Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי פיאט פונטו מודל 2004 עם גיר רובוטי. אחרי 90K התחלתי לקבל הודעות ממחשב הרכב שיש תקלה בגיר ולא הצלחתי להחליף הילוכים באוטו.

גררתי את הרכב למוסך המרכזי של פיאט ברמת החייל, שם אמרו לי שצריך להחליף את כל הרובוט, בעלות של כמעט 11000.

מס' שאלות:

1. האם הנזק יכול להיגרם כתוצאה מכניסה לבור בצורה חזקה?

2. האם מישהו יכול להמליץ על שיפוץ של הגיר

3. מה עושים...

מודה מראש לכל העוזרים !

פורסם

1. מכה חזקה מלמטה לרכב תמיד יכולה לגרום נזק לגיר\מנוע אומנם זה לא סביר כי החלק הכי נמוך בגיר זה הדיפרנציאל ולפי התיאור כאן הוא לא נפגע וגם הגיר לא נדפק כתוצאה מירידה בשמן גיר.

2. אני לא מאמין שמישהו מתעסק עם שיפוץ של גירים רובוטים. (אלא אם כן יש תקלה מכנית בגיר עצמו ולא ברובוט וגם אז אני לא בטוח)

3. בודקים עלות של החלפת הגיר מחפשים גיר דומה בפירוקיות או בודקים עלות של הסבת הרכב לגיר ידני.

גירים ידניים של פיאט הם בד"כ לא יקרים בהסבה לידני תצטרך לחשב עלות של גיר + מוט הילוכים + דוושת קלאץ' וכבל + גלגל תנופה (כמעט בטוח) +ערכת קלאץ' (דיסק קלאץ' פלטת לחץ והעיגול הזה שמאחורי המזלג שכחתי איך קוראים לו) + תושבות (אוליי אם התושבות גיר שונות) לפעמים צריך להחליף גם דוושת בלם.

בכל מקרה כל מה שאני מציין עשוי לעלות לך הרבה פחות מלהחליף גיר רובוטי והבונוס זה עשוי לחסוך לך הוצאות בעתיד גיר ידני בייחוד שפיאט הרבה יותר אמין מכל הצרות האחרות (רציף\רובוטי).

אני הייתי הולך על ההסבה.

עוד דבר ששכחתי לפני ההסבה חייבים לוודא שהמנוע של רכב שהוא ידני במקור והמנוע של רכב שהוא אוטומט במקור זהים והמרכב גם זהה! אחרת ההאוסינג של גיר ידני עלול לא להתחבר למנוע וגם לא בטוח שיהיה אפשר להחליף את גלגל התנופה ואם המרכב לא זהה התושבות של הגיר עלולות לא להתחבר כ"כ כיום מציינים ברישיון הרכב אם הרכב אוטומט ככה שתצטרך במקרה של הסבה לעבור בעמדה 1 (אני כמעט בטוח). אבל מכיוון שזה פיאט אני כמעט בטוח שזה אפשרי.

• תוכן חדש...