Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקיצור בהמרה לכסף

1000W=1KW

מחיר 1KW הוא למיטב זיכרוני כחצי שקל אולי אני טועה,הפעלה רציפה של 8 שעות=4 שקל :p

לא כל כך נורא בסה"כ

ממה שאני זוכר, הפעלת מזגן צורכת בכל שעה 7 שקלים בממוצע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ממה שאני זוכר, הפעלת מזגן צורכת בכל שעה 7 שקלים בממוצע.

לשמחתנו אתה טועה
:lol:

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה זה מזגן בחדר קטן? מזגן של 1 כוח?

היום בכל בית שיש בו מזגן בסלון זה לפחות 2 כוח מזגן

אצלי בבית יש מזגן של 2.5 כוח, ההבדל בחשבון חשמל בסוף החודש זה 500 ש"ח נוספים כשהמזגן בשימוש, וכשאני אומר בשימוש זה סביב 3 שעות ביום בממוצע (בצהריים בעיקר).

in the face

with a chair

פורסם
מה זה מזגן בחדר קטן? מזגן של 1 כוח?

היום בכל בית שיש בו מזגן בסלון זה לפחות 2 כוח מזגן

אצלי בבית יש מזגן של 2.5 כוח, ההבדל בחשבון חשמל בסוף החודש זה 500 ש"ח נוספים כשהמזגן בשימוש, וכשאני אומר בשימוש זה סביב 3 שעות ביום בממוצע (בצהריים בעיקר).

אני חושב שאתה טועה בגדול ולהלן ההסבר:

לפי דבריך (וזה הנתונים שאתה מסרת, לא אני המצאתי), ה 500 ש"ח נוספים כאשר המזגן שלך עובד בממוצע 3 שעות ביום מסתכמים ב 180 שעות עבודה פר חשבון (לפי חשבון חשמל של חודשיים, ככה זה עובד בחברת חשמל).

500 שקל חלקי 180 שעות עבודה יוצא כ 2.80 ש"ח לשעה.

2,80 ש"ח הם שווי ערך לקצת יותר (!) מ 5KW (תרגום: 5000W) לשעה.

במילים אחרות; מזגן עם כזה הספק הוא מזגן שאמור לצרוך זרם של כ-23A (אמפר) לשעה !!!!!!. (תרגום:זרם*מתח=הספק. ====> 220V*23 = 5060W).

מזגן של 1 כ"ס צורך כ 3.4 אמפר לשעה בקירוב, שהם 750W לערך.

לפי מה שאתה אומר, יש לך מזגן של בערך 7 כ"ס (!).

ונחזור למציאות;

אצלי בסלון מותקן מזגן של 18,000BTU (כ-2.2 כ"ס) שצריכת הזרם שלו בקירור היא 7.6 אמפר (7.6*220= כ 1680W) לשעה.

כשהוא דולק כל הלילה על 25 מעלות, צריכת הזרם שלו עומדת על כ 4.55 אמפר (כ- 1000W) לשעה.

אז אם אתה עובד עם מזגן רצפתי ישן בעל טרמוסטט מכאני, סביר להניח שהמזגן שלך עושה הפסקות פעם ביומיים וצריכת הזרם שצריך להתייחס אליה צריכה להיות צריכת הזרם שלו לשעת עבודה רצופה.

...ולדעתי אתה טועה בחישוב של זמן העבודה של המזגן ביחס לתשלום החודשי שלך.

אפרופו צריכת חשמל;

בדירה שכורה שגרנו בה 3 שנים הפעלתי בכל קיץ מזגן של 12,500BTU כל יום למשך 14 שעות ר-צ-ו-ף (משעות אחה"צ ועד למחרת בבוקר). חשבון החשמל היה מגיע במקרה הרע ל 800 שח לחודשיים - וזה בדירה ללא דוד שמש אלא דוד חשמל - ולא לשכוח שלפעמים גם המזגן בסלון היה עובד לא מעט במקביל למזגן השני, ועוד מוצרי חשמל שונים שיש בבית.

לדעתי החשבון שלך לא משקף בצורה נכונה את צריכת החשמל (ואני מסכים שצריכת החשמל של המזגנים הרצפתיים הישנים זה ממש לא הצד החזק שלהם).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק המזגן הוא של חברת "עוצמה" בן 15 בערך עם 2 או 2.5 כוח.

מדובר על מזגן רצפתי

אגב, במצב ללא מזגנים וללא הדלקת הבויילר (חימום מים בגז), מתקבל פה חשבון חשמל של סביב 600 ש"ח, אנחנו שני אנשים בבית כשלרוב מה שדולק פה זה המחשב (24 שעות), נורת פלורוסנט במטבח, 4 נורות של 60W כל אחת בסלון וגם זוג טלויזיות. אלה הדברים העיקריים שדולקים רוב הזמן. כביסות וכ"ו אני מניח שזה לא ויתר מרוב הבתים בארץ, ואין מייבש כביסה.

בכלל החשבון חשמל פה מופרז משום מה ואין לי איך לבצע בדיקה.

in the face

with a chair

פורסם
איציק המזגן הוא של חברת "עוצמה" בן 15 בערך עם 2 או 2.5 כוח.

מדובר על מזגן רצפתי

אגב, במצב ללא מזגנים וללא הדלקת הבויילר (חימום מים בגז), מתקבל פה חשבון חשמל של סביב 600 ש"ח, אנחנו שני אנשים בבית כשלרוב מה שדולק פה זה המחשב (24 שעות), נורת פלורוסנט במטבח, 4 נורות של 60W כל אחת בסלון וגם זוג טלויזיות. אלה הדברים העיקריים שדולקים רוב הזמן. כביסות וכ"ו אני מניח שזה לא ויתר מרוב הבתים בארץ, ואין מייבש כביסה.

בכלל החשבון חשמל פה מופרז משום מה ואין לי איך לבצע בדיקה.

תבקש בדיקה של חברת חשמל, משהו פה נראה לי מסריח (ולא נראה לי שמישהו תקע נוד).

כבר יותר מחצי שנה אני משתמש במייבש כביסה באופן שוטף (מינימום 5 מכונות כביסה בשבוע), מכונת כביסה, מדיח כלים (תוכניות ארוכות) לפי הצורך וכמובן מחשבים, טלויזות ומנורות רגילות (אין לי פלורסנטים בבית בכלל), תנור אפיה, מיקורגל וכד' -> וחשבון חשמל ממוצע שכזה מגיע לאיזור ה 450 שח (בלי מזגנים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...