Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברעש הזה כמו שאוטובוסים עושים לעמים כאשר הם עוצרים בתחנה, רעש חריקה בתדרים גבוהים.

מדוע זה קורה וכיצד מפסיקים את קיום הרעש הזה? שימון?

תודה מראש!

פורסם

במידה ובצלחת הבלימה קיימת מדרגה אזי נוצר לפעמים חיכוך בין הרפידה למדרגה בצלחת ולכן נשמעים רעשי בלימה.

פיתרון

1. ביצוע פאזה (מדר) לרפידות

2. חריטת הצלחת או קנייה של צלחות חדשות

בכול מקרה מומלץ לרכוש אך ורק רפידות בלימה מקוריות או תחליפיות OEM.

בבלמים לא מתפשרים !

איזה כייף לי :)

פורסם

יש ב"אוטו דיפו" ספריי מיוחד לצורך הזה, מתיזים על הרפידות, וזה מעלים את הרעש.

גם ההשחזה מעלימה, אבל לא בכל המקרים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לפי הוראות הייצרן חל איסור מוחלט לרסס/לשמן/לגרז או למרוח משחות למיניהן על הרפידה או על דיסקת הבלימה.

מותר אך ורק לשטוף במים זורמים את מערכת הבלמים.

פורסם
מדובר ברעש הזה כמו שאוטובוסים עושים לעמים כאשר הם עוצרים בתחנה, רעש חריקה בתדרים גבוהים.

מדוע זה קורה וכיצד מפסיקים את קיום הרעש הזה? שימון?

תודה מראש!

מדובר ברעש לוואי קוסמטי שמיוצר על ידי מערכת הבלמים עקב רטט/ויברציה מהיר מאוד (תדר) בתחום השמיעה של האוזן האנושית, הפתרון הוא שינוי אופי הרטט לתחום אחר שאינו נקלט ע"י אוזן האדם, למעשה כל מגע בין הצלחת לרפידה גורמת באופן טבעי לרטט.

להלן והגורמים לרעשים בזמן בלימה שיש לבדוק:

• יש לבחון כי כל חלקי מערכת הבלמים מורכבים תקין, קליפר, דיסק בילום ורפידות וכן תקינות של הקליפרים והצינורות בילום.
  • יש לבדוק המצאות פחיות משקטי רעשים קפיצים, אלו שגורמים לשינוי דפוס הרטט, לודא כי מצבם תקין (לא עקומים, שבורים, חלודים או חסרים).
  • פני שטח הצלחת לחריצים, גלים,שחיקה מעבר למידה המותרת או שחיקה א-נורמאלית.
  • הרפידה עצמה למשקי ברזל ואבן בבשר הרפידה, לאיכות הרפידה יש חשיבות מכרעת בנושא.
  • שימוש בחומר משקיט רעשים במידה והיצרן דרש זאת או לפעמים חלק מהרפידה עצמה.

פורסם

קיים מצב בו הקליפר -מחזיק הדיסקיות חלוד ובעת הבלימה החיכוך גורם לרעש

אפשרות אחרת היא שמנגנון ההחזרה המורכב מגומיה המורכבת על הבכונה ותוך כדי

תנועתה כלפי הרפידה מתפתלת ואינה חוזרת למצבה וגורמת לחיכוך מתמיד בין הרפידה לצלחת הבלימה

פורסם
קיים מצב בו הקליפר -מחזיק הדיסקיות חלוד ובעת הבלימה החיכוך גורם לרעש

אפשרות אחרת היא שמנגנון ההחזרה המורכב מגומיה המורכבת על הבכונה ותוך כדי

תנועתה כלפי הרפידה מתפתלת ואינה חוזרת למצבה וגורמת לחיכוך מתמיד בין הרפידה לצלחת הבלימה

נכון מאוד!

בספרות הייצרן של הונדה 2001-2002 לא קיימת הנחיה למרוח חומר משקיט רעשים על הרפידות.

ועוד איך שיש הנחיה כזו.

פורסם

אני קורא כול מסמך שאני מצרף אך ייתכן שפיספסתי משהו אבל ננסה שוב פעם. (איך אני אלמד מבלי לקרוא :-))

IInstall the pad retainers. Wipe

excess grease off the retainers.

Contaminated brake discs and

pads reduce stopping ability. Keep

grease off the discs and pads.

8. Apply Dow Corning Molykote M77

or Daikalub 528D grease to both

sides of the pad shim (A), the back

of the pads (B) and the other areas

indicated by the arrows.

Wipe excess grease off the shim.

Contaminated brake discs and

pads reduce stopping ability. Keep

grease off the discs and pad

לא מצויין בקובץ שצירפתיי שתפקיד המשחה למנוע רעשים הנוצרים עקב חיכוך של הרפידה בדיסקה. אולי אתה מתכוון לרעשים הנוצרים מחלקים אחרים של מערכת הבלימה ?

כמו כן בדף הנתונים של המשחה רשום שיש לה ייעוד מסויים (ראה דף נתונים).

האם אני מפספף משהו ? אנא הסבר בכדי שאני הבין

BC149.pdf

090007c88000445b.pdf

פורסם

גם לא מצויין בספרות היצרן שתפקיד השמן הוא לשמן או לקרר, הספרות נועדה לבעל המקצוע שאמור לדעת עוד דבר או שניים מעבר להנחיות הסטנדרטיות.

תפריד המשחה (שמאוד צמיגית) הוא ליצור כרית סיכוך בין חלקי הקליפר לרפידה ובכך לשכך את הרטט של הרפידה, תפקיד נוסף הוא להוות מסכך וגורם מעקב חלודה כדי לאפשר תנועה חלקה של הרפידה בזמן שהיא נלחצת אל דיסק הבילום וחזרה, כפי ש benyo הסביר זה גם מונע רעשים.

• תוכן חדש...