלת היסטוריה מפוארת שגם דואגת לשמור על ההיסטוריה במוזיאון.

כמו שבני הזכיר, באמת רוב האוטובוסים במוזיאון אגד תקינים ועושים סיבובי רחיצה ותדלוק מידי שבוע-שבועיים.

חלק מהפריטים שיש במוזיאון אגד מאוד נדירים, ולדעתי החוק שמונע הסעת נוסעים באוטובוס מעל גיל 20 הולך לעשות המון נזק לחובבי האוטובוסים בעתיד... עוד מעט יעלמו הטויוטה קורולה של האוטובוסים - Volvo B10B.

אגב, לאוטובוסים יש חיים דיי קשים בישראל. הנהגים הרבה פעמים לא שומרים עליהם ולא מטפלים בזמן, החום הכבד (והעליות לירושלים...) לא בדיוק עושות טוב למנועים.

זו אולי הסיבה שיש את החוק שמונע הסעת נוסעים באוטובוס מעל גיל 20, וזו גם הסיבה שאני כ"כ מרוצה שיש אוטובוסי אספנות פה, למרות הכל.

שנה טובה :)

אני מקווה שהשנה נראה עוד הרבה פרוייקטים מוצלחים של שיפוץ אוטובוסים!

דניאל.

1. תיקון קטן- הטויוטה קורולה של האוטובוסים (שזאת הגדרה מצחיקה וטובה מאוד:lol:) הוא B10M, ולא B10B.

2. בשישי האחרון הגעתי בספונטני למוזיאון אגד, חברתי מיד לאייל עובדיה ועזרתי לו להניע איזה 10 מכונות. היה כיף לא נורמאלי!

3. אתמול עשיתי את כל כביש הצפון (ובונוס קטן אחר-כך: עליה להר דב) עם המטאור, וולבו B12. שלדה מ-ט-ו-ר-פ-ת !:lol::lol:

4. חג שמח לכולם!

:puzzled:
פורסם
1. תיקון קטן- הטויוטה קורולה של האוטובוסים (שזאת הגדרה מצחיקה וטובה מאוד:lol:) הוא B10M, ולא B10B.

!

שני הדגמים זהים , מבחינת מנוע

מיקום המנוע שונה,

b10b מנוע אחורי

b10m מנוע מרכזי.

שני המנועים הינם זהים בעלי 6 צילנדרים "מנוע שוכב".

באגד קימים דגמי b10b מנוע אחורי בלבד.

ירון מאיר

• תוכן חדש...