Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחצי שנה הרכב (306 XSI דור שני) התחיל לסבול מהבעיה הבאה:

סל"ד מטפס ל 1200 במהירות נמוכה בניוטרל או בהילוך ראשון או שני בנסיעה איטית בפקקים. אם אניעוצר את הרכב , הסל"ד מתייצב על 800 לאחר 3 שניות. היתה גם בעיה של סל"ד לא יציב ורכב נכבה לעיתים.

בוצע ניקוי בית מצערת יסודי והבעיה נעלמה לשבוע. לאחר שבוע כשהיא חזרה, החלפתי מנוע צעדים (תחליפי) ללא איפוס מחשב והבעיה נפתרה. עדיין סבלתי מסל"ד לא יציב לעיתים נדירות בהתנעה חמה - תופעה שנמשכת 10 שניות ואז נעלמת. המצבר נותק כמה פעמים מאז וחוץ מהתופעה הנ"ל לא היתה לי שום בעיה.

היום פורק גיר במוסך מורשה (זה כבר סיפור לשירשור אחר). והבעיה של הסל"ד ב1200 חזרה (ללא תופעת אי יציבות הסל"ד).

מה שמפריע לי זה זה כשאני נוסע באיטיות (ואפילו בלי גז) האוטו לפעמים מתחיל להאיץ בגלל טיפוס בסל"ד. כמו כן, בפקקים, בעיקר בהילוך שני הרכב מקפץ עם כל נגיעה בגז ושוב פעם כחצי שניה לאחר כל עזיבה (זה גם מה שהיה לפני החלפת מנוע הצעדים), זו תופעה מאוד מעצבנת שמורטת לי את העצבים (ונסעתי רק 40 דקות היום, לאחר שהבעיה חזרה).

אני מודע לשירשור שיש לגבי סל"ד לא יציב (ו 30 הבעיות המפחידות שיש שם). השאלה אם מישהו נתקל בבעיה בדיוק כמו שלי ולמה פירוק גיר (שדורש ניתוק מצבר ופירוק פילטר אויר) גרם לבעיה לחזור.

אולי זה הקונקטור של מנוע הצעדים?

מחר בבוקר אני מתכוון לפרק את מנוע הצעדים ולאפס שוב מחשב, בתקווה (קלושה) שזה יפתור את הבעיה.

אשמח אם מישהו יאיר את עיני.

תודה

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הדבר הראשון שעולה לי בראש זה לבדוק את נתיך הזיכרון למחשב בקרת המנוע. לפי מה שאתה מתאר מערכת בקרת המנוע מנסה ללמוד מחדש את מצבי הסרק באופן מחזורי. גם אם הנתיך תקין יש לבדוק קיום מתח מצבר על פין ההזנה של זיכרון המחשב (במוסך מורשה) במדה והמעגל הזה תקין יש לבצע בדיקה לקיום קודי תקלות והתחלת תהליך איבחון מסודר! אל תתפתה להחליף חלקים סתם! חישן חמצן עייף, רעשים מתכתיים שמורגשים דרך חישן הנקישות וגורמים נוספים יכולים לשגע את מערכת בקרת הסרק שלא באשמתה. לדעתי משחקי הסרק שאתה מתאר הם רק סימפטום ולא הגורם!

פורסם

יש 2 דברים מעניינים במה שאתה אומר:

א - הממיר כבר מרעיש ועושה קולות מתכתיים - את זה שמעתי אתמול כשהרכב היה מונע על הליפט. אבל הרעשים האלה היו גם קודם, פשוט לא ידעתי מה מקורם עד אתמול.

ב - הרכב חובר למכשיר דיאגנוסטיקה לפני חודש, לא נרשמו שם קודי תקלה. הדבר היחיד שאמרו לי הוא שהחיישן חמצן מתנהג מוזר (קריאת ה closed loop שלו איטית יחסית. את ה ראיתי גם בעזרת שעון ה A.F שמורכב לי ברכב), אבל המחשב לא רשם תקלה.

פורסם

לדעתי, לא החיישן נקישות ולא החיישן חמצן יגרמו לתופעות שציינת (עליית סל"ד ל 1200). לאחר פירוק ת"ה מפרקים כמדומני את כבל ההארקה של המנוע, יש לבדוק ראשית שהוא חובר למקומו כנדרש. ולעבור באופן כללי על השאר המחברים החשמליים ברכב. מעבר לזה יש לגשת למוסך מורשה לאבחון מסודר.

פורסם

ברכבי הייתה בעיה די דומה. הסל"ד היה עולה ויורד בין 2500 ל-1500 סל"ד. זה היה נראה ונשמע כאילו מישהו היה נותן לחיצות על הגז לסירוגין. הבעיה אובחנה כחישן חמצן וחישן טמפרטורה לא תקינים. הוחלפו החיישנים והבעיה נפתרה.

אינני יודע אם זה המקרה אך נשמע כמקרה די דומה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

עידכון - היום פתחתי מכסה מנוע באור וראיתי שנשם אחד מנותק, כנראה שהמוסכניק שהרכיב את הגיר שכח לחבר אותו. חיברתי והבעיה הסתדרה.

תודה לתומכים.

• תוכן חדש...