Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי צריך את עזרת חברי הפורום בבעיה. יש לי איסוזו איפון בנזין שנת 94 ,הרכב עבר ראש מונע לפני חודש, מאז צריכת הדלק שלו קפצה והיא כרגע עומדת על ממוצע של 1 ל 3.5 משולב (עירוני ובן עירוני עם מזגן) לפני הטיפול בראש המנוע הצריכת דלק גם הייתה גבוהה בסביבות ה 1 - 5 ( משולב ).

הייתי כמה פעמים במוסך ששם טפלתי בראש מנוע אבל הם לא מוצעים בעיה ואני לא מוכן שיתחילו להחילף לי חלקים על חשבוני בשביל לבדוק איפו הבעיה ,בקיצר אני מחפש מומחה שמבין באיסוזו איפון בנזין או במערכות קרבורטור מיוחדות ( הקרבורטור שלו מבוקר מחשב ומוחברים לו מליון צינורות וואקום ) באזור המרכז והכי חשוב שיהיה מקצועי .

פורסם

שלום רב !

פנה לחיים יוד חבר הפורום, העובד כמנהל עבודה ודיאגנוזיסט, במכון הזרקה ידוע ומומלץ במרכז. תודה לניסן, לא צריך לצרוח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ניסן, צביקה, תודה. " הצריחה " הייתה כהלצה הכוונה הייתה לצריכה... צביקה האם חיים ידע לטפל בבעיה, הרי הרכב הוא ללא מערכת הזרקה אלה קרבורטור .

פורסם

שלום רב !

אם חיים לא ידע, אף אחד לא ידע !

אם פנית לחיים יוד אתה בידיים טובות.

בברכה

צביקה

פורסם
היי צריך את עזרת חברי הפורום בבעיה. יש לי איסוזו איפון בנזין שנת 94 ,הרכב עבר ראש מונע לפני חודש, מאז צריכת הדלק שלו קפצה והיא כרגע עומדת על ממוצע של 1 ל 3.5 משולב (עירוני ובן עירוני עם מזגן) לפני הטיפול בראש המנוע הצריכת דלק גם הייתה גבוהה בסביבות ה 1 - 5 ( משולב ).

הייתי כמה פעמים במוסך ששם טפלתי בראש מנוע אבל הם לא מוצעים בעיה ואני לא מוכן שיתחילו להחילף לי חלקים על חשבוני בשביל לבדוק איפו הבעיה ,בקיצר אני מחפש מומחה שמבין באיסוזו איפון בנזין או במערכות קרבורטור מיוחדות ( הקרבורטור שלו מבוקר מחשב ומוחברים לו מליון צינורות וואקום ) באזור המרכז והכי חשוב שיהיה מקצועי .

ניסן ידידי שלום רב !

אנא קרא את מה שהדגשתי בשחור, אינני מכיר את הרכב, מעולם לא טיפלתי ברכב כזה, ואינני מתכונן להכניס ראש בריא למיטה חולה.

הפנית אותו לחברנו חיים יוד מסיבות מקצועיות גרידא.

בברכה

צביקה

פורסם

מאייד לכל דבר, עם כל מעדלי דלק המוכרים רק שהוא מבוקר ע"י יחידת בקרה פשוטה, יש מספר חיישנים, TPS, MAP, ETS,O2 ועל קו הדיזה הראשית של המאייד יש סולנואיד לקיצוב דלק (MC solenoid) מדוייק יותר לפי החיישנים, הפעלת המשנק חשמלית ע"י סרוו או פיקוד וואקום והפעלת סרוו ליצוב סר"ק.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום ניסן.

קרבורטור ממוחשב כשמו כן הוא - יש לו את רוב המע שיש בקארבורטור המכאני ובתוספת חסכן (מזרק) אלקטרוני מפוקד יחידת בקרה המקבלת אינפוטים מחיישני פרפרייה כמו בהזרקה עם משוב של חיישן חמצן.

זה איזשהו שלב באבולוצייה בין המע של הקארבורטור המכאני להזרקות כדי לנסות ולעמוד בדרישות של זיהום האוויר עם קארבורטור אך כמובן שהמע לא מדוייקת כמו בהזרקה.

בארץ ישנם שני דגמי רכב שהגיעו בקונפגורצייה הזו - האיסוזו, והניסאן סאני שהמע אצלו מעט יותר מתוחכמת אך הרעיון דומה.

אני לא יודע אם יצא לך לעבוד פעם גם על המע הזרקה המכאניות המפוקדות יחידת בקרה KE ( מורכבות בעיקר במרצדס הישנות)-

האמן לי גם כאב ראש לא קטן.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

דווקא יצא לי לעבוד די הרבה על ה K וה KE של BOSCH, מערכות סופר אמינות ואם אתה בקי באופן שבו הם עובדות האבחון הופך להיות די פשוט.

פורסם
לפני שאתה מתחיל לבדוק את הקרבורטור בדוק שהרכיבו את הטיימינג כמו שצריך

נכון שיש קשר בין טימינג לאופן תגובת/פעולת המנוע ( האצה , כושר סחיבה ) אבל אני לא חושב שיש קשר בין צריכת דלק מוגזמת לכיוון טימינג .

בכול מקרה בקשתי מהמוסך בזמנו לבדוק את הנושא - נאמר לי שרצועת התיזמון הורכבה כראוי ( להזכירכם גם לפני הטיפול בראש המנוע צריכת הדלק הייתה גבוהה - בסביבות 1 -5 ).

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום דניאל.

למע המכאניות הטהורות - K אני מכיר אותם מצויין - שעון לחצים על ווסט ראש טבלן ואני מביא אותם בול .

הבעיות שלי האמת היו יותר ב KE בווסט ראש טובלן האלקטרוני עם מדידת הזרמים אליו נידמה לי כ 20ml\a בסרק והזחלן שנתפס שם תמיד אבל לא התעמקתי יותר מידי במע הנ"ל מפני שהם לא נפצות כמו המכאניות.

אגב היסטורייה - הגיע אלי למכון מרצדס מאד ישנה אך כמו חדשה -הזרקת בנזין מכאנית עם משאבת הזרקה טורית עם טובלנים לכיון לא רואים דברים כאילו אולי בספרים של מינץ .

זו הייתה חוויה וכבוד לעבוד עליה.

בברכה.

חיים יוד.

• תוכן חדש...