Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לעשות, יש ייצוג אדיר לתימנים בכל מה שקשור לשירה בארץ,

זה לא קשור לאפלייה מתקנת אלא פשוט לנטייה של עדה מסוימת.

בנוגע לעובדה שלא שבשנים האחרונות היו מעט מאוד שירים מוצלחים, זה נכון,

אבל לא צריך להפוך את זה למסכת יבבות או למשבר פטריוטי.

ואם "ננתח" את ההצלחות שכן היו, הרי שאלה פשוט היו שירי פופ מוצלחים,

בלי שום קשר לעדה או לאיזו שהיא רלוונטיות לישראל.

"הללויה" היא אחת המילים המוכרות ביותר בעולם הודות ל-2000 שנות תרבות נוצרית,

ולמרות שהמילה מקורה בעברית, אף אחד לא מתייחס אליה כאל מילה בעברית, כולל אלה שכתבו את השיר.

מה זה "הללויה לעולם, הללויה ישירו פה כולם"? חסר משמעות, אבל העיקר שהמילה מוכרת.

הלחן עצמו הוא מושלם, קליט מהשנייה הראשונה.

מצד שני, מעולם לא הייתה בתחרות האירוויזיון זכייה יותר בטוחה מ"ויווה לה דיווה":

מנגינת פופ רוסי מטמטמת, שילוב של סנטימנטלי ומקפיץ כמו שרק צביקה יודע לעשות,

ומילים מטומטמות אך מוכרות למדי כמו "ויוה", "דיווה", "אפרודיטה". תוסיפו לזה חשיפה אדירה

לפני התחרות בגלל הגימיק של בחור לשעבר, והניצחון היה בכיס. איזה שהוא קשר לישראל? נאדה.

אגב, אחת הסיבות לכישלונות של השנים האחרונות הן שלא מעט שירים

הם כאלה שמתאימים לטעם הישראלי ופונים לטעם הישראלי, שהוא מאוד שונה

מהסגנון הנוטה לזכות בתחרות. אם נשלח באופן היפותטי את השירים היותר טובים

של ארצי או אריק איינשטיין, לא נזכה, כי הם לא יצליחו להתחבר למכנה המשותף הנמוך

שקובע בעצם מי ינצח בתחרות. עובדה שבאחת השנים זכתה בכלל קבוצת נגנים שניגנה מנגינה

נעימה מלנכולית וחביבה, בלי שום מילים או זמרים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקצרה:

• לא דיברתי על המזרחים של פעם, אלא יותר על מה שקורה בשנים האחרונות - בועז מעודה (מי זה?), הראל סקעת וכו'.
  • טוב לראות שכמו תמיד, בכל דיון שבו אני מעז לבקר את מה שקורה בארץ, פתאום ההתנהגות שלי הופכת לנושא השרשור.
  • לגבי תוקף הטענה שלי לאור העובדה שאני גר בחו"ל - בסדר, שיהיה. אני לא אבזבז את הזמן שלי על נסיונות לשכנע אתכם.

נראה לי שההשתתפות שלי בדיון מיצתה את עצמה, ולגופו של עניין - האנס סיכם את זה יפה, לכן אני אסיים פה לבינתיים.

פורסם

ההבדלים בין המזרחיות של פעם ושל היום זה בעיקר הערך שלה בעיני הישראלים וכמה זה מייצג.

את גלי עטרי נשמע עוד הרבה שנים. את בועז מעודה ממש לא.

הוא יימחק מהתודעה הישראלית תוך פחות מעשור.

פורסם

derish, אתה הכנסת את ההתנהגות שלך לכותרת של השרשור,

אל תתלונן אם מתייחסים למה שכתבת שם...:-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ההבדלים בין המזרחיות של פעם ושל היום זה בעיקר הערך שלה בעיני הישראלים וכמה זה מייצג.

את גלי עטרי נשמע עוד הרבה שנים. את בועז מעודה ממש לא.

הוא יימחק מהתודעה הישראלית תוך פחות מעשור.

זה לא קשור למזרחיות, אלא לעובדה שהמוזיקה הישראלית ששולטת כיום בתחנות הרדיו הפסיקה להיות איכותית והפכה להיות מסחרית. בדיוק כמו זמרים ולהקות מהעבר שהחזיקו להיטי "אינסטנט" שהיו גדולים בזמנם ונעלמו כלא היו אחרי שנמאס מהשטאנץ שלהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה לא קשור למזרחיות, אלא לעובדה שהמוזיקה הישראלית ששולטת כיום בתחנות הרדיו הפסיקה להיות איכותית והפכה להיות מסחרית. בדיוק כמו זמרים ולהקות מהעבר שהחזיקו להיטי "אינסטנט" שהיו גדולים בזמנם ונעלמו כלא היו אחרי שנמאס מהשטאנץ שלהם.

צודק. יש בזה משהו.

פורסם

תבין, DERISH, אנחנו מקנאים בך, אין מה לעשות, אנחנו יודעים שאנחנו חיים במדינה חרא. אני יכול להבין למה מתעצבנים אליך.. הנה: :-D

בישראל (כרגיל) מקבלים מוצר בסיסי ובמחיר מופקע.

אבל זאת ישראל, אז מה הגיון וזכויות אזרח קשורים לזה. :roll:.

התופעה אכן קיימת בכל העולם, אבל רק בישראל ההנחתה במהירות היא כל כך מורגשת, בזיונית ומזלזלת באינטליגנציה ובזכויות של הלקוח. "אצלנו" בספרד לדוגמה, קו של 10 מ"ב אכן נותן 10 מ"ב לספרד (בודקים את זה בהתקנה), אבל נותן "רק" 6-8 מ"ב בגבולות האיחוד ומשהו כמו 5 לישראל, טדז'יקיסטן ושאר מדינות העולם השלישי.

אני יכול לומר שמצב דומה למה שעידן מתאר קורה גם במדינות רבות באירופה במהלך החגים. יש פרמיום של 10-30 אחוז, תלוי במקום, אבל לא של מאות אחוזים כמו בישראל.

הבעיה שלי היא עם ישראלים בחו"ל בפן האישי. מנסיוני המצומצם באירופה אני יכול לומר שבד"כ:

• אם הם יעזרו לך פעם אחת, הם לא ישכחו לך את זה לעולם.
  • הם יפריעו לך להנות מכל החוויות החדשות שאתה סופג, ויתסכלו אותך עם דיבורים על "מה שהיה בארץ".
  • הם ידברו איתך גם על מה שיש היום בארץ, כולל דיון מפורט בקאסט האחרון של "האח הגדול" או "שבוע סוף".
  • כל שיחה איתם שמתחילה באופן אינטליגנטי תסתיים בבדיחה גרועה על סקס, או משהו שאלי יצפאן אמר לפני 10 שנים.

בכל מקרה, אתה צודק בד"כ, אבל יש גם דברים יפים בארץ שלנו.. אבטיחים עסיסיים למשל, ושלל פירות הדר אחרים.

אני מאמין שאתה כן אוהב את המדינה, אומרים שהאנשים שהכי שונאים את המדינה הם גם אלו שאוהבים אותה הכי הרבה. אני בהחלט מזדהה עם האמרה הזו. אומנם אני לא סובל הרבה מאוד דברים כאן, ובכל זאת, למעט תכנון עתידי של מגורים בחו"ל לכמה שנים, אני רואה את עצמי מגדל את משפחתי בארץ ולא בשום מקום אחר.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אני מאמין שאתה כן אוהב את המדינה, אומרים שהאנשים שהכי שונאים את המדינה הם גם אלו שאוהבים אותה הכי הרבה.

מה כבר נותר לי לומר... יש לך אינסטינקטים טובים. :rolleyes:

(וטעם מזעזע במטריות)

• תוכן חדש...