Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי שאלה...

יש לי רנו קליאו 2003 קניתי מע' סטריאו חדשה לאוטו ביקשתי מחבר טכנאי להרכיב לי אותה, הליך שהיה פשוט מאוד כמו חיבור תקע לשקע בלי התעסקות בחוטים יותר מדי. בעקבות החיבור קרו כמה דברים: מד המהירות, ספידומטר הפסיק לעבוד, המזגן לא פעל, האור בלוח מחוונים נשרף, נורות שונות החלו לדלוק וכו'. הלכתי למוסך הם טענו כי הפיוז נשרף כתוצאה מהחיבור של המע' וגרם לקצר.. הם ניסו לתקן את מד המהירות אך לא מצאו את הסיבה, בהתחלה הם חשבו שיש להחליף את חיישן המהירות אבל ראו שזו לא הבעיה. עכשיו הם טוענים כי יש להחליף את מחשב ההזרקה של האוטו כי הוא נפגע, העלות של מחשב כזה חדש זה 4000-5000 ש"ח ומשומש זה אולי חצי, לא כולל עבודה ומעמ.

שאלתי היא: האם דבר כזה רציני יכול להיגרם כתוצאה מחיבור מערכת דיסק? או שמא זה לא קשור כלל למע' והאם אפשר לדעת בוודאות מה הסיבה לקצר?

האם זה יכול להגרם כתוצאה מהמתקין שלא חיבר כראוי, למרות שעשה פעולה פשוטה כביכול?

האם באמת זו העלות של מחשב הזרקה ולא ניתן למצוא משהו זול יותר? ומה זה לעזאזל מחשב הזרקה ולמה צריך אותו??...

אשמח לתגובה\תשובה!

מיכל

פורסם

מיכל שלום רב וברוך בואך לפורום!

ראשית אני מתנצל מראש על השטיפה שאני עומד לשטוף אותך, אך לצערך הכתובת היתה על הקיר.

ועל זה נאמר מי שמנסה לחסוך שקל משלם שנים, ומשלם לעיתים אלפי שקלים.

ברכבים מודרניים, החיווט הקיים ברכב, דורש מימנות מקצעית, ניסיון וידע .

לדעתי"אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים"!

חיבור מערכת סטריאו אוניברסלית, לרכב , מחייבת הקפדה על שימוש בכללים מסוימים, הנוגעים מהיכן למשוך מתח,

האם מצמת החוטים הקיימת, או האם קיימת הכנה לכך על ידי היצרו ואם לאו.

חיבור לא נכון למשך פרק של שנייה עלול לעשות נזק בלתי הפיך לרכיבים יקרים מאד הקיימים ברכב מודרני, כולל מחשב הזרקה, השולט על הזרקת הדלק למנוע, וברוב המקרים לא מסתיים בשריפת פיוז(נתיך) קטן שעלותו שקל.

המלצתי פני לחוות דעת נוספת, אך צפי בכל מקרה לנזק גדול, שעלותו יכולה לצערי לעלות על מחיר מערכת הסטריאו, שהרכבתה אצל מתקין מורשה, עלותה היתה מסתכמנת בין 50 ל100 שקלים לכל היותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לצערי אני והנסיון מסכימים עם צביקה בנושא צירופי המקרים.

המצב שאת מתארת נשמע הגיוני, שכן הרבה מערכות מגיעות היום עם חיבורים סטנדרטיים וכך גם הרבה רכבים. לכן הגיוני מאד שכל שנדרש הוא חיבור שקע לתקע. בחיבור כזה אין התעסקות עם חוטים חשופים ולכן הסיכוי לקצר קטן מאד. אם הייתה התעסקות עם חשיפת חוטים ברכב זה, טעות קטנה ויחידה אלקטרוניקת יקרה נשרפת.

פורסם

שאלי את המתקין אם במקרה הוא דקר חוטים ובדק בהם מתח בעזרת מנורת בדיקה, לא מסוג LED.

אם הוא עשה את זה, תברכי אותו על הגיעו למאה ה21 וספרי לו שכבר לא עושים את זה היום ברכב, במיוחד אם אין מידע מוקדם לגבי החוט שהולכים לדקור ותפקידו בכח.

לצערי, ראיתי במו עיניי איך מתקין מנוסה מאוד שורף בצורה כזו מחשב אורות של רכב חדש, בלי שהוא יודע שאסור לעבוד כך, כך שלפחות את יכולה לנחם את החבר שלך שהוא לא לבד, ושהליכה למתקין מנוסה לא בהכרח היתה מניבה תוצאה טובה יותר.

גם אין טעם סתם לדקור חוטים כדי לראות אם אפשר להוציא מהם מתח או לא. צריך לעבוד עם סכימת חיווט ולהבין בדיוק מהיכן יש לקחת מתחים.

• תוכן חדש...