Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה קניתי מצבר חדש,והופיעה בעיה חדשה,

כבר קרה לי פעמיים שבתחילת נסיעה,כשאני בולם לקראת עצירה בירידה,האוטו מתחיל לרעוד ממש חזק ונכבה,

אחרי זה אם אם אני מתניע שוב,הוא מתניע מייד.

אם נסעתי מעל 5 דקות-לא קורה.

לדעתי אין קשר לחום מנוע,כי הוא כבר נמצא בחצי הסקאלה כשזה קורה.

אין לי מד סל"ד,אז לא יכול להגיד לגבי זה.

זה אף פעם לא קרה קודם,הבעיה הופיעה לאחר החלפת המצבר.

המצבר שלקחתי הוא אותו הדבר מבחינת "כוח" (60).

מה יכולה להיות הבעיה?

There is no fate but what we make for ourselves

פורסם

אולי אין שעון טורים ובכל זאת,האם אתה מרגיש סוג של זיוף מנוע (המנוע אולי נשמע פעם עולה לטורים גבוהים ופעם יורד לנמוכים).

אם כן,יש לבדוק חשד לבית מצערת /מנוע צעדים תקולים.

מצד שני,כל תקלה אחרת, שקשורה למערכת ההצתה תיתכן,התקלה תהיה קשה מעט לאבחון ובוודאי שמוסך עם ציוד דיאגנוסטיקה יוכל לתת מענה טוב יותר מאשר דרך המסך והמקלדת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מאחר והבעיה צמודה להחלפת המצבר - אני מעריך כי מנוע הצעדים החשמלי של המצערת - לא למד את מצב סיבובי הסרק במצב קר .

אפשרות נוספת - במהלך עבודת ההחלפה , נותק צינור ווקום , או מחבר חשמלי רופף ( ליד המצבר על צינור היניקה נמצא מד כמות האויר )

והאחרונה - הופיעה בעיה חדשה במצערת ( וזה קורה ) בצמוד להחלפת המצבר .

לך מהקל לכבד - גש לחשמלאי שהחליף את המצבר - הסבר את הבעיה , ובדקו בתא המנוע את החיבורים .

כאשר הרכב כבויי - בקש ממנו לנתק את המצבר ( לנתק את כבל ה - ) למשך כ 3 דקות . - המהדרין פותחים כעת גם את מתג ההצתה ,

כדי לשחרר מתח שאולי נאגר במערכת - אח"כ לסגור את מתג ההצתה במלואו .

לאחר כ 3 דקות לחבר את כבל המצבר -

להניע את הרכב - ולהשאיר את הרכב במצב זה כ 1 דקה שילמד לבד את מצב הסרק ( לא לעזור ע"י לחיצה על דוושת הדלק )

להפעיל אורות גבוהים , ולאפשר למנוע ליצב , אח"כ להעביר ל הילוך D ושוב לאפשר ליצב את הסיבובים

ובסוף אפשר לנסוע קצת , לבלום , ולראות אם סיבובי הסרק מיתצבים .

אם פעולה זו לא עזרה - אפשר שצריך לבצע ניקויי למצערת - וצריך לגשת למכון להזרקות , או מוסך טוב המבין בכך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל - תודה רבה על התגובה העניינית,אני אנסה לבצע את הבדיקה הראשונית שתיארת לבד,רק דבר קטן,למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לפתוח את מתג ההצתה"? אתה מתכוון כאילו להניע עם המפתח או משהו אחר?

xoom - לא החלפתי שום דבר מבחינת הכבלים,מה זה נעלי כבל? זה מה שמתלבש על חיבורי המצבר?

פורסם
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לפתוח את מתג ההצתה"? אתה מתכוון כאילו להניע עם המפתח או משהו אחר?

אחרי ניתוק כבל ה (-) של המצבר - לפתוח לרגע את מתג ההצתה , כמו להניע , לא תהיה הנעה , אבל אם יש מתח במערכת , הוא יתפרק סופית .

( להקפיד לסגור את מתג ההצתה אחר-כך - אפילו להוציא את המפתח , לפני חיבור המצבר שוב )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שלום, אין קשר להחלפת המצבר , יש בעייה של ריתוק מצמד הגישור בטורק.

מהגיר יוצאים שני צינורות , גשר את שתי היציאות מהגיר על ידי חיבור צינור אחד בניהן . התנע מנוע ובדוק אם המנוע עדיין נכבה בעצירה . אם לא נכבה ...החלף חלילית קירור שמן גיר בתוך הרדיאטור או התקן מקרן חיצוני.

אם המנוע עדיין נכבה : גש לצמת החוטים שמתחברת לגיר ובה מספר חוטים בצבעים אדום צהוב כחול וכו' , כך קטר וחתוך את החוט האדום , בדוק אם המנוע לא נכבה יותר. אם המנוע לא נכבה סימן ששסתום TCCS תקול.

נסה וחזור לדווח.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דוד, למה ישר לקבוע שמשהו בגיר לא תקין.

לדעתי מדובר בלימוד המחשב כמו שליין מן הסביר לך, או שצריך לבצע ניקוי יסוודי למצערת ולמנוע הצעדים.

תתחיל מהדברים הקלים, לפני שאתה מתעסק חלקים בגיר ובסופו של דבר יתברר לך שלא שם הבעיה.

או שאפילו סל"ד סרק ירד קצת בגלל שהמחשב התאפס, וכיון סל"ד הסרק יפתור את הבעיה, הסרק צריך להיות על 750 סל"ד.

ואם אין בלוח השעונים שעון סל"ד, אפשר לכוון איך שהמנוע נשמע למי שיש בזה ניסיון יודע פחות או יותר.

פורסם

הבעיה (או התופעה הזו) ידועה וחוזרת על עצמה בסופר לנסר , שינסה את אשר המלצתי ונמתין לתשובות. בבאר שבע יש כמה מכוניות סופר לנסר שחתכתי להם את החוט האדום בצמת החוטים הנכנסת לגיר ונוסעים עד היום כך , נכון זה מעלה את תצרוכת הדלק כי אין יותר נעילת טורק בנסיעות במהירות שיוט.

"אין לי כסף להשקיע בתיקון " ...זה מה שבעלי מכוניות אלה אומרים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דוד - למה לקבוע ניתוח כשיש כאב ראש - אולי הוא לא הרכיב את המשקפיים החדשות נכון והם לוחצות :idea:

הולכים מהקל לכבד - למה ישר לחתוך - אולי זו בכלל בת ( חנל'ה התבלבלה - איך כבר ברית-מילה ) :wink:

אחרי ביצוע ובדיקת הפעולות של המצערת וחיבורי החשמל , ומסקנה אחרי בדיקה שהבעיה לא במנוע - אפשר להמשיך לאזורים אחרים .

- כך שאפשר שאתה צודק - אבל זה קצת מוקדם ישר לחתוך . :lol: -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

עוד לא ניסיתי את ההצעה של אייל,אני אנסה בימים הקרובים.

barzelay - אני שמח שאתה מניח שאני מבין במכוניות,אבל איבדתי אותך בתגובתך הראשונה בערך ב"שלום" :)

ניתן למוסך לבצע את הבדיקה הזו.

בכל זאת יש לי שאלה אליך,אם אכן יש בעיה בגיר, אז הבעיה שתיארתי אמורה להתרחש במהלך כל הנסיעה,לא?

כי אחרי 5-10 דקות אני יכול לבלום איך שבא לי והאוטו לא רועד.

• תוכן חדש...