Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני חדש פה..

יש לי סובארו ג'אסטי 93, באוטו קיים נכון להיות טייפ מאפן ו2 הרמקולים המקוריים.

בג'אסטי למי שלא יודע, אין אפשרות לשים רמקולים בדלתות, והרמקולים המקוריים מקובעים בתחתית הדשבורד בשני צידי הרכב.

אני לא יודע את מידת הרמקולים שיושבים שם, אבל זאת לא נראת לי אחת מהמידות הסטנדרטיות.

נכון להיום אני רוצה להחליף את המערכת שם, לשים איזה מערכת טובה ולא יקרה (עדיפות רצינית לאחת עם כניסת USB) ורמקולים על המדף האחורי.

בעתיד המערכת שאשים כניראה תעבור איתי אוטו, או תישאר איתי באוטו הזה ותקבל תוספת מגבר, סאב, ואם זה אפשרי באוטו הזה בלי אילתורים מטורפים מידיי אז גם רמקולים קדמיים.

הייתי רוצה שתמליצו לי בבקשה על מערכת טובה ולא יקרה הכוללת כניסת USB וזוג רמקולים אחוריים שיתנו סאונד טוב גם עד שיתווסף המגבר בעתיד.

תקציב? לא ממש סגור על זה.. לא רוצה להשקיע יותר מידיי כסף, אבל מוכן להשקיע קצת בשביל משהו איכותי.

תודה רבה רבה לעוזרים.

פורסם

האמת שאין לי כל כך קנה מידה לתקציב לזה...

נגיד והצבנו תקציב של 1500 ש"ח, זה מספיק או שאני אקבל מוצרים פשוטים שלא אהנה מאיכותם?

פורסם

רדיו דיסק סביר חדש כ1000

משומש כ700 ש"ח

קומפוננט (תבדוק גודל) כגון הJBL כ700 חדש או 450 בערך למשומש

והתקנה 150 - 200 לשניהם

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אפשר דגמים של רדיו דיסקים מומלצים?

רק כדי להזכיר, חשובה לי אופציית כניסת הUSB.

בקשר למידת הרמקולים, אני לא מוגבל, המדף בג'אסטי שלם ואני אחתוך בו את המקומות לרמקולים ככה שאני פתוח להצעות בכל גודל שיש.

תודה לך.

פורסם

יש לך פה כמה בתקציב + -

המומלץ ביותר הוא הקלריון

אחריו הפיוניר והקנווד

http://www2.zap.co.il/models.asp?Sog=T-MP3&DB112377=112378&DB314656=314657&orderby=price

בכול השאר כגון פיילוט\דייהו וכ"ו אל תגע

בקשר לקומפוננט - אם אין לך מגבלת מקום אז כמובן ה6.5 יהיה מצויין

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
יש לך פה כמה בתקציב + -

המומלץ ביותר הוא הקלריון

אחריו הפיוניר והקנווד

http://www2.zap.co.il/models.asp?Sog=T-MP3&DB112377=112378&DB314656=314657&orderby=price

אלעד

למה אתם כל כך מרוכזים בלתת תשובה שאתם לא קוראים את מה שכותב פותח התרד:

בג'אסטי למי שלא יודע, אין אפשרות לשים רמקולים בדלתות, והרמקולים המקוריים מקובעים בתחתית הדשבורד בשני צידי הרכב.

באמת נראה לךש יכנסו שם 6.5"?

אולי, וצריך לבדוק עם מתקין או בעל רכב זהה - 4"

פורסם
יש לך פה כמה בתקציב + -

המומלץ ביותר הוא הקלריון

אחריו הפיוניר והקנווד

אלעד

תוכל בבקשה להיות יותר ספציפי בדגמים מאשר בשמות של חברות?

אם התכוונת לזה,

http://www.clarion.com/us/en/products/2006/audio/source_units/cd/DB365USB/us-en-product-pf_1134643389085.html

אז די אהבתי אותו, אבל אני רוצה גם לראות את האופציות מבית פיוניר וקנווד שהצעת, אז אם תוכל לציין דגמים מדוייקים אודה לך מאוד.

בקשר לרמקולים, גם בחלק הזה הנחיה ספציפית יותר תעזור לי יותר.

בקשר לגודל, עדיף לי לשים 6.5 ולא איזה זוג 6*9?

למה אתם כל כך מרוכזים בלתת תשובה שאתם לא קוראים את מה שכותב פותח התרד:

באמת נראה לךש יכנסו שם 6.5"?

אולי, וצריך לבדוק עם מתקין או בעל רכב זהה - 4"

ציינתי בהמשך שאת הרמקולים שאוסיף כעת, אוסיף על המדף מאחורה בתור רמקולים אחוריים, ככה שמקום יש לי.

תודה גם לך :-)

שאלה נוספת - במערכות הכוללוט בלוטוט', מה בדיוק יכולה לתת לי התמיכה הזאת? מה אפשר לעשות בעזרתה?

פורסם

שלום.

הייתה לי ג'אסטי פעם והכנסתי בה כל שילוב אפשרי של רמקולים.

אז ככה, בדש-בורד נכנסת לך מידה מיוחדת שנקראת 4*6.

יש לך מבחר רמקולים בסוג הזה, ומחירי רמקולים איכותיים מתוצרת JBL, אינפינטי ועוד יעלו לך כ-400 ש"ח.

רמקול אחורי 9*6 מומלץ מאוד והוא יעלה לך כ-400-500 ש"ח לרמקול טוב. (JBL, מורל, קנווד, מה שבא לך).

רדיו דיסק - תעשה חיפוש. תראה אם קלריון 575 נכנס לך בתקציב. או פיניר 5950USB.

בכל מקרה, התקנת רמקול 6.5 תגרור חיתוך רציני בדלת ובנייה להגבהה.

הדבר לא פשוט ללא ידע וכלים.

מצד שני תקבל איכות שמע עדיפה בהרבה.

פורסם

תודה רבה לך! הרבה זמן רציתי למצוא מישהו עם ג'אסטי שיתן לי את הפרטים שנתת עכשיו, גודל הרמקולים הקדמיים וכו', יש לך מושג גם מאיפה פותחים את המקומות שלהם כדי להוציא אותם??

מעטים הרמקולים שמצאתי במידה הזו, וגם הם בהספקים נמוכים יחסית, בכל אופן, אני לא הולך כרגע להשקיע ברמקולים קדמיים, משום שעוד לא בטוח שאשאר עם הרכב הזה לעוד הרבה זמן ואם אני עובר רכב חבל לקנות רמקולים במידה המיוחדת הזו של הג'אסטי. רמקולים קדמיים אקנה כשיהיה ברור לי באיזה רכב המערכת תמשיך את חייה.

בקשר לרמקולים האחוריים, לא אכפת לי להשקיע אפילו 700-800 ש"ח על זוג רמקולים ולא 500, זה משהו שאני רוצה לקנות פעם אחת ולא להחליף יותר מידיי ולהיות מרוצה מהם, במיוחד אחרי שיתווסף המגבר למערכת. הבעיה היא שאני לא הכי מתמצא בתחום ואני לא רוצה לטעות בבחירתי ולהתבאס מהרמקולים ולכן ביקשתי כאן עזרה בבחירה.

שאלה נוספת, מה הם ההבדלים העיקריים בין הקלריון DXZ575USB לבין הקלריון DB365USB?

האם הבדלים אלו שווים את המחיר?

עוד שאלה ששאלתי בהודעתי הקודמת, מה נותנת התמיכה בבלוטוט' בחלק מהמערכות?

תתייחסו בבקשה לכל השאלות בהודעה, אני ממש צריך את עזרתכם עם התשובות!

תודה רבה לכולכם!:-)

פורסם

ככל שתעלה ברמה של הרדיו-דיסק תקבל יותר אופציות ויותר איכות.

אתה לא חייב ללכת על קלריון דווקא.

יש גם דגמים טובים של פיוניר ועוד.

אני מציע ללכת לראות אותם בעין.

הקלריון בד"כ מכוערים והתפריטים בלתי נראים לעין באור יום.

בנוגע לרמקולים אחוריים -

הרמקולים של ה-500 שקל הם רמקולים טובים, לא זבל.

הן המורל והן ה-JBL.

כולם יכולים לעבוד עם מגבר.

יש רמקולים בהספקים גבוהים יותר שהם יקרים יותר, אך יש איתם 2 בעיות:

1. יישמעו פחות טוב בלי מגבר, כיוון שהם פחות נצילים.

2. לא כדאי לך לשים 9*6 אם יש לך מגבר, זה יגנוב לך את הבמת קול אחורה.

עדיף להשאיר אותם מחוברים לרדיו-דיסק ולשים סאב.

ולחבר רק אותו (את הסאב) ואת הקדמיים למגבר.

אם תשאיר את הגאסט'י - קדמיים תהיה השקעה מצויינת.

אם לא, קח בחשבון ש-4*6 היא מידה נדירה שכנראה שלא יהיה לך מה לעשות איתה ברכב אחר.

בנוגע לפירוק והרכבה של הקדמיים:

את הימני ליד התא כפפות, לא בעיה להגיע אליו, תוציא את התא כפפות ומשם הדרך קלה.

את4 הברגים שמחזיקים אותו ניתן לראות דרך הדש בורד.

את השמאלי ליד הברך של הנהג יותר מסובך להחליף.

תפרק את הפלסטיק מתחת להגה ומשמה אני מקווה שיש לך קצת אקרובטיות, כי צריך להתכופף מתחת להגה ולאט לאט ובסבלנות להוציא ולהחליף.

לא בשמיים.

בהצלחה.

האא...

תמיכה בבלוטות' יייתן לך לחבר מכשירים שיש להם בלוטת' לרדיו-דיסק.

לדוגמא - לשמוע שירים ישירות מהפלאפון...

פורסם

תודה רבה לך!!

בקשר לרדיו דיסק, שמע, אני צריך רדיו איכותי יחסית עם כניסת USB בסביבות ה1000 ש"ח.

היחידי שמצאתי שעונה על הצרכים שלי הוא הDB365USB, אם יש משהו טוב יותר שיתן לי תמורה טובה יותר לכסף, אני אהיה אפילו מוכן לחרוג במעט מהתקציב. אשמח לשמוע הצעות בנושא.

בקשר לרמקולים, אני יודע שרמקולים חזקים יהיו לי פחות שמישים כרגע ללא המגבר, אבל אני חושב יותר על המערכת הכוללת ולכן אני מעדיף לקחת משהו שאהיה יותר מרוצה ממנו בעתיד כשהמערכת תהיה כוללת מגבר וכו'.

לא כדאי לשים 6*9 מאחורה אם יש מגבר? דווקא ראיתי את השילוב של 6*9 עם מגבר הרבה מאוד...

אני מבין שזה עלול "לגנוב את במת הקול" אחורה.. אבל לשים רמקולים חלשים יותר בשביל שהקדמיים יהיו חזקים יותר מהאחוריים זה לא מן סוג של בזבוז? זה בערך להשקיע את אותו הכסף ולקבל פחות עוצמה..

בנוגע לרמקולים הקדמיים, בינתיים לא קונה כלום.. ישארו הקדמיים שקיימים בג'אסטי ואם הם יהרסו את הסאונד עם המערכת והרמקולים החדשים אז הם ינותקו, כשאדע סופית באיזה אוטו אני נשאר, אקנה רמקולים קדמיים בהתאם.

שיחקת אותה עם ההסבר על פירוק הרמקולים בג'אסטי!

והבלוטוט' במערכות נשמע נחמד מאוד.. חבל שזה לרוב מייקר בצורה לא ממש משתלמת...

תודה רבה לך על העזרה!

• תוכן חדש...