Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולקרוא בעיתון שאנשים גורטים לנסר כזה,(מודל 90)תמורת 3000 שקל, אינני יודע אם לבכות או לצחוק?!

בברכה

צביקה

לצחוק מרוב שמחה, על עוד גרוטאה מתפוררת שיורדת מהכביש, מפחיתה את זיהום האוויר ומעלה את רמת הבטיחות של הרכבים בכבישי ישראל.

אגב- מתחילת 2010 יש חובת ABS וESP בכל רכב המיובא ארצה. כמה מערכות בטיחות יש בלאנסר שנת 90?

פורסם

מענין לדעת על כמה חיסכון אתה מדבר

ניסתה פעם לעבור את אותה דרך ללא כיבוי המזגן ?

או לכבות מזגן אבל לשנות דבר אחר ?

אני לא מדבר על נהיגה במהירות של 90 ?

ואחרי שיהיה לך כמה צריכות דלק שונות תוכל להגדיר טוב כמה באמת חיסכון יש בצרוה בה אתה נוהג .

בהצחלה

אורי

פורסם
ציטוט:

רצוי לנהוג בהילוך שיאפשר תגובה מהירה. הימצאות בהילוך גבוה (ברכב ידני) תחייב הורדת הילוך או שניים אם נדרשת האצה פתאומית. אני תמיד העדפת לבלום מאשר להאיץ כדי למנוע בעייה. ובנוסף, ברכב עם מנוע 1.5 סביר להניח כי יכולת ההאצה היא לא מדהימה. דרך אגב הוא כתב "מיצובישי לנסר 93 1.5 אוט'" יש גם חשש שהרכב יכנס לפניה בהילוך גבוה מדי, דבר שיקשה על יציאה ממצב החלקה באמצעות האצה. האם ישנה הנעה אחורית בלנסר 93?

ההנעה בלנסר היא קדמית.

בברכה

צביקה

יציאה ממצב החלקה באמצעות האצה (תיקון היגוי יתר) ניתנת לשימוש רק בזמן שימוש בהנעה אחורית (בזמן שה ESP מנותק), ותאמין לי שאני יודע :-D

מענין לדעת על כמה חיסכון אתה מדבר
אני משלם היום על דלק (50 ק"מ/יום = 100-90 ליטר/חודש = 650-600 ש"ח/חודש = 7,800-7,200 ש"ח/שנה) וזאת כאשר אני עושה 1 ל 13 ק"מ/ליטר. אם אסע כאילו שזה רכב ליסיניג כמו אחד מהרכבים הקודמים שהיו לי אגיע ל 1 ל 9-10 ק"מ/ליטר בין עירוני (ואני אומר זאת לאחר שנסעתי את אותו מסלול במזדה 3 מליסיניג) כך שאשלם יותר מ 10,000 ש"ח/שנה על דלק.

לטעמי, ההפרש של קרוב ל 3000 ש"ח לשנה הוא סכום דיי מכובד (כמעט מקיף + חובה או סט צמיגים משובחים) ושווה לחסוך אותו, במיוחד שהוא לא דורש מאמץ מיוחד חוץ מהעברת המוח למצב נהיגה רגועה.

פורסם

Haim GDS

גם למי שיודע הכל יש מה ללמוד.

http://www.drivingfast.net/car-control/oversteer.htm

3. Lifting off the throttle mid-corner

If you are on the power mid-corner and close to the limit, do not lift off the throttle. The resulting forward weight transfer can upset the balance of the car and allow the rear wheels to break loose. In a front wheel drive car, re-applying the throttle can often help in this situation

פורסם

אשמח ללמוד.

אך קשה לי להבין את מה שציתת מיכוון שהקטע המצותת הוא כללי, מספר דפים למטה נכתב (כפי שזה באמת במציאות): "Front wheel drive (front engine)" Likelihood of oversteer Lifting off the throttle: High

ובתור אחד שההנאה שלו היא להיכנס לפניות מאד חדות על כמעט דופן הצמיג תרשה לי להבהיר:

-ברכב בעל מנוע מקדימה והנעה אחורית (כגון מרצדס) הנוסע על/קרוב למגבלות בסיבוב עזיבת דוושת התאוצה תגרום להעברה של משקל מאחורה קדימה. דבר הגורם דבר הגורם להידוק הפרונט אך להחלשה/איבוד אחיזה מאחורה ואז להיגוי יתר.

-ברכב בעל מנוע מקדימה והנעה קידמית (כגון מיצובישי לנסר) הנוסע על/קרוב למגבלות בסיבוב עזיבת דוושת התאוצה תגרום גם כן להעברה של משקל מאחורה קדימה. אולם מיכוון שהגלגלים האחורים אינם מועמסים כמו ברכב עם הנעה אחורית (הם רק מסתובבים, הם אינם מאיצים את הרכב) וחלוקת המשקל קדימה/אחורה שונה באופן טיבעי אז היגוי יתר יהיה קטן יותר והעברת המשקל קדימה תסייע (מעט) בהיגוי.

מנסיוני, עזיבת גז בסיבוב במזדה 3 (לדוגמה) תגרום להחלקה קלה והידוק ההגה יתקן אותה. להבדיל, אותו דבר במרצדס (עם ESP מנותק) יגרום לזנב לטייל כך שרק בהיגוי הפוך פראי ניתן לחזור למסלול (ולהפעיל שוב את ה ESP ולהבטיח שאני לא עושה זאת שוב:lol:)

דרך אגב, במרצדס שלי (עם ESP פעיל) איבדתי פעם זנב כתוצאה מכנראה סולר על הכביש והגעתי להיגוי יתר מפחיד אבל בכבישים תקינים אני מנסה אפילו להאיץ ביציאה מהסיבוב ולתת ל ESP להגן עלי מאיבוד אחיזה מאחורה.

פורסם

בהתייחס להערה שלך לגבי נהיגה במזדה 3 , אני סבור שהתגובה הנכונה להחלקת זנב היא countersteer מהיר וקצר ולא הידוק ההיגוי.

מכיוון שכבר סטינו לחלוטין מן הנושא המקורי, אין טעם להמשיך בדיון. נהיגה בטוחה ומהנה.

• תוכן חדש...