Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אולי לא ניסחתי עצמי טוב אבל השאלה היא כזו.

ברכבי יש קפיצים סטנדרטיים של מיצובישי קולט / סופר לאנסר, נניח ואני מתקין קפיצי הנמכה של כ - 2 עד 3 ס"מ יותר נמוכים, למיטב ידיעתי הם גורמים לרכב להיות הרבה יותר קשיח, איך זה משפיע? כלומר, האם הרכב למשל בבאמרים יזוז כרגיל רק שהמרכב שלו נמוך יותר או שפשוט הוא יהיה הרבה יותר נוקשה ובקושי תהיה תזוזה של המרכב עצמו?

אני אסביר מדוע אני שואל, אני לאט לאט משפר את הרכב ואחרי יישור קו ארוך שנגמר סופסוף הרכב מתנהג ומרגיש מעולה.

החלטתי לשפר אחיזה ושמתי ג'אנט ברוחב 8" שיושב על צמיג 195/55/15 , אני יודע שזה לא מי יודע מה, אני חושב על שידרוג ל 195/50 או 195/45/15.

בכל אופן, הדופן הממש חיצוני של הצמיג, נותן שיפשופים קלים בזמן שאני בבור עמוק או באמפר גבוה, ובדקתי אפשרויות, אי אפשר למתוח את הכנף, אמרו לי שהגבהה ע"י ספייסרים שבין הקפיץ לבולם תעזור.

אבל זה יבטל את האפשרות מלכתחילה, לכן חשבתי על התקנה של קפיצי הנמכה (עד שיותקנו גם בולמי ספורטיביים), הנמכה לא אגרסיבית, אלא משהו כמו 20 מ"מ או 25 מ"מ. האם זה יגרום להרבה יותר חיכוכים או שפשוט הרכב יהיה יותר קשה ובקושי יהיו תזוזות מרכב ככה שהפח לא יגיע כמעט לצמיג?

אני מצרף תמונה שתראו את המרווח בין הפח לצמיג

<a href=128107594328.th.jpg' alt='128107594328.t

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

המלצה שלי ולא קשור לנושא תסתיר את מספר הרכב בתמונה כדי שלא יגיעו אלייך גמדי בוחני תנועה לביית(למרות שאתה משפר אחיזה).

גולף GTI כי חיים פעם אחת:twisted:

פורסם

אני חושב שבאופן כללי עשית טעות שהלכת על ג'אנט ברוחב 8' עם מידת צמיג כזאת.

ג'אנט כל כך רחב מיועד עבור צמיגים במידות 215-245 .

לדעתי ה"שיפור" באחיזה הוא למעשה הרעה, מכיוון שהצמיג יושב בצורה מעוותת בג'אנט.

פורסם

הבנתי, השאלה היא כזו, במידה ואני ארחיב מידה ל 205 לדוגמא, על חתך 45, בכל זאת השיפשופים יהיו ולכן הבעיה פה היא לא עניין הרוחב העדכני אלא תזוזת הרכב, בדקתי היום ויש מרווח בערך של 6-7 ס"מ לפי העין לא מדוייק אולי יותר אולי פחות, בין הפח לצמיג, ולכן אני מאמין שהנמכה של 2-3 ס"מ תשאיר נניח עוד 5 ס"מ מרווח, אבל במצב כזה המרכב יותר קשה ולכן השאלה אם הוא עדיין ירד עד כדי מגע עם הצמיג

פורסם

חתיכת ג'יפון יש לך שם, ולחשוב שהם היו לכמה ימים על הרכב שלי( קניתי את הרכב מבן).

בכל מקרה, רוחב הצמיג צר מידי למידת הג'אנט, תחשוב על 205 לפחות, בדוק חוקיות למרות שלא נראה לי, קפיצי הנמכה על הבולמים הסטנדרטים לדעתי יביאו לבלאי גבוה מאוד לבולמים, עדיף שתרכיב סט מלא, אבל הנמכה של הרכב עדיין לא תבטל את החיכוך לדעתי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

הבנתי, זאת אומרת שאפשרי שהמרכב עדיין יהיה קשיח יחסית אז הוא עדיין יזוז יחסית הרבה עד כדי שפשוף?

אגב ההנמכה היא לא אגרסיבית, אלא משהו כמו 25 מ"מ, הבנתי שהבלאי שזה יצור לא כזה נורא ולא משהו רציני כמו הנמכה של 50 מ"מ וכאלה.

פורסם

ברגע שתקשיח את הבולמים ברכב, אין לך מה לדאוג, כי הבולמים מספיק קשיחים להתמודד גם עם משקל אז הבודי לא ייגע לך בצמיג.

תחליף סט בולמים והכל יסתדר.

לגביי העניין שהצמיג בולט מעבר לבודי, זה כבר סרט אחר..

לא ממליץ..

פורסם

ניפוח כנפיים אחוריות עם הנמכה של הרכב והחלפת בולמים לסט אחר יעשו לקולט רק טוב !!

תבדוק עם אין בעיה בטיחותית לנסוע עם הצמיגים ככה עם אין לדעתי זה רק יראה יותר קרבי

ויפה על רכב

קבל שאפו גדול על הרצון לשפר את הקולט .:twisted::-D

מי יתן ועוד תגדוש

פורסם

יש פה אנשים שקצת מטעים אנשים,

הבולמים זה לא מה שיעזור לך בבעיית השיפשוף שלך,

אומנם זה יעזור במידה מעוטה, אבל עדיין בבור עמוק , או באמפר במהירות יחסית גבוהה זה עדיין ישפשף.

מה שיעשה לך את ההבדל ויבטל את העיניין לתמיד זה קפיצי הנמכה, ולשאלה שלך , שאגב אף אחד לא ענה לך.

כן אם קפיץ הוא קפיץ יעודי לרכב שלך שאמור להנמיך לך את הרכב, הוא לא רק ינמיך אלה גם יקשיח, גם אם לא תחליף את הבולמים . אבל זה כבר תלוי איזה חברה, כמה קשיחות וכן הלאה.

תבדוק לפני שאתה קונה, עדיפות שתקנה במקום שמוכר קיטים יעודיים לרכב שלך. שידעו גם כמה יהיה יותר קשיח, שלא תקנה יותר מדי קשיח ואז תיהיה לך בעיה לסוע ביום יום.

לדעתי, לפי התמונה זה קולט דור ראשון, שאמור לשקול טיפה מעל טון. קפיצים בסביבות ה7 ק"ג למ"מ יהיה לך מעולה וימנע את השיפשוף ועדיין ישאר איכשהו נוח . לגבי פחות מזה אין לי מושג.

תברר באחד ה"סדנאות" שמוכרים בולמים וקפיצים או אולי בפורומים בחול מה הכי טוב לרכב שלך

בנוגע לצמיג, אני מסכים עם אנשים פה , אם אתה רוצה שהרכב שלך לא יהיה קיצוני מדי , עדיף לך להרחיב את הצמיג.

למרות שגם פה אנשים טועים, זה שהצמיג יושב "מעוות" או במילים נכונות מתוח . לא בהכרח אומר שזה יגרום לחוסר יציבות או חוסר אחיזה, להיפך. צמיג מתוח תיהיה פחות תזוזה בעת עומס. זאת אומרת שמצד אחד תיהיה אחיזה יותר טובה, אבל מצד שני גם הגבול בין האחיזה לחוסר אחיזה יהיה מאוד דק.

A.R.T Performance

פורסם

למרות שגם פה אנשים טועים, זה שהצמיג יושב "מעוות" או במילים נכונות מתוח . לא בהכרח אומר שזה יגרום לחוסר יציבות או חוסר אחיזה, להיפך. צמיג מתוח תיהיה פחות תזוזה בעת עומס. זאת אומרת שמצד אחד תיהיה אחיזה יותר טובה, אבל מצד שני גם הגבול בין האחיזה לחוסר אחיזה יהיה מאוד דק.

נכון חלקית. לא מספיק מדוייק.

לצמיג אמורה להיות מידת גמישות כדי לעבוד בעצמו תחת עומסי בלימה, תאוצה ופניה. ברגע שאתה מבטל את חופש הפעולה הזה של החומר, אתה יוצר מצב שבו סף האחיזה נמוך יותר ממה שהיה אם הצמיג לא היה יושב באופן מתוח מדי על הג'אנט.

במילים אחרות במקום למשוך את הגבול ולהתעוות תחת הכוחות שפועלים עליו ולייצר אחיזה, הוא פשוט יכשול ויחליק. ופה בהחלט צדקת - הגבול בין יש אחיזה לאין אחיזה יהיה דק וחד.

אבל בהחלט ובהכרך שהגבול הזה יהיה נמוך בהרבה מאותו גבול כאשר מידת הצמיג מתאימה לג'אנט ונותר לחומר מקום להתעוות ולעבוד באופן טבעי. או במילים אחרות, צמיגים צריכים מידת גמישות שתישאר להם כדי להתמודד עם הכוחות הפיזיקליים. הם עושים את זה בכך שהם מתעוותים תחת עומסים במקום לכשול. וברגע שאתה לוקח מהם את היכולת לעשות את זה אתה פשוט יורה לעצמך ברגל.

פורסם

אוקי חבר'ה, בדקתי עכשיו קפיצים, יש מבחור שמוכר אותם לאחר שימוש של חודש (יש קבלה שהם נקנו בחודש 6) והבחור הוריד כי הרכב הוא סופר לאנסר ומשמש גם את ההורים ולא אהבו את זה.

הוא מנמיך ב 30 מ"מ, כלומר 3 ס"מ.

אתם חושבים שזה יפתור את הבעיה? כדי לדעת אם שווה להכנס לזה כבר או לא

פורסם

מישמיש, אמרת את מה שאני אמרתי רק במילים אחרות,

חח

פשוט לבחור שפתח את התר'ד אין הרבה ידע , אז לא רציתי להרחיב במיוחד.

לא משנה

לבחור עם הקולט.

לדעתי יהיה לך טוב, אבל. וזה אחד גדול.

אם במידה ולא יהיה לך טוב, לא תוכל לכוון את זה. זאת אומרת בקפיצי הנמכה אין לך אפשרות כיוון.

ובהודעה שלי אומנם אמרתי שהבולם לא משפיע על הקשיחות של הרכב במצבים שאתה מחפש.

אבל אני בשום פנים ואופן לא ממליץ להחליף רק את הקפיץ ולא את הבולם.

אני לא יודע מה הכיוון של התקציב שלך, אבל הייתי מתעניין בסט, או אולי קויילוברים אם יש באפשרותך.

אם זה לא בא בחשבון, אז בהחלט הייתי קונה את הקפיצים, ומתארגן על סכום בישביל לקנות גם בולמים!

A.R.T Performance

פורסם

אתה קודם כל יכול לעקם טיפה את דופן הכנף מבפנים כלפי מעלה. לשים רק קפיצי הנמכה לא יעזור, אתה חייב לשים גם בולמים קשיחים (ספורטיבים).

בנוסף גם לכוון את הקאמבר לשלילי שיכניס את הגלגל למעלה פנימה וככה בעצם הרכב לא יתיישב על הכנף:

שים לב איך הגלגל האחורי יושב אצלי:

11wh4.jpg

או דוגמה יותר קיצונית:

customcar_wish3_big.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=VVU-oXEwfIs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

מיכאל, זה לא בהכרח נכון

אם יתקין קפיצים ובולמים קשיחים מספיק, התזוזה של הגלגל לא יהיה גדול ככה שלא יגע גם בבמפרים.

A.R.T Performance

פורסם

כיוון הקאמבר לשלילי, יביא לשחיקה מהירה של דפנות הצמיג, קאמבר 2 שלילי זה כבר קיצוני ואני לא חושב שזה מה שירחיק את הצמיג מהכנף.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...