Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מרגע שההליך ליישום הספורט המוטורי בישראל, נקבע ע"פ חוק, התאחדות הספורט המוטורי - אופנועים וטרקטורונים, פועלת יחד עם מינהל הספורט והרשות לנהיגה ספורטיבית ונושאי התפקידים בה: ד"ר אורי שפר, יוסי ניסן ויובל מלמד - להשלמת התקנות.

בגלל המורכבות והמעורבות של מספר משרדי ממשלה, נדרשנו לפעול במספר מישורים רב, ואנחנו עומדים לפני סיום.

בימים הקרובים ייקבע מועד הדיון בוועדת החינוך לאישור יתרת התקנות.

ההתאחדות ונציגיה משקיעים זמן רב בנושא, ומתמודדים בהצלחה עם כל בעיה שנוצרת, כולל נושא הייבוא, לטובת ציבור הספורטאים.

אני חי יום יום את קוצר הרוח והרצון הלגיטימי לתת גז, סוף סוף באופן חוקי. כי מי כמוני יודע שהספורט המוטורי בישראל לא יתחיל בבוקר שלמחרת אישור התקנות, אלא מתקיים באופן לא מוסדר מזה כ-30 שנה, עם הישגים לא מבוטלים, וספורטאים שזכו להישגים רבים גם בעולם.

נשמח על שיתוף פעולה של כל העמותות, אם זה בהשלמה בהקדם של כללי הנהיגה במירוצים של כל עמותה, כנדרש לקיום אירוע, או בהתייצבות בכנסת.

יום טוב,

אמציה גזית - יו"ר התאחדות הספורט המוטורי - אופנועים וטרקטורונים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמצייה שלום

קראתי בעיון את מה שכתבת ואני תמה על מכתב ה"פרווה "הזה

ישבת לצידי במשך כמה שנים וראית בעצמך, אפילו התרגזת לא פעם ,על המחדלים של הרשויות(אזכיר לך רק את נושא התקציב בו ביקשו ברשות שעדיין לא קמה רכבי 4X4,עשרה מפקחים, בקיצור ,טירוף) רק לאחר שנזעקנו ואיימנו שנפרסם את זה בחוץ הם נסוגו

זו רק דוגמא קטנה

לגבי אותם אנשים מכובדים שאתה מציג ,תאמר לי ידידי אתה באמת מאמין? אתה באמת חושב שלמשל תקנת הביטוח תיטיב עם הדו גלגלי? או עם הראלי רייד?

אני אענה לך פשוט

ברגע שהוצע לכם כסף איבדתם כולכם את המטרה שלשמה נרתמנו כולנו

אז אני קול קורא במדבר ,שאתבדה אתנצל!!

מירוצי מכוניות

פורסם
לא רק באירן ואפגניסטן גם בשוויץ הספורט המוטורי הוא לא חוקי ולמרות זאת יש נהגים וקבוצות שווצריות

לדבר על אירן ואפגניסטן זה באמת לא ממש רלוונטי לעניין אבל שוויץ זו דווקא נקודה מעניינת....

לא רק נהגים וקבוצות יש גם ליגות כמו פורמולה רנו שוויץ, המרוצים עצמם נערכים במסלולים במדינות שכנות.

השאלה היא למה לא לאמץ את המודל? במקום לשבת ולחכות לתקנות ספורט מוטורי וגם אח"כ להתמודד עם הבירוקרטיה הישראלית במייטבה, תצאו למדינות נאורות כמו פינלנד ותקיימו שם את אליפות ישראל בראלי. על מרוצי מסלול בכלל אין מה לדבר ומעבר לרמות כניסה של קארטינג גם בעתיד מי שירצה להתחרות בליגות רציניות יצטרך לצאת מהארץ.

פורסם

דרור שלום,

אליפות "נשיונל" (של מדינה) מחייבת גבול משותף עם המדינה בה נערכת האליפות (לפי הקוד של ה FIA). לפיכך, פינלנד מחוץ לתחום.

אולם, הרשות הפלסטינית, ירדן ומצריים (סיניי) בהחלט אפשריות. הכי ישים נראה לי שטחי B ברשות.

שם השליטה המנהלית והחוק - הם של הרשות. השליטה הבטחונית של ישראל.

זו אכן עלולה להיות אופציה בעתיד. ואני משתמש במילה "עלולה" ולא במילה "עשוייה" - כי זו אופציה אשר אבוי לנו אם נגיע אליה.

לא לילד הזה פיללנו.

אלון

פורסם

ערב טוב,

שמי עירא ואני אוהד מירוצים ומכוניות בכלל. עשיתי המון קורסי נהיגה מתקדמת אצל מסלולים ומדריכיה הפנטסטיים והתחריתי בטורקיה מטעם מסלולים ובעוד מירוצים קטנים באנגליה וצרפת. באמת שזו הרגשה נפלאה ומדהימה ואני מתגעגע אליה יותר מכל.

אני חושב שהדבר המרכזי אצלם זה שתרבות הנהיגה והמירוצים מושתתת חזק חזק בעמים האלו והם חיים את זה מגיל אפס. לא פלא שהנהיגה שם, גם בדרכים ציבוריות היא פנטסטית (האיטלקים מטורפים והטורקים עוד יותר אבל הכל מסודר ונשלט).

אצלנו אין לנו תרבות נהיגה בכלל. וזה העניין וגם הפתרון אולי.

צריכים לגייס הרבה יותר מאשר רק אותנו, שאוהבים את הספורט ומתים עליו, אלא את כל השאר. להסביר את נושא המירוצים הזה למי שלא יודע ולהסביר שביחד עם המירוצים באים גם שליטה אדירה ברכב, שכרגע אם אני לא טועה, המורים לנהיגה לא מלמדים בכלל ולא דרוש מהם, וגם תרבות של נהיגה טובה, סבלנות והשארת האגרסיות למסלולים.

צריך לאסוף את האנשים שנפגעו מתאונות וכדומה ולהסביר שמה שאנו עושים הוא להבטיח בול את ההפך מנהיגה פרועה, אלא לגרום שהילדים ילמדו לנהוג כמו שצריך מההתחלה עם קארטינג וכדומה, שהמוני תאונות יכולות להמנע בגלל שהנהגים יהיו בעלי שליטה טובה באוטו והבנה של מה שיכול לקרות כשדברים משתבשים. צריך להסביר שהרכבים של המירוצים הם מהבטוחים ביותר שיש, יעיד על זה קוביצה בשמחה. צריך להכיר לאנשים ולגרום להם להבין שהתרבות שלנו הכרחית בשביל לצאת מהתרבות הנהיגה הנוכחית ולשנות דברים בארץ הזו.

המלחמה לא צריכה להיות בבירוקרטים אלא בדעה הרווחת. עם הבירוקרטים אנו מפסידים כל הזמן. אני חושב שברגע שהאנשים מסביב יבינו שזה חלק חשוב שאין במדינה שלנו, הם יתגייסו לצידנו ואז התקשורת כבר לא תמהר להכפיש סתם את העולם שלנו אלא תנסה לרצות את הצופים.

זו מלחמה על דעת קהל וכרגע הוא לא יודע כמעט כלום חוץ מהכתבות האלו שלא בשליטתנו. כרגע יש מדיומים הרבה יותר חזקים מהטלוויזיה וערוצי התקשורת שבשליטת אחרים והם פייסבוק, וטוויטר וכל הרשתות החברתיות. שם ניתן לנהל מאבקים בלי שהרשויות יתערבו ושם אנו נוכל להגיד את דברינו אנו והם יצאו החוצה לכל האנשים שאנו מכירים ומהם הלאה.

אני חושב שזאת החזית שהמלחמה הזו צריכה להערך וצריך להכין מערכת שיווקית ויחסי ציבור כמו כל מערכה אחרת, שמטרתה תהיה הסברה על תרבות המירוצים וההשלכות האמיתיות שיהיו לה על כולנו, ולא מה שכרגע כולם מאמינים.

אני אתמוך ואעזור בחזית הזאת. אני בטוח שעוד הרבה אחרים ישמחו גם כן.

עירא מורסטין

פורסם

אלון

טעות בידך בנושא אליפות ישראל במדינות שכנות

במידה ואתה מצליח לקבל הסכמה של איזו מדינה בעולם החברה בFIA ,אתה חותם בשם ההתאחדות על OPEN BORDER ועורך את התחרויות שם

ההסכמה חייבת להיות דרך ממס"י. בדיוק כפי שעשינו בקפריסין.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני ידידי

באמת לילד הזה אתה מייחל ? לתחרויות מחוץ לגבולות ישראל, עם עלויות עתק של הטסת\השטת הרכבים, הנהגים, וכל הבלאגן מסביב ??? , איפה יהיו הצופים ? החברים ? הספונסרים ? הטלויזה ? העיתונות ? יטוסו גם הם איתנו ? ... נו באמת :roll:

תזכור כמה פשוט היה פעם - נכנסנו לפרינץ 1000 (במקרה שלי) או לסיטרואן המקצועית (במקרה שלך), עם לוחית לבנה "במבחן", או על רכב גרר של הספונסר, תוך שעה היינו באשקלון, ואז - התארגנות, בדיקות טכניות, וקדימה "לתת בגז" בצורה בטוחה ואחראית.

אח"כ התחריתי מעט באליפות ישראל בקארט 2 פעימות, גם כאן הפשטות והנגישות הביאו המון מתחרים, קהל וקצת ספונסרים.

היום, אני נכנס לרכב הספורט החוקי שלי, ומשייף מידי פעם צמיגי חצי סליקס (חוקיים לכביש) במסלול זה או אחר שהוא "חצי חוקי" או במקרה הגרוע יותר והמסוכן יותר ב"כבישי הנהיגה" הציבוריים, כבישים שגובים קורבנות, ראה מקרי האופנוענים !!!

מתי כבר נוכל לשוב להתחרות, או לחנך את ילדינו בצורה חוקית בספורט המוטורי ? (אנחנו הפסדנו במירוץ כי הגיל והבירוקרטיה ארוכת השנים הכריעה אותנו)א ם לא למען הפאן, אז לפחות כדי להקנות לילדינו כלים וערכים של נהיגה נכונה, כדי "שישרדו" בכביש..., אם יש בבג"ץ משהו שנקרא "עינוי דין" זה בדיוק מה שהמדינה עושה לכולנו כבר עשרים שנה.

ועוד לא דיברנו על הספורט המוטורי העממי, מתי נוכל להיכנס ל STI המשפחתית הכחולה שלנו, ולנסוע בסופ"ש למסלול זה או אחר בצורה חוקית (אפילו נחשונים או כוכב יאיר הולך) או להירשם לאירוע תחרותי כלשהו, נמאס לי כבר להתחרות באופני השטח... :)

ליאור ב.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני אשמח מאוד להיות מעורב, ככל שהזמן ירשה לי בזמן לימודיי (מנהל עסקים בבינתחומי שנה אחרונה)

לדעתי להקים מערכה חברתית באינטרנט בעזרת חברה שמתמחה בכאלו מערכות יכולה להיות דרך פעולה שעוד לא ננקטה ויכולה להביא תוצאות מעניינות מאוד

פורסם

רבותי הנכבדים .

את הרכבים של טופ דרייב בנה יובל מלמד. אותו יובל אשר בנה את רוב רכבי הראלי אשר מסתובבים היום בארץ. כך שהם כשרים בדיוק כמו כל האחרים.הרכבים מטופלים יום יום אחרי כל הדרכה ורכב שיש בו תקלה לא יוצא לשטח.

אבל הבעיה , שכולכם בוחרים להתעלם ממנה או להצדיק את פועלכם בכל מיני תרוצים "אנחנו יודעים לעשות אחרת" היא שאין ביטוח צד ג' לא בהדרכות ולא במרוצים או אימונים של מכוניות ראלי ושאף אחד לא יספר לי שאין סיכון. כל מי שיוצא היום לשטח, מסכן את הציבור ללא יכולת לשלם על הנזקים .ברוך, בכתבה התפאר שהוא לא מזיז את המכוניות כי אין ביטוח אבל לעשות אימון כשהנהגים מודעים לכך ,אז יש ביטוח ? הלו, מחר אני אבטל את הביטוח במכונית כי עברתי עשרות הדרכות נהיגה מתקדמות .אין ביטוח צד ג. רק אנשים לא שפויים ( או כאלה שיש להם הרבה מאוד כסף ) יוצאים לשטח. הם חסרי אחריות אשר מסכנים את הסיכוי שאולי יהיה פה ספורט מוטורי.

אני הייתי שותף בחברת טופ דרייב , כל זמן שהיה ביטוח צד ג' של חברת סירפד ז"ל.

מעולם לא אירגנתי ו/או השתתפתי מרוץ /אימון ללא ביטוח צד ג'.

מוקי אדיב

פורסם
אתה צריך לדעת! אתה היית הנווט באירוע הזה (אתה לא מזהה את עצמך בצד ימין?). כמו שמי שמבין בתחום רואה - הרכב בהחלקה הצידה וה"יושבים מזרחית" הם שני צלמים שיושבים בחלק הפנימי של הסיבוב. אחת התמונות היפות שצילמו אותי עם הרכב הישן. לא זוכר מי צילם - אבל מגיע לו כל הקרדיט.

אלון

נ.ב.

מקום ראשון (עם קלאץ גמור ופטנט ה"קוקה-קולה" של גבי סרוגו) - 8 שניות "בראש" למקום השני. לצערי לא זוכר מי זה היה. היו זמנים יפים... פעם...

:wink:

אלון

אני הצלם. זה היה באיזור מערבית לטל שחר ב 8.5.2005 משום מה הצילומים לא עלו לגלריה ויתוקן בקרוב

זאב

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
רבותי הנכבדים .

את הרכבים של טופ דרייב בנה יובל מלמד. אותו יובל אשר בנה את רוב רכבי הראלי אשר מסתובבים היום בארץ. כך שהם כשרים בדיוק כמו כל האחרים.הרכבים מטופלים יום יום אחרי כל הדרכה ורכב שיש בו תקלה לא יוצא לשטח.

אבל הבעיה , שכולכם בוחרים להתעלם ממנה או להצדיק את פועלכם בכל מיני תרוצים "אנחנו יודעים לעשות אחרת" היא שאין ביטוח צד ג' לא בהדרכות ולא במרוצים או אימונים של מכוניות ראלי ושאף אחד לא יספר לי שאין סיכון. כל מי שיוצא היום לשטח, מסכן את הציבור ללא יכולת לשלם על הנזקים .ברוך, בכתבה התפאר שהוא לא מזיז את המכוניות כי אין ביטוח אבל לעשות אימון כשהנהגים מודעים לכך ,אז יש ביטוח ? הלו, מחר אני אבטל את הביטוח במכונית כי עברתי עשרות הדרכות נהיגה מתקדמות .אין ביטוח צד ג. רק אנשים לא שפויים ( או כאלה שיש להם הרבה מאוד כסף ) יוצאים לשטח. הם חסרי אחריות אשר מסכנים את הסיכוי שאולי יהיה פה ספורט מוטורי.

אני הייתי שותף בחברת טופ דרייב , כל זמן שהיה ביטוח צד ג' של חברת סירפד ז"ל.

מעולם לא אירגנתי ו/או השתתפתי מרוץ /אימון ללא ביטוח צד ג'.

מוקי אדיב

מוקי,

אתה צודק בכל מילה.

הרכבים אותם רכבים. הסיכון אותו סיכון בערך. אולי אפילו בהדרכות פחות מסוכן.

פשוט המדריך שרואיין שם, הציג את החומר בצורה חובבנית. כשל תקשורתי. ברוך ידע לאן הוא נכנס בראיון ואמר מה שצריך.

זה כל ההבדל.

אלון

פורסם
אני הצלם. זה היה באיזור מערבית לטל שחר ב 8.5.2005 משום מה הצילומים לא עלו לגלריה ויתוקן בקרוב

זאב

זאב,

אני חייב לך הרבה תודה על התמונה הזו. אחת מהיפות שיש לי. אשמח לקבל אותה שוב באיכות טובה לצורך פיתוח ומסגור. מדובר באמת באירוע לפני כחמש שנים - כשהייתי עוד צעיר ופזיז ועם דוושה עד הרצפה ובלי הרבה שיקול - בלי שום חשש לאובדן שליטה והתהפכות. באירוע הזה הייתה נהיגה על הקצה.

כמה מירוצים לאחר מכן - האגו כבר חטף סטירת לחי רצינית... והרכב הזה הושבת לאחר התהפכות.

אלון

• תוכן חדש...