Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

נתקלתי בתופעה אחרי נסיעה שהאוטו התחמם היטב אני מכבה את המנוע ושומע את המים מבעבעים במיכל האיבוי זה נשמע מתוך האוטו כאילו יש איזה גמד קטן שמתופף על המנוע, בדקתי את זה גם כשהרכב עומד במקום לפעמים כשהוא מגיע לחום שהמאווררים מתחילים לפעול גם המים מבעבעים במיכל האיבוי.

הרכב לא מתחמם יתר על המידה, האם תופעה כזו זה נורמלי?

תודה מראש לכל העוזרים.

בברכה שמעון.

פורסם

לא, התופעה לא נורמלית ומעידה על תקלה במערכת הקירור, זה יכול להיות משהו פעוט כמו מכסה רדיאטור עד בעיות עם אטם ראש המנוע.

האם חסר נוזל קירור מדי פעם?

פורסם

עד לזהוי ותיקון הבעיה, לא לנסוע עם הרכב, שלא לגרום או להחמיר נזק שקיים/נגרם/עלול להגרם.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היום בבוקר הגעתי למוסך מורשה UMI בשביל לבדוק את הבעיה, תחילה הם בדקו עם הפקק תקין.

הפקק היה תקין הבדיקות שבאו לאחר מכן זה פירוק טרמוסטט בשביל לבדוק אותו במים חמים לראות אם הוא עובד, ופירוק רדיאטור ולבדוק אם הוא לא סתום.

תוצאה של הבדיקות האלה רדיאטור סתום עד לרמה שאי אפשר לנקות אותו וטרמוסטט לא תקין.

עלויות:

1)מים לרדיאטור=100ש"ח

2)טרמוסטט מקורי=115ש"ח

3)רדיאטור תחליפי=1300ש"ח

4)עבודה=550ש"ח

מחירים אלו לפני מע"מ.

השאלה שלי האם מחיר על העבודה הוא סביר?

בברכה שמעון.

פורסם

התווסף לזה גם חיישן חום מנוע=280ש"ח(לא היה תקין).

אני רוצה בבקשה לדעת את דעתכם על המחירים בעיקר על העבודה.

בברכה שמעון.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: לאחר שהחלפתי רדיאטור+פקק, טרמוסטט וחיישן גובה מים הרכב נכנס לשיפוץ גיר, במהלך העבודה הם גילו נזילה מפלאנג' שנמצא מאחורי גלגל התנופה. הגיע לשם מכונאי ממוסך מורשה UMI בשביל לתקן את התקלה הוחלף פלנג'+אטם+מחזיר שמן שנמצא בתוך הפלנג'. הרכב יצא מהמוסך, עברו כמה ימים המנוע התחמם יותר מהרגיל עצרתי בצד הזמנתי גרר למוסך שהחליפו לי את הרדיאטור ושם הם בדקו ואמרו שהיה חסר מים ויש נזילה מאטם סעפת עליונה. הם החליפו לי את האטמים של הסעפת העליונה ואמרו שהאוטו תקין.

מאז הרכב לא מתחמם יותר מהרגיל אבל אחרי שהמנוע התחמם אני מכבה את הרכב ולאחר כמה דקות אני שומע מים מבעבעים בתוך מיכל האיבוי מה יכולה להיות הבעיה ?

בברכה שמעון.

פורסם

היום בבוקר הגעתי למוסך עם הרכב והם מצאו שיש נזילה באותו מקום בדיוק בסעפת העליונה.

המכונאי אמר שצריך לעשות בדיקת לחץ הפוך לבדוק עם יש בריחת לחץ מהאטם ראש שזה יכול לגרום ללחץ במערכת המים וכתוצאה מכך לגרום לנזילה במקום הכי חלש של מערכת המים(לדוגמא אטם סעפת עליונה).

הם עשו בדיקת לחץ הפוך והכל בסדר אין בריחת לחץ, אבל המכונאי אמר שיכול להיות עדיין שהאטם ראש לא בסדר כי הלחץ שהם עושים בבדיקה זה 10% מהלחץ שהבוכנה עושה בזמן שהמנוע חם.

כרגע הם מחליפים סעפת עליונה על מנת לפתור את בעיית הנזילה ולאחר מכן הם יוציאו את האוטו לנסיעת מבחן ארוכה ומאומצת על מנת לבדוק שהוא לא מתחמם ולא מעבד מים.

בברכה שמעון.

פורסם

אני מציע לך כל בוקר לבדוק ולוודא שרמת מים ברדיאטור תקינה.

לא במיכל איבוי אלא ברדיאטור עצמו.

זה צריך להיות מלא עד הסוף לגמרי (אולי איזה חצי ס"מ פחות)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
הסיפור מהצד נשמע לא כל כך טוב החליפו חצי רכב .שיפוץ של הגיר זה גם הצעה שלהם או שבאמת הרגשת בעיות איתו

בעניין הגיר כשהאוטו היה קר היה מתקשה להעביר הילוכים הייתי נוסע במהירות 40 קמ"ש נותן גז הטורים עולים המהירות לא.

ככל הנראה חוסר מזל גדול יש לי איתו.

בברכה שמעון.

פורסם
מה שנראה לי שיקרה אחרי שיתקנו את הסעפת בסוף יגיעו לאטם ראש ולך תדע ממה שהחליפו לך באמת היה לא תקין

אני לא אתן להם לגעת בראש מנוע מבחינתי הרכב לא מתחמם נוסע מצוין הבדיקת לחץ הפוך יצאה תקינה אני מקווה שהנזילה הזאת לא תחזור וזהו.

היום האוטו יצא מהמוסך לאחר החלפת סעפת עליונה לא היה להם הסבר מיוחד מה הבעיה עם הישנה(העיקר להחליף).

בוצעה נסיעת מבחן מאומצת לבדוק אם האוטו מתחמם.

הכל בסדר הרכב לא מתחמם לא יודע למה במוסך כמעט בטוחים שאני חוזר אליהם תחילת הקיץ עם רכב שיש לו אטם ראש מנוע שרוף ובעיית התחממות או איבוד מים דרך מערכת פליטה (עשן לבן).

עדכון:

אחרי שהאוטו יצא מהמוסך כמעט ולא נסע כי הייתי רוב הזמן בעבודה, אחרי יומיים בערך אני מניע את הרכב ופתאום רואה שנדלקה לי מנורה שאומרת שחסר מים ברדיאטור, כמובן שמיד בדקתי מים לפני שנסעתי וראיתי שיש מים למחרת בבוקר הלכתי למוסך כדי לבדוק למה המנורה דולקת כשיש מים ברדיאטור. הם בדקו והסבירו לי דבר כזה כאשר מחליפים סעפת עליונה או אטם ראש מנוע יכול להכנס כמה טיפות של שמן למים ואז בעצם יוצא מצב שהמים לא נקיים וכל הלכלוך הזה מצטבר לאחר נסיעה ברדיאטור בחלקו העליון וזה מה שגורם לחיישן לזייף. לבסוף אחרי ויכוחים איתם שאני לא צריך לשלם עוד פעם על ניקוי רדיאטור ונוזל קירור הם הסכימו להחליף לי נוזל קירור + ניקוי רדיאטור + החלפת חיישן גובה מים(עדיין באחריות) ללא תוספת תשלום מצידי.

מה דעתכם על כל הסיפור הזה בנתיים(אני אף פעם לא יודע עם זה נגמר או שאולי אני אצתרך לתקן עוד משהו במערכת הקירור)?

בכבוד רב,

שמעון.

מה דעתכם על המוסך הנ"ל האם הם נראים לכם מקצועיים, אמינים?

האם כדאי להמשיך לטפל שם ברכב?

תודה.

בברכה שמעון.

• תוכן חדש...