Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק - 530 שקל זה בהחלט לא מעט כסף

מה לעשות שבסכום הזה אתה לא ממש יכול לקנות סאב וופר שהוא קצת יותר מסביר.

אבל ב530 שקל אתה יכול להשיג איזה סאב נחמד של קיקר שהוא ממש לא זבל ולבנות לו תיבה ידנית (אולי אני אפילו לא מעודכן במחירים ואתה יכול להשיג אותו עם תיבה).

ולגבי שאר הרמקולים - סבלנות משתלמת, תחסוך עוד כסף ותחכה קצת יותר.

אבל נראה לי שאני מתאמץ סתם - אתה תקנה את הרמקולים האלה בלי להקשיב כי יש לך סבלנות באורך של פיוז שרוף, ואתה תגלה שזרקת כסף לפח ואז תבזבז עוד יותר.

והכי גרוע זה כשאתה תנסה למכור את הסחורה הזאת ואתה תגלה שאפילו אלטע-זעכן לא רוצה לקנות אותה, אז אתה תבין מה עשית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפותח התר"ד הנה שיעור קטן:

1. מערכת טובה (לא מושלמת!) עולה לא פחות מכמה אלפי שקלים שזה בעדיפות לפחות 4000+ ש"ח

(רדיו דיסק 1000 ש"ח + סט קופוננט קידמי 500-1000 ש"ח + מגבר 4 ערוצים 1500 ש"ח + סאב 700-1000 ש"ח + חיווט והתקנה נורמלית)

2. כשכאן בפורום קובעים שרמקול/מוצר כלשהו הוא זבל ולא שווה גם 9.99 ש"ח זה מתוך ניסיון ו"קצת" יותר ידע מכמה וכמה חדשים שמגיעים לפורום מדיי יום..

3. המטרה שלך בפורום, אם כבר נכנסת אז כמה שיותר לשאול (!) וללמוד וכמה שפחות לקנות ולזרוק כסף! תלמד/תבין/תשמע/תתייעץ ורק אז תקנה.

4. לבעליי תקציב דל מומלץ ביותר לחפש כאן בפורום מוצריי יד שנייה. יש פה חבר'ה ששומרים על המוצרים שלהם בקפדנות ואחרי מספר חודשים של עבודה הרכיבים עדיין חדשים ונמכרים בחצי מחיר!

5. אבל אם עדיין ברצונך לקנות מערכת ב- 1000 ש"ח אתה יכול להזמין את כל הג'אנק הנ"ל ותחזור אליינו בעוד חודש ותספר איך כל זה נשרף וכמה האוזניים שלך "נהנו" בחודש הנ"ל.

בהצלחה רבה!

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

RASTA מסכן... היתנפלתם עליו חזק אה.

תיזכרו את עצמכם ליפני כמה שנים ) הייתם אותו דבר.

אבל RASTA הם צודקים, חלק. זה רכיבים מעוד מוזרים. תחפש ביד שניה יש מלא דברים טובים. מגברים רמקולים.. סאבים גם. יש הכל. אנשים מוכרים מערות ב שווי 10000 במחיר של 6000 ש"ח. אבל שתבין באמת שהכל יחסי בעולמינו. בעיקרון רמקול בישבילך 500 ש"ח זה הרבה כסף אבל אם היה לך היזדמנות ליקנות רכב מאזדה 3 ב 500 ש"ח אז הייתה אומר שזה בלי כסף. כך גם בכל דבר. הכל תלוי כמה אתה מוכן להשקיע. סכום התחלתי למערכת במובן שלי ורוב חברי הפורום (בגלל זה הם פה) ברמה בסיסת זה 5000 ש"ח 5K בשפה הפורומית. מדובר על דברים חדשים.

ב סכום הזה מיד2 אתה אוסף משהו יותר רציני.

אנשים פה מבזבזים 300 ש"ח רק לחוט RCA אחד. כל דבר נירא לך פשוט לפני שאתה ניבנס לעומק אך מתי שאתה מתחיל לחפור אז מתחיל להבין שזה רק התחלה של התחלה.

בעיקרון מערכת בנויה מחלקים עיקריים שזה ר"ד, רמקולים, ומגברים.

מערכת טובה בסיסית זה HU (רדיו דיסק) שזה הראש של המערכת, רמקול קידמי, רצוי איכותי (כי אתה יושב מקדימה והאזניים שלך גם) רצוי שהרמקולים יהיו קומפוננט (קרא על זה בFAQ). רמקול לתדרים נמוכים, שזה סאב וופר ומגבר 4 ערוצים שיגביר את הסט קומפוננט שלך מקדימה ו את הסאב וופר שיהיה מגושר לשתי הערוצים הפנויים.

עכשיו לא לישקוח גם על חיווט שרק הוא במיקרא הטוב עולה 150 ש"ח לסט הבסיסי. הכולל חוט, חוט מינוס, RCA , REMOTE

יש לך הרבה מידע ב FAQ עם משהו לא מובן אז תישאל בפורום.

פורסם

RASTA HAS LEFT THE BUILDING

נלחץ מהסכומים הגבוהים וברח.. :-D

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

ג'קו - בחייך.

ראסטה - ההודעה הקודמת שלי באה כדי לחסוך לך המון כאב.

אני התחלתי בדיוק באותה הצורה, בלי ידע באודיו אלא רק רקע באלקטרוניקה.

פעם אחת הלכתי למתקין לקלוט את הקטע ומאז הכל לבד.

התחלתי את דרכי עם פורד פיאסטה שמחיר הקניה שלה בזמנו עומד היום על כחצי משווי המערכת שיש לי היום ברכב.

התחלתי עם מגברים של prosound שמי שיודע זה שווה ערך לאמירת קללה היום בפורום, עם רמקולים קואקסיאליים של סוני שהם פשוט פיס-אוף-שיט ועם רדיודיסק סוג ג' של בלאופונקט וסאב 15 אינטש שאמור היה להיות של מורל.

הוצאתי על המערכת הזאת קרוב ל3000 אלף שקל עם כל הרכיבים שהיו שם ואתה יודע מה - מאז המערכת הזאת החלפתי אולי 4 רדיו דיסקים, 10 מגברים, 4 סאבוופרים, אלוהים יודע כמה זוגות של רמקולים קדמיים

ובכל פעם שעשיתי את זה זה היה מהסיבות הלא נכונות - אם היתה לי את הסבלנות מראש להקשיב לחברים, להקשיב לאזניים שלי וללכת רק על ציוד שאני אוהב - במקום להוציא מעל 40 אלף שקל על חלקי מערכות הייתי מוציא אולי 5 אלף שקל יותר ממה שיושב לי היום בתוך הרכב (האמת הכל מפורק כרגע כי המערכת בבניה מחדש).

אבל כן - התחלתי כשאין לי ממש תקציב (מה לעשות, העבודות הטובות באות עם השנים והנסיון) וגם היום למען האמת אין לי ממש תקציב לזה אבל זה הפסיכולוג שלי, יעלה כמה שיעלה כמו שאומרים.

תגיע למפגש - תתרשם ממערכות שיצא לך לשמוע - תקנה לפי מה שאהבת ותשדל לא להתפשר על פחות מזה, כי אחרת - אתה תזרוק כסף סתם.

על אחת כמה וכמה אם אתה נמצא בשלב בחיים שלך ש500 שקל זה הרבה כסף בשביל להשקיע על סאב.

תן לי לגלות לך סוד - גם בשבילי 500 שקל להוציא על פריט למערכת סטריאו נחשב להרבה כסף - אבל 300 שקל שאתה שם בצד בחודש הופכים ל600 בחודשיים ו900 בשלושה, תחשוב שאחרי שנתיים כבר יהיה לך כסף למערכת בסיסית ומקסימום תשלים כמה רכיבים בתשלומים - זה עדיין עדיף על ללכת ולזרוק איזה 2000 שקל רק בגלל שיש לך אותם כרגע.

ואתה יודע איך זה חיים של בן אדם נורמלי - ההוצאות הולכות וגדלות עם הזמן - אז ככה שאל תחשוב שאני מזלזל ב500 שקל, ממש לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ווי ווי איך הזכרתה לי אותי עכשיו. זה כל כך דומה עד מדוייק. אחד לאחד. מתחיל ממערכת(HU) של AIWA כולל רמקול 6על9 פיוניר מאחורה ו 6.5 פיונר מקדימה. וניגמר ב K2P אם אלפיין של 10 על כל הארץ. :)...

מתחיל ב סאב של 450 ש"ח של C305 עכשיו 307 נירא לי! ו ניגמר בסאב של 2500 ש"ח. מתחיל בחוט של 10 גייג' וניגמר בחיווט 4 גייג' מינימלי ... איפה הזמנים ההם?

אני יתגעגתי.

אז לא ידעתי מה זה קומפוננט. אז RASTA עוד במצב טוב. דחפו לי וופרים של פוקל KF של שנת 2000 ב 500 ש"ח זוג. לא ידעתי אז במה ניתקלתי. הבחור אמר זה רמקול הכי טוב כך אותו מתצוגה. זה היה ניקרא K6 אז ומאז הכל יתחיל, הייתי אם הרמקול הזה על כל הדרך של בניה. למה? כי זה היה רכיב הכי איכותי במערכת לאותו הרגע. לא ידעתי שזה היה צריך לבוא אם טוויטר ביכלל שתבינו באיזה מצב הייתי באותו הזמן. מאז החלפי רמקול פעם אחד לפוקל K2P שזה האח הגדול והצעיר יותר של ה K6. מגברים וסאבים החלפתי עשרות.

תאמינו, אפילו אין חשק לימכור דברים טובים.

זה כמו סינון כזה.

RASTA אין גבול לדברים האלה. ואתה במצב סופר טוב שביכלל בשלב כל כך התחלתי אתה כבר ניתקלתה בפורום ותיקבל פה הסבר ותשובה על כל מה שמעניין אותך.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות

אבל אתם מדברים על סכומים שממש אין לי תקציב להשקיע,אז אולי בכלל כדאי לי לוותר על הסאבוופר ולהשקיע רק ברמקולים טובים כי יש לי דייטסו שיירד 97' ואני לא חושב שאני בכלל יצליח להכניס סאבוופר 12 אינץ' "בלי שזה יפריע".

DOMBOSS זאת חברה שוויצרית והחברה הזאת עושה רושם מייצרת רמקולים טובים ואני בטח לא רוצה להידפק והאמת שאין לי שום מושג,כי אף אחד מכל אלה שהגיבו פה לא שמעו את הסאונד של הרמקולים מבית DOMBOOS.אני יישמח עם למישהו יצא להתנסות עם החברה דומבוס ושיוכל לשתף אותי.

ועכשיו אני רוצה להזכיר עוד פעם איזה רמקולים אני רוצה-------הניצוץ מוכרים אותם ב538 שקל, לא מעט לרמקולים אחוריים,בדקתי בזאפ http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=8152

פורסם

שמע רמקולים נורמליים לא מתארים ככה. "1120 וואט PMPO" מי צריך את ההספק PMPO? וגם 240 RMS זה הרבה מאוד. סאב נורמלי של חברה טובה זה 300 RMS. למה הם מתכוונים שם אני לא יודע. וגם המראה של הרמקול נירא ילדותי. זה לא מוצר איכות זה מוצר סיני לילדים. מה שאני בתוך שב 540 ש"ח אתה יכול לימצוא משהו יותר טוב.

פורסם

אני יכול לקנות אותם במבצע ב100 שקל,אולי הם שווים 100 שקל מתצוגה. בכל זאת 240RMS המקנה צליל חד נקי,

ועם זה באמת נכון אז שווה לי

פורסם
אני יכול לקנות אותם במבצע ב100 שקל,אולי הם שווים 100 שקל מתצוגה. בכל זאת 240RMS המקנה צליל חד נקי,

ועם זה באמת נכון אז שווה לי

240RMS = בולשיט!!!

צליל חד ונקי - רק האוזניים שלך יכולות לשפוט את זה, לא משפט של איש מכירות!

תבין! - רמקולים, אתה מחליט אם אתה אוהב או לא - אף אחד אחר לא יכול להגיד לך.

שיעלו 16 אלף שקל (כמו פוקל אוטופיה או סטים של בראקס למשל) שיעלו חמש אלף שקל (מורל, ETON וכו') שיעלו 100 שקל (הדומבאס שלך לצורך העניין) - אתה צריך לשמוע בעצמך ולהחליט עם לקנות.

אני לא אקנה את הסט שרשמתי של פוקל גם אם אהיה מיליונר - אני פשוט לא אוהב את הצליל שלהם.

את מי אתה מנסה לשכנע? אותנו? את עצמך? - יאללה פנק אותה, לך על זה, אבל אם אח"כ אתה תגיד שאתה לא אוהב את הצליל שלהם אל תגיד שלא הזהירו אותך.

אם הלכת ושמעת אותם ואהבת את התוצאה וזה טוב בשבילך - שיהיה לך כל הטוב שבעולם ושרק תיסע בחיוך ברכב שלך.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני רואה שאוזנך ערלות, החברה הזאת שווצרית כמו שסבתא שלי. שתהיה בריאה, היא שווצרית (אם אני זוכר נכון איציק פירסם את כתובת מיקום השרת שלהם, משהו באזור הצפון, נראה לי חיפה), אבל אם אתה מתעקש אתה מוזמן לקנות ולתת חוות דעת, אני מקווה שאני טועה - אבל אני מאמין שזה יהיה מצחיק.

בשיפוצים

פורסם

זה רמקולים, לא שוקולד.

Pioneer TS-X150

פורסם

יצא לי אתמול לראות סט קומפוננט של החברה הזאת אצל חבר שלי, והם עשויים מחומרים תסלחו לי המיץ של הזבל!!

לפותח התר"ד את השיעור הראשוני שנתתי לך אני רואה שלא ממש בא לך להפנים :evil: סתם צוחק ידידי :-P

אני פשוט ניסיתי לקצר תהליכים אבל כנראה תצטרך לעשות כמה טעויות ולזרוק 1000-2000 ש"ח

(במקרה הטוב! אנחנו כאן זרקנו גם 5000 ש"ח) לפני שתבין בכלל על מה אנחנו מדברים.

אין דבר.. מה זה כבר כמה אלפי שקלים שילכו על מוצרים ששווים אולי 9 שקל חדש.

לפחות לומדים מזה.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

זה יהיה ממש בדיחה לקנות אותם. פשוט חבל על הכסף - אפילו אם הפ עולים 20 שקלים ..

מה קשה להבין שאין חברה כזאת ? גולשים וחברים כאן בפורום (במיוחד הוותיקים יותר) מכירים פשוט כל שם של חברה שקיימת, אפילו אם אף אחד לא שמע עליה ושמעו כמעט כל סט של רמקולים מותקן.. ואם הם לא שמעו על החברה הזאת..אז תבין לבד..

מה גם, שהרמקולים נראים באיכות של מוצר סיני הכי זול שיש ! אף חברה שמכבדת את עצמה לא תייצר רמקול שנראה כזה זול ומצועצע עם צבעים מגוכחים כאלו..

בעבר (לפני משהו כמו 7 שנים) הייתי מתקין מערכות שמע ואחד הדברים הנפוצים שהייתי נתקל בהם זה אנשים שהיו באים אליי עם = "קניתי רמקולים חדשים רק לפני שבועיים ואחד מהם לא עובד לי / צורם לי " הייתי פותח את הדלת לראות מה מותקן שם ומגלה איזה רמקול מגוחך של חברה בשם TITNIC או BOSS (רמקולים של הימאים. מי שמחיפה יודע)..

לסיכום , לפי דעתי , גם אם ייתנו לך אותם בחינם וייבקשו ממך רק לשלם על התקנה שלהם הייתי אומר לך - לא שווה .

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

RASTA

תקשיב

כולנו עברנו את השלבים האלה,יש הרבה רמקולים יפים למראה עם נתונים "על הניר" שמבטיחים שמיים וארץ (בעיקר שמיים)

בפועל - לא שווים כלום,אתה יכול לצעוק אח"כ לדף שהבטיח לך עוצמה גבוהה ואיכות בלתי מתפשרת

מה ששווה - עולה,מה שלא - לא

יש מציאות אבל הם נדירות ובעיקר מיד שניה

לכן תעצור לרגע,אני מבין את ההתלהבות שלך להרים מערך שלם ולשמוע חלום - אבל זה הדברים שמנסים לדחוף לך אנשי מכירות למיניהם (אמיתיים או ווירטואלים) זה לא מה שיתן לך סיפוק אלא אכזבה עמוקה

מצד שני - השמיים הם הגבול - נוכל להציע לך מערכת מושלמת במחיר שפוי שכל רכיב שבה שם בכיס הקטן (ואם היית שומע את ההבדלים היית מבין) את הזבל באריזה יפה והבטחות למכביר שאתה מתפעל ממחירם הנמוך

אפשר לעזור לך השאלה היא אם אתה מוכן לקבל את העזרה והניסיון

אם אתה מוכן

ציין רכיבים שמתוקנים כרגע,שאיפה (גם בסגנון השמיעה) ותקציב

וניתן לך את העיקר והנכון בשבילך

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...