Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי אמר לך לשים חלשים מקדימה?

תקנה מגבר כמו שצריך אני ייתן לך קדמיים שייפתחו לך ת'שושנה.

תאמין לי, אין לך שום סיבה לרכוש רמקול חזק יותר מ-JBLCS3169 או מורל.

שניהם כמדומני מעל 80WRMS שזה אומר כמעט כל מגבר בסכום סביר שתוכל לחשוב עליו.

בנוגע לשילוב של 6*9 עם מגבר - אפשרי, זול ופשוט.

לדעתי? לא טוב.

אם כבר מגבר אז חושב לצרף לו סאב.

בינתיים, תאמין לי, מניסיון.

לך תקנה לך 6*9 טובים, איזה שבא לך, JBL, מורל, קנווד.

אין שום צורך לזרוק הון, עד 500 שקל יעשו את העבודה מצויין.

דווקא על הרדיו-דיסק אל תחסוך.

תיקח לך משהו טוב שיחזיק אותך לעוד הרבה זמן.

לדוגמא פיוניר 6900UB יעלה בין 1,300 ל-1,400 ש"ח.

קנווד KDCX590 שגם מכיל USB יעלה לך בין 1,100 ל-1,200.

תחפש קצת ותמצא המון דגמים.

אני לא חושב שהקלריון בטווח המחירים הזה הוא הבחירה הכי טובה.

אולי אם תגלוש לכיוון ה-575 אז אולי.

חבל לקחת את הדגם הכי בסיסי.

בנוסף, יש לך גם כניסת AUX מקדימה ברוב המכשירים, לחיבור נגננים וכו'.

פורסם

העניין הוא שלא בטוח שאפשר ביכלל לשים קדמיים נורמאליים באוטו הזה... הקדמיים שמצאתי במידה הזאת היו דיי חלשים...

בכל אופן, תוכל לתת בבקשה לינקים לרמקולים (האחוריים) עליהם דיברת?

בקשר לסאב, זה השלב שיועד להתווסף אחרי המגבר.

אתה בטוח שהקנווד KDCX590 טוב יותר מהקלריון? עד עכשיו הבנתי בדיוק ההפך...

פורסם

רגע,

בוא נעשה סדר.

יש לנו 2 אופציות:

1. מערכת בלי מגבר:

א. רדיו דיסק טוב.

ב. 9*6 מאחורה לעוצמה ובסים.

ג. קדמיים - מה שתחליט, או במיקום המקורי ע"מ לא למשוך עיניים, או שתעשה בנייה ל-6.5 בדלתות.

2. מערכת עם מגבר:

כאן אין ברירה, אם אתה רוצה סאונד כמו שצריך אתה חייב בנייה בדלתות מקדימה ולהכניס 6.5ף אחרת הכל לחינם.

(ד"א, אתה בטוח שאתה רוצה לשים מגבר וסאב וכו' בג'אסטי? ביננו, אפילו אחותי יכולה לפרוץ את הרכב הזה בלי הרבה מאמץ).

בכל מקרה ולסיכום:

תקנה רדיו-דיסק. איזה שהכי נראה לך. ושאני אומר נראה לך אני לא מתכוון רק לתמונה באינטרנט אלא ממש לך ותראה ותיגע, אתה אל תאמין איזה הבדל יש בין המציאות לתמונות באינטרנט.

זה נכון שקלריון נחשבת לחברה טובה יותר מקנווד, אבל הדגם שאתה רוצה זה לא הדגם שעשה לה את השם, בלשון המעטה.

אם אתה נעול על הקלריון אז לך עליו.

אני בכל זאת הייתי משתדל והולך על 575 אם אני קונה כבר קלריון (תנסה לחפש יד 2 אם זה יקר לך).

שוב, אני לא ממליץ על דגם ספציפי, לך תתרשם.

(ואל תקנה כל מה שהמוכר בחנות אומר, דעתו משוחדת מעט בד"כ, בלשון המעטה (עמלות, מלאי וכו')).

רמקולים אחוריים:

תלך ותשמע, אתה צריך להחליט איזה נשמעים לך הכי טוב:

המלצות:

1. http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=417684 JBL

2. מורל http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=37554

3. קנווד http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=12564 (דגם קצת ישן, אני מאוד אוהב אותו, בכל מקרה זה הכיוון, יש חדשים יותר).

4. פיוניר http://a.zap.co.il/models.asp?Sog=T-Speakers&DB25692=58879&DB141014=141055 תזרום...

5. דראגסטר http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=581764

כולם טובים ויש עוד רבים וטובים.

(אני אישית בכל התקנה שעשיתי לי או לחבר שמתי את ה-JBLים, אבל זה עניין של טעם, ו-350 זה מחיר מצוייין).

בוא נגיד שתעשה דבר כזה

1. תקנה רדיו-דיסק, אל תתקצמן.

2. תקנה רמקוליים אחוריים. אל תשתגע.

תיסע כמה שבוע ככה, ותראה מה חסר לך.

אם אתה רוצה שדרוג קל אז תוסיף קדמיים, או במקום המקורי או שתעשה בנייה בדלתות.

הבנייה תשדרג משמעותית את במת הקול והעוצמה. אבל לא כל אחד משתגע לחתוך בדלתות, תזכור שאין אחרי זה דרך חזרה...

אם כבר בא לך משהו הרבה יותר רציני, זוהי השקעה גדולה יותר הכוללת סאב ומגבר וקומפוננט כמו שרציך מקדימה.

בכל מקרה, כלום לא יילך לפח ואם תקנה כמו שייעצו לך, רדיו דיסק טוב ורמקוליים אחורים שישמשיכו איתך לכל שדרוג (אלא אם כן פתאום תרצה מערכת ברמת HI-END, שעולה יותר מכמה סובארו ג'אסטי ביחד).

פורסם

OK, היות ואתה לא היחיד שהיום הבהיר לי כבר משמעותית כמה שהמכוניות האלה קלות לפריצה ולא כדאי להשקיע בהן במערכת יקרה מידיי, החלטתי על 2 אפשרויות.

1. לקנות מערכת באיכות סבירה+ ולא יקרה מידיי, ולהוסיף רמקולים 6*9 אחוריים ואולי גם קדמיים בהמשך כמו שהצעת. (ללא מגבר וסאב וכו').

2. לנצל איזה אופציה שיש לי, ב800 ש"ח להביא מערכת (לא משהו האמת, אפילו ללא MP3) עם מגבר של חברה פשוטה, סאב 300 וואט של פיוניר אני חושב ורמקולים 6*9 אחוריים ועוד רמקולים קטנים של קנווד בתור קדמיים.

היות ואני לא יודע עד כמה המערכת הזאת איכותית, ואני לא מצפה ממנה ליותר מידיי, אני חושב שאלך על המערכת הראשונה וגמרנו...

אני חושב שאחפש לי איזה רדיו דיסק יד שניה עם USB, ואם לא אמצא אז אלך על הקלריון, ורמקולים אני מתלבט בין הJBL לבין המורל.

על שניהם יש תגובות טובות אבל לפי הנתונים המורל יתנו לי יותר עוצמה, העוצמה הנוספת הזאת תהיה ביכלל אפקטיבית בשימוש ללא מגבר או שעדיף ללכת על הJBL בראש שקט?

כשאתה אומר לי "לך תראה" או "לך תשמע", יש מקומות שתוכל להמליץ לי עליהם? אני מאיזור רחובות.

תודה לך.

פורסם

תודה רבה לך! אני מקווה שיצא לי לקפוץ לחנויות האלה בזמן הקרוב לשמוע ולראות את הרדיו דיסקים והרמקולים ולבחור..

אשמח אם תענה לי על השאלה השניה שלי מההודעה הקודמת בבקשה:

רמקולים אני מתלבט בין הJBL לבין המורל.

על שניהם יש תגובות טובות אבל לפי הנתונים המורל יתנו לי יותר עוצמה, העוצמה הנוספת הזאת תהיה ביכלל אפקטיבית בשימוש ללא מגבר או שעדיף ללכת על הJBL בראש שקט?

תודה לך.

פורסם

ההבדל בעוצמה הוא שולי.

אך שניהם נשמעים אחרת.

אני חובב JBL ולטעמי הם נשמעים מצויין.

ייתכן ותעדיף את הסגנון של המורל.

ד"א, את רוב המוצרים ניתן להשיג יותר זול באינטרנט מאשר בחנויות אליהן אתה הולך.

אם ההבדל לא גדול אולי שווה לך כבר לקנות ולהתקין קרוב לבית לכל צרה שלא תבוא.

• תוכן חדש...