Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה שנותרה ללא תשובה מיום שקיבלתי רשיון (אי אז באמצע שנות ה 80 של המאה הקודמת :shock: )ועד היום.

השאלה היא, מה האחריות התעבורתית של איתות.

האם עצם העובדה שאתה מאותת שמאלה מכריחה אותך לפנות שמאלה?

אם לא פנית, מה ההשלכות במקרה שבכך גרמת לתאונה?

אני אתן שני תרחישים שבהם התאונה היא באשמת האיתות (או חוסר האיתות), מי אשם בתאונות לדעתכם?

1. אתה נוסע בכביש דו סיטרי ומתקרב לצומת T עם תמרור עצור ורוצה לפנות שמאלה. אתה עוצר עצירה מלאה בהתאם לחוק מסתכל לצדדים ורואה רכב מגיע משמאל ומאותת ימינה. זאת אומרת שבעצם הוא הולך להכנס לרחוב שבו אתה נמצא. מאחר ואתה מבין שאם תצא עכשיו, אתה לא תקפח את זכות הקדימה שלו(כי הוא פונה) ולכן אתה יוצא לצומת.

אלא מה, שאותו נהג מדופלם שכח לסגור את האיתות לפני רבע שעה, יציאתך הפתיעה אותו והוא נכנס בך בצד שמאל.

מי אשם, זה שאותת אבל לא פנה או שאתה האשם כי תכלס אתה צריך לתת זכות קדימה ולא נתת.

2. אתה מתקרב לכיכר ונעצר עצירה מלאה. מולך נכנס רכב אחר לצומת אשר אינו מאותת כלל וזה מצביע אך ורק על אופציה חוקית אחת (מעבר לאופציה שהוא אידיוט, בא נעזוב אותה שניה), הוא הולך להמשיך ישר בכיכר ובעצם להכנס לרחוב שאתה נמצא בו.

עד שראית, הפנמת ועיכלת, הוא כבר עוד רגע מגיע אליך. שמח וטוב לבב, אתה נכנס לכיכר ומיד הדביל שבא ממול נכנס בך כי הוא בכלל צריך שמאלה אבל לא ב ז' שלו לאותת.

נשאלת השאלה, האם ע"י זה שנהג אחר, מתרשל בנהיגתו וגורם לתאונה, יש לו אחריות לתאונה או ששוב כמו שציינתי, אם אתה צריך לתת זכות קדימה , תן זכות קדימה ואל תתחכם?

אני רק אציין לסיכום שכל התרחישים הם פרי דמיוני (הקודח), לא הייתי מעולם מעורב בשום תרחיש שכזה, או דומה אבל אני משוכנע שעשרות תאונות כאלה נגרמות בארץ מידי שנה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק תיקון קטן:

כשאתה נכנס לכיכר זאת בעצם צומת שיש לך רק ימינה.

כשאתה יוצא מכיכר זה כמו עוד צומת שבה יש לך ימינה וישר.

לכן הדבר הנכון לעשות הוא לאותת ימינה בכניסה וימינה ביציאה, מכיון שבכניסה אין הרבה אופציות וזה סתם מסורבל לאותת פעמיים, באירופה נהוג לאותת רק ביציאה מהכיכר!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בקשר לסיטואציה הראשונה, גם יצא לי לחשוב על זה.

אם אני רואה רכב מתקרב עם וינקר דולק אני אחכה בכל מקרה.

אם לקראת הפניה הוא מדליק וינקר ומאט, אני יוצא רק כשאני בטוח שהוא הולך לפנות.

תמיד יכול להיות מצב שהוא יתחרט בשניה האחרונה וימשיך ישר, וזכות הקדימה שלו. או שהוא שכח וינקר דולק, אבל ממש לא נראה לי שזה מחייב אותו לפנות.

בקשר לסיטואציה השניה

הדוגמא שנתת לא ממש טובה, כי במעגל תנועה אין חובה לאותת. במקסימום איתות ימינה כשיוצאים, אבל זה לא חובה לפי מה שאני יודע.

גם אותי המורה נהיגה לימד לאותת בהתאם לכיוון שאני פונה, ואחר כך הסתבר לי שזה שגוי. לדעתי גם יש לזה סיבות הגיוניות:

א. נניח ואתה צריך לפנות שמאלה ומאותת בכניסה לכיכר, כמה זמן לדעתך הוינקר ישאר דולק (בהנחה שמדובר ברכב מודרני שהוינקר קופץ בסיבוב של ההגה לכיוון הנגדי)? מה, תתחיל לריב איתו ולהדליק אותו כל פעם שהוא נכבה? ידית איתות עולה הרבה כסף.

ב. רוב הכיכרות הן הצטלבות של 2 כבישים, מה שנותן לך 4 אופציות (ימינה, שמאלה, ישר, פרסה). מה תעשה כשיש יותר יציאות בכיכר או כשהן לא מסודרות בצורה סימטרית, למשל שתי יציאות בצד ימין?

בקיצור אם אתה מתעקש לאותת בכיכר תאותת רק ביציאה. אני בד"כ מאותת רק כשיש רכב שמחכה להכנס ולא יודע אם אני מתכוון להמשיך או לצאת לפניו (בדומה לסיטואציה הראשונה :) )

יש כאלה שאומרים שצריך לאותת ימינה בכל מקרה בכניסה לכיכר. זה סתם מטעה נהגים אחרים.

אפשר לתת דוגמא אחרת למצב השני:

אתה מגיע לצומת X כאשר יש לך תמרור תן זכות קדימה/עצור. מולך מגיע רכב שאין לו תמרור ולא מאותת, אתה מניח שימשיך ישר אבל הוא פונה שמאלה.

במצב כזה אני לא יודע להגיד מי אשם (מבחינת החוק כמובן).

מצד אחד לא נתת לו זכות קימה. מצד שני הוא ביצע עבירת תנועה בזה שלא אותת, אחרת התאונה היתה נמנעת.

וואו חפרתי :shock:

פורסם

כיכר הכוונה למעגל תנועה? או כיכר?

במעגל תנועה פעם ראשונה שאני שומע שלא מאותתים, רואה כל הזמן, פעם ראשונה שאני שומע שיש לזה הגיון, שאני אשמח אם תסבירו, ו"ידית איתות עולה הרבה כסף" לא תופס, השתתפות עצמית עולה יותר.

אני לפני שאני מגיע למעגל תנועה (להלן "כיכר") או שאני עוצר לפני המעבר חצייה, אני מאותת, ימינה אם אני פונה ימינה, שמאלה אם אני פונה שמאלה או פרסה, ולא מאותת אם אני ממשיך ישר. האיתות גם לא יקפוץ חזרה כי הוא בנוי ככה שהוא קופץ חזרה רק כשההגה סובב X מעלות בכיוון האיתות ואז Y מעלות בכיוון ההפוך (חזרה).

מכיוון שבכיכר האופציות שיש לך הן איתות ימינה וסיבוב ימינה - יישור (האיתות יקפוץ אחריי שיישרת את ההגה, כלומר יצאת מהכיכר) או איתות שמאלה וסיבוב ימינה - יישור - שמאלה - יישור (האיתות יקפוץ אחריי ההפנייה שמאלה והיישור, שגם פה כבר יצאת מהכיכר) גם ההסבר של האיתות שנכבה והתעסקות וריב איתו לא תופסות.

הסבר בבקשה, פשוט אנשים שלא מאותתים בכיכרות זה אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בכביש.

וואו אני חפרתי :lol:

*לנושא, אני מניח שאין טעם להגיד שעדיף לחכות ולצפות התנהגות (האטה במקרה הראשון, וזווית גלגלים קדמיים במקרה השני) לפני שנכנסים לצומת/כיכר כי אני בטוח שזה גם ככה נעשה, אבל על מי נופלת האחריות בנקרה של תאונה בסיטואציה כזאת אין לי מושג, אני מניח שעל זה שאותת/לא אותת אבל גם על זה שנכנס לצומת יש רשלנות תורמת. כפי שנאמר תהייה חכם, אל תהייה צודק

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מי שלא נתן זכות קדימה אשם, אולי מי שיילך לבית משפט יוכל להוכיח רשלנות תורמת.

לעניין האיתות במעגל תנועה שעלה כאן, אני מאותת רק ביציאה מהסיבות:

1. מה ש Yoni84 כתב

ב. רוב הכיכרות הן הצטלבות של 2 כבישים, מה שנותן לך 4 אופציות (ימינה, שמאלה, ישר, פרסה). מה תעשה כשיש יותר יציאות בכיכר או כשהן לא מסודרות בצורה סימטרית, למשל שתי יציאות בצד ימין?

2. איתות בכניסה למעגל תנועה מובן רק למי שנכנס למעגל התנועה בכניסה שלי ולכן מבין מה כוונתי באיתות שמאלה, ימינה או באי איתות. רכב שנכנס בכניסות הבאות לא יודע מתי נכנסתי לכיכר ולכן האיתות לא אומר לו כלום ולצורך העניין אף יכול להטעות אותו.

לכן איתות ביציאה ממעגל התנועה יותר מובן והוא מצהיר עכשיו אני יוצא ממעגל התנועה.

פורסם

זה נכון שרוב האנשים לא יודעים איך להתנהג במעגל תנועה, אבל חשבתי על זה עכשיו ואני לא חושב שזה הוגן לקרוא להם אידיוטים.

הסיבה היא פשוטה, ויתקנו אותי אם אני טועה, אבל יש מצב שרוב הנהגים על הכביש, פשוט קיבלו רשיון לפני שהתחילו לבנות מעגלי תנועה בישראל. לכן הם אף פעם לא קיבלו הדרכה על איך אמורים להתנהג בכיכר...

בטח איזהשהו אחוזון מהם עשו קורס רענון, או נהיגה מתקדמת, או משהו בסגנון הזה - אבל הרוב פשוט מעולם לא למדו... וכשאתה לא לומד אני יכול לראות איך זה הגיוני לאותת שמאלה במעגל תנועה כשבאמת, כל מה שאתה רוצה זה לצאת מהמעגל כאשר היעד שלך הוא מצד שמאל יחסית למקום שממנו נכנסת למעגל...

פורסם

1. אתה אשם שלא נתת זכות קדימה. אתה יכול לחכות עד שהוא יצא מהצומת ובכך לחסוך אפשרות לתאונה. נכון שזה מבזבז עוד זמן ובמקרים מסויימי גם יוצר פקק, אבל בגלל שיש ספק בקשר לאיתות, אז צריך לקחת ביטחון גדול יותר ולתת לו לסיים יציאה בטוחה מהצומת. אל תשכח שטויות קורות ואיתות הוא טעות די נפוצה וגם די קלה לעשיה (סובבת את ההגה ובטעות פגעת בידית האיתות).

2. כיכר זה אולי צומת, אבל בגלל המבנה שלה ההתנהגות שם היא שונה. למשל בראשון לציון ליד המכללה יש כיכר שלא רואים כלום לצד השני שלה. לכן האיתות בכניסה לכיכר אינו משמעותי כמו האיתות ביציאה. כשאני נכנס לכיכר בגודל שכזה, אני לא מאותת עד שאני מגיע קרוב ליציאה בה אני מעוניין לצאת ואז מאותת ימינה ליציאה. ככה מי שנמצא מאחוריי בכיכר יודע מתי אני מתכוון לצאת ממנה ולא משנה מתי הוא נכנס בכלל לכיכר ואם הוא ראה בהתחלה מה הכוונות שלי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש לי שאלה שנותרה ללא תשובה מיום שקיבלתי רשיון (אי אז באמצע שנות ה 80 של המאה הקודמת :shock: )ועד היום.

2. אתה מתקרב לכיכר ונעצר עצירה מלאה. מולך נכנס רכב אחר לצומת אשר אינו מאותת כלל וזה מצביע אך ורק על אופציה חוקית אחת (מעבר לאופציה שהוא אידיוט, בא נעזוב אותה שניה), הוא הולך להמשיך ישר בכיכר ובעצם להכנס לרחוב שאתה נמצא בו.

עד שראית, הפנמת ועיכלת, הוא כבר עוד רגע מגיע אליך. שמח וטוב לבב, אתה נכנס לכיכר ומיד הדביל שבא ממול נכנס בך כי הוא בכלל צריך שמאלה אבל לא ב ז' שלו לאותת.

quote]

ראשית ,אינך חייב חייב לעצירה מלאה, אם הגעת לכיכר וכניסתך לא מעכבת את הנוסעים בכיכר ,אתה רשאי להשתלב ללא עצירה!

לעצם האיתות, גם אני סבור שיש לאותת רק ביציאה.

לגבי ההתייחסות לאיתותי סרק , אני לא יודע כמה שנות וותק יש לך בנהיגה, אך ברור לי אם אתה חד חושים ואוהב נהיגה, עם הזמן אתה תלמד להבחין באיתותי סרק לפי התנהגות המאותת,אם זה בתוואי הנסיעה שלו או במהירות או בהרבה פרטים אחרים שמסגירים את כוונת המאותת !!

מה שרציתי לציין שקשור לכיכרות בארץ, זה שהרשויות מציבות תמרור תן זכות קדימה בכניסות לכיכרות, הדבר מיותר לחלוטין , כי התמרור שמורה על בואך לכיכר (החיצים בלבן במעגל על רקע כחול) פירושו - תן זכות קדימה לתנועה מסביב למעגל !!

מישל

פורסם

התרחיש הראשון קרה לי בזמן שיעור נהיגה,ישר שברתי תהגה שמאלה והנהג השני שבר ימינה ולא קרה כלום.

אז המורה הסביר-תמיד תצא מתוך נקודת הנחה שיכול להיות שהוא שכח את האיתות מצומת קודם תמיד תמתין שהוא יעבור ואז תצא,אל תסתמך על האיתות שלו.

סך הכל תחכה עוד כמה שניות.

יש עוד סיטואציה: אתה נוסע בכביש ישר ויש פניה שמאלה.

הרכב שלפניך לא מאותת שמאלה אז שתיכם ממשיכים במהירות החוקית ולפתע הוא שם ברקס ופונה שמאלה אבל אתה כבר העפתה אותו.

עד כמה שזכור לי זו אשמתך המלאה. אם היתה שומר על מרחק נכון בין שתיכם היתה יכול למנוע אי לכך אתה אשם.

בקיצור אנשים תהיו מרוכזים יותר,יש הרבה תאונות "סתמיות" אפשר למנוע.

פורסם

כל התנהגות אחרת מלבד איתות ימינה לקראת היציאה מהכיכר היא אגואיסטית/גסה/נפשעת/מטומטמת/רגילה (מחק את המיותר, עדיף שתמחק את הרגילה). הנהג מניח שאני יודע מאיזה כיוון הוא הגיע, או שאני אמור לנטר את כל התנועה בכיכר במוחי ולזכור מהיכן הגיע כל אחד. העניין מתחדד בכיכרות גדולות או חסרות שדה ראיה (ע"ע כיכר המדינה, בורוכוב בגבעתיים וכו').

אגב, גם השתלבות ללא זכות קדימה היא כזו, אנחנו עם מאותגר כיכרות לחלוטין. פשוט מכה מה שקורה שם. ומי שלא מסכים איתי - שיואיל לעשות סיבוב על דו"ג.

בתרחיש השני שתיארת - אני אף פעם לא מחליט החלטה סופית ע"ס איתות, כבר מזמן הבנתי שכמו שאחוז גדול מדי מהאנשים לא מאותת - כך גם אותו אחוז מהמאותתים עושה זאת ללא קשר למציאות. כמות הפעמים שראיתי איתות שמאלה ואז פניה ימינה - פשוט לא נתפסת. אני שומר מרחק מכולם, במיוחד ממטומטמים מיועדים (כאן נכתבו המון סטיגמות שכולנו מכירים לגבי מין ומוצא הנהג/ת, גילו, סוג הרכב וערכו).

ואם אתה שואל אותי - הייתי שמח אם איתות היה מחייב או מטיל אשמה על המאותת, אך אני חושש שזה יגרום למיעוט השימוש בו, וגם כך מצבנו עגום.

מדוע אגב לא ניתן להכניס מערכת לביטול האיתות לאחר פרק זמן מסויים של נסיעה (לא עמידה), נאמר דקה? אולי מלווה בצליל המדווח על ההפסקה למקרה שהנהג בכל זאת רוצה לאותת לנצח? זה יכול לפתור הרבה מאוד בעיות כאלה.

אפילו אבי שיבדל לחיים ארוכים נוטה לשכוח איתות דולק, הוא פשוט לא שם לב לתיקתוקים/הבהובים. כל פעם שאני נוסע איתו אני מעיר, הוא מקבל בהבנה - אבל פשוט לא שם לב. מסוכן לאללה. ואגב הוא נהג מצויין מכל הבחינות, מודע לסביבה, אדיב ומנוסה. פשוט שם הוא נופל פעם אחר פעם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ברור שצריך להתאזר בסבלנות ולא להתפרץ לכביש, השאלה היא אחרת (ואף אחד עדיין לא ענה עליה), במידה ובתרחיש הראשון כבר התבצעה תאונה, האם האשם הוא זה שלא נתן זכות קדימה או זה שאותת ולא פעל על פי האיתות שלו?

פורסם

זה שלא נתן זכות קדימה.

השלט אומר לתת זכות קדימה ועד שהמאותת לא חצה את הצומת, אתה עדיין צריך לתת לו זכות קדימה והאמת היא שהאיתות שלו לא נועד בשבילך (לפחות ככה אני רואה את זה) אלא בשביל מי שמאחוריו שידע להאט כי עוד מעט האיש עומד לפנות וזה אומר האטה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז למה לדעתך יש פנסי איתות גם בחזית הרכב?

פורסם

כדי שהוא יוכל לעצור באמצע הכביש ולקנות סיגריות כמובן.

בכל מקרה התמרור מורה לך לתת זכות קדימה לשאר הרכבים. אתה יכול לטעון אח"כ שהוא הטעה אותך, אבל עדיין זכות קדימה היא שלו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...