Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

mpv 2000 - מנוע התחמם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כשבועיים הרכב שלי (מזדה MPV 2000) יצא מהמוסך לאחר שהוחלפו לו החלקים הבאים:

1. מצנן שמן מנוע

2. מנקה מצננים

3. דלקור

4. מצתים

5. ער' חוטי הצתה

6. מסנן דלק

7. טרמוסטט טאורוס

8. טבעת אוטומת

אתמול בנסיעה מב"ש לאשקלון נכבה המנוע בצומת שדרות והמחוג של חום המנוע עלה למקסימום.

הנעתי שוב (בקושי), עצרתי בצד והזמנתי גרר.

בזמן שהמתנתי עצר בחור שמבין קצת יותר ממני וטען שלא חסר מים ושמן והאיוורור תקין. בבדיקת השמן היה נראה לו שהשמן לא נקי וייתכן שמים נכנסו לשמן.

היום אני צריכה להגיע למוסך ולדבר איתם.

אשמח אם מישהו ירחיב ויסביר לי מה יכולה להיות הבעיה והאם יש רשלנות מצד המוסך לאור הטיפול הקודם.

לא רוצה להגיע למוסך ולהנהן עם הראש כשאני לא מבינה מילה ממה שאומרים לי.

תודה רבה!!!

פורסם

דיברתי איתם בטלפון הבוקר, אמרו שיכניסו את האוטו לבדיקה מקיפה ויחזרו אליי עם מקור הבעיה.

החלקים הוחלפו בעבר בגלל רעש שנשמע מהמנוע במהלך נסיעה, הרעשים פסקו לאחר הטיפול. מאז נסעתי 120 ק"מ.

פורסם

חזרו אליי מהמוסך. טוענים שצינור מים עליון ותחתון הלכו ושצריך להחליף אותם - 1865 ש"ח.

האם זה הגיוני?? לא הייתי צריכה לראות נזילה של מים?? כי לא היתה נזילה כשבדקתי.

עזרה בבקשה!!!

פורסם

לא נשמע לי הגיוני. וגם אם זה צינור, נשאלת השאלה איך צינור עליון ותחתון הולכים בו זמנית?

אגב,את בטוחה לגבי הסכום?

ועוד דבר,אני לא מבין,את משאירה רכב במוסך ומצפה שיתקשרו אליך באיבחון התקלה ועלויות,וכל אותו זמן את בכלל לא נמצאת עם הרכב? לפי דעתי זו טעות,טעות חמורה אפילו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

1. בעלי בחול ואני עם ארבעה ילדים בבית כשהקטן בן חודשיים

2. גם אם אגיע למוסך ויגידו לי מה הבעיה לא אבין יותר מאשר בטלפון

3. זה מוסך מורשה (אם יש לזה בכלל משמעות)

4. אני נואשת ובגלל זה פניתי לפורום

איך צינור עליון ותחתון הולכים בו זמנית? אין לי מושג. יש מישהו שיכול לענות על זה.

תודה!!

פורסם

צינור עליון לא ילך מניסיון סתם.

אני נוסע כבר שנה עם צינור מים עליון נפוח (יש לי אחד ספייר חדש מקורי שמחכה ) ולא קרה לו כלום.

ההשערה שלי היא שהייתה בריחת קומפרסיה שהעלתה את לחץ המים וגרמה לפיצוץ הצנרת שהייתה גם ככה בת 10 שנים ויבשה.

המחיר הוא שחיטה לגמרי -תשאלי אם זה כוללל תיקון ראש מנוע במידה וניזוק? מה המחיר הזה כולל?

אם זה רק 2 צינורות מים אז זה מאוד יקר.

מאיפה את? אני הייתי הולך למוסך אחר אם הם לא ירצו לממש את האחריות שמגיעה לך!

בכל מקרה הם טיפלו במערכת הקירור? זו בעיה שלהם ,כנראה שהרכיבו טרמוטט דפוק שטיגן את המנוע.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי, אין כמוך! תודה רבה על המידע הרב.

אני גרה באשקלון.

מדובר במוסך מורשה שמתקין רק חלקים מקוריים ולכן מדובר במחירים קבועים (זה מה שנאמר לי כשהופתעתי מהמחיר). המחיר כולל החלפת הצינורות ועבודה.

לאחר שיתקין אותם הוא יבדוק אם המנוע תקין ולא ניזוק.

האם יש דרך לבדוק שהטרמוסטט הוא האחראי לבעיה?

אם אני רוצה לממש את האחריות הזו, אני מניחה שעליי להוכיח את גורם הבעיה.

מה אתה היית עושה? במידה והיית מחליט להמשיך את העבודה במקום.

שוב תודה.

פורסם

איזה שטויות ,הם יכולים לבדוק קומפרסיה ולחץ הפוך גם בלי מים.הם צריכים מים כדי לדעת אם יש בריחה של מים לצילינדר ואוויר למים זהו.

צינורות של מרצדס לא עולים כמעט 2000 שקל:shock::evil:

תבקשי בפקס פירוט מחירים ועבודה (הצעת מחיר לתיקון )ותעלי לפה נראה מה הם רוצים ומה הבעיה.

לא מכיר את מאזדה אבל זה לא יכול להיות 2000 שקל לצינורות מקוריים.(עבודה של חצי שעה כולל נוזל קירור)

נראה לי שהם סתם מנסים להוציא ממך כסף ,את צריכה שמישהו שמבין יבוא איתך למוסך ויראה ויבין מה הם אומרים.

פני לרפי לין הוא בטוח מכיר מוסך באשקלון שיתן לך חוות דעת.

טרמוסטט את מכניסה לקומקום ומרתיחה אם הוא נפתח הוא תקין אם לא הוא דפוק. יש להיזהר מכוויה כי המים רותחים זהירות!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

השערה אישית בלבד:

אחרי שהחליפו טרמוסטט, שמו אחד תקול והוא כנראה(שוב,רק השערה שלי שלא מחייבת כלום),כנראה נתפס על מצב סגור וגרם ללחץ ,הצינורות התפוצצו מהלחץ,או יותר נכון ניפרצו ולכן, צריך להחליפם, כמו כן אני משוכנע (שוב זו רק דעתי ולא מחייבת המציאות), שהחליפו לך גם טרמוסטט בפעם שנייה שהריי הוא גרם למצב הזה וברור שהמוסך יתנער מכל אחריות(שוב,רק השערה שלי),ולכן המחיר המופקע שכיוויכול רק עבור הצינורות ובפועל פירקו שוב את כל העסק.

אני הייתי שואל אותם כמה תעלה העבודה אם את מביאה להם את הצינורות? ואם הם לא מוכנים לזה, אני הייתי גורר אותו למוסך אחר ,לא למורשה,(אם יש לך ביטוח גרירה מגיע לך 3 פעמים בשנה אם אינני טועה).

ולפני שהייתי עושה כן,אני הייתי מתקשר למוסך מורשה הזה או אחר ושואל שיעבירו אותי למחסן חלפים, הייתי שואל את מי שבדלפק שם כמה עולה צינור עליון מקורי לרכב שלך, רק בשביל להצליב מידע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אלפי תודות!!! מרגישה קצת פחות בורה. (חייבת לשקול קורס מכונאות מתישהו :oops:)

אפעל לפי ההמלצות שלכם, אעדכן אתכם.

ושוב תודה שעזרתם שלא "יסבנו" אותי.

• תוכן חדש...