Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מדובר ברכב הראשון שלי,

(אינני צעיר בן 17, אלא מתקרב יותר ל 30, פשוט עד היום לא היה לי רכב מסיבות שונות ונהגתי מעט מאוד יחסית)

התקציב הוא עד 35 אלף.

אני בן אדם בעל מידות לא קטנות בכלל (גם לאורך וגם לרוחב) ולכן מחפש רכב שלא ירגיש לי כמו קופסאת סרדינים.

מצד שני אני גם לא מחפש רכב גדול מדי, משהו באמצע (למשל בגודל של סיאט איביזה חדשה) יהיה אידאלי.

נסיעות עירוני 60% בין עירוני 40%, לבד או עם 1-2 נוסעים.

(מעריך כ 15-20 אלף ק"מ בשנה, אבל זו הערכה בלבד שכן מעולם לא היה לי רכב)

אוטומט

צורה חיצונית חשובה לי (סיאט איביזה אידאל היופי לצורך העניין)

חסכוני (כמה שאפשר באוטומטיים) ואמין "לא רואה מוסך".

"חזק" ולא מתפרק בנגיעה,

בטיחותי,

מעדיף משנתון גבוהה ככל האפשר במסגרת התקציב.

אני ממש אשמח אם תוכלו להמליץ לי על משהו שייכנס בדרישות האלה

גם אם חורג מעט מהתקציב

(אם יש משהו ב 40 אלף, והוא עומד בהרבה יותר דרישות יחסית לאלטרנטיבות הזולות יותר - אני אספוג את זה)

פורסם

בתקציב כזה אפשר לקנות איביזה 2002 בערך. מבחינת מרווח פנימי היא מספקת אותך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפי תמונות בחיפוש קצר - לא, אבל צריך לבדוק במציאות.

איביזה 2003-2004 גם נכנסות עד 40K עד כמה שיצא לי לראות, הן יותר מרווחת לפי התמונות וה-2003 גם נראית טוב.

יש עוד אלטרנטיבות בתקציב? (בהנחה שהוא יכול להמתח עד 40K)

פורסם

האיביזות ממולצות עם גיר ידני. אם אתה בוחר ברכב ראשון אוטמט. עדיף לך שזה לא יהיה איביזה.

פורסם

ממליץ לך להגיע למגרשי רכב בעצמך ולהכנס לאחת מהשלוש:

1. סיטרואן C3

2. פיאט פונטו ספייס

3. פיאט פונטו גרנדה

מבטיח לך שהמרווח הפנימי בכל אחת מהן יפתיע אותך.

אבא שלי, בחור ששוקל 130 ק"ג, יושב בספייס יותר טוב מקיה קלארוס שהיא הרכב שברשותו.

מבחינת כל מה שהוא לא מרוויח פנימי, אתן לאחרים להרחיב.

פורסם

תודה רבה.

שמעתי כל מיני דברים רעים על ספייס אוטומטית, מישהו יכול להרחיב בנושא הזה?

(אני רוצה אוטומטית וספייס נראית נהדר בשבילי, נניח שנתון 2004/5 נכנס בתקציב שלי)

יש דגשים מסויימים? ראיתי שיש נפחי מנוע 1242 ו 1300 - יש הבדל מהותי?

יש עוד ניואנסים קטנים שאני צריך לשים לב אליהם בבחירה של הדגם המדוייק?

(הגרנדה נראית עוד יותר נהדר אבל לצערי לא נכנסת בתקציב מכיוון שלא ראיתי שנתונים נמוכים שלה, רק 2007 ומעלה)

פורסם

אהלן,

לגבי הספייס - יש רק נפח אחד, 1242, אבל יש שני סוגים שלו, אחד חלש עם 60 כ"ס ואחד חזק עם 80 כ"ס.

בדגם החלש תיבה רובוטית, בדגם החזק תיבה רציפה.

הדגם החלש מכוון לדבר אחד - חיסכון בדלק. אותו הוא עושה בצורה מעולה. יש לי אחת כזו, ידנית.

אין לך מה לחשוש מהתיבה האוטומטית של הספייס, אבל יש לך מה לחשוש מרכבים לא מטופלים. ממליץ לחפש בדקדקנות אחרי אחת עם היסטוריית טיפולים מתועדת ורק של מוסך מורשה. יקח קצת זמן, בסוף תמצא אותה. אני מצאתי ואני מרוצה.

לגבי התקציב שלך והגרנדה - במידה והדבר אפשרי, קח לך מימון וקנה את אלה שעכשיו מוכרים בקל אוטו במחיר של 45K לגרנדה 2007. אני על הפונטו שלי שמתי רק 10 אלף ש"ח במזומן ואת היתרה פרסתי ל-5 שנים על מנת שלא לשרוף את כל הכסף על הרכב בבת אחת. אני מניח שאתה יכול לעשות משהו דומה ואחת לכמה שנים להשתדרג לאוטו חדש יותר.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ אחרי זמן מה כדי לעדכן:

אחרי הרבה מחשבות וחיפושים וויכוחים עם חברים בעבודה ובמשפחה וכמובן מתיחת התקציב כלפי מעלה,

קניתי בסופו של דבר פורד פוקוס 2006 (5 דלתות - האצ'בק) TREND X מקרסו טרייד אין.

אוטומטית (+טיפטרוניק) 1600, יד ראשונה מפרטי, 42 אלף ק"מ.

עלתה 66 אחרי מיקוח קצרצר (23 במימון השאר במזומן). (המחירון הוא 68, במידה ומשקללים ק"מ - יוצא אפילו 71)

אחריות לשנה וביטוח חובה חינם (מתנה מקרסו, מותנה במקיף שרכשתי מהם כמובן)

חוץ מקצת שריטות חניה שנצבעו במכחול - היא פשוט מושלמת לדעתי, מצב ממש כמו חדש.

אם יהיו לי רשמים לגביה בעתיד (אחרי שאצבור איתה מספיק זמן) - אעדכן.

אם יש למישהו שאלות שאני יכול לענות עליהן לגבי הרכב - שאלו ואשתדל לענות.

תודה לכולכם על הייעוץ! (גם שלא בדיון הספציפי הזה)

• תוכן חדש...