Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם ממני עד המילואים מרחק שנות אור אבל אני יודע בוודאות של כמעט 100% שבמרבית היחידות יש רשימה של "מומחים" אנשים אשר נקראים רק לאימונים לשעות חרום (מלחמה/מבצע) ולשעות חרום אמיתיות. ישנם אנשים שכשלו בשרות הסדיר שלהם והיום הם עושים את כל החודש מילואים בשנה שהם אמורים לעשות בתור מכונאים/שומרים וזאת לעומת המומחים אשר בשנה ללא מבצעים צבאים דוגמאת עופרת יצוקה עושים 3 ימי מילואים כאשר יום ראשון הוא שיחות, יום שני אימון ויום שלישי שיחות סיכום.

את המומחים רשאי למחוק מהרשימה רק הקצין אשר ממונה על היחידה וכל הסגל שתחתיו רשאי רק להמליץ להוסיף/ לגרוע. כל עוד לא תמצא לעצמך אוייבים אשר יימאס להם לראות אותך אין שום סיכוי שתגרז נגמ"שים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קוקו, מה שאתה כותב נכון, אבל לא מדויק.

מכיוון שיש כמות מוגבלת של פרייארים שמוכנים לעזוב את הכל וללכת למילואים כדי לגרז נגמ"שים ולשמור על שלוש אנטנות באמצע המדבר, משרדי הקישור לוחצים מידי פעם לשחרר "מומחים" שלא עשו מילואים מקצועיים במשך זמן רב לטובת פעולות אחרות. הקצין הממונה על היחידה לא יכול להכיר את כל אנשי המילואים של היחידה שלו, ולכן סביר להניח שיבקש מהסגל שתחתיו המלצה את מי אפשר להוציא מהרשימה ואת מי לא. אם אנשי הסגל גם לא מכירים אותך, מאוד יכול להיות שתשוחרר מרשימת המומחים לטובת פעולות קצת פחות מקצועיות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלירן, מה בדבר העובדה שציינו בשרשור שמילואימניק על תקן מתנדב לא מחוייב להסכים להעברה בין יחידות?

פורסם

מילואימניק שמתנדב - אינו חייב להסכים להמשיך להתנדב למילואים - אך מדובר באופן כללי בהתנדבות למילואים. לא בהתנדבות ליחידה זו או אחרת, או לשמ"פ זה או אחר.

לגבי העברה בין יחידות - לא יקרה מצב שיעבירו חייל בין יחידות ללא הסכמת המפקד של היחידה, ובד"כ מפקד היחידה יעדיף לדבר עם החייל עצמו ולשמוע לדעתו. אולם אין חוק המחייב את הסכמת החייל לטובת העברתו בין יחידות הצבא.

בברכה!

יונתן.

פורסם

טוב, לאחר חיפוש קצר, מצאתי את האתר עם הפקודה המלאה:

http://www.army.co.il/forum_articles.asp?Fnumber=46&ArticleID=134

הנה הסעיף הרלוונטי לתקופת ההתנדבות וביטולה:

14. ככלל, תקופת ההתנדבות לשירות מילואים תהיה לשנתיים, לפחות. הגורם המוסמך לאישור ההתנדבות רשאי לאשר גם התנדבות לפרק זמן קצר יותר, לפי שיקול דעתו.

15. התנדבות לשירות מילואים תבוטל בהתקיים אחד מאלה:-

א. המתנדב הודיע, בכתב, למפקד היחידה על רצונו לבטל את ההתנדבות. אם ההודעה הוגשה בתקופת שירות מילואים פעיל, היא תיכנס לתוקף בתוך שבעים ושתיים שעות ממועד הגשתה.

ב. הסמכות המאשרת החליטה על ביטול ההתנדבות (ראה נספח ג´).

ג. תמה התקופה, שצוינה בהצהרת ההתנדבות.

מקווה שזה עוזר.

בברכה!

יונתן.

פורסם
אלירן, מה בדבר העובדה שציינו בשרשור שמילואימניק על תקן מתנדב לא מחוייב להסכים להעברה בין יחידות?

לא יודע, לא מכיר את הנושא הזה.

אני מניח שאם אתה מתנדב ולא מתאימה לך ההצבה שלך אתה תמיד יכול לעשות אחורה פנה ולבטל את ההתנדבות. אבל כמו שאין חצי בתולה אין חצי חייל. או שאתה מתגייס למילואים ועושה מה שהמפקדים שלך פוקדים עליך (במגבלות המובנות מעצם היותך מילואימניק :wink:) או שאתה אזרח. לא יתכן שמתנדב יתגייס לשירות מילואים ויתחיל להגיד למפקדים שלו מה הוא עושה ומה הוא לא עושה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ לרגל שחרור האסירים.

האם מישהו יודע מה המצב כיום מבחינה חוקית - מהי תקופת המינימום וכמה שליטה בעצם יש למתנדב על השיבוץ שלו?

אני נמצא כרגע במצב דומה לזה של פותח השרשור (פטור מבלי שביקשתי עקב צמצום הכוחות) ולא מחפש הרפתקאות,

אבל מן הסתם אם יהיה עוד מבצע צבאי או מלחמה, הדבר הראוי לעשות הוא להתנדב ולעזור במה שאוכל.

אשמח לשמוע אם מישהו עבר לאחרונה את התהליך. משום מה רוב האתרים הרשמיים מצניעים את המידע, ועל הכתוב

בפורומים השונים (חוץ מ-CF) אני לא ממש סומך.

פורסם

תרומה אמיתית במילואים היא בשיגרה.

כשתגיע לכבוד מבצע גדול שגם ככה יש בו מעל 100% גיוס, יתנו לך משהו דיי שולי לעשות עם בכלל, כי אתה לא מכיר אף אחד ושום דבר, ולאף אחד לא יהיה זמן לקלוט ואתך ולהסביר לך מה לעשות.

אתה רוצה לתרום? תתנדב למילואים בשיגרה, ככה תוריד מהעומס שיש על משרתי המילואים שבשגרה, וככה כשיהיה מבצע גדול או מלחמה אתה תבוא מוכן ותוכל לתרום באמת.

וזה לא משנה אם היית טייס בשייטת מטכ"ל, או ש.ג בקריה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מהניסיון האישי שלי:

אני חתמתי על טופס ההתנדבות שהיה תקף לשנה אחת בלבד!!

כלומר, מהרגע שחתמתי על טופס ההתנדבות הצבא יכול לגייס אותי רק במהלך השנה מיום החתימה ובכל מקרה לא יותר מ- X ימים (נראה לי 30, א"כ מעל זה דרוש אישור אל"מ או תא"ל).

במהלך השנה הזאת גוייסתי לכ-20 יום (יומיות) שתוזמנו יחד איתי באופן גמיש שלא פגע לי בשגרת החיים הסטודנטיאלים.

הצבא הרוויח הנעת פרויקט חשוב, אני הרווחתי קצת שפשוף כמהנדס צעיר, למעלה מ-4K ש"ח בחשבון ושבירת שגרה מרעננת.

שנת התוקף כבר חלפה ואם יהיה צורך בגיוס נוסף (מלחמה או פרויקט חשוב ביחידה) אחתום שוב לשנה נוספת בודדת.

בהצלחה.

פורסם
אתה רוצה לתרום? תתנדב למילואים בשיגרה, ככה תוריד מהעומס שיש על משרתי המילואים שבשגרה, וככה כשיהיה מבצע גדול או מלחמה אתה תבוא מוכן ותוכל לתרום באמת.

וזה לא משנה אם היית טייס בשייטת מטכ"ל, או ש.ג בקריה.

מה אתה אומר... אולי אני גם אתן למפקד הטייסת שלי מ3י3ה על הדרך? :?:roll:

נותנים לך אצבע ואתה רוצה את כל היד - זאת בדיוק הגישה שנפוצה אצל מפקדים ומנהלים מנותקים מהמציאות,

ומרתיעה אנשים במקום למשוך אותם. לא רק בצבא, גם בתחום העסקי. ככה הורסים מוטיבציה, לא בונים אותה.

חיל האוויר ואני נפרדנו ביחסים מאד שליליים, ואין לי שום אינטרס לעזור לו או להקל עליו בשגרה. במצבי חירום

זה כבר עניין אחר, אבל לחזור בהתנדבות למקום שנתתי לו 110% ובתמורה דפק אותי בלי וזלין? זה לא יקרה.

במהלך השנה הזאת גוייסתי לכ-20 יום (יומיות) שתוזמנו יחד איתי באופן גמיש שלא פגע לי בשגרת החיים הסטודנטיאלים.

הצבא הרוויח הנעת פרויקט חשוב, אני הרווחתי קצת שפשוף כמהנדס צעיר, למעלה מ-4K ש"ח בחשבון ושבירת שגרה מרעננת.

תודה, זה כבר נשמע יותר טוב.

פורסם
מה אתה אומר... אולי אני גם אתן למפקד הטייסת שלי מ3י3ה על הדרך? :?:roll:

נותנים לך אצבע ואתה רוצה את כל היד - זאת בדיוק הגישה שנפוצה אצל מפקדים ומנהלים מנותקים מהמציאות,

ומרתיעה אנשים במקום למשוך אותם. לא רק בצבא, גם בתחום העסקי. ככה הורסים מוטיבציה, לא בונים אותה.

חיל האוויר ואני נפרדנו ביחסים מאד שליליים, ואין לי שום אינטרס לעזור לו או להקל עליו בשגרה. במצבי חירום

זה כבר עניין אחר, אבל לחזור בהתנדבות למקום שנתתי לו 110% ובתמורה דפק אותי בלי וזלין? זה לא יקרה.

תודה, זה כבר נשמע יותר טוב.

אלעד ,אתה לא קורא הודעות עד הסוף??

הוא רשם אדום על גבי מסך.

• תוכן חדש...