Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

הרכב הנ"ל עבר מספר בדיקות וטיפולים טכניים אשר לא פתרו את הבעיה .

נתוני 4 גזים : למדה- 0.78 CO -בערך 6.5% PPM - בערך 400 בסרק ובטורים גבוהים.

חיישן למדה נע בין 0.17 -0.27 וולט בסרק.

ברכב נבדקו הדברים הבאים :

1. הוחלף חיישן חמצן אחר

2. נבדק חיישן טמפ מנוע.

3. נבדקה סעפת יניקה

4. אין סימנים לחורים באגזוז

5. מרססים תקינים ואין דליפה .

6. בוצע טיפול לרכב לא היה שינוי בנתונים.

7. הוחלף חיישן MAP

8. גוף חימום חיישן חמצן מקבל מתח וגוף החימום תקין .

9. מחשב ניהול מנוע תקין .

א. יש מישהו שמכיר מקום אשר מתמחה ברכב הנ"ל ושניתן להתחבר למחשב שלו ? (לא החברה )

ב. יש למישהו רעיונות לעוד דברים אשר יכולים לגרום לבעיה ?

ג. לרכב יש פלג ניהול מנוע ישן ( לא OVD2 )

תודה

פורסם
שלום לכולם .

הרכב הנ"ל עבר מספר בדיקות וטיפולים טכניים אשר לא פתרו את הבעיה .

נתוני 4 גזים : למדה- 0.78 CO -בערך 6.5% PPM - בערך 400 בסרק ובטורים גבוהים.

חיישן למדה נע בין 0.17 -0.27 וולט בסרק.

ברכב נבדקו הדברים הבאים :

1. הוחלף חיישן חמצן אחר

2. נבדק חיישן טמפ מנוע.

3. נבדקה סעפת יניקה

4. אין סימנים לחורים באגזוז

5. מרססים תקינים ואין דליפה .

6. בוצע טיפול לרכב לא היה שינוי בנתונים.

7. הוחלף חיישן MAP

8. גוף חימום חיישן חמצן מקבל מתח וגוף החימום תקין .

9. מחשב ניהול מנוע תקין .

א. יש מישהו שמכיר מקום אשר מתמחה ברכב הנ"ל ושניתן להתחבר למחשב שלו ? (לא החברה )

ב. יש למישהו רעיונות לעוד דברים אשר יכולים לגרום לבעיה ?

ג. לרכב יש פלג ניהול מנוע ישן ( לא OVD2 )

תודה

האם החיישן חמצן שהוחלף הוא חדש או משומש?

האם המק"ט שלו זהה למקורי? יש רכבים שלא ניתן לשים חיישן חמצן אוניברסלי ביניהם פיגו 406.

כמו כן להלן קישור מהפורום לבעיה עם חיישן חמצן אוניברסלי של BOSCH בפיגו 406

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=308522&highlight=%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F+%D7%97%D7%9E%D7%A6%D7%9F+406

האם נבדקו פלגים וסלילי הצתה? האם נבדק אם מגיע 12 וולט לחימום של החיישן חמצן מה שיכול לגרום לתופעה של חוסר חימום לחיישן ולקריאות נמוכות ממנו.

תנסה לבטל לצורך בדיקה את שסתום קניסטר אולי הוא תפוס פתוח מה שגורם אצליך במנוע לתערובת עשיר מדי.

לדעתי יש כאן שתי תקלות במקביל

1. משהו שגורם לך לתערובת עשירה. כגון שסתום קניסטר תפוס פתוח.

2. בעיה עם חיישן חמצן . (שמתי לב שזו תקלה משכבר הימים שפעם החיישן הקודם היה תפוס על 0.6 וולט) אולי הקודם היה תקין ופשוט התערובת היתה עשירה מדי מה שגרם לו להתקע על 0.6 וולט ולא לעשות פלוקטואציות וזה קורה הרבה.

פורסם
האם החיישן חמצן שהוחלף הוא חדש או משומש?

האם המק"ט שלו זהה למקורי? יש רכבים שלא ניתן לשים חיישן חמצן אוניברסלי ביניהם פיגו 406.

כמו כן להלן קישור מהפורום לבעיה עם חיישן חמצן אוניברסלי של BOSCH בפיגו 406

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=308522&highlight=%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F+%D7%97%D7%9E%D7%A6%D7%9F+406

האם נבדקו פלגים וסלילי הצתה? האם נבדק אם מגיע 12 וולט לחימום של החיישן חמצן מה שיכול לגרום לתופעה של חוסר חימום לחיישן ולקריאות נמוכות ממנו.

תנסה לבטל לצורך בדיקה את שסתום קניסטר אולי הוא תפוס פתוח מה שגורם אצליך במנוע לתערובת עשיר מדי.

לדעתי יש כאן שתי תקלות במקביל

1. משהו שגורם לך לתערובת עשירה. כגון שסתום קניסטר תפוס פתוח.

2. בעיה עם חיישן חמצן . (שמתי לב שזו תקלה משכבר הימים שפעם החיישן הקודם היה תפוס על 0.6 וולט) אולי הקודם היה תקין ופשוט התערובת היתה עשירה מדי מה שגרם לו להתקע על 0.6 וולט ולא לעשות פלוקטואציות וזה קורה הרבה.

ראשית תודה על ההתייחסות .

שסתוום הקניסטר ברכב מבוטל ( קיים פקק)

אכן בעיה משכבר הימים , צרה צרורה !

משום מה שאני מנסה לפתוח את הלינק המערכת רושמת שאין לי הרשאה. תוכל לשלוח לי למייל ? [email protected]

מצ"ב בזאת החיישן שהותקן ברכב ...

תודה

חיישן חמצן 1.doc

פורסם
מהיא צריכת הדלק שמדדת והאם מדדת נכון (איך)?.

האם זה דומה למה שכתוב כאן: http://www.kml.co.il/%D7%93%D7%A3%20%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A4%D7%99%D7%92'%D7%95_406_1997_7968

בברכה - רפי לין

רפי היקר .

נתוני הצריכה בלינג רחוקים מהנתונים שקיימים פיזית .

אני מדבר על צריכת דלק של ליטר לכל 7 קילומטר !

תודה

פורסם

אם 7 לליטר זה בעיר עם מזגן ועוד לרכב כזה ישן זה נשמע תקין.

אל תחשוב שC5 חדשה לדוגמא תצרוך פחות.

אני לא אומר שלא צריך לנסות לשפר אבל גם לא להשתגע.

פורסם

מדידה נכונה של צריכת דלק יש לעשות בנסיעה בינעירונית במישור בלבד, במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש,

המזגן לא פועל (למרות שחם כעת), תא מטען ריק ומקסימום עוד נוסע לידך (לא כבד).

כל חריגה מזה תגרום לצריכת דלק גבוהה יותר.

האם כך בדקת? ואם לא אז בדוק כך ועדכן המצצאי צריכת הדלק.

חבל שתתחיל סתם לחפש פתרונות, שלא קיימים ולהוציא כסף לשווא.

בברכה - רפי לין

פורסם
ראשית תודה על ההתייחסות .

שסתוום הקניסטר ברכב מבוטל ( קיים פקק)

אכן בעיה משכבר הימים , צרה צרורה !

משום מה שאני מנסה לפתוח את הלינק המערכת רושמת שאין לי הרשאה. תוכל לשלוח לי למייל ? [email protected]

מצ"ב בזאת החיישן שהותקן ברכב ...

תודה

להלן ציטוט מפותח הקישור על בעיה עם חיישן חמצן אוניברסלי בפיג'ו 406 ושמו איציק:

כמה מילים על חיישני חמצן (וגם: לינק לקטלוג של בוש)

ערב צח,

אתמול והיום התעסקתי עם חיישן חמצן ב 406 (דור שני) שהצליח לשגע אותי וגם ללמד אותי קצת על חיישני החמצן (לא תמיד יש לי זמן לחטט ולהיכנס לעובי הקורה...).

אז בקצרה: בד"כ השתמשתי בחיישן חמצן אוניברסלי של בוש ממקט 0-258-986-506 שהוא חיישן קרמי 4 חוטים עם חימום בהספק 12 וואט. האמת היא שהחיישן ברוב המקרים לא עשה לי בעיות וגם אם עשה, החלפה באחד חדש פתרה את הבעיה - וזה על קשת רחבה מאוד של דגמים, כולל דגמים חדישים יותר.

אתמול נתקלתי ברכב עקשן שסירב לתת לי סל"ד סרק נורמלי לאחר נסיעה, כבה ו"הציף" את עצמו מידי פעם - בסרק בלבד.

ניתוק של החיישן חמצן הקיים על הרכב "פתר" את הבעיה והתופעות לא חזרו על עצמן.

בקריאת תקלות ראשונית, לפני איבחון מעמיק, נמצאה תקלה על החיישן חמצן.

החלפתי את החיישן המקורי שהיה על הרכב (שעשה כמעט 170K ק"מ) בחיישן תחליפי של בוש מהמק"ט הנ"ל. כל עוד הרכב נוסע אין שום הבעיות - אלא שהן מתחילות רק כאשר הרכב עומד בסרק והטורים קצת מתחילים לרדת. הבנתי שמדובר בחיישן חמצן "עייף" שזקוק לקצת יותר גזים בשביל לנפק אות יציב ומדוייק. ובאמת, עם טיפונת של גז (ממש עוד 100-200 סלד על הסרק הרגיל של הרכב - כ 700 סל"ד) אין בעיות.

"הרחתי" שמדובר בחיישן חמצן תקול או שמה יש כאן חוסר התאמה בין החיישנים. על החיישן האוניברסלי החדש רשום LSH ובאריזה המקורית רשום LS 06. בחיישן המקורי מוטבע LSF 4.2.

נכנסתי לאתר של בוש ופתחתי את הקטלוג - ואז הבנתי. החיישנים מסדרה LS (וגם LSH ו LSM 11) הם חיישנים בטכנולוגיה ישנה יותר, עגלגלים יותר ומכילים יותר חומר קרמי. החיישנים החדשים יותר מסדרה LSF או LSU ("שטוחים" יותר ולכן נקראים גם PLANAR DESIGNED SENSORS) מכילים פחות חומר קרמי ובשילוב של תכנון יעיל יותר מתבצע חימום מהיר ויעיל יותר ובכך מופחת זמן החימום של החיישן והוא "נכנס לעבודה" מהר יותר. בנוסף, הוא יותר רגיש וגם יותר מדוייק במידע שהוא מוסר למחשב הזרקה.

לפי הקטלוג של בוש, אני אכן צריך מק"ט אחר של חיישן אוניברסלי (המק"ט הנכון לחיישן LSF כזה: 0-258-986-615). מאחר ולא היה לי הרבה זמן להמתין, הזמנתי חיישן מקורי שהגיע בדיוק מאותה הסדרה של ה-LSF ותיאמתי עם נציג של בוש החלפה של החיישן האוניברסלי המיושן באחד כזה עם המק"ט שאני צריך.

מחיטוט עמוק שעשיתי בקטלוג מצאתי שהחיישן הזה (LSF 4.2) הוא חיישן סופר-נפוץ בכל הדגמים המודרניים שלנו כבר מאיזור שנת 2000-2001 בכל קשת מנועי הבנזין (1.6\1.8\2.0\2.2\3.0). מה שמדהים בכל הסיפור הזה שלמרות הדרישה של מערכת ההזרקה לחיישן כזה, החלפתי לא מעט כאלה והן מצליחות להסתדר עם החיישן המיושן ללא הדלקת נורת תקלה של זיהום אויר. אין לי ספק שזה פוגע בצריכת הדלק של המכוניות הללו אך טרם שמעתי ממישהו תלונה על הרעה בצריכת הדלק לאחר התקנת חיישן כזה.

סוף דבר הוא שאחרי שהחלפתי את החיישן, ביצעתי שוב איפוס תקלות, יצאתי לנסיעת מבחן ולאחר 2-3 עצירות בהן מערכת ניהול המנוע ביצעה כיול גם למנוע סרק, התקלה נעלמה כלא היתה.

מצ"ב לינק לקטלוג של בוש (יש להמתין עד שהקטלוג נטען, מעל 3 מגה של PDF). בעמוד 122 עד 123 יש את המק"טים של החיישנים האוניברסליים. הקטלוג מאוד מפורט למרות שמצאתי מותג פה ושם עם מעט מאוד דגמים בקטלוג.

איציק

אני מקווה שציטוט זה יעזור לך וזה נשמע לי מקרה דומה לשלך.

כמו כן האם ביטלת את שסתום הקניסטר לפני החלפת חיישן החמצן או אחרי?

פורסם

הרכב נמצא אצלי יותר כבר 5 שנים .

הרכב הזה בממוצע עושה מנסיון כ-10 קלומטר לליטר .

בלי קשר לצריכה הבעיה העיקרית היא רמת CO גבוה שמשם מתחיל כל הבאלגן .

החשוב לי לפתור את בעיית ה-CO ומשם גם צריכת הדלק תקטן וודאית

פורסם
להלן ציטוט מפותח הקישור על בעיה עם חיישן חמצן אוניברסלי בפיג'ו 406 ושמו איציק:

כמה מילים על חיישני חמצן (וגם: לינק לקטלוג של בוש)

ערב צח,

אתמול והיום התעסקתי עם חיישן חמצן ב 406 (דור שני) שהצליח לשגע אותי וגם ללמד אותי קצת על חיישני החמצן (לא תמיד יש לי זמן לחטט ולהיכנס לעובי הקורה...).

אז בקצרה: בד"כ השתמשתי בחיישן חמצן אוניברסלי של בוש ממקט 0-258-986-506 שהוא חיישן קרמי 4 חוטים עם חימום בהספק 12 וואט. האמת היא שהחיישן ברוב המקרים לא עשה לי בעיות וגם אם עשה, החלפה באחד חדש פתרה את הבעיה - וזה על קשת רחבה מאוד של דגמים, כולל דגמים חדישים יותר.

אתמול נתקלתי ברכב עקשן שסירב לתת לי סל"ד סרק נורמלי לאחר נסיעה, כבה ו"הציף" את עצמו מידי פעם - בסרק בלבד.

ניתוק של החיישן חמצן הקיים על הרכב "פתר" את הבעיה והתופעות לא חזרו על עצמן.

בקריאת תקלות ראשונית, לפני איבחון מעמיק, נמצאה תקלה על החיישן חמצן.

החלפתי את החיישן המקורי שהיה על הרכב (שעשה כמעט 170K ק"מ) בחיישן תחליפי של בוש מהמק"ט הנ"ל. כל עוד הרכב נוסע אין שום הבעיות - אלא שהן מתחילות רק כאשר הרכב עומד בסרק והטורים קצת מתחילים לרדת. הבנתי שמדובר בחיישן חמצן "עייף" שזקוק לקצת יותר גזים בשביל לנפק אות יציב ומדוייק. ובאמת, עם טיפונת של גז (ממש עוד 100-200 סלד על הסרק הרגיל של הרכב - כ 700 סל"ד) אין בעיות.

"הרחתי" שמדובר בחיישן חמצן תקול או שמה יש כאן חוסר התאמה בין החיישנים. על החיישן האוניברסלי החדש רשום LSH ובאריזה המקורית רשום LS 06. בחיישן המקורי מוטבע LSF 4.2.

נכנסתי לאתר של בוש ופתחתי את הקטלוג - ואז הבנתי. החיישנים מסדרה LS (וגם LSH ו LSM 11) הם חיישנים בטכנולוגיה ישנה יותר, עגלגלים יותר ומכילים יותר חומר קרמי. החיישנים החדשים יותר מסדרה LSF או LSU ("שטוחים" יותר ולכן נקראים גם PLANAR DESIGNED SENSORS) מכילים פחות חומר קרמי ובשילוב של תכנון יעיל יותר מתבצע חימום מהיר ויעיל יותר ובכך מופחת זמן החימום של החיישן והוא "נכנס לעבודה" מהר יותר. בנוסף, הוא יותר רגיש וגם יותר מדוייק במידע שהוא מוסר למחשב הזרקה.

לפי הקטלוג של בוש, אני אכן צריך מק"ט אחר של חיישן אוניברסלי (המק"ט הנכון לחיישן LSF כזה: 0-258-986-615). מאחר ולא היה לי הרבה זמן להמתין, הזמנתי חיישן מקורי שהגיע בדיוק מאותה הסדרה של ה-LSF ותיאמתי עם נציג של בוש החלפה של החיישן האוניברסלי המיושן באחד כזה עם המק"ט שאני צריך.

מחיטוט עמוק שעשיתי בקטלוג מצאתי שהחיישן הזה (LSF 4.2) הוא חיישן סופר-נפוץ בכל הדגמים המודרניים שלנו כבר מאיזור שנת 2000-2001 בכל קשת מנועי הבנזין (1.6\1.8\2.0\2.2\3.0). מה שמדהים בכל הסיפור הזה שלמרות הדרישה של מערכת ההזרקה לחיישן כזה, החלפתי לא מעט כאלה והן מצליחות להסתדר עם החיישן המיושן ללא הדלקת נורת תקלה של זיהום אויר. אין לי ספק שזה פוגע בצריכת הדלק של המכוניות הללו אך טרם שמעתי ממישהו תלונה על הרעה בצריכת הדלק לאחר התקנת חיישן כזה.

סוף דבר הוא שאחרי שהחלפתי את החיישן, ביצעתי שוב איפוס תקלות, יצאתי לנסיעת מבחן ולאחר 2-3 עצירות בהן מערכת ניהול המנוע ביצעה כיול גם למנוע סרק, התקלה נעלמה כלא היתה.

מצ"ב לינק לקטלוג של בוש (יש להמתין עד שהקטלוג נטען, מעל 3 מגה של PDF). בעמוד 122 עד 123 יש את המק"טים של החיישנים האוניברסליים. הקטלוג מאוד מפורט למרות שמצאתי מותג פה ושם עם מעט מאוד דגמים בקטלוג.

איציק

אני מקווה שציטוט זה יעזור לך וזה נשמע לי מקרה דומה לשלך.

כמו כן האם ביטלת את שסתום הקניסטר לפני החלפת חיישן החמצן או אחרי?

1.אני אכנס לקטלוג ו"ויחפור" בנושא .

2.שסתום קניסטר היה מבוטל עוד מלפני .

תודה

פורסם

אני מכיר שיש הבדלים משמעותיים בין נסיעה עירונית לנסיעה בדרך מהירה.

כמו כן מזגן , עומס , סגנון נהיגה וכו ...

במקרה שלי מדובר בצריכה מאוד גבוהה והיא מתחילה בעקבות רמת CO גבוה מאוד .

לפי דעתי, כשאפתור את בעיית ה-CO הצריכה תרד משמעותית והרכב יחזור לצריכה רגילה .

תודה

פורסם
אני מכיר שיש הבדלים משמעותיים בין נסיעה עירונית לנסיעה בדרך מהירה.

כמו כן מזגן , עומס , סגנון נהיגה וכו ...

במקרה שלי מדובר בצריכה מאוד גבוהה והיא מתחילה בעקבות רמת CO גבוה מאוד .

לפי דעתי, כשאפתור את בעיית ה-CO הצריכה תרד משמעותית והרכב יחזור לצריכה רגילה .

תודה

האם יש לך טרמוסטט מבוטל ברכב?

אם הטרמוסטט מבוטל רמת הCO תהיה גבוהה וצריכת הדלק גם כן.

פורסם
האם יש לך טרמוסטט מבוטל ברכב?

אם הטרמוסטט מבוטל רמת הCO תהיה גבוהה וצריכת הדלק גם כן.

אתה מדבר על חיישן טמפ מנוע ?

טרמוסטט למעבר מים לראש מנוע ?

בכל מקרה אף אחד מהם לא מבוטל

• תוכן חדש...