Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהן הסיבות למעשה שחלק מהיצרנים בונים רכב שאין בו גישה למשאבת הדלק מתוך הרכב אלא יש צורך בפירוק והורדת כל הטנק דלק ע"מ להחליף משאבה/מצוף, מה ההיגיון מאחריי הרעיון הזה?

פורסם

כנראה כדי שאנשים כמוך לא ינסו להחליף לבד, יעשו איזו טעות יקרה/מסוכנת תוך כדי התעסקות עם מיכל דלק מלא, ויתבעו את היצרן בעשרות מיליוני דולרים על כך שהם עשו משאבה שמאפשרת לכל טמבל עם מברג ולום להגיע אליה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כן כי המוסכניק הממוצע שיחליף את המשאבה הוא גאון הדור.

ועכשיו ברצינות, תענה בצורה נאותה יותר בבקשה, בלי להעליב במשתמע את שואל השאלה.

פורסם

אני רציני לחלוטין.

למוסך מורשה יש כלים ייעודיים שבלעדיהם אי אפשר לפתוח את מיכל הדלק.

יש להם גם הוראות עבודה איך לבצע פעולות מסוג זה.

תנסה לבצע את ההחלפה הנ"ל במוסך מדרכה שבו עובד אותו מוסכניק ממוצע שלך, ואחרי שהוא יגלה שעם מברג ולום הוא לא יכול להגיע למשאבה, הוא ישלח אותך למוסך מורשה (ותקווה שהוא לא גרם נזק לפני שהוא מודה שהוא לא יכול לבצע את ההחלפה).

אני מעז לנחש שבעבר גם נתבע כבר יצרן רכב כלשהו בסכום עתק בגלל איזה קוף שניסה לתקן משהו לבד, והעניין נגמר בבית חולים.

אחרי מקרה אחד כזה היצרן יכול או לשים מדבקה גדולה ואדומה ליד מיכל הדלק עם שורה של disclaimers , או הוא יכול לתכנן מיכל דלק שהאדם הממוצע לא יכול לגשת אליו.

למה אתה חושב שעל מראות הצד של מכוניות אמריקאיות יש כיתוב "objects may be closer than they appear in the mirror"? כי טמבל אמריקאי פעם עבר נתיב, פגע באוטו שלידו, ותבע את היצרן במיליוני דולרים (וזכה) בטענה שהמראה היא קעורה.

ראית פעם את המדבקה שיש ליד המנוע על טרקטורונים שמשווקים בארה"ב? כתוב שם לא לדחוף את האצבעות לתוך המנוע כשהוא עובד.

אם זה יעשה לך הרגשה טובה יותר, אני מוכן לשנות את הנוסח המקורי שלי.

נראה אם תרגיש בהבדל.

טוב, אני כבר לא יכול לערוך את ההודעה המקורית.

בשביל הרגישים שביניכם, קבלו את הנוסח החדש שנועד למנוע מאנשים לתבוע אותי על כך שאני מרמז בעקיפין שהם טמבלים:

"כנראה כדי שאנשים כמוני לא ינסו להחליף לבד, יעשו איזו טעות יקרה/מסוכנת תוך כדי התעסקות עם מיכל דלק מלא, ויתבעו את היצרן בעשרות מיליוני דולרים על כך שהם עשו משאבה שמאפשרת לכל טמבל עם מברג ולום להגיע אליה."

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אני רציני לחלוטין.

למוסך מורשה יש כלים ייעודיים שבלעדיהם אי אפשר לפתוח את מיכל הדלק.

יש להם גם הוראות עבודה איך לבצע פעולות מסוג זה.

"כנראה כדי שאנשים כמוני לא ינסו להחליף לבד, יעשו איזו טעות יקרה/מסוכנת תוך כדי התעסקות עם מיכל דלק מלא, ויתבעו את היצרן בעשרות מיליוני דולרים על כך שהם עשו משאבה שמאפשרת לכל טמבל עם מברג ולום להגיע אליה."

חזק מאוד - אבל גם נכון :idea:

ובאותה הזדמנות ,על הדרך - תופסים עוד ציפור , או תוכי :lol:

יותר ויותר תיקונים , מחויבים לבצע רק במוסכי יבואן , המתמחים ובעלי ידע וציוד יעודי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נראה לי שיש עוד סיבה:

היום היצרנים חושבים פחות ופחות על כל הנושא של תיקונים בכלל ונוחות התיקונים בפרט. שיטת ה"חד פעמי" מחלחלת לכולם. לכן, היום נחשב סביר להרכיב חלק מתבלה במקום שקשה להגיע אליו.

דני

נ.ב. הצרפתים והאנגלים מרכיבים כבר עשרות שנים דברים בצורה שקשה להגיע אליהם.

פורסם
נראה לי שיש עוד סיבה:

היום היצרנים חושבים פחות ופחות על כל הנושא של תיקונים בכלל ונוחות התיקונים בפרט. שיטת ה"חד פעמי" מחלחלת לכולם. לכן, היום נחשב סביר להרכיב חלק מתבלה במקום שקשה להגיע אליו.

דני

נ.ב. הצרפתים והאנגלים מרכיבים כבר עשרות שנים דברים בצורה שקשה להגיע אליהם.

אצל הצרפתים כל דבר קשה להגיע אליו, מתוך ניסיון.:-P

פורסם

מסנני דלק בדרך כלל ממוקמים באיזור מיכל הדלק, או מתחתיו ,או במקרה של הוואגים השונים : מעל הציר האחורי

כנראה כדי שאנשים כמוך לא ינסו להחליף לבד' date=' יעשו איזו טעות יקרה/מסוכנת תוך כדי התעסקות עם מיכל דלק מלא, ויתבעו את היצרן בעשרות מיליוני דולרים על כך שהם עשו משאבה שמאפשרת לכל טמבל עם מברג ולום להגיע אליה.[/quote']

או לחילופין בגלל שיצרני רכבים מסויימים, שלא ננקוב מאיזו מדינה, מייצרים את הרכב בלי מחשבה קדימה לאיך יהיה ניתן לפרק דברים בעתיד כשיהיה צריך לטפל ברכב.

אבל אני חייב להודות שמדובר באחלה תירוץ כדי לכסות על חוסר מחשבה קדימה והנדסת אנוש לקויה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

או לחילופין בגלל שיצרני רכבים מסויימים, שלא ננקוב מאיזו מדינה, מייצרים את הרכב בלי מחשבה קדימה לאיך יהיה ניתן לפרק דברים בעתיד כשיהיה צריך לטפל ברכב.

אבל אני חייב להודות שמדובר באחלה תירוץ כדי לכסות על חוסר מחשבה קדימה והנדסת אנוש לקויה.

הפעם , אתה טועה בהכללה :wink:

לאט לאט , כל היצרנים עוברים לסגירת משאבת הדלק והפילטר במיכל הדלק .

מכשירי רדיו מקוריים בדש בלבד ,נוזל מקורי בתיבות הילוכים וכו' .

השימוש שלנו ברכב , יהיה רק תפעול - ו בעתיד , דרך מחשב שיגביל אותנו או יגיד לנו שאנו אהבלים :lol:

נגמרים ימי " שמר " עם ההדרכות מתחת ל .. ומשכו בעדינות את האביזר :roll:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

את האמת אני לא מבין למה בכלל נפתח השרשור הזה כי בכל זאת אני לא מאמין שמישהו פה יכול לענות על התשובה במדוייק כי בכל זאת אף אחד מאיתנו לא עובד ומתכנן רכבים ככה שלפי דעתי כל תשובה פה די מיותרת כי הכל השערות.

אבל ההשערה הכי הגיונית שהועלתה פה היא בכדי שלא ייגרם ריח מיותר בתוך הרכב, אצלי מתוך נסיון כשפתחו את המשאבת דלק בשביל לבדוק אם יש תקלה מה שהתברר כטעות הריח של הדלק לא ייצא משך 3 חודשים וזה היה סיוט לשבת בתוך הרכב ככה שהטענה הזאת נראית לי די הגיונית.

• תוכן חדש...