Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אאל"ט חלק מחברות ההשכרה הן בבעלות של יבואני רכב רשמיים.

לדוגמה: הרץ - מאיר = וולוו/הונדה.

לא נראה סביר שחברות השכרה/ליסינג שכאלה יתחרו ביבואן שהוא בעליהן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אולי לא ביבואן שהוא בעליהן, אבל אם הרץ צריכה לקנות עכשיו 5000 רכבים לציי-הרכב שלה, מתוכם 1500 רכבי מאזדה 3;

נראה לך שיהיה לך עדיף לפנות ליצרן ולהגיד לו "שומע אח שלו? אני צריך 1500 מכוניות. איבזור כמו שאתה נותן לדלק מוטורס. לא אכפת לי מהצבעים. כמה אתה עושה לי?"

או לפנות לדלק מוטורס ולהגיד להם משהו דומה? ("אה גבר גבר? שומע? אני צריך 1500 מכוניות. מה שיש לך במלאי.. כמה עולה?").

סביר להניח שבשורה התחתונה, המחיר שהרץ תקבל ישירות ממאזדה - יהיה נמוך יותר.

אז אולי הונדה הם יקנו דרך היבואן הרשמי, וכנראה שגם וולבו, אבל שוק הליסינג דווקא מתבסס על מכוניות אחרות.

היבואנים העיקריים שיפסידו מהמהלך הזה יהיו דלק מוטורס (מאזדה ופורד) וכלמוביל (מיצובישי ויונדאי).

אלו 2 יבואנים שהמכירות שלהם לציי הרכב שולטים באחוז מאוד גבוה במכירות שלהם (אאל"ט, מעל 90%).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם בהרץ כדוגמה עסקינן, לא לשכוח שמדובר בפריסה עולמית ויתכן וחברת השכרה בינלאומית סוגרת עיסקאות לא רק עם יבואן מקומי אלא עם יצרן עולמי.

יש הבדל אם חב' השכרה קונה 500 מכוניות בישראל, לבין אם החברה סוגרת עיסקה מול יצרן על 50,000-100,000 מכוניות בפריסה עולמית.

מצד שני, לא נראה לי שהרץ ישראל תתחרה ב"דלק מוטורס", בכדי ש"בנזין מוטורס" לא תתחרה במאיר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
השאלה היא מתי ייפתחו שערי הייבוא לרכבים בני יותר משנתיים:)

במקרה כזה, אני מייבא את הקרייזלר 300 C שאני כל כך אוהב בגירסת גימור הטובה ביותר,שנתון 2006 או 7, ונשאר עם כסף לאכול במסעדות יוקרה למשך שבוע - כל זה, במחיר שאני אקבל על המכירה של המאזדה 3 שלי.

עולם אחר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
האפשרות הראשונה לא נראית לי סבירה.

כדי להיות יבואן אתה צריך הון ראשוני לא קטן, ככה שמבצעי מימון, מתנות וכו' לא יהיו מה שיהרוג יבואן כזה או אחר בתחרות, בטח שלא אם המחיר, בשורה התחתונה, יהיה נמוך יותר מהמחיר בסוכנות ה"רשמית".

מצד שני, לחברה גדולה ועשירה יש את היכולת הכלכלית להוריד מחירים דרסטית לתקופה קצרה כדי לשבור את המתחרה.

האפשרות השניה נקראת "תיאום מחירים" וזה דבר אסור עפ"י חוק.

איכשהו נראה לי שמה שעובד בעסקי פלאפל, אינטרנט וסלולאר, יעבוד גם במכוניות. אני בטוח שיש דרך לעקוף את מה שאמרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האינטרס של המדינה הוא שלא ייבאו מכוניות ישנות - זה לא בטיחותי, לא מועיל לאף אחד, ולא מכניס מספיק כסף כי הן די זולות. לכן, ומכיון שזה לא באינטרס של אף אחד להתיר ייבוא רכב ישן יותר משנתיים, זה לא יקרה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לא מכניס מספיק כסף כי הן די זולות

כאן למעשה סיכמתי את דבריך.

חוץ מזה, למדינה פשוט לא משתלם שיהיו רכבים יותר מדי בטיחותיים על הכביש, כי ככה היא מאבדת הכנסה מפרנסתם של המון משלמי מיסים (מוסכים, חב' ביטוח, רופאים, סוחרי רכב יד שניה, חברות גרירה, פירוקיות ועוד).

מה שכן, אם יאשרו ייבוא של רכבים עם הגה ימני, יהיה טוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לברך על היוזמה הזאת ולקוות שבאמת יביאו לפה מכוניות שונות מהמשפחתיות המגושמות ונראה פה דגמים קטנים ידניים במחירים שפויים , אין ספק שזה יוריד את גיל המכוניות בארץ ויצמצם את זיהום האוויר .

אולי גם מהודו מסין רומניה ורוסיה (יש תקינה ארופאית) גם הגרמנים מייבאים משם .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תוכן חדש...