Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

בכל מקרה,ראיתי שמפורסמת מודעה למכירה בפורום קניה ומכירה של מערכת הזרקה מולשמת של G60,שווה לברר,אולי אפשר לרכוש רק את המחשב.אורן

פורסם

במידה והשואל הוציא את רכיב הEPROM ממקומו במהלך מה שהוא ניסה לעשות, הייתי בודק אם כל הרגליים של הצ'יפ ישרות ונמצאות בתוך הSOCKET שלהן. קורה שרגל אחת מתעקמת ולא נכנסת למקומה, ואז אתה עלול להגיע למסקנות שגויות.

לגבי המחירים של המחשבים המפוארים האלה, זה באמת מזעזע. כבר יצא לי לראות ולתקן קופסה שעולה 4500 ש"ח, כשהדברים היחידים שיש בתוכה הם PCB עם שני צדדים בלבד, מוליכים, ממסר אוטומוטיבי רגיל, נגד אחד וLED. סה טו. אני בספק אם זה עולה ליצרן יותר מעשרים שקלים, ועבודת הפיתוח של קופסה כזו היא כלום. אפילו תלמיד מגמת אלקטרוניקה בכיתה ט' היה נבוך אם היו מציעים לו כסף על השטות הזו.

להערכתי, הסיבה היחידה שיצרנים מרשים לעצמם לקחת 33000 ש"ח (פלוס 4500 ש"ח על התוכנה) על מחשב פרימיטיבי כזה היא מאותה סיבה שכלב מלקק את הביצים שלו. כי הוא יכול.

פורסם
והשבב המחיק עם החלונית ? זה נראה כמו EPROM שמוחקים עם אור אולטרה-סגול !

ככה לא נראו מחשבים ב- 1998. אולי ב -1988.

האטארי 800XL שלי נראה כך מבפנים. :-)

זה שראית בצילום מעגל משולב מוכלל (גו'ק) עם חלונית לא מצביע בהכרח שהמחשב יישן !

מסכים שהשימוש ברכיבים אלה הולך ומצטמצם אבל יש מספר סיבות שעדיין ייצרנים בוחרים להשתמש ברכיב בגירסה החלונית.

תתפלא גם היום הרבה EPROM מיוצרים גם בגירסת 'חלונית' למחיקה בעזרת אור UV ובמאה ה-21 נקרא הרכיב בגירסה החלונית בשפה מקצועית Windowed.

לי אישית יש בבית מוחק UV שבניתי לצורך מחיקה של EPROM מסיבה אחת פשוטה שלא תמיד ניתן להשיג בשדרות הר-ציון רכיב PIC מסוג EEPROM ואני לא מת להשתמש ברכיבי OTP.

אולי זו הסיבה שברכבים מסוג טויוטה קורולה שבהם מחליפים ממיר+ECU השתמשו ברכיב OTP או מסוג מחיק בעזרת UV.

איזה כייף לי :)

פורסם

בנושא המחירים, אין ספק שאין כל הצדקה. מעבר לזה אני דיי משוכנע שזה עולה ליצרנים יותר מאשר מעגל מודרני. לפי דעתי הרכבה של רכיבי tru-hole עולה היום יותר מהרכבת רכיבי SMT.

לעניין של פותח השרשור- כדאי שתפרט יותר מה ניסית לעשות ואיך, למה החלטת שהמחשב נשרף ואז יהיה קל יותר לעזור לך.

• תוכן חדש...