Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,שמי גיא ברשותי גולף ג'נרישן מודל 2003 מנוע 2000,לפניה היו לי רכבים עם נפחים של 1.6 ו-1.4,כאשר עברתי לגולף אני סובל מצריכה גבוהה של הדלק שלה ממוצע של 1 ל-9 או אפילו 1 ל-8,הגיוני? זה הצריכה של המנוע הזה?

הגולף רכב מצויין,אחיזה אדירה על הכביש,נסיעה שקטה ומנוע חזק ושקט,אני מאוד אוהב את הרכב הזה,אך הדלק הזה הורס את הכיס..

אשמח לשמוע את המבינים מביניכם..

C!V!C

פורסם

האם הצריכה שתארת היא עירונית או משולבת?

אם היא משולבת, איזה אחוז מתייחס לנסיעה בין עירונית?

אם מדובר בצריכה עירונית , ואפילו אחוז קטן של יציאה מהעיר, הרי הצריכה נורמלית לחלוטין.

יש לזכור כי צריכת דלק מושפעת המון מאופי הנהיגה. יכול להיות שאתה "מתלהב" מהרכב החדש ולוחץ יותר מבעבר.

גם לחץ אוויר תקין בצמיגים תורם לעניין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני בעיקר מדבר עם צריכה בינעירונית,אני ממלא את הרכב בפול וזה מספיק לי ל-380 ק"מ בערך.

יש לציין,שהנהיגה שלי מאוד עדינה ואני לא לוחץ על הדוושה,נוסע רגוע מאוד.

C!V!C

פורסם

האם ברכב מורכב רדיאטור לקירור שמן תיבת ההילוכים?

ההרכבה של הרדיאטור לא נותנת למנוע להגיע לטמפ' עבודה הרצויה (בעיקר בחורף) למרות שהמחוג מראה 90 מעלות צלסיוס הטמפ' בפועל היא פחותה.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי,לא מורכב רדיאטור כזה ברכב,אלא רדיאטור רגיל.

חשבתי אולי זה קשור לחיישן מערכת הדלק או משהו כזה??

עשיתי לרכב טיפול 10 לפני 4 חודשים בערך.

C!V!C

פורסם
אני בעיקר מדבר עם צריכה בינעירונית,אני ממלא את הרכב בפול וזה מספיק לי ל-380 ק"מ בערך.

יש לציין,שהנהיגה שלי מאוד עדינה ואני לא לוחץ על הדוושה,נוסע רגוע מאוד.

לנסיעה בינעירונית רגועה מדובר בצריכה גבוהה ולא אופינית. את הסיבה תוכל קרוב לודאי לברר במוסך רציני.
פורסם
האם ברכב מורכב רדיאטור לקירור שמן תיבת ההילוכים?

ההרכבה של הרדיאטור לא נותנת למנוע להגיע לטמפ' עבודה הרצויה (בעיקר בחורף) למרות שהמחוג מראה 90 מעלות צלסיוס הטמפ' בפועל היא פחותה.

1. המצב שאתה מתאר הוא חריג ולא ייתכן באקלים שלנו שטמפ' נוזל הקירור לא תגיע ל-90 מעלות צלזיוס אם מותקן קולר חיצוני.

2. אם המחוג מראה 90 מעלות צליוס אזי הטמפ' המעשית של נוזל הקירור עשוייה להיות בערך בין 80-100 מעלות צלזיוס, כלומר אם הטמפ' נמוכה מ-80 מעלות צלזיוס השעון יראה את הטמפ' האמיתית של הנוזל.

צריכת הדלק אכן מושפעת מטמפ' העבודה של המנוע ובדרך כלל טמפ' של 85 מעלות צלזיוס בגולף דור 4 היא טמפ' שבא צריכת הדלק עשוייה להיות אופטימלית בתלות העומס על המנוע לכן אינני בטוח שהקולר הוא זה שגורם לצריכת דלק מוגברת.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלי בבורה TDI הרכבי קולר לאחר שיפוץ הגיר (הקולר המקורי קיים ובנוסף קולר חיצוני) טמפ' הנוזל קירור בחורף או בנסיעה לילית יורדת את מתחת ה 90 (בנוסף הירידה של הטמפ' מושפעת גם מחוסר הבעירה עקב ביטול ההזרקה בנסיעה במדרון.

בסופו של דבר צריך לבחור בין הגנה על הגיר או טמפ' מנוע קבועה. 

• ספונסר פורום
פורסם

התקנת מקרן חיצוני לתיבת ההילוכים לא משפיע על טמפ המנוע

בשום צורה שהיא ,וכמובן שלא תגרום לתופעה של "קרור יתר "כמו שתארת בבורה דיזל שלך ,

אצלך הבעיה הינה בטרמוסטט ,תחליף אותו והבעיה תיפתר -זה לא קשור למקרן נקודה .

לפותח השרשור ,הצריכה שתארת היא לא מאד חריגה אך עם זאת אני מציע לך להכנס למוסך

שמכיר את הרכב ולראות את ערכי "מיצוי הדלק" ואת תקינותו של חיישן החמצן הקדמי

מוסך מקצועי יוכל לומר לך האם מדובר בתקלה ברכב או שאולי הדבר נורמלי לרכב הזה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לפי מה שאתה אומר אצלי הטרמוסטט נתפס פתוח?

אבל בבורה הטרמוסטט מורכב בקצה הצינור התחתון היוצא מן מקרן המנוע, והצינורות המחוברים לקולר הם מהצד של הפלנצ' שבעצם קיימת סרקולציה קבועה בין הקולר של התיבה לבין הנוזל קירור שבמערכת לכן לפי דעתי יש השפעה של מקרן התיבה החיצונית.

• ספונסר פורום
פורסם

כן לך יש בעיה בטרמוסטט ,אין שום קשר למקרן שהותקן

כדאי לך להחליף אותו .

• ספונסר פורום
פורסם

אכן אתה צודק שמצנן התיבה הוא חלק מהמעגל הקטן

של מערכת הקרור במסלול עוקף מקרן ,המצנן עצמו מעביר

חום מהשמן של תיבת ההילוכים אל נוזל הקרור והחום שנקלט

זורם במעגל סגור עד פתיחת הטרמוסטט ,זרימת הנוזל למקרן

ומשם הולכה אל האויר (מערכת קרור בנוזל נקראת גם "קרור עקיף" )

יוצא מכך שהחום יכול רק לעלות במערכת כל עוד הוא לא נחשף לאויר

ומה שחושף אותו היא פתיחתו של הטרמוסטט .

הטרמוסטט מצדו מכוייל לפתיחה בטמפ שנקבעה מראש (במקרה הזה 87 מעלות)

כלומר שכל טמפ שסוררת במערכת מתחת לסף הזה מעידה על כך שהנוזל נחשף לאויר

והטרמוסטט לא מילא את תפקידו .

זה מספיק ברור עכשיו ?

• תוכן חדש...