Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א- שלום לכולם הרבה זמן לא פתחתי נושא בפורום (צבא,חברה,חברים,וירוס במחשב)

ב- היום גלשתי באתר יד 2 וסתם הסתכלתי על מחירון רכב של סיאט איביזה בשנים היותר מתקדמות מ2002 (רכבי שנת 2002)

שמתי לב שהמון רכבים עברו טיפול של קלאץ חדש, השאלה שלי היא כזאת : איך זה קורה שרכב על הכביש 5 שנים וכבר הלך לו קלאץ , האם צורת הנסיעה של הבעלים גורמת לבלאי מואץ של הקלאץ, האם זה בעצם תקופת החיים של הקלאץ' ברכבים הנ"ל.

אם אפשר גם על הדרך לתת טיפים כיצד לנהוג קצת יותר "חכם" על מנת לגרום פחות שחיקה של הקלאץ ולהאריך את חיי החלק היקר הזה.

בתודה מראש לכול העונים

שלכם

תמיד

גם בחגים

לא בשבת

בן

פורסם

אפשר גם לגמור קלאץ ביום אחד אם אתה נוסע כמו בבון .

זה הכל תלוי באופי הנסיעה וכמות הקילומטרים , מי שנוסע כל היום בפקקים אין ספק שיגמור את הקלא'ץ מהר.

פורסם

אין שום דבר חריג בהחלפה של קלאצ' אחרי 6 שנים, במיוחד לרכב שעבר בעיקר נסיעות עירוניות פקוקות.

בלאי של קלאצ', בדיוק כמו שאמרת, תלוי מאוד בתוואי הדרך ובאופי של הנהג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לחיזוק מה שנאמר שים לב מצמד יבש לא נכלל באחריות יצרן

מצמד זה אביזר שמאוד תלוי בהיתנהגות נהג

אני מכיר סיטרואן ג'מפי שהחליפה מצמד כל 3000 קילומטר

עד שהסבירו לנהג שצריך להתחיל נסיעה בהילוך 1 ולא 3 .

בהצלחה

אורי

פורסם

אם הרבה בעלים מדגשים את החלפת המצמד,

ככל הנראה שזהו אורך החיים שלו בדגם הספציפי.

לפי דעתי, זהו רכב שרוב הנוהגים בו צעירים, ומרבים בזינוקים חדים מעמידה וכו'.

זהו אחד הדברים המקצרים את חייו של המצמד!

פורסם
לפי דעתי, זהו רכב שרוב הנוהגים בו צעירים, ומרבים בזינוקים חדים מעמידה וכו'.

זהו אחד הדברים המקצרים את חייו של המצמד!

+1

אורך חיי מצמד - כפי שכבר כתבו קודמי - תלוי בנהג ובאופי הנסיעה.

גם כשיש פקקים לא חייבים להזיז את הרכב קדימה כי התפנה עוד מטר לפניך, אפשר להתאים את מהירות הנסיעה לקצב ההתקדמות של הפקק כך שגם אם אלה שלפניך מתקדמים הלאה - אתה תמשיך בקצב שלך. היתרון - שמירה על קצב אחיד כמעט ללא עצירות והתחלות תנועה.

אין חובה לזנק מהמקום עם פרפור גלגלים, אפשר להתחיל את הנסיעה בעדינות ורק כשהקלאץ "ננעל" להאיץ.

מילת המפתח היא רגש וכשהרגש מופעל ונוסעים בעדינות אז גם אחרי 9 שנים הקלאץ יהיה במצב חדש (מניסיון).

פורסם

אוקי אז תודה לכול העונים

ורק רציתי להגיד, שעליתי על כמה רכבים ידניים, והקלאץ בסיאט איביזה רך כמו חמאה האם העשרה שלי נכונה ?

פורסם
אוקי אז תודה לכול העונים

ורק רציתי להגיד, שעליתי על כמה רכבים ידניים, והקלאץ בסיאט איביזה רך כמו חמאה האם העשרה שלי נכונה ?

מה זאת אומרת ההשערה?

שהקלאץ' בדרך כאילו ?

אם לזאת הכוונה שלך אז ככה ..שאתה נוסע על רכב שהקלאץ' בדרך ללכת, הקלאץ' יהיה נמוך,

אם בכל זאת אתה רוצה לעשות בדיקה הקשב טוב

אתה מניע את הרכב לוחץ ברקס וקלאץ' ברגל שמאל ומשלב להילוך שלישי,לאחר מכן אתה נותן הרבה גז וזורק קלאץ' .. אם הרכב נכבה הקלאץ' תקין, אם לא הקלאץ' מחליק ...

בהצלחה אחינו

(נ.ב, אם זאת לא הייתה הכוונה שלך שכח מכל מה שאמרתי :roll::oops:)

פורסם

הבדיקה שלך קצת מלחיצה ולא בא לי כול כך להתעלל ברכב, אבל למשל אני לא יכול להכניס לראשון אלה אם כן אני ממש בגבול העצירה (ממש על מהירות אפס) המקרה הנ"ל הוא אינדיקציה ל ?

פורסם

כל לחיצה על הקלאץ' מקצרת את חייו.

לחיצה לא מלאה, חצי קלאץ' שוחקת אותו ומאיצה את הבלאי, בפקקים למשל כשאתה זוחל..

כדי להאריך את חיי הקלאץ' תנסה להימנע מדרכים עמוסות ופקוקות..

אורך חיי הקלאץ' לא נמדד בק"מ ולא בשנים, אלא באופי נהיגה.

מי שנוסע כל יום בכביש החוף ת"א-חיפה עושה הרבה קילומטראז' ולא שוחק קלאץ'

נסיעה של כמה קילומטרים באיילון בבפקקים שוחקת את הקלאץ' לאורך זמן..

• תוכן חדש...