Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לזה התכוונתי בתגובה מס' 8.

לדעתי הכתב עשה עבודה לא מקצועית. לא נראה לי שממוצע הרכבים בארץ אוכל 1/12

רק לחשוב על כל אלפי הרכבים שעומדים באיילון כל יום, שעולים את ירושלים, שנקרעים ע"י צעירים, שננהגים ע"י נהגים גרועים, וכפי שאמרת ע"י הנהגים בעלי רכבי הליסינג

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

הייתה כתבה בזמנו שספקה נתונים אודות רכבי ליסינג 1.6 של חברה אחת או יותר,

אם אני זוכר נכון היה מדובר בכמות גדולה של רכבים.

בנוסף חברות הליסינג מחזיקות בידם את צריכת הדלק האמיתית כיוון שהן יודעות בדיוק כמה ק"מ הרכבים עברו וכמה ליטרים תודלקו.

הצריכה הייתה בסביבות ה 10 ק"מ/ל'.

פורסם
כל אותם אלו שחשבון הדלק חורע להם,

תעברו לרכב דיזל קטן וידני + ביו-דיזל בחצר,

ויוצא לכם 5 וחצי אגורות לקילומטר, בזמן שאחרים משלמים שקל לק"מ.

תהיה ראלי בבקשה. אחד כמוני, שמחזיק שרייד 92 כי אין לו כסף להונדה או טויוטה היברידית, פתח את השרשור.

גם האופציה של רכב דיזל יורדת מהפרק, כי בתקציב שלי [שרייד עולה 7,500 ש"ח, הידעת?] רכב דיזל בלוי ושחוט ושחוק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זו הסיבה שאי אפשר להינות מכל העולמות, או לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה,

או שתעבור לאופניים, או שתישאר במצב הנוכחי, בהנחה שאתה מתקשה לעמוד במצב הקיים.

גם אני, כל יומיים שורף 250 שקל בתחנות הדלק למינהן[ינעל המיצובישי הזה איזה רכב שתיין] ומקלל את התחנות דלק, למרות שיש לי עבודה מסודרת[5 ספרות] אני עדיין בוכה על 3500 שקל דלק בחודש.

----

פורסם

ומה שנטען כאן ע"י פורש 911, אני אמנם חייב להודות שרכב בעל הזרקה חסכוני מרכב מוזן קרבורטור, אבל מצד שני רוב הרכבים המודרנים הקלאסיים [מזדה 3/טויוטה קורולה/מגאן'אימפרזה ועוד] באים ארצה בגירסת תיבה אוטומטית, מה שמעלה את צריכת הדלק, כל שישנו קיזוז מסוים בין הרכב המיושן שלי לרכב המודרני שלך.

אגב, החזקתי סוזוקי בלנו 1600 מודל 2000 אוטומט, והצריכה עמדה על ממוצע של 1/10.

התיבות האוטומטיות החדשות גם הן כבר לא כל כך בזבזניות כבעבר , המחשב גיר מתוכנן כמעט תמיד ליסוע בהילוך הגבוה האפשרי מה שתורם לסל"ד נסיעה נמוך בדרך כלל בעיקר בשיוט רגוע המומצע של הרכבים שדיברת עליהם הוא באיזור ה-2500 סל"ד בנוסף גם הגיר נועל את הממיר מומנט ויש יותר חיסכון בדלק .

כיום המגמה היא כבר לעבור לתיבות רובטיות ששם הצריכה זהה לידני והתיבות מאוד יעילות רק שחסר לחלקן קצת עידון של הגיר האוטומטי הטיפוסי.

פורסם
גם אני, כל יומיים שורף 250 שקל בתחנות הדלק למינהן[ינעל המיצובישי הזה איזה רכב שתיין] ומקלל את התחנות דלק, למרות שיש לי עבודה מסודרת[5 ספרות] אני עדיין בוכה על 3500 שקל דלק בחודש.

מה אתה מתלונן? תחליף לרכב דיזל או היברידי ותשלם אולי חצי. בנסועה כמו שלך (3500 שקל לחודש זה כ-500 ליטר כלומר כ-5000 ק"מ בחודש לפחות) זה פשוט טיפשי להחזיק משפחתית בנזין.

באשר לצריכה ממוצעת - מלבד אופי הנהיגה, לפקקים ועומסי תנועה יש השפעה אדירה על הצריכה. מספיק לעמוד כל בוקר בכניסה לת"א וכל ערב ביציאה, למשל, בשביל להוריד את הצריכה ב-2 ק"מ לכל ליטר. מי שמסתובב רוב היום בנסיעות עירוניות יעשה גם 1:6 במשפחתית רגילה, ולעומתו מי שנוסע בינעירוני רוב הזמן יעשה 1:14 באותו הרכב. זה הכל.

אגב - אני לא רוצה אפילו לנסות לחשוב כמה דלק, שלא לדבר על זיהום אוויר ושלל יתרונות אחרים, היו לנו במדינה אם היו כאן תשתיות נורמליות ורשת כבישים ראויה שתמנע פקקים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואותי מפתיעה שלפי נתוני משרד התחבורה - כ70% מכלי הרכב על הכביש הם של חברות ליסינג.

אולי 70 אחוזים מהרכבים החדשים שעולים על הכביש.

ממש לא 70 אחוזים מכלל הרכבים הרשומים במשרד הרישוי :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני אומנם בוכה, אבל בוכה בלב שלם =]

הלוואי וזה היה 5000 ק"מ בחודש, אבל איי קארמבה, כשאתה עושה את הקו חיפה-פתח תקווה[מחוות מחשבים אחת לשנייה] ב-4 וחצי בלילה, במהירות שרחוקה מאוד מ, לא משנה, הלנסר הופך לשתיין כבד מאוד. 1:6/1:5 זה יותר ריאלי

----

פורסם
רכב מוזרק לא בהכרח חסכוני יותר מרכב מאויד. זה מיתוס. הרנו5 1.1 מודל 80 שהיה לי עשה 1:14.5, הרנו5 1.4 מודל 89 עשה 1:13.3 והסיאט איביזה 1.4 2002 עשה 1:14 (נתונים אמיתיים ממספר רב של מילויים, בנסיעה אמיתית עם מזגן, בעיקר בינעירוני).

יש עוד דוגמאות לכך ואם רוצים הסבריים טכניים לעובדה המוזרה הזו, אז זה טיפה יותר מורכב, אבל הם קיימים (רמז: 1:14.7 זו התערובת שהממיר רוצה שהמנוע יעבוד בה, אבל זו לאוו דווקא התערובת האופטימלית לחסכון בדלק).

מוסיף :mm_yeah: על דברי חנן; תערובת עניה (מה שניתן להגיע אליו עם קרבורטור דיי בקלות) זו דרך דיי טובה להשיג צריכת דלק נמוכה אך הבעיה במצבים כאלה הופכת להיות בעיית פליטת גזים רעילים (NOX). חלק ממלחמת היצרנים מול ה NOX הוא שמירה על תערובת תקינה ביחס של 14.7:1 - זה רע לצריכת הדלק אבל כנראה שקצת פחות מזיק לבני האדם. למרות זאת היצרנים עובדים על טכניקות של LEAN BURN אבל לא טרחתי לבדוק איפה הנושא הזה עומד היום (אני זוכר שקראתי לא מעט על מנועים שעובדים בטכניקות הללו אך לא זכורים לי נתוני ה NOX ודרכי ההתמודדות איתם [קטליזטורים ?]).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני אומנם בוכה, אבל בוכה בלב שלם =]

הלוואי וזה היה 5000 ק"מ בחודש, אבל איי קארמבה, כשאתה עושה את הקו חיפה-פתח תקווה[מחוות מחשבים אחת לשנייה] ב-4 וחצי בלילה, במהירות שרחוקה מאוד מ, לא משנה, הלנסר הופך לשתיין כבד מאוד. 1:6/1:5 זה יותר ריאלי

מילא להוציא 5 ק"מ לליטר מהרכב וליהנות מזה. אבל אתה נוסע מחיפה לפתח-תקווה? סע בדיזל ותעשה אולי 1:10.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מילא להוציא 5 ק"מ לליטר מהרכב וליהנות מזה. אבל אתה נוסע מחיפה לפתח-תקווה? סע בדיזל ותעשה אולי 1:10.

שיסע כמו בן אדם ויעשה בקלות (לפחות) 1:12 (ולא צריך לנסוע על 90 בשביל זה, גם 110-120 יעשו את העבודה אם הוא כ"כ ממהר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

באיביזה טורבו קיבלתי צריכות דלק ממוצעות (על פני קטעים קצרים של קילומטר-שניים) החל מ 1 ל 22 (הילוך חמישי, 50 קמ"ש, 1250 סל"ד , בלי מזגן, במישור) ועד ל 1 ל 2! (בתוך תל אביב, צהריים, הכל בקושי זז, מזגן עובד כל הזמן).

ככה שבאמת באמת אי אפשר להשוות בין שני אנשים. מספיק שבמקום 50:50 יחס בין עירוני לבינעירוני, הסתובבת איזה ערב בעיר ואתה עכשיו בלי להרגיש על יחס של 55:45 וכבר תראה הבדל בתדלוק.

פורסם
רכב מוזרק לא בהכרח חסכוני יותר מרכב מאויד. זה מיתוס. הרנו5 1.1 מודל 80 שהיה לי עשה 1:14.5, הרנו5 1.4 מודל 89 עשה 1:13.3 והסיאט איביזה 1.4 2002 עשה 1:14 (נתונים אמיתיים ממספר רב של מילויים, בנסיעה אמיתית עם מזגן, בעיקר בינעירוני).

יש עוד דוגמאות לכך ואם רוצים הסבריים טכניים לעובדה המוזרה הזו, אז זה טיפה יותר מורכב, אבל הם קיימים (רמז: 1:14.7 זו התערובת שהממיר רוצה שהמנוע יעבוד בה, אבל זו לאוו דווקא התערובת האופטימלית לחסכון בדלק).

למרות המורכבות אני סקרן לדעת

• תוכן חדש...