Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא סיטרואן C5 מודל 2002, שמאבד יכולת הנעה לאחר 24 שעות ללא שימוש.

הרכב חדש אצלי ואיני מכיר את עברו.

לפי מה שקראתי כאן ביצעתי בדיקה של זליגת זרם עם מד בטור על המינוס וקיבלתי 0.5A.

מחר אני מתכוון לנסות לאתר את הבזבזן לפי ההמלצות שקראתי כאן.

יש למומחים כאן רעיונות לבזבזנים אפשריים המיוחדים/מוכרים לרכב הזה?

בכל פעם שהמצבר נגמר או שאני מנתקו לבדיקה, לוקח לרכב זמן להתאפס על עצמו: הודעות על תקלות באימובילייזר או יחידת מניעת זיהום וקושי בהנעה. האם יש הנחיות מיוחדות לניתוק או חיבור הרכב הזה מהמצבר?

אני לא מתיימר להחליף איש מקצוע, ואם העניין לא טרוויאלי אשמח להעזר בחשמלאי מומחה המכיר את הרכב מאיזור ת"א והסביבה. יש המלצות?

תודה רבה.

פורסם

לבדיקת זליגה קודם סוגרים מעגל עם הפלוק ורק אחרי מנתקים מינוס, המחשבים ברכב מתעוררים מחדש ברגע חיבור וניתוק מקור מתח וההתעוררות הזאת נותנת בדיקה לא נכונה.

אם לא נלמד איך נדע

פורסם
לבדיקת זליגה קודם סוגרים מעגל עם הפלוק ורק אחרי מנתקים מינוס, המחשבים ברכב מתעוררים מחדש ברגע חיבור וניתוק מקור מתח וההתעוררות הזאת נותנת בדיקה לא נכונה.

המתנתי 5 דקות.

בכל מקרה מחר אקנה תנינים וכבלים שיאפשרו לי בדיקה בלי ניתוק כמו שהציעו כאן.

פורסם

כשהמד זרם מחובר ומראה את הזליגה , תוציא ממקומם את הפיוזים , אחד אחרי השני, ותראה מתי הקריאה מתאפסת.

את מעגל הפיוז שגורם לזליגה , תשאיר בחוץ ותניע את האוטו.

כשהאוטו מונע , בדוק מה לא עובד, ושם נמצאת הזליגה שלך.

אם לא מצאת שום פיוז , שהוצאתו מאפסת את הזליגה, חפש ממסרים שעובדים קבוע ,גם כשסוויץ מכובה.

לממסרים האלה יש נגד , שערכו כ 60 אוהם , והוא מחובר במקביל לסליל של הממסר, ואם הממסר הזה מחובר כשהסוויץ מנותק

אז ייגרם זרם זליגה של 0.2 אמפר.

אצלי באוטו היה מצב כזה.

בהצלחה!!

• ספונסר פורום
פורסם

אני ממליץ לך לפנות ליצחק וויס. הוא חשמלאי רכב מעולה, הגון ומקצועי. הוא גם חבר בפורום הזה, אבל משום מה לא מופיע במדריך העסקים של האתר.

הוא נמצא באזור התעשייה של פתח-תקווה, די קרוב לתל-אביב. טלפון - 03-9217528

פורסם

כשאתה מודד את הזליגה, תוודא שכל הדלתות סגורות ושהתאורה בפנים הרכב לא דולקת.

השיטה הטובה לבדיקת מקור הזליגה היא ע"י חיבור המכשיר קבוע ע"י תנינים, ותוך כדי שהוא מחובר לנתק פיוז פיוז(לנתק לבדוק את הזליגה ולהחזירו למקום) אחד אחד עד שתגלה איזה פיוז שאתה מנתק גורם לזליגה לרדת.

פורסם

עדכון - מצאתי צרכנים רבים שחוברו לחוט האדום של הרדיו דיסק שאמור לתת מתח רק עם סוויטץ' אך נותן כל הזמן.

ניתקתי את כולם, (כולל צ'יינג'ר שבכלל לא היה מחובר לרדיו דיסק:) והזליגה ירדה ל-0.025. אני מניח שזה כבר סביר ואשמח לשמוע על מדידות של בעלי רכב דומה.

ועכשיו נותר לגלות מאיפה ולמה מגיע מתח קבוע לחוט האדום.

תודה על המידע והעצות. אין עליכם.

פורסם
מה מצבו של המצבר?

המצבר גבולי, עומד במבחני עומס אך חומציות נמוכה, אולי בגלל שהרכב עמד זמן רב.

בכל מקרה רציתי לוודא שאין זליגה לפני החלפת מצבר.

ובאותו עניין שאלה: האים יש יתרון לטעינה של חשמלאי על פני נסיעה ברכב? יש הבדל בטעינות?

פורסם

תחליף מצבר !

רוב בעיות חשמל ברכב הינם עקב מצבר לקוי או לא תקין !!!

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

• תוכן חדש...