Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע, בתור עבודה זמנית, אני עובד בחנות מחשבים.

כל הזמן עולות לי שתי תהיות, שאני מעוניין לשתף אותן אתכם.

1. מחשב נייח- האם המחשב החדש של ACER, דגם 5100B הוא למעשה הפלטפורמה של המחשבים הנייחים בשנה-שנתיים הקרובות?

קישור: http://www.newpan.co.il/Index.asp?ArticleID=1918&CategoryID=427&Page=1

2. מדפסות - האם, לדעתכם, עוד שנה-שנתיים רוב המדפסות כבר יהיו אלחוטיות?

נכון להיום, ניתן למצוא מכונה משולבת (סורק, מכונת צילום ומדפסת) ב-250 ש"ח. כמובן שהאיכות בהתאם, אך עד כמה נמוך כבר אפשר לרדת? האם עוד שנה, מכונה בסגנון זה תעלה...100-150 ש"ח?

הדברים הללו מעניינים אותי מאוד, כיוון שאני מתכנן ללמוד בעוד שנה ואצטרך לחדש כמה דברים בבית :)

פורסם

1. לא מכיר את המחשב הנ"ל של אייסר, אבל מה חדש במיניPC? הפלטפורמה הזאת קיימת במשך לא מעט שנים ועדיין לא הפכה להיות הדבר הגדול הבא במחשבים הניידים.

2. האינטרס הברור של יצרניות המדפסות הוא לשכלל עוד יותר את המדפסות הבייתיות הפשוטות ולעודד את צריכת הדיו והמתכלים שלהם. לכן גם רואים יותר ויותר מכונות משולבות שמחירם נמוך, ולכן גם סביר להניח שהמחיר ימשיך לרדת בעתיד הקרוב.

לגבי מדפסות אלחוטיות - ההימור שלי הוא שכן. הWifi בהחלט הפך לתקן התקשורת ב-הה הידיעה ולדעתי נכון להמר עליו בדיוק כמו שהיה נכון להמר על הEthernet לפני אי אילו שנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. האייסר הזה לא הול להיות שום פלטפורמה יש לו מתחרים הרבה יותר טובים ממנו ורבים ממנו

2. היום גם המדפסות של ה 200 שקל מדפיסות דיי איכותי, ברור שאתה לא הולך להדפיס תמונות שגם יוצאות טוב אבל יוצא הרבה יותר יקר מלפתח בחנות.

אין סיבה שלא לקנות היום חומרה אם אתה צריך אותה היום או עוד חצי שנה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

להערכתי הכיוון הוא שמחשבים ביתיים יבואו בשתי תצורות עיקריות, אחת של מחשבים ניידים כבדים ומאובזרים בתור תחנות עבודה, והשניה היא של מארזים קטנים שיתחברו למוניטור של מערכת הקולנוע הביתית, ברמה זו או אחרת של יכולות (מיכולת מחשב מלאה ועד מחשבי מדיה בסיסיים דוגמת Apple TV). תחנות עבודה כמו שאנחנו מכירים אותן היום של מחשב ומסך ישארו עבור מי שצריך יותר יכולות ויותר Customization.

המדפסות תתפתחנה לכיוון של פעולה עצמאית יותר, בלי תלות בהתקן שמחובר אליהן, כך שתוכל להדפיס ישירות מהמצלמה/פלאפון/מחשב נייד/PDA או כל התקן אחר בעל יכולות תקשורת. המדיה של החיבור ממש לא משנה, אבל הכיוון הוא אלחוטי כמו שרואים היום במדפסות החדשות ובמצלמות הדיגיטליות העדכניות.

כל הדברים האלו כבר קורים היום בקצוות היקרים יותר של הסקאלה, אבל המגמה צפויה להתחזק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מחזק את מה שניץ' אמר:

המחשבים הביתיים יתחלקו ל2:

מדיה סנטרים ותחנות עבודה/משחקים.

הראשון יהיה דומה לאייסר (אבל כמו שאמרו יש מוצלחים , קטנים ויפים ממנו)

השני - למחשבים שאנו רגילים כרגע.

בקשר למדפסות - אלחוט לא ממש יכנס לדעתי למדפסות בסיסיות כי העלות של הכרטיס + שרת הדפסה שנחוץ לזה תכפיל מחירים של מדפסות זולות.

בצד היקר יותר של הסקאלה כל המדפסות כבר עושות את זה (עם או בלי כרטיס אלחוטי) והמעבר אם כבר הוא לחיבור FIREWIRE מהיר יותר למדפסות רציניות , אבל זה לא בתחום ה150-200 ש"ח , אלה פי 10.

בנוגע להוזלת המדפסות , שוק המדפסות לא חי ממכירת מדפסות.

אפילו ההפך - הפסד על מכירה או מאוזן לגמרי.

הכסף הוא בדיו ובטונרים , כל עוד 2 ראשי דיו יעלו 200 ש"ח - ככה תעלה גם המדפסת הפשוטה מסביבם פחות או יותר אז אל תצפה לנפלאות בתחום הזה, רק לשיפור איכות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בקשר למדפסות - אלחוט לא ממש יכנס לדעתי למדפסות בסיסיות כי העלות של הכרטיס + שרת הדפסה שנחוץ לזה תכפיל מחירים של מדפסות זולות.

כרטיס ושרת אלה עניינים של מדפסות מחלקתיות רב משימתיות. במדפסות ביתיות מדובר בסה"כ בעוד פונקציה שיש להוסיף לשבב הבקר של המדפסת + זיווד אנטנה. זו תוספת שלא צריכה לעלות יותר מכמה עשרות סנטים ביצור המוני. זה יבוא גם יבוא במדפסות בכל רמות המחירים. אם יש על המדפסת מסך ועמדת שליטה זה קצת יותר יקר, אבל אפשר להבנות את הפונקציות הללו לתוך מכשיר המקור, ואז כל השליטה תתבצע משם, והמדפסת רק תבצע את ההדפסה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בהסבר שלך כל מחשב צריך את הדרייבר של המדפסת (כולל התקנים נישאים)

בהסבר שלי - המדפסת היא גוף עצמאי שמצריך לא יותר מתקשורת אלחוטית (אם אני מבין אותך נכון).

אם לא , אז השבב בקרה + כרטיס אלחוטי מסתכמים ביותר מכמה סנטים (רק הכרטיס האלחוטי מסתכם בהרבה יותר מכמה סנטים , רוצה דוגמא לכך ביצור המוני - הPS3 כולל כרטיס רשת אלחוטי , הXBOX לא , והחיצוני שלו עולה 70 דולר , כרטיס אלחוטי ממוצע עולה כ100 ש"ח עם הממשק הזול ביותר , נראה לך שאם זה היה עולה כמה סנט מייקרוסופט לא היו חוסכים את הרעה והחולה הזו בXBOX? עכשיו תוסיף לזה תכנות נוסף של הכרטיס , אישורים על רשת אלחוטית וקניה והטמעת כרטיסים/צ'יפים מגורם שלישי ותגיע לכמה דולרים ליצרן להערכתי - מה שמתבטא בהרבה יותר מזה לצרכן כמו שאנחנו יודעים)

בקשר למה אפשר לתכנן ולהכניס למדפסת - פה אנחנו מסכימים , זה רק ענין של כסף.

אני חושב אבל שזה ילקח יותר לכיוון ראוטרים אלחוטיים ביתיים שהם שרתי הדפסה , כמעט כמו כל ראוטר אלחוטי שני בימינו עם כניסת USB.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1. בשביל זה יש סטנדרטים, שכבר היום יש כמה מהם ודרושה פה התכנסות.

2. לא אמרתי שצריך שבב בקרה נוסף, אלא שצריך להבנות את הפונקציה הזו לתוך השבב הקיים של המדפסת, וזה דבר זול. פעם בשביל כל פונקציה בטלפון סלולרי היית צריך שבב נוסף, היום הכל קורה באותו שבב, וזה בעיקר עניין של תוכנה.

3. ראוטרים אלחוטיים זה פתרון ביניים. תצורת הרשת העתידית היא של התקנים שכל אחד מהם מתממשק לשני עצמאית, בלי צורך בשרת מתווך, כי שרתים זה רק עוד כאב ראש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
מחזק את מה שניץ' אמר:

המחשבים הביתיים יתחלקו ל2:

מדיה סנטרים ותחנות עבודה/משחקים.

הראשון יהיה דומה לאייסר (אבל כמו שאמרו יש מוצלחים , קטנים ויפים ממנו)

השני - למחשבים שאנו רגילים כרגע.

אז מחשבי ה"מדיה סנטר" יגרמו לירידת מחירים משמעותית של מחשבי "המארזים הרגילים ?

פורסם

אני חושב שבעתיד בנוסף לקטגוריות שציין nitch, תהיה קטגוריה נוספת של מחשבים ליישומי OFFICE (כמו היום לצרכים כאלו משתמשים בסלרונים ומה שיוצא מהם), אך לא כפי שאנחנו מכירים אותם כיום. במקום מחשב אופיס שמשמש בעיקר לעיבוד תמלילים וגלישה באינטרנט, יחליפו אותו תחנות לקוח רזה זולות (טרמינלים) ולמשתמש יהיה חשבון לשירות של DESKTOP ON-LINE שבו יהיו לו כל תוכנות האופיס הדרושות. הדבר אפשרי ויהיה יעיל יותר בעקבות עליית מהירות רשת האינטרנט.

כבר היום, אתרים מסוימים נותנים שירותים, חלקם ללא תשלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה אכן הכיוון, אבל השואל בשרשור הזה דיבר על שנה שנתיים, אתה מדבר על תהליך מעט ארוך יותר (למרות שהוא כבר התחיל).

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בעתיד הקרוב מאד שום דבר לא ישתנה מהותית.

בעתיד הרחוק - 4,5 שנים ואילך - אף אחד לא יודע בדיוק.

מספיק לקרוא את "מחשב העתיד" של PCMAG מלפני 8 שנים ולהתגלגל מצחוק.

אף אדם רציני לא יוכל לנחש מה תהיה המגמה, הטכנולוגיות התוכנות והאופנה בתחום במרחב זמן כ"כ ארוך.

אלא אם הוא עובד בתור אנליסט.:lol:

אני חושב שבעתיד בנוסף לקטגוריות שציין nitch, תהיה קטגוריה נוספת של מחשבים ליישומי OFFICE (כמו היום לצרכים כאלו משתמשים בסלרונים ומה שיוצא מהם), אך לא כפי שאנחנו מכירים אותם כיום. במקום מחשב אופיס שמשמש בעיקר לעיבוד תמלילים וגלישה באינטרנט, יחליפו אותו תחנות לקוח רזה זולות (טרמינלים)

התצורה הזאת מנסה להכנס לשוק כבר למעלה מעשור. הבעיות הקשות של ההטמעה והשליטה - כמו גם שרתי TS (או סיטריקס) לא יציבים במיוחד לא גורמים לה להצליח. לא נראה לי שאני בתור אדם פרטי אקנה דבר כזה. מה גם שהוא לא זול - בד"כ העלות הכוללת יקרה יותר מPC ואל תשכח שאין לך אפילו דיסק קשיח.

זה מתאים רק לנישה של מקומות עבודה גדולים שעובדים בישומים מרוחקים. (כמו ERP למשל.)

פורסם
מספיק לקרוא את "מחשב העתיד" של PCMAG מלפני 8 שנים ולהתגלגל מצחוק.

http://www.pcmag.com/article2/0,1895,10659,00.asp

חמוד באמת.

טוב, האמת שאם כל מה שקשור לחלל היה מתפתח בקצב שהמחשבים התפתחו משנת 1970 ועד עכשיו, כבר היינו מקיפים את היקום עם הרכב הפרטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בינתיים, אני מקווה שמחירי המחשבים הנייחים ימשיכו לרדת עד שמחשב של גיימרים יעלה 3500-4000 ש"ח.

למה לחכות? אכן כיום מחשב לגיימר עולה כ 4K.

מפרטון זריז:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX

אחריות: אחריות: ללא הגבלת זמן.

מחיר: ₪899

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3L

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪443

כרטיס מסך:

TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 8800GTS 512MB DDR3 - RETAIL

מחיר: ₪1138

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS

אחריות: חמש שנים יבואן רשמי.

מחיר: ₪410

זיכרון:

CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS2 CL 5-5-5-18 - TWIN2X2048-6400

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מחיר: ₪265

מארז:

ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU

אחריות: שנה.

מחיר: ₪298

ספק כוח:

CORSAIR VX 450W : CMPSU-450VXEU

מחיר: ₪395

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775

אחריות: שנה.

מחיר: ₪113

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות

מחיר: ₪75

מחיר סופי: ₪4036

***קרדיט לחנות IQPC כמובן , שלפי דעתי מכל המערכות שקניתי שם וחלקים, מעולים.

כן זה ללא צורב דיוידי, אבל מן ההנחה שכיום יש לכולם כמעט וניתן פשוט להעביר.

זהו מפרט גיימר מעולה, כרטיס מסך חזק מאוד ובמחיר שלו? בדיחה ולחטוף אותו פשוט.

מארז חדש של החברה המוכרת מאוד ANTEC בזכות מוצרי איכות שלה, המארז החדש הזה לא יקר כלל אבל לפי הסיקרות שלו ולפי מה שנאי עצמי ראיתי, זה מארז פשוט מעולה פשוטו כמשמעו ה- מארז לפי דעתי, ועוד בכזה מחיר...

ספק כוח איכותי ביותר קורסייר, שיש לה ספקי כוח מעולים ושקטים.

וכמובן שאר היקרות שבהמשך המפרט, זהו מפרט גיימינג לכל דבר, כמובן למסך 24 אינצ' ומעלה מומלץ ליצור מערך SLI למשל על מנת להמשיך ולשחק ברזולוציות גבוהות ואיכות ללא פשרות אבל זאת תוספת די גבוהה מן הסתם.

בקיצור, היום ב- 4100 יש לך מחשב על למשחקים.

• תוכן חדש...