Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשות חברה שלי הרכב הנ"ל, עם מנוע 1400 סמ"ק.

הרכב נקנה לפני ארבעה חודשים בערך, בידיעה על הבעיה בגיר, והורדת ערך מתאימה (5 אלף לדברי המוסך שבדק את הרכב).

הבעיה בגיר היא לא משהו שמרגישים לאורך כל הנסיעה, מידי פעם מרגישים שהתיבה "נתקעת" וצריך ללחוץ יותר על הגז, ואז מה שקורה הוא שהתיבה והרכב "קופצים". זה קורה בעיקר אחרי שנותנים ברקס חזק.

מספר שאלות לי אליכם:

1. הרבה אנשים ששאלתי אמרו לי שכל עוד התיבה לא מפריעה לנסיעה בצורה בולטת, צריך להמשיך איתה עד שפשוט הגיר יהרס, ואז להחליף את הגיר. הם אומרים שגיר לא מתקנים. האם זה הנחה נכונה? האם התיבה לא גורמת בלאי למנוע/לשאר חלקי הרכב? (כמו שאמרתי הבעיה לא מופיעה בתדירות גבוהה).

2. האם מצב בו התיבה עם בעיה יכולה להשפיע על יחסי העברת ההילוכים? (למשל שהרכב מעביר הילוכים מוקדם מידי ואז אין לו כח בעליות וכו' - אכן הרכב חלש בעליות) ?

3. המוכר בסוכנות פג'ו אמר שגיר רק משפצים (במידה שהמחשב לא מצליח לתקן בעזרת איפוס) בעלות של 5-8 אלף, וגיר חדש עולה 25 אלף שקל! הרכב כולו עולה בסביבות ה40 אלף. אבא שלי אמר לי שאפשר ללכת למקומות של חלפים (מרכבים מושבתים וכו') ולהשיג גיר תקין משנתון חדש מ2000 ב3 אלף שקל בערך. האם יש אמת בדבריו?

כל תשובה תתקבל בברכה, בתודה מראש, עידן.

פורסם

רצוי לגשת לאבחון מסודר במכון לגירים אוטומטיים.

אם ברכב הזה הגיר המותקן הוא AL4 חיפוש בפורום היה יכול לתת לך מידע על אפשרות תיאורטית של כשך בשסתומים הידראולייים של הגיר ואז עלות התיקון היא פחות מ-5K.

לגבי מה שאמר אביך- השאלה היא האם כל גיר אוטומטי של פ'זו נניח גם מרכב בעל מנוע 1600 מתאים ? לא בטוח,חכה לתשובות נוספות.

בכל מקרה כל גיר מפירוק כבר ממש לא נחשב גיר חדש ואני בדיעה שאם חלק שלי ניתן לשיפוץ עדיף אותו על לקנות חתול בשק ולבכות אח"כ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...