Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות רנו מגאן יד ראשונה 2001 אוטומאטית, קילומטראז' בערך 150000, שמורה. הענין הוא ששמעתי שזה ממש סיכון לקחת רכב כזה בגלל בעיות אופציונאליות בגיר.

אבל מהצד השני הרכב הזה עבר טיפולים תקופתיים במוסך מורשה בלבד, ולא התגלו בו עד עתה שום בעיות בגיר. בנוסף, אני מכיר מישהו שמחזיק רנו קליאו שנת 1998 אוטומאטית שהגיר שלה עובד מצוין ולא עשה בעיות עד היום.

אז מה דעתכם, ללכת על המגאן? בשום פנים ואופן לא? אשמח לתשובות ענייניות.

פורסם

דעתי האישית היא שרכב אוטומטי משומש עם 150K ק"מ הוא סוג של בלתי-ידוע, בלי קשר למוצאו.

אף אחד לא יכול להבטיח לך שיפנית עם קילומטרז' כזה לא תזדקק לשיפוץ גיר.

אתה יכול להסתכל על זה אחרת: הודות לתדמיתה הלא טובה במיוחד כמשומשת, ההפרש במחיר שתשלם עליה לעומת "יפנית אמינה" יכסה את עלות השיפוץ בגיר - אם חלילה תזדקק לכזה.

פורסם

לנו יש רנו מגאן 02 אוטומט. 105K , עד עכשיו אין בעיות גיר ( טפו X3 , חמסה X3 ) .

אבל לעומת זאת הרכב זריז יותר מהמתחרות מארץ השמש העולה ( בגרסת ה16V ) נוח ובטיחותי.

וכפי שארנון מעליי כתב , היום ניתן לקנות כזו בגרושים , לעומת היפניות .

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם

אני חושב שכדאי להשאיר מגאן כאופצייה, גם עם גיר אוטומטי (למרות שחוץ מהיביט של נוחות, לידני יש את כל היתרונות על אוטומט והייתי ממליץ לחפש דווקא ידנית). מדובר ברכב בטיחותי מאוד לזמנו - 4 כוכבים במבחן ריסוק, יש לו 4 כריות אויר ואבזור עשיר למדי (פנסי ערפל, ח"ח, נ"מ וכד'). בנוסף מדובר ברכב נוח.

וכל זה יחסית במחיר נמוך לאומת יפניות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כבעל מגאן 2001 לשעבר אני ממליץ בחום על הרכב, אך לצערי לא על הגרסה האוטומטית !

הרכב היום זול מאוד ומציע הרבה יותר מרכבים בסדר גודל שלו. רכב נוח מאוד, די אמין, וואללה גם חסכוני: 1:10 בעיר, 1:15 בחוץ. גם לא פראייר.. 110 כ"ס מהנים. בנוסף, כמו שנאמר מעליי בטיחותי מאוד יחסית לשנתון.

אבל,

התנהגות הגיר האוטומט פשוט נוראית לטעמי. החלפות הילוכים קשות , כלומר מרגישים כל החלפה בצורת סוג של בעיטה או דחיפה גסה, כשרוצים לתת "קיק" יש השהייה עד שהוא נזכר להוריד הילוך .. ממש לא נעים !

ולגבי עניין אמינותו: בתור עזרה ראשונה כשמתעוררות בעיות, מחליפים את שסתומי הלחץ בגיר,(לרוב המוסכים מחליפים רק אחד) ומחליפים את שמן הגיר. הבא בתור זה כבר השיפוץ. הרכב שלי נקנה אחרי החלפת שסתום בודד, כשהתעוררה בעיה בגיר ניסינו במוסך להחליף את שני השסתומים ואת השמן וזה החזיק בדיוק שבוע עד שהגיר החל להחליק עד שכמעט הרכב עמד במקום. השיפוץ + השסתומים הסתכמו בכ- 6000 ש"ח וזה במוסך שמתמחה ברנו ולא מורשה.

המלצתי, חפש מגאן ידנית ותוריד את דאגת הגיר מהראש.

תהנה !:-)

ISRAEL ISREAL

פורסם

במגאן האוטומטית (רכב חברה) שבה אני נוהג (1.6,2001,155000KM), נאלצו לפני מס' חודשים להחליף את הגיר.

אני חושב שלרכב זה יש מה להציע מבחינת מנוע, ואולי נוחות, אבל - אך רק בגירסה הידנית. גם לא הרבה מוסכים רצו להתעסק

בהחלפת הגיר האוטומטי, לפי מה שראיתי.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...