Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אודי הגיעו לשפל המדרגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה לגבי 4 עיגולים אני מעדיף כוכב גדול באמצע :D.

ואני מבין למה אתה מתכוון אבל עדיין נראה לי לשדך לדגם חדש ויפה כזה מנוע כזה נראה לי דיי טיפשי.

זאת דעתי לפחות.

HONDA CIVIC hatchback-RED

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אפשר לשים אין סוף פינוקים גם ביונדאי סונטה. זה הופך אותה למתחרה באודי?

סונטה לא. שום פינוק לא יעזור שם אבל הפסאט בהחלט כן, הדמיון הבסיסי בין שני הרכבים בהחלט מספיק לדעתי כדי להשוות. ניקח כדוגמא נוספת את הסופרב החדשה בדגם המאובזר שגם דומה מאוד בבסיס לפסאט ולאודי. פונקציונלית היא מספקת את הסחורה אבל קצת רחוקה "מעמדית" כדי להיות ברת השוואה למרות שמבחינה מושכלת ואובייקטיבית היא הקניה הטובה בין השלוש.

פורסם

אני רק שאלה (כמו בקופת חולים),

אודי A4 עם מנוע 1.8 20V אטמוספרית הגיע עם 123 כ"ס אז עם מגדש היא מפיקה 120? :shock:

נראה לי הרכיבו אותו הפוך והוא בעצם משאבת וואקום! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אודי A4 עם מנוע 1.8 20V אטמוספרית הגיע עם 123 כ"ס אז עם מגדש היא מפיקה 120? :shock:

ועוד זה היה בתחילת שנות ה2000 . :p

פורסם
לא מדובר, לפחות בשרשור הזה על מוחצנות גרידא. ה159 אכן מכונית מוחצנת ומבחינתי האישית מוחצנת מידי וזו אחת התכונות שאני פחות אוהב בה.

בשרשור הזה ובהצגת דגמים חלשים של מכוניות מפוארות כדוגמת האודי והבמוו החלשות מכוונים לשוק של אנשים שחשוב להם הגודל והצורה החיצונית על חשבון איכויות אחרות שהרכב יכול לספק. אם נעשה הקבלה מתאימה יותר לרכב הראשי המדובר בשרשור, פסאט נותנת את אותן איכויות בפחות כסף ועם יותר מנוע כך שמי שבוחר אודי כזאת על פני פסאט מחפש את אותו גורם שכיניתי "מאריך פין מלאכותי".

כמו שאמרתי, יש אנשים שמחפשים איכות ויוקרה ואכן הם מוכנים לקחת את זה על חשבון המנוע. וזה לא חייב להיות בגלל פוזה.

ריפודי עור וכו' זה ממש לא לפוזה.

יצא לי לדבר עם בחור מאנגליה עם 520I והוא אמר לי במפורש שהוא קנה את זה בגלל האיכות והפאר ולא ממש חשוב לו המנוע(ששוב, לא כזה גרוע).

אם ההאודי הייתה מגיעה עם פול תוספות חיצוניות שחצניות וכו' אז זה היה רכב 'מאריך פין' אבל התוספות שיש בדגם הזה הן של יוקרה ופאר.

למשל המרצדס SLK 180 וכו' זה רכב 'מאריך פין' . האוטו הוא אוטו פוזה נטו. אין לו ביצועים מרהיבים ואין לו נוחות או יוקרה ממש ככה שהאוטו הזה אכן נקנה למטרות כאלו. הA4 ממש לא אותו דבר.

פורסם

פה אני מסכים איתך חוץ מדבר אחד , באירופה אף אחד כמעט לא יגיד על 520 או בכללי גם על 530 יוקרה.

זה לא כזה מרשים ונדיר שם .

פורסם

ואני רק תשובה.

ההבדל, בה הידיעה הוא בזמינות הכוח.

ולשם הדגמה, אני אתן שני דוגמאות מהחיים;

דייהטסו סיריון 1.3 03' שמנועה מספק 103 כ"ס, לכאורה הספק מרשים ביחס לנפח.

הבעייה היא שעד שלא "מושכים" כל הילוך עד 6500 סל"ד, ההרגשה היא של מנוע חלש למדי, שוב, בשל זמינות כוח גרועה.

הדוגמא ההפוכה היא פולקסווגן פולו 1.6 שנת 99' (נניח).

מנוע ה 1.6 שלה מספק רק 75 כ"ס, הספק לא ממש מרשים ביחס לנפח, אך זמינות הכוח שלו מעולה והמכונית נותנת תחושה חזקה ובשרנית.

לעומת זה, מעל 4500 סל"ד הוא מתחיל לספק בעיקר רעש..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ואני רק תשובה.

ההבדל, בה הידיעה הוא בזמינות הכוח.

כלומר אאודי ייצרו מנוע בנזין-דיזל?

[לא יותר פשוט להניח מקדימה מנוע בנזין במקום לשחק בנדמה לי, וזה מבלי להזכיר את האמינות העדיפה של דיזל על מורכבות של סט-אפ טורבו]

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
כלומר אאודי ייצרו מנוע בנזין-דיזל?

משהו כזה, בערך.

זו היתה הנוסחה של היצרנים האמריקאיים לאורך שנים רבות, אם כי שם זה נעשה ע"י הגדלת נפח המנוע ולא ע"י טכנולוגייה.

וכדאי לזכור שעם כל הכבוד להתקדמות העצומה של מנועי הדיזל, הם עדיין נשארו עם הרעש המטרטר ותגובת הדוושה העצלה.

במנוע בנזין אין זכר לזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זאת אומרת, כ"ס של מנוע דיזל,

מומנט של מנוע דיזל,

תגובת דוושה של מנוע בנזין,

רעש של מנוע בנזין?

מממ... למה לא, בעצם. מה עם צריכת הדלק?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הדוגמא ההפוכה היא פולקסווגן פולו 1.6 שנת 99' (נניח).

מנוע ה 1.6 שלה מספק רק 75 כ"ס, הספק לא ממש מרשים ביחס לנפח, אך זמינות הכוח שלו מעולה והמכונית נותנת תחושה חזקה ובשרנית.

דוגמא טובה, המנוע הזה (מתוך היכרות עם הרכב שהיה בבעלותינו) אכן נתן תחושה בשרנית וחזקה.

אבל, בעליות בעת הלחיצה הראשונה המנוע הגיב נפלא (יחסית לנפח) ונתן נשיכה בריאה, ככול שהסל"ד עלה ההבטחה לכוח נעלמה ונותר רק מנוע לא מספק עם 75 כ"ס.

לטעמי הבעיה העיקרית של האודי הוא חוסר ההתאמה בין המנוע הבסיסי מאוד, לבין השלדה שהיא באופן אבסולוטי בעלת יכולת גבוהה.

כל בעל רכב כזה יהנה ממנו מאוד בהתחלה, מהר מאוד תחושת ההנאה תעלם ותישאר תחושה חמוצה של חוסר כוח, תחושה שתלך ותגבר במהירות ככול שהאיש ילמד להעריך את יכולות השלדה.

פורסם
פה אני מסכים איתך חוץ מדבר אחד , באירופה אף אחד כמעט לא יגיד על 520 או בכללי גם על 530 יוקרה.

זה לא כזה מרשים ונדיר שם .

נדיר לא נדיר זה לא העניין. נכון, זה לא רכב יוקרה אלא מנהלים או משהו כזה אבל עדיין BMW סדרה 5 עם שלל פינוקים זה רכב מפואר. המחיר שלו גם נמצא ברמה סבירה ככה שמי שרוכש רכב כזה הוא בעל ממצעים מסויימים ולכן הוא גם מחפש פאר.

האיכות והפינוק שהרכב מציע לא קשורים בכלל לכמות הרכבים הזהים שנמצאת על הכביש. יכולות להיות 20 סדרות 5 באותה שכונה אבל כל אחת ואחת מהן היא עדיין BMW ומה שהיא כוללת בתוכה זה פינוק ופאר.

פורסם

מה כל הטרוניות? אז הזיזו לכם את הגבינה? אז אאודי החליטה למצב דגמים שונים בעזרת מגדשי טורבו בגדלים שונים על אותה פלטפורמת מנוע, וליצור בידול מסוים ולקחת סכומים אחרים על כל רכב.

אני בטוח שלאבא שלי ולאנשים רבים בגילו, מעניין את התXת שבטורים גבוהים הטורבו מתחיל להחנק ו"נשאר סתם רכב מנהלים עם 120 כ"ס בלבד."

אז מבחינתו אין הצדקה לשלם יותר כסף לגרסה החזקה יותר, ואני בטוח שזה לא מזיז לו אם זה הגיוני או לא לעשות מנוע טורבו-בנזין-הזרקה ישירה עם הספק נמוך כזה.

הלקוח מגיע, רואה שיש נניח 5 גרסאות מנוע, רואה שהדגם הכי זול מתאים לו, עושה נסיעת מבחן, רואה שיש סחיבה מצוינת (מה שלא היה במנוע 1.8 123 כ"ס ,הישן של אאודי שהיה ללא טורבו) ומחליט לרכוש את הגרסה הזאת וזהו.

תאמינו לי הם לא טיפשים שם באאודי.

פורסם

+1

מה גם שבהשוואה לרכבים מקטגוריה אחת למטה, ובהתחשב בכך שמחיר המחירון הוא לא המחיר הסופי באאודי, דווקא חלופה לא רעה לרכבי ה"מנהלים" ה"מפוארים". לא פחות זריז, אבל הרבה יותר נוח, מפואר, ולעתים גם יותר בטיחותי. חבל רק שהם לא מביאים סטיישן. אמרו לי שם, שגם לא בהזמנה מיוחדת...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני בטוח שלאבא שלי ולאנשים רבים בגילו, מעניין את התXת שבטורים גבוהים הטורבו מתחיל להחנק ו"נשאר סתם רכב מנהלים עם 120 כ"ס בלבד."

מאידך גיסא אני בטוח, שגם אבא שלך אחרי תקופה קצרה עם הרכב יתבאס טילים.

פיסיקה היא פיסיקה, ו- 120 כ"ס הם 120 כ"ס ולא משנה איך תהפוך את זה. בהאצה בעלייה תגובת הרכב הראשונה תהיה מצוינת (בשל המומנט) ומיד אח"כ המנוע ידעך ויספק את הדחף שמתאים לעדר הסוסים הצנוע שבקירבו.

כשמשפחתומטיות יעקפו אותו בקלילות בעליות, אז החיוך ימחק לו מהפנים.

ככה זה שהשלדה והמנוע נמצאים כל אחד בליגה אחרת.

• תוכן חדש...