Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין יותר מידי מקום בכותרת.

ככה.

ברצוני לרכוש ב.מ.ו. סדרה 3 (316).

שנת 90-91....

השאלה שלי היא..

מה עלויות החזקה של רכב כזה..

ותיקונים בסיסים שיכולים לצוץ.. כמה דוגמאות.. אם יש למישהו לתת.

אני פשוט רוצה לנסות אולי להשוות עלות החזקה לעומת רכבים באותו תקציב

כגון פג'ו 306/205...

פונטו...

כמה הבדל פחות או יותר יש בין התיקונים

האם זה "יקרע לי את הכיס"

ואם על הדרך מישהו יכול להמליץ על רכב עד 12K

תודה לעונים.

פורסם
לדעתי זה יקרע לך את הכיס ואל תיכנס לזה.

תשובה קצת יותר מפורטת...

ואם יש הצעה חלופית...?

אני אשמח

תודה

פורסם

עלויות האחזקה של הפיג'ו לא מתקרבות אליה.

אחזקה יקרה,חלפים,טיפולים,לעיתים חלפים הדורשים הזמנה ועלולים להשבית לך את הרכב לזמן לא מבוטל.

לא ממש מומלץ להיכנס לכזאת קנייה עם תקציב כמו שלך.

פורסם
עלויות האחזקה של הפיג'ו לא מתקרבות אליה.

אחזקה יקרה,חלפים,טיפולים,לעיתים חלפים הדורשים הזמנה ועלולים להשבית לך את הרכב לזמן לא מבוטל.

לא ממש מומלץ להיכנס לכזאת קנייה עם תקציב כמו שלך.

שוב.. כמו לקודם

יש המלצות למשהו אחר?

להזמין חלפים?:?:

פורסם

אני חושב ש-E30 יכולה להיות אופצייה מעניינת. בתקציב הזה תוכל למצוא אחת מסוף שנות 80' עד תחילת 90'. מדובר על גירסאות עם מנוע 1.6 או 1.8, זמינות עם גיר ידני או אוטומטי.

אם ננעלת על רכב כזה, יהיה לך לא כ"כ קל למצוא אחת שמורה שלא ניקרעה ע"י מישהו שחושב שזה רכב "זבורט" שנולד להנות מ-"צלחות" ו"רייסים" (אף על פי שמנוע כזה לא ממש מאפשר את זה בפועל).

אתה משווה מכונית הזאת עם רכבים כמו 205/פונטו. מדובר על מכוניות שלא מאותה קטגורייה.

מה דרישות שלך מרכב? אם יש לך עדיפות לעלויות אחזקה נמוכות יחסית, ממליץ לחשוב על רכב בסדרי גודל של פונטו. בתקציב כזה ניתן למצוא אחת במצב סביר.

מצד שני, אם אתה רוצה רכב עם פלפל, אני יכול להציע לך רכב מעניין שעומד למכירה ע"י חבר. מדובר על לנצ'יה תמה עם מנוע 2000. היא חסכונית כמו רוב 1.6 מודרניות ובמעורב עושה 1 ל-10, בכביש צריכה טובה בהרבה. דגם הזה בא עם מנוע אטמוספרי 16V ו-150סוסים, גיר ידני. מאט מאוד מכוניות מאותם שנים באות עם 4 בלמי דיסק ו-ABS, לזאת יש את האבזור הזה. בנוסף רכב מפונק בדברים כאלה כמו בקרת אקלים, חלונות חשמל, מראות חשמל, חימום כיסאות, גימור עץ וכד'.

רכב יד שנייה, מטופל ברמה גבוהה מאוד ושייך לבעל מוסך. מבחינת חלקים, טיפולים וכד' לא נחסך מימנו כלום. קילומטרז משהו כמו 170K ק"מ נכון להיום (די נדיר לרכב בגיל כזה). הרכב מקורי לחלוטין, צבע מקורי וכד'.

מבחינת מחיר, היא בדיוק בתקציב שלך. אם אתה מעוניין, הנה מודעה שבזמנו פירסמתי:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2045880

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב ש-E30 יכולה להיות אופצייה מעניינת. בתקציב הזה תוכל למצוא אחת מסוף שנות 80' עד תחילת 90'. מדובר על גירסאות עם מנוע 1.6 או 1.8, זמינות עם גיר ידני או אוטומטי.

אם ננעלת על רכב כזה, יהיה לך לא כ"כ קל למצוא אחת שמורה שלא ניקרעה ע"י מישהו שחושב שזה רכב "זבורט" שנולד להנות מ-"צלחות" ו"רייסים" (אף על פי שמנוע כזה לא ממש מאפשר את זה בפועל).

אתה משווה מכונית הזאת עם רכבים כמו 205/פונטו. מדובר על מכוניות שלא מאותה קטגורייה.

מה דרישות שלך מרכב? אם יש לך עדיפות לעלויות אחזקה נמוכות יחסית, ממליץ לחשוב על רכב בסדרי גודל של פונטו. בתקציב כזה ניתן למצוא אחת במצב סביר.

מצד שני, אם אתה רוצה רכב עם פלפל, אני יכול להציע לך רכב מעניין שעומד למכירה ע"י חבר. מדובר על לנצ'יה תמה עם מנוע 2000. היא חסכונית כמו רוב 1.6 מודרניות ובמעורב עושה 1 ל-10, בכביש צריכה טובה בהרבה. דגם הזה בא עם מנוע אטמוספרי 16V ו-150סוסים, גיר ידני. מאט מאוד מכוניות מאותם שנים באות עם 4 בלמי דיסק ו-ABS, לזאת יש את האבזור הזה. בנוסף רכב מפונק בדברים כאלה כמו בקרת אקלים, חלונות חשמל, מראות חשמל, חימום כיסאות, גימור עץ וכד'.

רכב יד שנייה, מטופל ברמה גבוהה מאוד ושייך לבעל מוסך. מבחינת חלקים, טיפולים וכד' לא נחסך מימנו כלום. קילומטרז משהו כמו 170K ק"מ נכון להיום (די נדיר לרכב בגיל כזה). הרכב מקורי לחלוטין, צבע מקורי וכד'.

מבחינת מחיר, היא בדיוק בתקציב שלך. אם אתה מעוניין, הנה מודעה שבזמנו פירסמתי:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2045880

תודה אני אשקול

אבל אני דיי נעול על הBMW

זה רכב שהיה בעבר במשפחה ואני מעוניין לרכוש שוב אחד

ראיתי אחת אוטומאט 1.6 316i

יש איזה בעיות מיוחדות לאוטומאט בשנים האלו? שבגללן עדיף להתרכז בידני?

שוב אני שואל..

עלויות החזקה של רכב כזה? למישהי יש מושג

אני לא רוצה ליפול בין הכסאות..

האם צריך להזמין חלקים מחול על כל תקלה?

שאלת מה אני מחפש מרכב. תראה יש בבעלותי פיאט אונו. שתישאר אצלי, פשוט רכב בונבון קניתי אותו מאיזה זקן בזמנו..

הרכב נוסע כמו שד.. והצריכת דלק ברצפה

ואני לא מחפש עוד קפסאת גפרורים, אני רוצה רכב בטיחותי יותר, גדול יותר, נוח יותר, וכמובן מהנה יותר לנסיעה.

אני לא מחפש פוזות, ריסים, צלחות מזלגות וסכו"ם....

וזה גם למה אני לא אקח פונטו. זה להשתדרג מקופסא מרובעת לקופסא מעוגלת יותר.

אם יש עוד הצעות מעניינות אני אשמח

פורסם

לפי דרישות שלך E30 באמת יכולה להתאים. מבחינת אבזור, בדגמים הפשוטים יותר כמו 316, לרוב מדובר על אבזור בסיסי. אין ABS, מאחורה בלמים תוף וכד'.

גיר אוטומטי הוא מסוג ZF 3-HP18 עם 3 הילוכים בלבד, לאומת ידני 5 הילוכים. ללא ספק, ידני עדיף מבחינת אמינות וצריכת דלק.

עכשיו מגיעה הקטע אומנותי: למצוא אחת שמורה באמת.

מבחינת זמינות חלקים עבור E30 אינני יודע, אבל עבור דגמים בכירים יותר רוב החלקים צריך להזמין מחו"ל (במיוחד אם אתה מחליף לחלקים חדשים ולא רוצה מפירוק).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לנו הייתה E30 316I. עד כמה שזכור לי הגיר שלה היה 4 הילוכים. בטיחותי לא הייתי קורא לו, מה שכן בנוי ממתכת כמו פעם.

כמו שהפחח שלנו אמר זה אותו שבאמת עושים פחחות ולא מדביקים בדבק.

הרכב למרות שסבל מהזנחה מאוד רצינית הפגין אמינות יוצאת דופן.

בעיה היחידה הייתה עם רדיאטור שלא התאים לאקלים. כל הזמן התחמם.

עלויות אחזקה שלה היו נמוכות יותר מהונדה סיויק שהחליפה אותו.

טיפלתי במוסך לא מורשה יבואן אבל מתמחה בב.מ.וו

פורסם

עלות האחזקה של המכונית לא יקרה בכלל, מי שכתב לך שזה יקר אין לו מושג על מה הוא מדבר.

הבעיה היא שבתקציב שלך תמצא בדרך כלל רק מכונית שחוטה. למצוא אחת טובה מצריך חיפוש רציני ביותר. על מנת להנות מרכב אמין וזול לתחזוקה תצטרך, בנוסף לחיפוש ומציאה של אחת שמורה, להשקיע הרבה כסף ביישור קו. הייתי אומר ש-30 עד 35 אלף ש"ח הם תקציב סביר לקניה ויישור קו של E30 ארבע צילינדר טובה.

אם בטיחות זה הדבר העיקרי שאתה מחפש - קנה רנו מגאן. בבטיחות פאסיבית היא הרבה יותר טובה מה-BMW.

ה-E30 מומלצת למי שיודע (או מעוניין ללמוד) לעבוד בעצמו על האוטו.

הבעיה העיקרית בגיר האוטומט שהוא מסרס את האוטו, אבל מבחינת האמינות אין לו בעיה מיוחדת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

עמוס בפרטי. (הוסרו נקודות מיותרות)

תודה לכולם.

יש עוד דיעות.(הוסרו נקודות מיותרות) כי קצת חלוק פה מה שהולך. (הוסרו נקודות מיותרות)

פורסם

אני יכול לאשרר את דברי עמוס שבאמת מבין דבר או שנים על הרכב הזה.:wink:

אבא שלי מחזיק E30 שנת 88 כבר 14 שנה ואני יכול לומר שהרכב הזה עמיד בצורה בלתי רגילה.

הדגם של אבא שלי הוא 1.6 עם הקרבורטור, גיר רגיל, הדגם הפחות מומלץ. מבחינת כוח- הוא מספיק לנסיעה רגילה ותו לא.

לא נתקלנו בבעיית חלקים למעט חלקי גוף כמו פגושים,מכסה מנוע,שגם את זה ניתן לפתור ע"י סבלנות והתרוצצוציות.

ממליץ כמו קודמיי, להשאיר כסף בצד על כל צרה שלא תבוא וצרות כידוע, באות בזמן הכי לא נוח.

מדובר על רכבים עם פז"מ של 20 +- שנה והזמן עושה את שלו.

סה"כ, מדובר על רכב נחמד, מתקדם לזמנו, רק חשוב לבדוק טוב את מצבו לפני הקניה.

שיהיה בהצלחה!

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

אוקי תודה.

האם כמו שאמרו פה יש בעיה של חלקים שצריך להזמין מחול ביבוא מיוחד?

או שהכל פחות או יותר זמין?

• תוכן חדש...