Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברכב שלי ( מזדה 323 96 סדאן) יושבת המערכת הבאה:

HU פיוניר 6050UB

קדמיים: מורל פולס

אחוריים: פיוניר 6*9 460W

אחוריים נוספים: זוג פול ריינג' 4" של דרגסטר בתוך תיבת פיבר שבניתי ( 35 RMS) מחוברים לHU

מגבר לאחוריים: אלמני PA-800-4

מגבר לקומפוננטים: JBl 4060GTO אם אני לא טועה בשם (4 ערוצים 600 וואט)

קבל של SPL 2 פארד

חיווט חשמל 4 גייג'

בפאנל כרגע מכוון אצלי שחיתוך הגבוהים ב125

וחיתוך הנמוכים ב50

LOUD במקסימום.

SLA +2

ורמת הבאס +3 ( באופציה של הגברת הסאב מהפאנל)

במגבר של האחוריים החוגה נימצאת קצת אחרי החצי כאשר הסקאלה היא מ40HZ עד 250HZ כמובן בHP והEQ BASS פתוח ממש נגיעה קטנה. הגיין נימצא קצת פחות מהחצי.

במגבר של הקדמיים (יושבים בגישור) הקרוס במגבר נימצא על כרבע סיבוב מלמטה כאשר הסקאלה היא מ30HZ ל320HZ בHP והגיין פתוח בערך אתו דבר.

שומעים נהדר ולאורך הרבה זמן, אבל משום מה תמיד עניין אותי האם הכיוונים האלו נכונים?

בנוסף, למגבר האלמני היה מחובר עד שלשום סאב דראגסטר 125 ( 150 RMS ) שישב בגישור על ערוצים 1ו-2, שהתחיל בשבוע האחרון להרעיש בחירחורים ולפני יומיים הפסיק לעבוד סופית וחוזר לחרחר רק כאשר נוגעים בו קצת בלחיצה.

הכיוונים שלו היו: LP, הרצים: החוגה קצת אחרי החצי כאשר הסקאלה מ40 עד 250 HZ. הEQ BASS פתוח כמעט עד הסוף. (חוגה של 0-18 ד.ב) גיין בול בחצי.

הדבר העלה בי חשד שהכיוונים לא נכונים, למרות שהכל עבד בסדר במשך 3 שנים שלא נעשו שום כיוונים מחודשים במגבר.

אני ישמח לקבל עזרה בנוגע לכל העניין.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

אם שלוש שנים שמעת והכל היה בסדר, ועוד זה נשמע לך טוב, אז כנראה שהכיוונים תקינים.

אני לא הייתי משאיר בור בין 50HZ לבין 125HZ, מבטל את הלאודנס.

אגב, אם יש חיתוכים ברדיו דיסק למה אתה חותך גם במגברים? ועוד כנראה בתדרים שונים, אם אתה לא יודע לקבוע מהם במדויק.

אה כן, ומוריד את כל הבס בוסטים במגברים, הם לא מוסיפים שום דבר טוב.

מתחדשת*

פורסם

אז אתה אומר שכדי "לאפס" את כל חוגות ההרצים והבוסטים במגברים למינימום ולחתוך ישירות מהפאנל? האם זה הגיוני? כי כאשר החוגות נימצאות על המינימום במגברים, הם עדיין משדרות בתדר מסויים, זה מסתדר?

ומה יכולה להיות הסיבה לחירחורי הסאב אם לא נגעתי בכלום כל הזמן הזה? עייפות החומר?

פורסם

לא לאפס למינימום, לבטל לחלוטין בעזרת הכפתורים המתאימים: FULLPASS לכל הרמקולים.

אם אין כפתור באסבוסט לסאב אז להוריד את הרמה שלו למינימום.

וכן, הכי הגיוני זה לחתוך מהרדיודיסק מכיון שאתה יודע בדיוק באיזה תדר אתה חותך ובאיזה מתלול, ולא ב"שלושת רבעי סקאלה שמתחילה פה ונגמרת שם".

מתחדשת*

פורסם

אבל ברגע שאני ישים את הכל על FULL PASS בעצם כל הרמקולים יחתכו על אותו תדר מהמערכת. האם זה בריא לעשות ככה?

מה גם שכל רמקול משדר תדרים אחרים... זה לא יוריד מרמת השמע שלהם?

ועוד משהו בשביל הידע שלי, כאשר אני שם על FULL PASS כל השימוש בחוגות ההרצים מבוטל במגבר? ז"א אם נניח שכרגע האחוריים חתוכים ב80HZ, והבאס בוסט פתוח קצת, זה מבטל את זה ב FULL PASS?

פורסם

תחליט, אתה חותך מהרדיו דיסק או לא? אם כן חבל לחתוך גם דרך המגבר.

אם ברדיו דיסק אין אפשרויות חיתוך אז כמובן שדרך המגבר.

אם אתה רוצה להפריד את התדרים של הקידמיים מהאחוריים זה כבר משהו אחר (ואני גם לא מבין למה לעשות את זה)

בגדול שאלת לדעות של אנשים. קיבלת את דעתי.

מכאן ההחלטות והנסיונות כולם שלך.

מתחדשת*

• תוכן חדש...