Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בכל מקרה אני מעונין לקנות את הרכב הראשון שלי, ומכיוון שעדיין אין לי כסף לרכב (רק התחלתי לעבוד) אז אני לוקח מאבא הלוואה של 10 אלף. עכשיו ה-10 האלה זה לטיפולים+ביטוח(חובה+ג). בכל מקרה אני לקחתי 10 בתקווה שטיפולים + ביטוח יעלו לי 5 אלף, והאוטו עצמו 5 אלף. האמת אני חי באשליות? ביטוח חובה+ג יכול להיות שיעלה 3 אלף? יש חיה כזאת? והאם נראה לכם שלרכב בין מינימום 15-16 שנה על הכביש 2000 ש"ח יספיק ליישור קו? האוטו יהיה לאיזה שנה-שנה וחצי, לא יותר.

לגבי הרכב, אני הייתי רוצה אוטו נחמד, מן הסתם אין לי הרבה אופציות אבל בזמן האחרון לאחר צפיה בהרבה שירשורים דומים נפחתו בפני המון אופציות. אני דיי אהבתי את הפיג'ו 106, את הרובר 214, קסרה, ועוד כמה שאני לא זוכר. בכל מקרה אני מחפש אוטו חסכוני (החלק הכי חשוב!!), אמין (עד כמה שאפשר), ונחמד לצעיר. הייתי רוצה כמה שיותר מאובזר אבל התקציב ידבר בשם עצמו.

ועוד משהו, אני לא בקיא במחיר טסטים, כמה עולה היום להעביר אוטו כזה טסט?

פורסם

מחיר ביטוח חובה תלוי מאוד בהאם אתה נהג צעיר או לא. תוכל לראות כמה תצטרך לשלם ביטוח חובה באתר הבא: http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp צד ג' לא אמור לעלות יותר מדי אבל שוב המחיר תלוי בך.

מבחינת הרכבים, קסארה זה רכב טוב אבל 5K נראה לי קצת מדי בשבילו. על הרובר ותר כי הטיפולים יעלו לך הרבה, אל תשכח שהיצרנית פשטה את הרגל. פיג'ו 106 זה אופציה טובה ואתה יכול לבדוק סופרמיני נוספות כמו פיאט פונטו, פורד פיאסטה סוזוקי סוויפט ודייהטסו שרייד.

לבדוק מחירי טסט לרכב אתה יכול כאן: http://www.vehiclesnet.org.il/igrot1.html

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה. כן אני חדש וצעיר, אז כמה אמור לעלות צד ג? וואי לא ידעתי שחובה כל כך יקר, 3000 ש"ח רק החובה בלי ג'. יש אפשרות להתמקח עם חברת הביטוח (מדובר בהראל)? אם אמא שלי ואחי נמצאים שם אז יש מצב שיהיה הנחה או משהו כזה?

ולגבי הטסט, לא הבנתי כמה עולה טסט לאוטו לפי מה שנתת לי....

ד"א שכחתי לכתוב, אני מחפש אוטו כמה שיותר חזק (כלומר הייתי מעדיף מנוע של 1600 סמ"ק), ושיעלה לי כמה שפחות!

פורסם

לדעתי מחיר של ביטוח חובה לא ניתן למיקוח, הוא מוכתב על ידי המדינה. מה שכן, יכולים לעשות לך הנחה אם תעשה ביטוח חובה וצד ג' באותה חברת ביטוח. בשביל למצוא את המחיר הנמוך ביותר כדאי לפנות לסוכן ביטוח.

לגבי הטסט, אני לא יודע עד כמה המסמך מעודכן אז תתיחס אליו רק כהערכה כללית. בכל מקרה, לפי הטבלה האחרונה בעמוד אתה בודק את קבוצת המחיר, ואז מתוך טבלת אגרת הרישוי תראה כמה אמור לעלות טסט. למשל עבור פג'ו 106 בת 12 שנה ששייכת לקבוצה 2 תשלם לפי הטבלה 760 ש"ח לטסט שנתי.

ודבר אחרון, אוטו חזק עומד בניגוד לעלות נמוכה אז תחליט קודם מה חשוב לך. מכוניות קטנות לא צריכות מנוע חזק ויסחבו מצוין גם עם מנוע קטן מ1600 סמ"ק.

בהצלחה:-)

פורסם

ביטוח חובה יעלה לך בערך 3000 ש"ח. אתה יכול לנסות ולהתמקח, הרבה לא תצליח להוריד.

ביטוח צד ג' - כ1200 ש"ח.

טסט - כ1000 ש"ח בשנה.

2000 ש"ח אולי יספיקו לך ליישור קו אבל אתה חייב לשמור עוד כסף בצד לתיקונים במהלך השנה וחצי הקרובות. אתה קונה רכב משומש, מאוד משומש, משהו בו יתקלקל. אולי צמיגים שידרשו החלפה, אולי מצבר, אולי ראש מנוע ואולי המזגן. לך תדע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לי יש מיצובישי לנסר שנת 93 עם נפח מנוע 1600 סמ"ק שאני מת למכור (כרגע בבירורים לגבי רכבים אחרים). אני מאמין שב-5K תצליח למצוא רכב כזה והוא רכב לא רע בכלל.

פורסם

OK, הבנתי, צד ג' לא נראה לי 1200, זה כל כך יקר? הסתכלתי פה ושם וראיתי מחירים של 900 ש"ח (הראל אם אני לא טועה), וטסט נאמר מעליך 750 ש"ח בערך, אז למה 1000?(שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מפקפק, פשוט מחפש הסבר לכל דבר).

לגבי המכוניות, הבנתי שלצרפתיות ישנות יש בעיות חשמל (בשביל זה יש אבא חשמלאי:-)), האם יש ביסוס לדבר? ובמה הבעיות נובעות?

עריכה :

לגבי הכוח של הרכב, אני מעדיף 1600 בגלל שאני גר בירושלים והעליות פה זה לא משהו הכי הכי קל...אבל אם יש אוטו מסויים שעם מנוע 1400 הוא יצליח לעלות את העליות טוב (לא על הילוך חמישי) אז גם טוב לי. הייתי שמח אם תמליצו על דגמים מדוייקים

פורסם

תסתכל על הקישור הזה, מאתר משרד התחבורה. אגרת רישוי של 760 ש"ח משלם רכב שהיה ממש זול כחדש והיום הוא ממש ישן. אתה מחפש מכונית עם מנוע בנפח 1600 סמ"ק - רובן לא היו זולות כחדשות.

קשה לי להאמין שראית ביטוח צד ג' לנהג חדש ב900 ש"ח, ואם כן אז זה כנראה לא כולל ביטוח גרירה, שמשות ורדיו חליפי.

לגבי בעיות חשמל - אנחנו בפורום הזה לא מאמינים בהכללות חסרות בסיס. היו דגמים מסוימים מתוצרת צרפת שסבלו מבעיות חשמל, בעיקר בגלל תכנון לקוי של מערכת החשמל. היו דגמים שלא סבלו מבעיות ונחשבים אמינים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

OK שמח שהחששות לגבי הבעיות חשמל התפוגגו.

לגבי המנוע, האם נראה לך שיש רכב עם מנוע חלש מ-1600 שיעלה את העליות של ירושלים אבל לא על הילוך 5?

פורסם

רק משהו קטן לגבי מנועים, המדד המדויק יותר להספק המנוע הוא לא הנפח שלו אלא מספר כוחות הסוס. יכול להיות מנוע 1400 עם הרבה כוחות סוס שלא יפול בהספקו ממנוע 1600 ולכן חשוב להסתכל גם על הסוסים.

סתם להשכלה כללית, יצאו עכשיו רכבים חדשים עם מנועים מתוצרת פולקסווגן בנפח 1200 סמ"ק שמחליפים בהצלחה מנועי 1600 מקבילים.

פורסם

אז בגלל זה שאלתי אתכם, איזה אוטו אתם מציעים?

בכל מקרה אחרי מחשב קטנה, והערה מצד מישהו שאני מכבד, החלטתי לדחות את הקניה ב-3 חודשים לפחות ולהרוויח עוד איזה 3-4 אלף, מה לדעתכם אפשר להוציא ב-8 אלף (רק על אוטו!!)?

פורסם

אם ממש חשוב לך רכב חזק אז בגבולות התקציב אתה יכול למצוא פיאט בראבו ידנית משנת 98 בערך שלא תהיה יקרה מדי לאחזקה. רק אם אתה קונה כזה רכב אז לבדוק אותו בצורה הכי מקיפה שיש כי זה נחשב רכב ספורטיבי ולרוב המכוניות האלה עברו הרבה.

פורסם

מה אומרים על סיאט איביזה? איך האוטו? חזק? חסכוני(הכי חשוב!!)?

ד"א כל מי שמוכר הצעות יתקבלו בברכה

• תוכן חדש...