Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שהבנתי על מה אתה חושב (הבעיה של קוילים מתוצרת SEGAM ב-NFU)

אבל לא מדובר ב-NFU (הוא ציין שמדובר ב-90 כ"ס = 8 שסתומים)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נראה לי שהבנתי על מה אתה חושב (הבעיה של קוילים מתוצרת SEGAM ב-NFU)

אבל לא מדובר ב-NFU (הוא ציין שמדובר ב-90 כ"ס = 8 שסתומים)

:wink: ברגע שתתן דגם מנוע שרשום ברשיון אולי נוכל לעזור לך,כל דגם אם הבעיות שלו ודרך אגב ב- NFU יש עוד הרבה בעיות,

פשוט שמה זה מורכב יותר כי יש מחשב BSI בתקשורת עם מחשב מנוע.

מכון דיאגנוסטיקה

פורסם

קודם , אני מודה לאל שזה קרה לחבר שלך ולא לי :evil: ותודה שאתה מספר לנו על המקרה הזה שלא נעשה את השטות של החבר שלך והלך לאיזה סנדלר שהרס לו את המכונית בגלל החבר שלך שהתקמצן על עוד כמה שקלים ועכשיו יאל אותה עם 6000 שקל.

האמת שגם לי נמאס ממוסכים מורשים שלוקחים יותר כסף ועד עכשיו חשבתי שאקח את המכונית (הבאה) למוסך רגיל , אבל אחרי מה שקרה לחבר שלך אני חושב שרק למורשה לא חשוב כמה יעלה.

אם אני הייתי החבר שלך הייתי תובע את המוסך ולא מאמין ללוקשים שלו וכמו שאמר דני מנהל הפורום הכנסת רכב נוסע ואין סיבה שלא תצא עם רכב נוסע

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
מה דגם המנוע?תבדוק אם זה NFU

הוא רשם שזה מנוע עם 90 כ"ס, אז איך זה יכול להיות NFU ?...

מבחינה מכאנית NFU הוא אחד המנועים המוצלחים והעמידים בקטגוריה הזו ואני אישית ראיתי מנועים שעברו התעללות בלתי ניתנת לתיאור והמנוע ממשיך לעבוד ללא שום נזק (מנועים ששתו כמויות של מים ישירות לצילינדרים, מנועים ששתו נוזל קירור ישר למערכת השמן וכד'). סלילי ההצתה מעט רגישים (לא בהכרח באשמת תכנון) ולעיתים רחוקות מזרק שסרח (אבל אלו כבר ענייני חשמל\אלקט' ולא מכאניקה של המנוע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא מכונאי רכב ואין לי נסיון ככזה.

אבל !!! אני נוהג על כלי רכב ליסינג צרפתים כבר למעלה משמונה שנים.

ראיתי כבר מחשבי רכב נשרפים ברכבים חדשים ללא סיבה.

כנראה שהמוסך נבהל מהעובדה שהמחשב הלך בדיוק שהרכב היה אצלו והמציא איזה סיפור.

עכשיו אני אחבוש את כובע המשפטן ואמליץ לכם להגיע לפשרה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ממש לא מסכים.

נקודת המפתח היא שהרכב נכנס למוסך במצב נסיעה, לכן הלקוח חייב לקבל את הרכב בחזרה במצב נסיעה.

חובת ההוכחה במקרה כזה על המוסך ולא על הלקוח. שיבוא מנהל המוסך ויסביר איך קורה שרכב נכנס למוסך פועל, אנשי המוסך עבדו עליו ומיד אח"כ המחשב נשרף. :shock: זה נשמע לא טוב ואני לא מאמין שקיים שופט / בורר שיאמץ את גירסת המוסך.

פורסם
אני נוהג על כלי רכב ליסינג צרפתים כבר למעלה משמונה שנים.

ראיתי כבר מחשבי רכב נשרפים ברכבים חדשים ללא סיבה.

כנראה שהמוסך נבהל מהעובדה שהמחשב הלך בדיוק שהרכב היה אצלו והמציא איזה סיפור.

עכשיו אני אחבוש את כובע המשפטן ואמליץ לכם להגיע לפשרה.

דווקא מניסיון עם הדגמים של השנים האחרונות אני לא מסכים איתך, מחשבי ההזרקה מאוד אמינים ולא נשרפים ככה "סתם".

ה 206 המדוברת עם מנוע 1.6 90 כ"ס שייכת לדור הישן של המחשבים, לא יודע אם הוא סתם נשרף או שמדובר בטעות אנוש שגרמה לו לנזק בלתי הפיך, אך גם בדגמים אלו אין נטיה טבעית של המחשבים להתפגר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחשבים של רכב זה לא כמו נורת ליבון ואין להם אורך חיים מתוכנן ולרוב אמינים.

כתבת ש"החליפו גם פלאגים ועוד כל מיני שטויות מסביב כטיפול סטאנדרטי" מה בדיוק בוצע ברכב והאם הייתה איזו בעיה מסויימת עם החלפת המשולשים?

פורסם
מחשבים של רכב זה לא כמו נורת ליבון ואין להם אורך חיים מתוכנן ולרוב אמינים.

אתה טועה.

לכל רכיב אלקטרוני יש נתון המגדיר את אורך החיים הצפוי לו (סטאטיסטית)

תנאי סביבה כמו חום לחות רעידות וכד מרעים את הזמן הממוצע בין תקלות הצפוי אינטגרצית הרכיבים (כמו מחשב הרכב למשל). אחד מתחומי עיסוקי הם מחשבים המותקנים על כלי טייס, וגם למחשבים הטובים ביותר, קורה שהולכים לעולמם ללא סיבה, בדיוק כמו נורת ליבון.

מתוך 4 רכבים צרפתיים (ליסינג) חדשים לאחד מהם הלך המחשב סתם ככה (באחריות).

כל הרכבים שלי סבלו מתקלות הזויות ומעצבנות, כך שאני מאמין שכל דבר יכול לקראת ברכב צרפתי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אתה טועה.

לכל רכיב אלקטרוני יש נתון המגדיר את אורך החיים הצפוי לו (סטאטיסטית)

תנאי סביבה כמו חום לחות רעידות וכד מרעים את הזמן הממוצע בין תקלות הצפוי אינטגרצית הרכיבים (כמו מחשב הרכב למשל). אחד מתחומי עיסוקי הם מחשבים המותקנים על כלי טייס, וגם למחשבים הטובים ביותר, קורה שהולכים לעולמם ללא סיבה, בדיוק כמו נורת ליבון.

מתוך 4 רכבים צרפתיים (ליסינג) חדשים לאחד מהם הלך המחשב סתם ככה (באחריות).

כל הרכבים שלי סבלו מתקלות הזויות ומעצבנות, כך שאני מאמין שכל דבר יכול לקראת ברכב צרפתי.

מה הנתון הזה, כמו נורת ליבון? יחידת בקרה ברוב המוחלט של המקרים מחזיק כמו אורך החיים של הרכב (עשרות שנים).

עברו תחת ידי אלפים או עשרות אלפים של רכבים עם יחידות בקרה ועדין החלפתי יותר נורות ליבון בבית הקטן שלי מאשר יחידות בקרה באופן כולל.

אפשר רשימת פעולות שבוצעו ברכב וכך אולי נקשר את הכשל למשהו?

פורסם

נורת ליבון יש לה אורך חיים ממוצע שנבדק ומפורסם על-ידי הייצרנים.

לרוב או כמעט לכול רכיבי אלקטרניקה אין אורך חיים מוגדר ובמיוחד כאשר הם שייכים למכלול כמו מחשב הרכב אזי בכלל לא ניתן לקבוע אורך חיים.

מנסיוני עם עשרות גולפים ופולואים שעברו גם 200K לא זכור לי שמחשב הרכב נשרף, רכיב זה מוגן בפני קפיצות מתח וקצרים ויצא לי לפרק 2 מחשבים.

המקרים שבהם המחשב שבק חיים נגרם בדרך כלל מהזנחה של הרכב ואי ניקוי תעלות הניקוז ברכב מה שגורם לאחר מספר שנים להופעת קורוזיה וגם חדירת מים למחשב.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראיתי וגם פתחתי ותיקנתי מחשבים ברכב שנשרפו בתוכם רכיבים ו\או מוליכים עקב קצר במפעיל.

לא אמור להיות, אמור להיות מוגן, אבל אמור זה שם של דג.

אגב, כשעסקתי בתחום האלקטרוניקה יצא לי לראות מהנדסים שעוסקים בתחום באים עם נתוני MTBF עבור כל רכיב אלקטרוני וקובעים בעזרת נוסחאות סטטיסטיות שונות ערך MTBF (זמן ממוצע עד הכשל) עבור כל המכלול. לא בדקתי אף פעם אם הנתון הזה מופיע בDATA SHEET הרגיל של הרכיב, אבל יש לרכיבים ערך MTBF שמיוחס להם.

• תוכן חדש...