Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פונטו S60 97 ויש הזעת שמן מהאטם של מיכסה השסטומים השאלה היא האים יש צורך לשים סיליקון על האטם? אם כן איזה? תודה.

פורסם

יש רכבים שיש למרוח סיליקון לפני התקנת מכסה השסטומים ויש רכבים שיש להרכיב את מכסה השסתומים עם אטם בלבד.

חשוב לנקות את פני השטח משאריות של אטם או סיליקון קודם לפני המשך העבודה.

ברכב שלך אינני זוכר.

פורסם

לא מורחים שום חומר אטימה על האטמים, אלא אם כן יש הוראה מפורשת של היצרן לכך, שגם מנחה את המיקום המדויק, הכמות וסוג החומר אטימה.

שאריות סיליקון עלולות להתנתק מהאטם ולסתום מעברי שמן וההמשך כבר ברור.

פורסם

הייתה לי גם בעיה כזאת בלנצ'יה שלי כי הגומיה של המכסה שסתומים התייבשה ואז התפוצצה והיה נזילה קטנה משם

החליפו את הגומיה , היה סיליקון בצד של הבלוק מנוע , לא של הראש , אז ניקו אותו החליפו גומיה וכמובן שמרחו מחדש סיליקון

אז יש מצב שצריך לשים אצלך ...

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

שלום.

להיות או לא להיות [למרוח סילקון או לא למרוח סילקון].

אני מביע את דעתי האישית בלבד ומתוך נסיון.

כול אחד יעשה משהוא רוצה.

לדעתי ביכלל יש להמנע עד כמה שניתן בשימוש בסילקון או בדבקים מכול סוג שהוא אלה במקרים מסוימים שיפורטו בהמשך או אם הוראות היצרן אומרות וממליצות על שימוש בסילקון או בדבק אחר.

לה לא למרוח סילקון?

הבעיה העיקרית בזמן המריחה היא הכמות כמה לשים? ואז הרבה אומרים נמרח שיכבה עבה גם כדאי שלא יגידו שאנחנו קמצנים וגם "שיהיה טוב" [כול המרבה הרי זה משובח]

זיין בעין!!! מה קורה תחלס בשטח?

כאשר מורחים שיכבת סילקון עבה או דקה לא משנה יש תופעה כזו. לאחר הידוק החלק למקומו ניתן לראות שעודפי הסילקון ניפלטים החוצה הכול טוב ויפה אבל!!! אותה כמות של סילקון שניפלטת החוצה גם ניפלטת כלפי פנים המנוע או הרכיב שהורכב והמשמעות היא כזו

סילקון שחודר לתוך המנוע אלול וגורם לפעמים לנזקים חמורים כי אין לא מקום בתוך המנוע "מה הוא עושה בתוך המנוע" רק צרות סתימות והריסת חלקים עד כדאי הריסת מנועים

כמו כן סתימת מעברים ותעלות בתוך המנוע לכן לדעתי סילקון הורס יותר ממה שהוא עוזר.

מתי כן מישתמשים יש מקרים של מיכסאות שסטומים מפח או מפלסטיק שעלולים במשך השנים להתעות ואז מומלץ להשתמש בסילקון אבל יש להקפיד על כללי שימוש נכונים.

לדוגמא: אם רוצים לפתור בעיה של נזילת שמן ממכסה שסטומים [כאשר או לא ניתן להשיג אתם או המיכסה מעוות] מורחים שיכבה של סילקון על המיכסה [שיכבה בינונית לא עבה ולא דקה] כנ"ל על שתח האטימה בראש המנוע ונותנים לסיליקון להתיבש לגמרי אבל לגמרי אם אין מקשה יש לחקות אפילו מיספר שעות ואז הסילקון מתיבש והופך "לגומי"

וכאשר מהדקים אין התפרקות של הסילקון לתוך המנוע והאטימה היא מושלמת.

כמו כן יש היום הרבה מכוניות שאין אטמים בחלק מהמנוע כגון קרטר או אגן השמן ושם יש להשתמש בסילקון כפי שהסברתי.

על קצה המזלג

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לפי מה שאני יודע בכול בפיאט פונטו יש הזעת שמן מהאטם מיכסה שסטומים השאלה היא אם למישהו יש מוסג אם לפי הוראות היצרן יש למרוח בנוסף לאטם גם סיליקון?

פורסם
שלום.

להיות או לא להיות [למרוח סילקון או לא למרוח סילקון].

על קצה המזלג

בברכה בני ל.

בני מה קרה החלטת לקרוא קבצי PDF לפני השינה :idea:

איזה כייף לי :)

פורסם
בני מה קרה החלטת לקרוא קבצי PDF לפני השינה :idea:

שלום.

מרק מתי תלמד אני מאלה שכותבים את קבצי הא PDF

כדאי שאנשים כמוך ילמדו ויקראו ויפיצו ברבים את התורה שלי :shock:.

אגב הפתגם הידוע "ויקום המלפפון ויכה את הגנן" לא עובד פו.

בברכה בני ל.

פורסם

בני, כיצד מדביקים שני חלקי בלוק של מנוע סוברו, כאשר משפצים מנוע ?. באחרון שעשיתי מרחתי... ?. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
בני, כיצד מדביקים שני חלקי בלוק של מנוע סוברו, כאשר משפצים מנוע ?. באחרון שעשיתי מרחתי... ?. :-P

דוד.

שלום.

דויד נפלתה לא טוב הפעם!!!

אתן לך רמז קל אני אחד המכונאים הותיקים ביותר בארץ בסוברו [מיום עליתם ארצה]

סתם לסבבה הדגמים הראשונים היו 360 , R2 1100 , 1300 ואגב היבואן היה עזר ויצמן כן הוא ולא אחר עוד לפני ברנובסקי וברקוביץ :-P.

באורגינל לא צריך למרוח כלום !!!

יש מכונאים שנוהגים למרוח שיכבה עדינה ביותר של שארלק וגם זה לא מומלץ כי זה עלול לשנות את הלחצים על המיסבים הראשים.

בשביל הסקרנות הנה דוגמא של חיזוקי ברגים מהראש והנסיון חיזוק טלטלים 40 LBP חיזוק חצאי מנוע 45 LBP חמזוק ראשים

55 LBP ואם תתעקש תקבל את כול נתוני היצרן של כול הדגמים הישנים בע"פ בלי ספר ובלי קיבצי PDF .

בברכה בני ל.

פורסם

את האחרון שעשיתי מרחתי בדבק מגע רגיל, האוטו נוסע כבר שנה ועד היום אין לו נזילות מהבלוק.

את זה לימד אותי לפני שנים רבות, החבר שלך אברהם "מסמוך".

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בני, יפה כתבת

אני לפחות באופן אישי לא מסוגל לראות סיליקון במנוע כל עוד יש אטם מקורי זמין לקניה.

בנוגע להתיבשות הסיליקון, ממה שאני יודע יש סוג של סילקון (לאגני שמן בעיקר) בצבע לבן שלא מתיבש במגע עם שמן. לא זוכר איך הוא נקרא אבל אני בטוח שמישהו פה ידע את השם שלו.

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

• תוכן חדש...