Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך למה שאוזכר בשרשור airbag fault ב C5 , אני רוצה לפתוח שרשור חדש רק לנושא התשלום שגובים המוסכים בעבור חיבור למחשב הדיאגנוסטיקה.

אני אישת די מתרעם על זה שחיבור למחשב עולה אוטומטית 250-300 שקל, וכבר היו לי ויכוחים ערים עם בעלי מוסכים בנושא. ברור לי שמצד אחד המוסך השקיע במערכת יקרה ועליו להרוויח את כספו חזרה. ברור לי שרק מוסך ריווחי יוכל להעניק שירות ברמה גבוהה ויקפיד על כוח אדם וכלים באיכות גבוהה (נניח, כן?). ברור לכולם שמוסך פילנטרופ סופו בפשיטת רגל.

אבל...

אין ספק שלא ניתן לתת שום שירות למכוניות מודרניות ללא חיבור למחשב, ולכן המוכסים כופים עלינו עלות נוספת עבור כלי עבודה משוכלל שבלעדיו לא נוכל לקבל את השירות כלל, האם ברורה לכולם הבעייתיות בכך?

נניח שמדובר על ליפט! בהיכנסי למוסך מודיעים לי שבשביל לתקן את האוטו צריך להשתמש בליפט וזה עולה עוד 500 שקל, הרי הליפט הוא מתקן יקר והמוסך חייב להרוויח חזרה את ההשקעה בו. אם לא אסכים אז הם יעשו מה שהם יכולים רק ללא שימוש בליפט. התוצאה היא שאני אקבל שירות חלקי אלא אם אסכים שיעלו על הליפט ואשלם תוספת של 500 שח. לגיטימי, לא?

לא!

הליפט הוא כלי אלמנטרי שללא שימוש בו המוסך לא יוכל לבצע את עבודתו כלל, הוא חלק ממניין הכלים שחייבים להיות במוסך - ממש כמו סט בוקסות - ולא ייתכן שייגבה עבור השימוש בו תוספת תשלום. אם כולנו היינו מסרבים לשלם תוספת עבור שימוש בליפט המוסך היה מאבד את יכולת מתן השירות שלו ובסוף פשוט נסגר.

היום מחשב הדיאגנוסטיקה חשוב לא פחות מהליפט ומסט הבוקסות, בלעדיו אין לבעל המוסך שום מושג כיצד לטפל ברכב. יותר מכך, בהרבה מקרים ללא המחשב לא ניתן כלל לטפל ברכב. אני משוכנע שלא צריך להיות שום תשלום נוסף עבור השימוש בו, מוסך אמור להרוויח מתשלום שעות העבודה, השימוש במחשב חייב להיות כלול ב"עבודה" ולא ייתכן שייגבה עליו תשלום נוסף - ממש כמו הליפט, הבוקסות והקומפרסור.... הרי בלעדיו לא תיתכן "עבודה"...

רק הצרכנים יכולים לשנות את המציאות הדרקונית כיום...

מה אומרים הצרכנים?

אורן

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדר"כ התשלום של חיבור הרכב למחשב כולל בתוכו מחיר של תיקון תקלה פשוטה.

אני ניכנסתי למוסך מורשה של רנו לצורך בדיקה של נורית כרית אויר דולקת. מחיר הבדיקה היה X שקלים אך זה כלל גם את תיקון התקלה שהייתה בעיה בחיבורים מתחת לכיסא הנוסע.

בדר"כ או שהמחיר כולל תיקון התקלה או שמקזזים במחיר אם זאת תקלה רצינית. אם הגעת למוסך רק לצורך איבחון התקלה ואתה מעוניין לתקן במקום אחר/לבד אז אתה תשלם את המחיר של הבדיקה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

בכל הפעמים בהם הגעתי למוסך וחיברו אותי לדיאגנוסטיקה, חייבו אותי על הדיאגנוסטיקה רק במידה ולא תיקנתי אצלם את התקלה.

ברוב המוסכים לא יחייבו על בדיקת המחשב אם תטפל בתקלה אצלם, וכך נפתרת הבעיה שהצגת.פשוט תשאל מה המדיניות לגבי דיאגנוסטיקה. אם היו מחייבים אותי על בדיקה כל פעם שהייתי מתקן משהו הייתי מחליף מוסך.

ומנהל המוסך שאמר לך שהם צריכים להחזיר את "ההשקעה" במחשב דיאגנוסטיקה, די גרוע בשירות לקוחות.המחשב הזה לא יותר יקר מערכת הכלים שהוא מחזיק במוסך, ויש לה בלאי הרבה יותר נמוך.אז אין שום סיבה להגיד ללקוח שהוא משלם על זה.וחוץ מזה שכיום רוב מערכות הדיאגנוסטיקה הן אוניברסליות, ובמחיר של 4000 שקל יש לך חיבור (כמעט) לכל רכב משנת 96 ומעלה

פורסם

מסכים עם קודמי.

מדובר בבדיקה לכל דבר ועל כן לרוב לוקחים כסף רק במקרה ובחרת לא לתקן אצלם את התקלה. אם אתה בוחר לבצע אצלם את התיקון לרוב מכלילים את זה במחיר.

פורסם

אם אם תבוא למוסך שרק "שניה יעלה את הרכב על הליפט לבדוק משהו" זכותו לגבות כסף על הזמן, הידע והציוד.

אותו דבר אם הוא "רק מפרק גלגל" אותו דבר אם הוא "רק מתחבר למחשב"

הדוגמא שהצגת בנוגע לליפט שגויה כי כמו בליפט גם במחשב, במידה והמוסך יאתר תקלה ותתקנה הוא לא יגבה תשלום עבור איתור התקלה.

אבל אין אפשרות שמוסכים יהפכו לז**ה ש הלקוחות, הריי כל אחד חכמולוג היום, נכנס למוסך "שלום יש לי תקלה בABS" המוסך בודק אומר לו שהחיישן השמאלי לא תקין, אז מה עושה הלקוח ? "טוב אני אחשוב על זה" פותח שרשור בCF, "איפה אפשר לרכוש חיישן ABS שמאלי במחיר שפוי,"

אז סבבה לחסוך כסף זה מעולה, וגם לתקן לבד שיכולים אבל הגעת למוסך שיאתר לך תקלה ?

בעזרת מחשב, בעזרת ליפט, ולו (או למעשה בעיקר) בעזרת ידע ללא עזרים מכאניים !

מגיע לו תשלום עבור זה,

שאתה מגיע לפסיכולוג הוא לא משתמש בשום אמצעי מיוחד, אין לו מכשור מתקדם, או כלים משוכללים - הוא סך הכל מדבר איתך, על מה אתה משלם לו ? על שיחה ? :)

פורסם

לפותח השרשור, אני עבדתי כאיש דיאגנוסטיקה במוסך מורשה והמון פעמים הגיעו לקוחות שמראש אני ידעתי שהם רוצים רק לדעת מה הבעייה ואחרי זה ללכת למוסך אחר לעשות את התיקון, אז למה אני צריך לעשות את העבודה הקשה ועוד בחינם.

חיבור לסורק לא תמיד נותן פטרון מיידי, לפעמים יש צורך להעמיק יותר דבר שלוקח זמן, אז מה לעשות באמת במידה ואתה מתקן מחייבים רק לפי שעתון ולא על סריקה +עבודה.

• ספונסר פורום
פורסם

באופן טיבעי המדיניות בעיניין הזה משתנה בין מוסך למוסך

ועל הלקוח להשוות בין התנאים הנהוגים במוסכים השונים .

אצלי במוסך למשל אני לא גובה תשלום עבור הצעת מחיר ללקוח בכל מצב . כמובן

שהשימוש בסורק הינו חלק מהכלים שאני משתמש בהם בבדיקה,כמו גם סיבוב עם הרכב

הרמה על הליפט וכו .

לפעמים נחוצים שלושת השלבים של הבדיקה כדי לחוות דעה על הבעיה ברכב ועדיין אני

לא גובה תשלום על כך ,כמובן שפה ושם ישנם כאלה שמנצלים את זה ואין להם שום כוונה

לטפל ברכב אצלי במוסך ,אבל לאורך השנים הבנתי שהסרת המכשול הראשוני הזה בפני הלקוח

(תשלום הבדיקה)תורמת לעסק הרבה יותר מההפסד שנגרם בגין ביזבוז הזמן על המעטים שלא

טיפלו בסופו של דבר במוסך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

300-500 שח לבדיקה??

פעם ראשונה שאני שומע על זה.

למה לא לקנות "מחבר סורק" שמתחבר ישירות ללאפ טופ ב 30$ ואתה יכול לסרוק את הרכב מתי שאתה רק רוצה?

פורסם

אני די מופתי מהמחירים, 250 שקל כדי לקבל דיאגנוזה מה התקלה :shock:

כשלי הופיע התקלה ברכב, הלכתי למוסך והדפיס לי את קוד התקלה מהרכב בלי לקחת שקל.

האמת שזה גם לקח משהו כמו דקה וחצי, אם הוא היה דורש כסף אז זה יכול להביא לאי אמון בין הלקוח לבעל המוסך.

ככה הוא בטוח שאם אני ארצה לתקן את זה אני יבוא אליו.

פורסם

כשאתה רוצה להוציא קוד בלבד והבדיקה לוקחת 2 דקות אני בספק אם יגבו ממך כסף, אבל לא תמיד יש קוד תקלה ויש צורך לעבור על כל החיישנים ולראות את הנתונים שהם מוציאים ולעשות השוואות כדי לקבל כיוון לגבי רכיב כזה או אחר. דבר כזה יכל לקחת שעות ועל זה יחייבו כמו גדולים. מה גם שלאדם הממוצע אין את הידע ואת הנתונים כדי לדעת איזה חיישן עובד תקין או לא, לא תמיד יש קוד תקלה שחורץ את דינו של החיישן (כמו שאצלי קרה כשהחיישנים היו תקינים אבל המזרק לא וזה שיבש הכל).

אותי חייבו בעבר 20 ש"ח על בדיקת מחשב של כמה דקות בודדות. אל תשכחו שהמחיר משתנה בין המוסכים, אני מניח שמוסך של מרצדס יקח יותר כסף מאשר מוסך של מזדה על כל שעת בדיקה. בפיג'ו למשל זה משהו כמו 250 ש"ח לשעה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מוסכניק יקר (אין הכוונה למישהו מהמגיבים אלא באופן כללי): השקעת אפילו דקה על האוטו שלי על מנת לאבחן תקלה - זכותך לתגמול! (למרות שאני מציע ללמוד מהגישה של המגיב מוסך רון) לא נראה לי שרמזתי אפילו אחרת. אבל כן, אותי כבר חייבו גם על דיאגנוסטיקה וגם על עבודה. כן היתה הנחה על הדיאגנוסטיקה בגלל שהתבצע הטיפול אבל עדיין היה חיוב!! עבדת? יש מחירון לשעת עבודה וזכותך לתגמולך. אל תחייב אותי על חיבור למחשב כי זה לא עינייני באיזה כלי השתמשת בעבודתך.

ומה אם - רחמנא לצלן - נמצא שאין כלל תקלה ודרוש רק איפוס?? חיוב מלא ברוב המקרים.

חברים, זה לא תקין שמוסכים שנוהגים ככה. כן יש גישות שונות אצל כל מוסך אבל מניסיוני (אצל מורשי לובינסקי, אגב) המחשב זה חיוב מכל מקרה - טיפול או לא - כל עוד התחברת.

אורן

פורסם

אתה לא משלם רק על בדיקת מחשב אלא על זמנו של טכנאי מיומן שיחבר את המחשב, יפעיל אותו יקרא ניתונים ויבצע ניתוח אנליטי לפתרון ואין דבר כזה איפוס מחשב שאין תקלה בזכרון.

כנראה, בעצם בטוח, שאין לך מושג איזה השקעה נדרשת ממוסך להחזיק את הציוד ואת כוח האדם הדרוש למשימה שבעינך נראית כל כך פשוטה.

ברור שיש לגבות מחיר וכל מוסך עושה זאת לפי שיקולו הפנימי כמה לחייב.

מוסך קטן כמו של רון בעל חוג לקוחות ותיק ומוכר אולי יכול להרשות לעצמו את זה נוכח היקף העבודה שיש לו והעובדה שהוא בודאי עושה זאת בעצמו, למוסך מורשה יבואן אין אין את הלוקסוס הזה, אגב אני עדין חושב שרון צריך לגבות מחיר ושהוא מעריך לא נכונה את ההשקעה והיחס שהוא נותן ללקוח שרק בא לקבל אבחון חינם, אך יתכן כי המקרים האלו הם בודדים והוא יודע "לנפנף" באדיבות את אלו שכוונתם לבלבל את המוח...

לידיעתך, יש מוסכים שגם הרמת רכב על ליפט גובים כסף וזה כמובן גם מתבקש, לכל פעולה שמוסך עושה אמור להיות תג מחיר וזה כולל בדיקות, אומדני נזק או הצעות מחיר, אם מוסך מחליט משיקולים שלו לותר על כך זו זכותו אך בהחלט לא חובתו. לרוב מחיר האבחון מקוזז אם מתבצע התיקון במוסך וזה מוסכם מראש בין במוסך ללקוח.

שורה תחתונה, אתה כנראה לא מעריך את עבודת המוסך או המכונאי שנותן שירות כפי שעו"ד או רופא מומחה נותן, גם נגדם תצא בחרם צרכני? חוסר ההערכה שלך מהעוסקים בענף מורגשת מאוד ומכאן מגיעה הקריאה שלך ולא באמת מעניין צרכני.

פורסם
אני משוכנע שלא צריך להיות שום תשלום נוסף עבור השימוש בו, מוסך אמור להרוויח מתשלום שעות העבודה, השימוש במחשב חייב להיות כלול ב"עבודה" ולא ייתכן שייגבה עליו תשלום נוסף - ממש כמו הליפט, הבוקסות והקומפרסור.... הרי בלעדיו לא תיתכן "עבודה"...

בלי המחשב אפשר לעשות המון דברים ברוב המכוניות: החלפת שמנים, בלמים, חלקים מכאניים וכולי.

ולעניין המחשב:

יש לך מושג בכלל כמה עולה הציוד הזה ?

האם ידוע לך שהמוסכים המורשים משלמים עוד ה-ו-ן כל ר-ב-ע-ו-ן ליצרנים (פג'ו וסיטרואן, בנפרד !!!) עבור התמיכה במכשירים הדיאגנוסטיקה ?

האם ידוע לך שמאחורי מכשירי הדיאגנוסטיקה והתוכנה, יושבים יצרנים שרוצים להווריוח כסף וצריכים לשלם לצוות פיתוח שלם שמתחזק את התוכנה על בסיס קבוע ושוטף ?

האם ידוע לך שמאחורי מכשירי הדיאגנוסטיקה יושב מרכז ענקי עם תמיכת יצרן ברמות משתנות ?

האם אתה חושב שמתשלום שעות העבודה המוסך מורשה יכול לשלם משכורות, ארנונה על שטח שחצי ממנו לא מנוצל לליפטים (הכנסת עבודה) ולהתפתח (שיפוצים, כלים וכד') ?

לי נראה שאתה חי בסרט - וזו לא אשמתך, אתה לא היית בצד השני וגם אני חשבתי פעם כמוך.

שתה כוס מים קרים ותרגע, יש דברים הרבה יותר יקרים ומעצבנים שאפשר להתעצבן עליהם לפני שמתעצבנים על תשלום לדיאגנוסטיקה בערך של 250-300 שח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

העניין שהמחיר 300 ש"ח נשמע ממש מוגזם. גם אם נלך לשיטת המוסך עלות עבודה ללא חלקים היא בערך 150 ש"ח במורשה. העבודה עם חיבור למחשב היא לא יותר מ 20 דקות בלחץ אז המחיר הגיוני הוא כ 50 ש"ח נגיד 100 ש"ח אבל ממש לא 300 ש"ח. עם כל הכבוד לכל העובדים במוסך ורוצים להגן על פרנסתם. גם הבנקים משלמים על הרבה משאבים ובכל זאת המחירים שהם גובים ממש לא הגיונים למרות שהם יכולים להצדיק זאת עד מחר.

אני אמנם לא מכיר את התוכנה אבל אנשים פה מתחברים לרכב שלהם בעזרת תוכנה וכבל מסיומים אם כן בוודאי שזה לא

כזה יקר.

פורסם
העניין שהמחיר 300 ש"ח נשמע ממש מוגזם. גם אם נלך לשיטת המוסך עלות עבודה ללא חלקים היא בערך 150 ש"ח במורשה. העבודה עם חיבור למחשב היא לא יותר מ 20 דקות בלחץ אז המחיר הגיוני הוא כ 50 ש"ח נגיד 100 ש"ח אבל ממש לא 300 ש"ח. עם כל הכבוד לכל העובדים במוסך ורוצים להגן על פרנסתם. גם הבנקים משלמים על הרבה משאבים ובכל זאת המחירים שהם גובים ממש לא הגיונים למרות שהם יכולים להצדיק זאת עד מחר.

אני אמנם לא מכיר את התוכנה אבל אנשים פה מתחברים לרכב שלהם בעזרת תוכנה וכבל מסיומים אם כן בוודאי שזה לא

כזה יקר.

אבחון תקלות באמצעות סורק אינו תמיד עיניין פשוט כפי שאתה מתאר. בעיה נקודתית אחת יכולה לרשום מספר קודי תקלה שונים ואז מתפקידו של איש הדיאגנוסטיקה לקבוע מהו הגורם לתקלה.

חיבור סקנר לרכב והדפסת פלט תקלות אינו איבחון תקלות!

• תוכן חדש...