Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהגיר הידני יחד עם המנוע 100+ כוחות סוס מצליח להזיז את הרכב בצורה מאוד סבירה, וזאת במקביל לתצרוכת דלק שפויה. אולי אפילו 1 ל 10 ביום ממש בהיר.

מה לגבי אוטומט?

פורסם

השאלה מאילו שיקולים אתה קונה רכב אוטומטי אירופאי שנת 88? יש סיכוי שאוטומט יידרוש שיפוץ במחיר מעל לחצי עלות הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חובב רכבים אמיתיים, ולא קופסאות שימורים. הייתה גולף 1.6 1991 שנגנבה לא מזמן. ואני חושב על מה ללכת הלאה: מתלבט בין רובר 214/216 אלפא 145/146 ובמוו 318/316 מוזרקות.מי שרוצה לזרוק איזה קלישאה על אמינות ועלויות אחזקה שיחסוך מעצמו וממני. אני שואל ספציפית על גיר אוטומטי ב 318 88, כי נתקלתי באקזמפלר מאוד נחמד אבל אני לא רוצה אוטומט והסיבות ידועות לכולנו. ובכל זאת רציתי לשמוע מאנשים בעלי ניסיון...

להם אני מודה מראש

פורסם

מה התקציב?

מבחינת אלפא/לנצ'יה, אני מכיר מישהו שמוכר לנצ'יה תמא במצב מדהים, מקורית לחלוטין, בגירסת מנוע 16 שסתומים עם 150 סוסים. היום פרסמתי עבורו מודעה למכירה כאן בפורום. אתה מוזמן להתרשם: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=218258, יש תמונות.

ראיתי את הרכב היום, הוא באמת מציאה מבחינת המצב שלו.

הייתה לי אלפא 164, רכב מדהים, לנצ'יה תמא זה אותם מכלולים, רק מנוע שונה. מנוע של לנצ'יה הזאת חזק יותר ממה שהיה לי באלפא ויש לו יותר סוסים. ב-0 ל-100, היא מהירה מאלפא 164.

מבחינת צריכת דלק שלי, במעורב אלפא 164 שלי עשתה 1 ל-10, בכביד יותר טוב אפילו: 1 ל-12~13 וזה היה מנוע 2 ליטר 148 סוסים.

שוב פעם, אני רוצה לציין, אם אתה שוקל BMW E30, קח בחשבון שרכבים עם הנעה אחורית מתנהגים שונה מאוד בפניות מרכבים עם הנעה קדמית ודורשים יותר מיומנות, במיוחד בכביש רטוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לב.מ.וו סידרה 3 באותם שנים (E30) היה גיר אוטומטי 4 הילוכים מתוצרת ZF הגרמנית.

זהו אותו גיר ידוע לשימצה ששימש וסירס אירופאיות רבות בנות תקופתה - סיטרואן BX, פיג'ו 350 ו 309, פורד סיירה ועוד.

כיול הגיר בב.מ.וו היה מוצלח יותר והפגיעה בביצועים לא היתה קריטית.

בכל מקרה, בדוק את הגיר ביסודיות, בייחוד את מצב השמן שבה - הוא צריך להיות אדמדמם ובעל ריח אופייני.

להזהר משמן גיר שחור ובעל ריח שרוף (מזכיר בריחו בשר על האש..).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הלנצ'ה באמת מדהימה, תודה. אבל חסר בה העוקץ שיש לאלפא ובמוו, היא ממש סולידית.

לגבי הגיר של ZF, הבנתי את הנקודה. לא אכנס לזה. רק ידנית

פורסם

לא יודע על איזה עוקץ אתה מדבר. אבל ללנצ'יה הזאת מנוע חזק יותר משל אלפא 164 וזה על קצת פחות משקל.

9.1 שניות 0 ל-100. רוב אלפות 145/146 שתמצא באות עם מנועים חלשים למדי והם מבוססים על פלטפורמה של פיאט טיפו (פלטפורמה טובה מאוד סך הכל), אבל תמא חולקת פלטפורמה עם מכוניות כמו אלפא 164, סאאב 9000 ופיאט כרומה.

למען האמת, היא שמורה יותר אפילו מבימר שלי. מה שמדהים, יש שם לוחיות מעץ אמיתי כחלק מגימור (שלא לדבר על לוח שעונים איטלקי מפואר :-P).

תמונות שצילמתי למודעה, יצאו לא משהו, במציאות היא ניראית הרבה יותר טוב. מה שחסר לה: זה קצת וקס. אפילו הצבע שלה מקורי.

אם אתה רוצה, אני גם מכיר מישהו שמוכר אלפא 164 :wink:. אלפא הזאת הייתה פעם שלי.

הנה מודעה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=217163

פורסם

האלפא מהממת. לפני כמה זמן היא הייתה שלך? כמה לדעתך מבקשים עליה?

אני דיברתי על 145/146 כי הן הולמות יותר את המצב הסוציאו-אקונומי שלי, סטודנט בין תואר ראשון לשני שכבר לא ממש תפרן אבל עוד לא אדם מבוסס.

יש לי תחושה שהלנצ'יה ו ה 164 עדיין טיפה גדולות עלי.

אולי אתה מכיר גם 318I שנמכרות? או 316 מוזרקת

פורסם

פרטים על אלפא 164 שלי לשעבר, שלחתי לך בפרטי.

פורסם

75 קטנה יותר מ-164, יש לה מערכת הנעה מדהימה. גיר עם דפרנציאל נמצא על הסרן האחורי, בלמי דיסק אחוריים נמצאים קרוב לגיר ולא בגלגלים.

גם, אלפא 75 הרבה יותר קלה לתחזוקה ותיקון מאשר 164. למשל ב-164 להחליף קלאץ' זה יום שלם, עבודה עם שני אנשים.

ב-75, זה הרבה יותר פשוט ואפשר להחליף קלאץ' או אפילו מנוע בערך ב-3 שעות.

אבל ב-75 יש מאט אלקטרוניקה, ABS בד"כ לא תמצא בדגמי ה-1.6 או 1.8. לפי דעתי מבחינת נהיגה, אלפא 75 עדיפה על בימר E30.

בבימרים הנעה אחורית מסרתית, גיר אחרי מנוע ומאחור דפרנציאל עם ציריות. באלפא מערכת מהפכנית עם יתרונות רבים.

למשל בקורבט יש גם גיר אחורי, היו דגמי פורשה עם גיר אחורי. כניראה שילוב של מנוע קדמי והנעה אחורית, באלפא 75 בסכמה הטובה היותר שאפשר.

פורסם

אולי אתה יודע קצת פרטים על 75 שנמצאת ברשות אהוד. לפי מה שרשמת ולפי מה שקראתי בויקיפדיה זה בהחלט רכב מרתק

פורסם

לא ראיתי את ה-75 שלו, אבל מכיוון שהוא מומחה דווקא לאלפות עם גיר אחורי, היא צריכה להיות במצב מכאני מושלם, יש לו גם שפע חלקי חילוף.

מעבר לזה, אם אתה לוקח כזאת, יהיה לך אוטומטית איפה לטפל בה :wink:.

• תוכן חדש...