Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש גומיות כאלה במידות שונות ובמחיר סביר(4 גומיות לקדח של 28 מ"מ 14 ש"ח לכולם )בחנות "יר-גום"ברחוב י.ל.פרץ 39 ת"א ,יש לו מגירות מלאות .

כן, תודה, זו בדיוק החנות ממנה קניתי את גומיות המעבר בשלדה ולשם גם אלך הפעם הזו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אחרי מספר ימים של שביתה מאונס, חזרתי היום לזירת הפשע. המטרה: לסיים את התאמת יחידת המיזוג הפנימית. המדובר בבניה של שתי תושבות נוספות וכמובן החלטה על המיקום הסופי של היחידה. אז בניגוד למה שחשבתי תחילה, בכל זאת הייתי צריך לשנות במעט את מיקום היחידה הפנימית, כי הייתי חייב להשאיר מקום למנגנון המגבים. וזה אומר שאצטרך לשנות (קלות) גם את הקונסולה המרכזית, אז זה ממש לא סיפור.

בסה"כ מחוזקת היחידה בארבע נקודות עיגון ולמעשה, היא תלויה על נקודות אלו ולא מונחת על הגוף עצמו. זה מבטיח מניעה של ויברציות שעשויות לעבור מהיחידה לבודי ולזמזומים לא נעימים. בסופו של התהליך, גם בין התושבות שבניתי ולבין היחידה יהיו גומיות בידוד.

בשלב הבא יש לפרק את הכל ולהתאים לחלקה העליון של היחידה מכסה ויציאות לשרוולי האוויר. עוד בהמשך הדרך לקדוח חור לניקוז המים ובעצם עוד לא מעט עבודת התאמה.

בתמונות:

1. תושבת שמאלית (בהתאמה, עוד לפני עיגול פינות וצביעה).

2. יחידת המזגן מצד הנהג.

3. שתי תושבות היחידה באזור רגלי הנוסע.

4. הפלסטיק המסומן בטוש שחור מיועד לחיתוך. הוא מעט מפריע לבסיס תא הכפפות.

5. צינור ניקוז המים. לעת עתה מיותם וללא חור יציאה.

6. תושבת היחידה העליונה. שוב לפני התאמה סופית וצביעה.

27022011546.jpg

27022011547.jpg

27022011548.jpg

27022011550.jpg

27022011549.jpg

27022011552.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און

הרדיו לצערי ללא FM אבל עדיין שלך אם תירצה!

אגב לא לשכוח חור לאנטנה ולחשוב איפה אתה ממקם אותה! - רן

הי רן.

תודה על התזכורת, אבל בכל מקרה לא יהיה חור לאנטנה, כי אתמול ביקר אותי אחד מבאי הפורום אשר גם לו סוסיתא והוא סיפר לי על רדיו רזה שהוא התקין אצלו וחשוב מזה - אנטנה אלקטרונית, כזו שלא צריך לקדוח עבורה חורים. בכל מקרה, גם הרדיו הרזה לא מתאים למקום המצומצם מתחת ליחידת המזגן, אז צריך לחשוב על פיתרון. אולי אנסה לאמץ את הרעיון של אופיר בדבר רדיו מפוצל, המורכב במקום אחד ופאנל המורכב במקומו הטבעי - על הקונסולה המרכזית.

דייה צרה לשעתה. ראשית נסיים את פרוייקט המיזוג ואז נמשיך הלאה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און,

קורא בשקיקה את הפוסט הזה מרגע שקיבלתי את הניוזלטר.

כמי שמחשבות רסטורציה יושבות ונושפות בעורפו,אני חייב לומר שהיומן שיפוץ שלך זרק אותי שנים אחורה לסיפורי ציטי,ציטי,בנג,בנג עת הייתי "גונב" סיבובים בטנדר סוסיתא של קרוב משפחה באחד ממושבי הצפון.

בכל מקרה התרשמות כנה ועמוקה מעומק השיפוץ מהכיוון הראוי והמקצועי אליו אתה מוביל את חלומך האישי,יישר כח!

שנזכה להמשך עידכונים שוטף ,המשך שיתוף החברים כאן לפחות כמו עד היום וסיום הפרוייקט כשם שאתה מייחל לו וכשם זוגתך רוצה שיצא בגווני הכחול לבן היפים.

בהצלחה!

יאללה בשמחות! :-P

פורסם

אתמול ביקר אותי אחד מבאי הפורום אשר גם לו סוסיתא והוא סיפר לי על רדיו רזה שהוא התקין אצלו וחשוב מזה - אנטנה אלקטרונית, כזו שלא צריך לקדוח עבורה חורים. בכל מקרה, גם הרדיו הרזה לא מתאים למקום המצומצם מתחת ליחידת המזגן, אז צריך לחשוב על פיתרון. אולי אנסה לאמץ את הרעיון של אופיר בדבר רדיו מפוצל, המורכב במקום אחד ופאנל המורכב במקומו הטבעי - על הקונסולה המרכזית.

דייה צרה לשעתה. ראשית נסיים את פרוייקט המיזוג ואז נמשיך הלאה.

מה יש עוד "משוגע" עם סוסיתא חוץ ממני ... :wink:

און, שיהיה בהצלחה פרוייקט מדהים , פשוט לא להאמין :lol:

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם
אחרי שישנתי על העניין וחשבתי , אוקיי - אהבתי ! :-D

דני, השרשור הזה מלא בהזמנות ביקור עבורך. הנה עוד אחת: אם במקרה אתה באזור, אתה מוזמן לקפוץ לראות את ההתקדמות ואת הצבעים בעיניך שלך. הזמנה פתוחה!

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
מה יש עוד "משוגע" עם סוסיתא חוץ ממני ... :wink:

און, שיהיה בהצלחה פרוייקט מדהים , פשוט לא להאמין :lol:

עדי

לא יודע אם יש עוד משוגע לסוסיתא, אני משוגע לרום כרמל :-D

זה המקום להודות לך, עדי, על הביקור, על הרעיון לרדיו וכמובן על גומיות המעבר. מקווה שאעשה בהם שימוש. וכמובן, למרות שאני לא מומחה לסוסיתא, אם אתה צריך עזרה, תרגיש חופשי לפנות אלי בכל נושא.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא יודע אם יש עוד משוגע לסוסיתא, אני משוגע לרום כרמל :-D

זה המקום להודות לך, עדי, על הביקור, על הרעיון לרדיו וכמובן על גומיות המעבר. מקווה שאעשה בהם שימוש. וכמובן, למרות שאני לא מומחה לסוסיתא, אם אתה צריך עזרה, תרגיש חופשי לפנות אלי בכל נושא.

און

המון המון תודה,על ההזדמנות שהענקת לי לראות את הפרוייקט המדהים שלך,

ועל ההזדמנות להכיר בן אדם מקסים כמוך !

בידידות

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם

עדיין עם יחידת המזגן. הפעם בצד המנוע. החורים שנקדחו לכניסות המזגן והחימום, הפעם עם הגומיות שיהיו שם בבוא העת.

בנוסף, יחידת המזגן מתחת ללוח המחוונים והקונסולה המרכזית, יחד עם מנוע המגבים שהורכב לניסיונות ההרכבה.

את אחת מתושבות היחידה שבניתי ברצוני להחליף לאחת חזקה יותר - מקווה שאעשה זאת מחר, ממש לפני שאסע להביא מתאמים ומחברים לתכנון פתחי האוורור, על מנת להמשיך את התאמת יחידת המזגן לתא הנוסעים ולוח המחוונים.

כמו כן, מחכים לתושבת המזגן שתתוקן בתא המנוע, שנשלחה לחיתוך לייזר, זאת אחרי שניר מדד, תיכנן ושרטט את תצורת החלקים.

27022011544.jpg

27022011545.jpg

27022011551.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

היום נסעתי עם ניר למפעל של "אוטו-קור" כאשר איתנו לוח המחוונים, הקונסולה המרכזית, ויחידת המזגן הפנימית. המטרה: להתאים יציאות למזגן על לוח המחוונים (לוברים - בשפת המקצוענים), הכנות ליציאות עגולות מיחידת המזגן (עבור השרשורים) אשר דרכם יעבור האוויר ואולי גם לאסוף חלקי פלסטיק שונים אשר באמצעותם נדביק ונייצר מעברים שונים.

בלי שום קשר, זה די מרתק להסתובב במפעל כזה, שמייצר תבניות עבור יחידות מזגן למכוניות חדשות - בעיקר כלי רכב מסחריים, אבל לא רק. מה שהיה משמח אף יותר הוא לגלות שרום כרמל, בשעתו, השתמשו בחומר זהה לייצור לוח המחוונים וזה אומר שיש באפשרות המומחים שם לסייע לי לתקן את הדרוש תיקון בלוח המחוונים, לחזק ולעבות היכן שניתן ובכלל לעזור לי גם עם התאמת פתחי המזגן.

אז נכון שאני יכול לנסות להתאים את הלוברים לבד וללמוד לבצע עוד כמה דברים שם בעצמי, אבל בניגוד לתיקונים שביצעתי בבודי על הפיבר ואפילו בשלדה, אשר מוסתרים מהעין, כאן מדובר בלוח המחחנים שהוא פריט שנמצא מול העינים ועבודת תיקון לא מקצועית, תראה ביתר-שאת. אז ההחלטה נפלה: משאירים את החלקים בידיים טובות. הם יתאימו את הלוברים ללוח המחוונים, ימלאו את החורים המיותרים ואת הסדקים ויכינו את הלוח המחוונים לצביעה. את השלב הזה אני כבר אבצע בעצמי וצבע מיוחד ללוחות מחוונים כבר הוזמן מחו"ל.

אז הנה כמה תמונות משם:

1. יחידת פתחים מוכנה של רכב אחר, ממנה נבנה את החיבורים הפנימים בלוח המחוונים (הצד האחורי של הלובר).

2. חיתוך של חתיכה אחת מהיחידה מתמונה הקודמת, שנחתכה ותוצמד לחלקו הפנימי של לוח המחוונים או יחידת המיזוג. כמובן שהצדדים של החתיכה הזו יהיו סגורים אף הם.

3. פינות לוח המחוונים, והחורים שדרכם מעגנים את הלוח לבודי. עם השנים נחלש הפלסטיק ונשבר. המקומות הנ"ל יתוקנו, יחוזקו ויתכן שגם לוח המחוונים עצמו יעוגן בנקודה נוספת על מנת להפחית עומס על צדי הלוח.

4. הקונסולה המרכזית. הפתח העליון היה יציאת האוורור המקורית, הפתח התחתון היה של "מערכת השמע" (או במילים אחרות: רדיו תדיראן, AM...). מאחר שהרדיו לא ימוקם כאן ומיקום פתחי האוורור עדיין לא סגור, יסתמו החורים הללו לגמרי. אחרי שהכל ישב במקום, יחתך הפלסטיק למיקום הלוברים בדיוק במקום המיועד.

5. בסיס הקונסולה המרכזית. גם החורים הללו ימולאו ויתוקנו.

6. היציאות המקוריות של האוורור לשמשה. אלו ישארו ואליהן יחוברו שרשורים מיחידת המזגן.

7. יחידת המזגן - פתח עליון: לפתח זה יותאם מכסה אליו יחוברו ארבע צינורות. שניים ינתבו אוויר לשמשה ושניים לפתחים חדשים שימוקמו בשני צידי לוח המחוונים. בין המכסה ליחידת המזגן יהיה אטם ושני החלקים יחוברו עם ברגים.

01032011554.jpg

01032011557.jpg

01032011562.jpg

01032011555.jpg

01032011560.jpg

01032011563.jpg

01032011558.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יצא לי לבקר אמש את און בדרך השטח... במילה אחת - מדהים. בשתי מילים - ממש מדהים :)

נראה שאין דבר שם שלא עבר מחשבה ותכנון מראש (מה שניתן לראות בכל עדכון של און) ועל פניו נראה שהאופן בו יסע הטנדר כיום יבייש את האופן בו הוא נסע כשיצא מהמפעל.. 8)

זכיתי לסיור מאורגן ברחבי שלדת הרום וכן בסיור נופים בגוף הפיברגלס, מומלץ לכל חובב :lol:

מעבר לכך יצא לי לפגוש את ניר וחלק מאנשיו בדרך השטח, מומלץ לבקר שם, בעלי מקצוע מהסוג שכבר לא רואים במחוזותינו מבחינת אהבה לתחום, מקצועיות וכו'...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אחרי מספר ימים של הורדת פרופיל, מכל מיני סיבות - חלקן עצובות למדי, כפי שרובנו יודעים - אספתי הבוקר את לוח המחוונים והקונסולה המרכזית מ"אוטו-קור". מוריד בפניהם את הכובע. כמובן על העבודה - אבל בעיקר על היחס ועל הנכונות לעזור.

כל מה שביקשתי נעשה בצורה הטובה ביותר ויותר מכך.

אבל לפני כן - הסבר. הרעיון הוא כזה: כל חלקי הפלסטיק ברום כרמל עשויים מחומר שנקרא ABS. מאותו חומר ממש מייצרים באוטו-קור חלקים ליחידות מזגן וחלקים תחליפיים למכוניות מסחריות להן הם מתקינים מזגנים. אחד היתרונות של חומר זה הוא היכולת לשתמש בסוג של דבק מאחה (אל תשאלו אותי את ההרכב שלו) לו תכונות המאחדות בין החלקים השונים, כך שכאשר הוא מתייבש, הוא מתקשה ונהפך ליחידה אחת עם החלקים האחרים.

לאור העובדה שלוח המחוונים בטנדר עשוי מחומר דק יחסית וכי שיני הזמן לא ריחמו עליו, פה ושם ניתן לראות סדקים ובמקומות בהם היה עומס, אף שברים. אז מעבר לחיתוך והתאמת פתחי יציאת אוויר משני צידי הלוח וכן התאמת מחבר מהצד השני עבור השרשור, ביצע המומחה של אוטו-קור סדרה של תיקונים וחיזוקים ללוח המחוונים. תיקונים אלו כללו הדבקת חתיכות פלסטיק שלמות בצידו הפנימי של הלוח בכדי להוריד את העומס מאותם מקומות שנסדקו וכן מילוי של כל הסדקים בחומר הזה (שהחברים במוסך קוראים לו "קטשופ").

כמו כן נסתמו אותם חורים מיותרים (של מערכת האיוורור הישנה וכן הרדיו שלא ימוקם באותו המקום ואפילו של המאפרה).

תמונות:

1. פתח האוורור החדש.

2. צידו השני של פתח האוורור. לחלק העגול יתחבר השרשור.

3. החיזוקים בצידו הפנימי של לוח המחוונים.

4. הפתח למאפרה שנסתם ותיקוני הסדקים.

5. נקודת החיבור בין שני חלקי הפלסטיק החלה להיפרד. מילוי ה"קטשופ" מאחר את נקודה זו ומחדש את המקום.

6. המיקום הישן של מערכת האוורור. החור הקטן מימין היה של הברז שפתח את המעבר למים החמים לתוך הרדיאטור הפנימי.

06032011565.jpg

06032011570.jpg

06032011569.jpg

06032011568.jpg

06032011571.jpg

06032011567.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...