Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה מראש לעוזרים.

במקום לכתוב פה בפורום כל יום שאלה אחרת, כל פעם שאני נתקל בבעיה אני עושה חיפוש ובמידה ולא מצאתי אני שומר את השאלה ומגיע למצב שיש הרבה שאלות ורק אז מפרסם.

-אני יתחיל בשאלות, איזה דגם מהקופוננטים של מורל הכי מומלץ והכי מתאים כיביכול למוזיקה אלקטרונית[טראנס]?

-האם ישנו מצב שרכיב מסויים יתאים יותר למוזיקה מסויימת מאשר רכיב אחר, או שההבדל היחיד בין הרכיבים אלו העוצמה והאיכות?

-עדיף לקנות סאב שבא אם תיבה מוכנה,ככה התיבה בטוח תתאים, או שעדיף לקנות סאב מסויים ולבנות לו תיבה אצל מקצוען?

-האם לשמיעה טובה חייב איטום ברכב? והאם ההתקנה של איטום ובידוד עלולים לגרום נזקים לרכב?

-האם הקומפוננט ובכלל החברה הזאת, DRAGSTER DCC682 שווה את המחיר?

-איך נחשבת בכללי החברה JBL , האם שווה להתעסק איתה? והאם הסאבים שלהם שווים?

-לגבי מגברים, איזה מגבר 4 ערוצים יתאים לי לקומפוננט של 150 וואט RMS ועוד 2 אחוריים רגילים כאלה.

-ואיזה מגבר מונובלוק יתאים לי לסאב של 600-700 וואט RMS .

-ואיך בעקרון אמור להיות השילוב של המגבר לקומפוננט למשל, קראתי המון בנושא וכל מקום קראתי משהו אחר, המדבר צריך לספק יותר וואט או בידיוק אותו דבר או פחות? אשמח אם כאן מישהו יקשר אותי למאמר בנושא.

תודה רבה למי שיתייחס ויענה ברצינות.

טוקו.

פורסם
קודם כל תודה מראש לעוזרים.

במקום לכתוב פה בפורום כל יום שאלה אחרת, כל פעם שאני נתקל בבעיה אני עושה חיפוש ובמידה ולא מצאתי אני שומר את השאלה ומגיע למצב שיש הרבה שאלות ורק אז מפרסם.

-אני יתחיל בשאלות, איזה דגם מהקופוננטים של מורל הכי מומלץ והכי מתאים כיביכול למוזיקה אלקטרונית[טראנס]?בעקרון כולם,ככל שתעלה במחיר כך האיכות שלך תעלה, הכל תלוי תקציב.מה לעשות קפיטליזם.

-האם ישנו מצב שרכיב מסויים יתאים יותר למוזיקה מסויימת מאשר רכיב אחר, או שההבדל היחיד בין הרכיבים אלו העוצמה והאיכות?כן ללא ספק.

-עדיף לקנות סאב שבא אם תיבה מוכנה,ככה התיבה בטוח תתאים, או שעדיף לקנות סאב מסויים ולבנות לו תיבה אצל מקצוען?הכל תלוי איזה סוג של סאונד אתה רוצה לקבל, לרוב לכל סאב יש 2-3 סוגי וגדלי תיבות שיתאימו לו.

-האם לשמיעה טובה חייב איטום ברכב? והאם ההתקנה של איטום ובידוד עלולים לגרום נזקים לרכב?א.לא חייבים,לאיטום שני סוגים אחד בידוד רעשים והשני טיפול אקוסטי שמשנה אקוסטיקה. ב.בעקרון כאשר נעשת העבודה ע"י מישהו שיודע מה הוא עושה אז אין סיבה שיגרום נזק, אחרת לא היה מאושר למכירה בארה"ב בכאלו כמויות ובכזו תפוצה ובכלל בכל העולם.

-האם הקומפוננט ובכלל החברה הזאת, DRAGSTER DCC682 שווה את המחיר?תלוי מה המחיר.

-איך נחשבת בכללי החברה JBL , האם שווה להתעסק איתה? והאם הסאבים שלהם שווים?תלוי מאוד מה. כל דגם בפני עצמו ושוב השאלה היא מול דגמים אחרים במחיר לכל מוצר.

-לגבי מגברים, איזה מגבר 4 ערוצים יתאים לי לקומפוננט של 150 וואט RMS ועוד 2 אחוריים רגילים כאלה.כל מגבר שנותן 75 וואט RMS ומעלה. ככל שתעלה במחיר הסיכוי שתעלה באיכות גבוהה יותר. הוא לא מובטח. כמו כן לכל מערכת הסינגרגיה שלה בעצמה .

-ואיזה מגבר מונובלוק יתאים לי לסאב של 600-700 וואט RMS .תלוי בסאב, ובMAX שלו ובאיזו תיבה הוא יושב כמו כן תלוי מאוד באספקת החשמל ברכב.

-ואיך בעקרון אמור להיות השילוב של המגבר לקומפוננט למשל, קראתי המון בנושא וכל מקום קראתי משהו אחר, המדבר צריך לספק יותר וואט או בידיוק אותו דבר או פחות? אשמח אם כאן מישהו יקשר אותי למאמר בנושא.

תודה רבה למי שיתייחס ויענה ברצינות.

טוקו.

תשובות בבורדו.

פורסם

תודה רבה לך.

כמה שאלות נוספות בנושא.

-כללי, איך החברות DRAGSTER ו JBL ?

-אלו חברות מומלצות למגברים, חברות שמחזיקות מגברים טובים?

-לו רכיבים, (קופוננט, מגברים וסאב) מומלצים למוזיקה אלקטרונית, (טראנס, פסיכודאלי)?

-איזה תיבה מומלצת לסאבים, כך שיווצר צליל אטום ומדוייק שמתאים למוזיקה אלקטרונית?

-שוב לגבי המגברים, איך בידיוק אני צריך לדאוג שהמגבר יתאים לי להספק של הקופנווט/סאב?

איזה טווח RMS בערון צריך לתת המגבר לרכיב? [אשמח לקבל הסבר בנושא].

-האם ההתקנה של המערכת משפיעה רבות על העוצמה ואיכות הסאונד?

-וכמה בערך אמורה לעלות התקנה מקצועית של מערכת שלמה? ( +- בערך פחות או יותר שאני ידע).

-האם ניתן לבטח, לעשות ביטוח, למערכת או שזה לא משתלם מבחינת תקציב?

שוב,תודה רבה לכם.

פורסם
תודה רבה לך.

כמה שאלות נוספות בנושא.

-כללי, איך החברות DRAGSTER ו JBL ?בקשר למה ? לJBL יש מגבר טוב לרכב (יקר יחסית אבל בסדר ) , את דראגסטאר אני לא מכיר

-אלו חברות מומלצות למגברים, חברות שמחזיקות מגברים טובים? באיזה רמות מחיר ? אם זה עד 1000 ש"ח למגבר ארבעה ערוצים אז יש את הZ4200 , אם זה 4000 ש"ח יש את הזאפקו/זד אודיו ועוד כמה , אם זה יותר אזי הרשימה מתרחבת

-לו רכיבים, (קופוננט, מגברים וסאב) מומלצים למוזיקה אלקטרונית, (טראנס, פסיכודאלי)?

-איזה תיבה מומלצת לסאבים, כך שיווצר צליל אטום ומדוייק שמתאים למוזיקה אלקטרונית? צליל מדוייק זה תיבה אטומה

-שוב לגבי המגברים, איך בידיוק אני צריך לדאוג שהמגבר יתאים לי להספק של הקופנווט/סאב? כמעט כול מגבר ארבעה ערוצים עם 100WRMS ומעלה (מגבר טוב לא מדבקה סינית) , יוכל לשמש אותך לקומפוננט קידמי ולגישור לסאב

-האם ההתקנה של המערכת משפיעה רבות על העוצמה ואיכות הסאונד? כן . על איכות הסאונד הכי הרבה

-וכמה בערך אמורה לעלות התקנה מקצועית של מערכת שלמה? ( +- בערך פחות או יותר שאני ידע).

-האם ניתן לבטח, לעשות ביטוח, למערכת או שזה לא משתלם מבחינת תקציב? עד כמה שידוע לי ניתן לבצע ביטוח . הבעיה היא באיך בדיוק תקבל פיצוי (לא ממש מבין בנושא)

שוב,תודה רבה לכם.

התשובות באדום. מקווה שעזרתי

בברכה יהודה

פורסם
תודה רבה לך.

כמה שאלות נוספות בנושא.

-כללי, איך החברות DRAGSTER ו JBL ?

תלוי במה, לא כל חברה מתמחה בכל מגוון מוצרי האודיו לרכב. כמו כן - ישנם גם הבדלים בקווי מוצרים, לפעמים יש חברות שקו המוצרים הבסיסי לא מרשים במיוחד, אך הסדרות היקרות יותר, מצוינות. תמקד יותר את השאלה. אין סיבה מיוחדת אגב לרכוש את כל הרכיבים מאותה חברה. ההתאמה צריכה להיעשות על בסיס העוצמות ואופי הצליל ותקציב כמובן.

-אלו חברות מומלצות למגברים, חברות שמחזיקות מגברים טובים?

אין תשובה אחת על השאלה הזאת. תלוי בתקציב - ישנם מגברים מסוימים, המומלצים פר תקציב. תן תקציב, תמקד את השאלה וכך תוכל לקבל תשובות יותר ספציפיות. לא חסר חברות שמייצרות מגברים טובים.

הכי טוב שתשמע בעצמך, את המוזיקה שלך במערכות שונות. תנסה לשמוע את הקומפוננט K2P למשל.

-איזה תיבה מומלצת לסאבים, כך שיווצר צליל אטום ומדוייק שמתאים למוזיקה אלקטרונית?

ענו לך כבר, תיבה אטומה. רצוי כזאת שמתוכננת בקפידה ותואמת את המפרט של הסאב. התיבה הקנויה לא תמיד תתן את התוצאה הכי טובה והרצויה.

-שוב לגבי המגברים, איך בידיוק אני צריך לדאוג שהמגבר יתאים לי להספק של הקופנווט/סאב?

פחות או יותר העוצמה של הרמקול, אולי קצת פחות. מקסימום תמיד אפשר להגביל את עוצמת המגבר. יש לקנות רכיבים בהתחשב בתקציב - לפזר אותו בחוכמה, על מנת ליצור מערכת מאוזנת.

-האם ההתקנה של המערכת משפיעה רבות על העוצמה ואיכות הסאונד?

משפיעה מאוד מאוד. התקנה חאפרית גם לא נראית טוב וגם עלולה להזיק לרכיבים. אין להקל ראש בהתקנה.

תלוי בסיבוכיות שלה. האם יש דרישות מיוחדות, בניות כלשהן, פודים וכו. איכות החיווט נכנסת בסעיף הזה גם כן. תמקד את השאלה, האם אתה רוצה להתקין הכל על קרש וכו'

-האם ניתן לבטח, לעשות ביטוח, למערכת או שזה לא משתלם מבחינת תקציב?

ניתן לבטח מערכת - העלות בערך 10% משווי הרכיבים בשנה. יש להגיש למבטח את המפרט והמחירים. משתלם או לא - שיקול שלך נטו. לפעמים ביטוח של מערכת יקרה - מעל 3 או 4 אלף - תידרש להתקין מערכות מיגון, מעבר לבסיסיות.

יואב

שוב,תודה רבה לכם.

תשובות שלי בכחול

יואב :arrow:

• תוכן חדש...