Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לשאול שאלה שמאוד מסקרנת אותי , אני מעוניין לרכוש טויוטה ואני מתלבט בין הסדאן לבין הראנקס.העדיפות לחדשה. ( אני יודע שעומד לצאת הדגם החדש שאמור להחליף את סדרת הטויוטות -אבל אני מעדיף את הסידרה הנוכחית ) מה כדאי יותר ? ממליצים לי בחום ללכת על הגירסת האצ'בק ( RUNX ) אבל לא ראיתי למשל את תא המטען של הראנקס. אני חושש שאולי אני ייסע לטיול או לבית מלון לא יהיה לי מקום לחפצים שאני יצטרך להעמיס ,אבל מצד שני אומרים לי שאחיזת הכביש של הראנקס יותר טובה..אני פשוט מתלבט ומבקש את עזרתכם - תודה .

נ.ב : אחי קנה לאחרונה סקודה אוקטביה מנוע 1600 במבצע שלהם ( בסביבות 122 אלף ש"ח ) , הוא ממליץ עליה בחום יש לו אותה כבר למעלה מחודש . אני פשוט מתקשה להאמין לו שהמנוע שלה מסוגל לסחוב את השילדה הגדולה שלה ,ומה שבאמת נכון ניתן להכניס " בית " לתוך תא המטען שלה..חחח. אבל מעצם המחשבה שמשפחתי ( 5 נפשות ) כולל המטען שנמעיס עליה לטיול או לבית מלון ...מטריד אותי מאוד..מבחינת עלות מול תועלת כמו למשל דלק.. וכו'. משהו נוסף - היות וזה רכב צ'כי על אף היותה שייכת לפולסווגן , נהגי המוניות " חולים " עליה , אני לא נהג מונית..ואין לי את המזומנים לקנות עם נפח יותר גדול ושלא נדבר על דיזל..ואני גם מעט חושש שאוקטביה נפח מנוע 1600 לא יהיה סחיר במידה ואני ירצה למכור אותו או להבדיל אני יאלץ להוריד משמעותית את המחיר ואז שוב - העלות מול התועלת...

מאוד אבקש את עזרתכם לבחור בין הטויטה סדאן או הראנקס או להבדיל האוקטביה מנוע 1600 ..על אף כל החששות שלי...

פורסם

5 נפשות בקורולה זה צפוף..במקום לבחור רכב אשר יתאים לצרכים שלך, אתה כבר חושב על שמירת הערך במכירה..

אם כך חבל לך על הכסף, קנה רכב משומש בן 2-3 אשר כבר ספג את עיקר ירידת הערך..

פורסם

אתה צודק !! כשכתבתי 5 נפשות הכוונה לזוג + שלושה ילדים ורוב הזמן יהיו ברכב 4 בלבד , כך שאני יודע על מה אני מדבר ושואל ולא הסברתי את עצמי במדויק.

תודה על התשובה המהירה , ואבקש תגובות נוספות - תודה ( לאחר התיקון בהבנת ההסבר שלי על חמישה נפשות ).

פורסם

הבחירה שלי ללא ספק RUNX, במידה ותא המטען והמרחב הפנימי לא יספקו אותך או שאתה מעונין ברכב גדול יותר ממליץ בחום על הונדה סיוויק 1800 סמ"ק וכרגע היא במבצע ב 133000 ש"ח.

לגבי האוקטביה החששות שלך מוצדקות.

פורסם

גל1,תודה על תגובתך . אני נעול בעיקר על טויוטה ( מה לעשות ...לכל אחד יש את " השריטה " הפרטית שלו חחח..:oops: ). אני מתלבט קשות בין הרנאקס לטויטה סדאן שניהם בגרסת ה GLI . האם החששות שלי בנושא תא המטען או היציבות בכביש מוגזמות מידיי , הבנתי שהראנקס יותר יציבה על הכביש , היות ואין לה את " הישבן " שיש לקורולה הרגילה..

בקשר לסקודה אוקטביה אני חושב שאתה צודק בנושא עלות מול תועלת נראה לי שאני יפסיד ואני ירד מחשיבה על קניה שלה.

זה אולי ישמע מוזר אבל אני מתמקד גם בנושא תא המטען ( יכול להיות שאני מוטרד יותר מיידי ומישהו מהחברי הפורום יסיר את החששות שלי..).

אולי בכלל ללכת על האיפרזה של סובארו..נכון שתקפצו עלי ותשאלו מהההה אני משווה בכלל בין הטויוטה לסובארו..או שלא..אבל גם מומנט העלות כספית של קניית האיפרזה חדשה ( שנתון 2007 בסביבות 111 או 114 אלף שח..מחיר דיי אטרקטיבי..) .

בבקשה על תמליצו לי על מזדה אני לא אוהב את הרכב הזה..

אשמח מאוד לקבל תגובות נוספות בהבדלים בין הסדאן לראנקס או האם ללכת על האיפרזה - תודה.

פורסם

לדעתי לך על ה RUNX, הרבה יותר יפה, מתנהגת יותר טוב, אל תיתן לעניין תא המטען להתריד אותך - במידה ואתה יוצא לטיול אתה יכול להרים את מגש הרמקולים האחוריים ולהכניס שם כמעט בדיוק אותה תכולה כמו בגרסאת הסדאן (זה בשביל הפעמים המעטות של טיול משפחתי בהשוואה לנסועה רגילה) - יש ל RUNX יותר ייתרונות מחסרונות לדעתי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

יש לי הרגשה שנתפסת בשמועות ובסטיגמות.

א. אתה נעול על טויוטה, למה? ככה.

אם היה מדובר על פרארי, הייתי מבין, אבל בחייך - מדובר על מקרר עם גלגלים.

ב. אתה כלכך חושש שבפעם בשנה שתיסע לחופשה בצפון לא יהיה לך מקום למזוודה ולילדים, תחשוב רגע עד כמה זה משמעותי, מדובר על פעם, פעמיים בשנה סך הכל שאתה צריך לנסוע ככה, מקסימום, תקנה גגון.

וכמו שארז אמר מעליי, לקניות לא נוסעים עם כל המשפחה, יותר נוח יהיה לשכור ביביסיטר לשעתיים.

"טויוטה" ו"סובארו", אלו שמות של מותגים.

אימפרזה וקורולה אלו דגמים של מכוניות - האימפרזה היא רכב שבנוי על בסיס מאוד מיושן, כמה מיושן? תזכר בגראנד לאונה משנת 94. הקורולה טובה ממנה בהרבה.

אישית, אני אוהב יותר את הראנקס - פחות "ליסינגית", נראית טוב יותר, ותא המטען בהאצ'בק הרבה יותר פרקטי מטע המטען בסדאן, אפשר להכניס לשם דברים הרבה יותר בקלות וגם לנצל טוב יותר את המרחב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ההבדל בתא מטען בין הראנקס לסדאן נהיה פחות משמעותי כי הפתח של המטען בראנק הרבה יותר נוח הפתח יותר גדול ואז תא המטען למרות שהוא יותר קטן הו יותר שימושי ונוח.

לגבי האימפריזה המחיר שלה הוא בדיוק כמו של הקורולה SUN כך שאם אתה מחפש להוציא פחות כסף קנה קורולה SUN ב 115000 ש"ח, שוב ממליץ לך לבחון את הסיווק.

פורסם

shellcase ,

אז בבקשה ידידי היקר , תוציא אותי " מהמקובעות " על הטויוטה ( ..."מדובר על מקרר על גלגלים"...כדברייך - אם תוכל תפרט בבקשה למה התכוונת - אני מעוניין במכונית משפחתית אמינה ולא למבורגיני..) ותמליץ לי בבקשה על רכב אחר בבקשה . אבל התנאי הוא ידידי שיהיה לא פחות אמין מהטויוטה ראנקס כמו שהמגיבים הגיבו כאן ( דרך אגב אני מאוד מודה לכם על תגובתכם , אקח זאת לתשומת ליבי. ).אני לא הולך על פי חוק העדר ורץ לקנות מזדה...אני גם לא אוהב אותה. אבל האמן לי ידידי כשאני עושה בדיקות לעומק ואני מתעניין גם בפורומים בחו"ל - הטויוטה ברוב הדגמים שלה בסדר גודל שאני ציינתי נמצאת באופן תמידי בשלישיה המובילה , לאו דווקא בפרמטר הביטיחותי שזה מומנט מאוד מאוד חשוב גם שם היא בשביעיה הראשונה בסה"כ הכללי אלא גם באמינות , אחזקה שוטפת ( עלות מול תועלת ).ציינתי שהמחיר הוא גם פקטור בשבילי.

גל1 - הונדה סיוויק מכונית מצוינת אבל מה לעשות שתמיד אני נכנס אלייה אני מרגיש נמוך ותחושה כבדה שהגחון יושב על כביש..לאחר שציינת את הסיווק , בדקתי מבחינת נתוני רכב והראנקס יותר גבוה.

אשמח לקבל תגובכתם shellcase וגל1 וכמובן תגובות נוספות - תודה.

נ.ב - הבנתי והפנמתי את הציניות בקשר לנסיעה בקניות בסופר בליווי 5 אנשים - אני אישית לא נוהג כך לעשות ( העינים הגדולות של ילדיי..חחח ) , אבל תסכימו איתי שזה לא כל כך סיפטי עם מדברים על קניות בסופר , להכניס חלק מהמוצרים לחלל הפנימי של הרכב..בשביל זה נועד תא המטען..אבל גם השכלתי להבין שניתן להרים את מדף הרמקולים ואז יהיה לי יותר מקום.

פורסם

אתה מדבר על הסיוויק החדשה?

אולי כדאי שתיקח אותה לנסיעת מבחן לפני שתשפוט אותה.

פרקטית לדרישות שלך הייתי אומר רנו מגאן - תא מטען ע-נ-ק ומרווחת מאד מבפנים יחד עם בטיחות ללא פשרות בשביל כל המשפחה, אבל ירידת ערך גדולה ואמינות לוקה.

פורסם
shellcase ,

אז בבקשה ידידי היקר , תוציא אותי " מהמקובעות " על הטויוטה ( ..."מדובר על מקרר על גלגלים"...כדברייך - אם תוכל תפרט בבקשה למה התכוונת - אני מעוניין במכונית משפחתית אמינה ולא למבורגיני..) ותמליץ לי בבקשה על רכב אחר בבקשה . אבל התנאי הוא ידידי שיהיה לא פחות אמין מהטויוטה ראנקס כמו שהמגיבים הגיבו כאן ( דרך אגב אני מאוד מודה לכם על תגובתכם , אקח זאת לתשומת ליבי. ).אני לא הולך על פי חוק העדר ורץ לקנות מזדה...אני גם לא אוהב אותה. אבל האמן לי ידידי כשאני עושה בדיקות לעומק ואני מתעניין גם בפורומים בחו"ל - הטויוטה ברוב הדגמים שלה בסדר גודל שאני ציינתי נמצאת באופן תמידי בשלישיה המובילה , לאו דווקא בפרמטר הביטיחותי שזה מומנט מאוד מאוד חשוב גם שם היא בשביעיה הראשונה בסה"כ הכללי אלא גם באמינות , אחזקה שוטפת ( עלות מול תועלת ).ציינתי שהמחיר הוא גם פקטור בשבילי.

גל1 - הונדה סיוויק מכונית מצוינת אבל מה לעשות שתמיד אני נכנס אלייה אני מרגיש נמוך ותחושה כבדה שהגחון יושב על כביש..לאחר שציינת את הסיווק , בדקתי מבחינת נתוני רכב והראנקס יותר גבוה.

אשמח לקבל תגובכתם shellcase וגל1 וכמובן תגובות נוספות - תודה.

נ.ב - הבנתי והפנמתי את הציניות בקשר לנסיעה בקניות בסופר בליווי 5 אנשים - אני אישית לא נוהג כך לעשות ( העינים הגדולות של ילדיי..חחח ) , אבל תסכימו איתי שזה לא כל כך סיפטי עם מדברים על קניות בסופר , להכניס חלק מהמוצרים לחלל הפנימי של הרכב..בשביל זה נועד תא המטען..אבל גם השכלתי להבין שניתן להרים את מדף הרמקולים ואז יהיה לי יותר מקום.

אותי באופן אישי מדהימים אנשים שהחליטו לרכוש רכב , מבלי שהם נהגו\ נסעו בו פעם אחת.

לי באופן אישי נראה ממש לא לענין לקנות רכב על סמך המחשבה מה יהיה ערכו ביום המכירה, איזו חשבה זו ??

הקיבעון שלך נראה לי כמסתכל מהצד ילדותי, לא ישבת מאחורי ההגה, לא נהגת ברכב, ולא נהגת במתחרות שלו, אך אתה כמיטב תרבות העדר הישראלי נעול על הרכב, כי אמרו לך.., כי קראתי, אבל מעולם לא ישבת ברכב..

ואם הוא לא נוח לך ??

יום ה האחרון, ערכנו נסיעת מבחן על רכבי הליסינג שלנו ל 3 שנים הבאות..

הגענו לאתר המסירה של חברה גדולה באזור המרכז, כשלפנינו 4 רכבים:

קורולה SUN

פוקוס

3

מאגאן.

כיוון שכולנו בעלי משפחות, ה 3 עפה ראשונה.

הקורולה מיד אחריה.

רק הפוקוס \ מאגאן יכולות להכיל משפחה ממוצעת בנוחות, שלא נאמר בביטחה עם ציוני ריסוק מקסימאלים +6 כריות אויר..

רק להראות, שנהיגנ והתנסות יכולות לתת פרספקטיבות אחרות..

פורסם

אני לא יודע לאיזה הונדה נכנסת והרגשת שאתה יושב נמוך כנראה לסיוויק משנתון 2000 ומטה, תעשה נסיעת מבחן בסיוויק החדשה ותדווח.

פורסם
אותי באופן אישי מדהימים אנשים שהחליטו לרכוש רכב , מבלי שהם נהגו\ נסעו בו פעם אחת.

לי באופן אישי נראה ממש לא לענין לקנות רכב על סמך המחשבה מה יהיה ערכו ביום המכירה, איזו חשבה זו ??

הקיבעון שלך נראה לי כמסתכל מהצד ילדותי, לא ישבת מאחורי ההגה, לא נהגת ברכב, ולא נהגת במתחרות שלו, אך אתה כמיטב תרבות העדר הישראלי נעול על הרכב, כי אמרו לך.., כי קראתי, אבל מעולם לא ישבת ברכב..

ואם הוא לא נוח לך ??

יום ה האחרון, ערכנו נסיעת מבחן על רכבי הליסינג שלנו ל 3 שנים הבאות..

הגענו לאתר המסירה של חברה גדולה באזור המרכז, כשלפנינו 4 רכבים:

קורולה SUN

פוקוס

3

מאגאן.

כיוון שכולנו בעלי משפחות, ה 3 עפה ראשונה.

הקורולה מיד אחריה.

רק הפוקוס \ מאגאן יכולות להכיל משפחה ממוצעת בנוחות, שלא נאמר בביטחה עם ציוני ריסוק מקסימאלים +6 כריות אויר..

רק להראות, שנהיגנ והתנסות יכולות לתת פרספקטיבות אחרות..

1NIV1 ,

ידידי המלומד , מהיכן הגעת למסקנה שלא נהגתי בקורולה מעולם..? מהיכן..? אני סמוך ובטוח שאתה לא אורי גלר ולא קורא מחשבות..אז בוא יתקן אותך , חברות ההשכרה מחזיקות קורולות..? מחזיקות ! בחודש האחרון ידידי נהגתי פעמיים מחיפה לאילת הלוך חזור ! ( ואבקש "סליחה " מחב' ההשכרה שלקחתי את המכונית והרכב היה מהסידרה SUN ! " קרעתי " אותה . ) לא כאב לי הגב , ואני לא צריך לציין לך ידידי את המרחק בין חיפה לאילת ! שלא נדבר על הלוך חזור ..ובאותו יום ובאותו רכב ! ציינת את הפוקוס ואת המגאן נכון..? אז רק לסוור לך את האוזן ואני מבין שאתה אדם שמבין עניין . פוקוס 2000 סמ"ק מכונית חבל"ז מהיבט החיובי של העניין - אין לי את תזרים המזומנים לרכוש אותה ולכן אם אתה מדבר על הפוקוס 1600...אז צר לי ,נהגתי עליה גם ( גם מחברת השכרה ) והיא מתנהגת "כעגלה על הכביש" אין מה לעשות גם עקב כך ירד מהפרק חשיבה ראשונית לקניית סקודה אוקטביה נפח מנוע 1600 , בסדר גודל מחיר של הקורולה סדאן ( סקודה אוקטביה מעט יותר זולה..) למה..? כי גם היא "עגלה" ! לכתוב שנהגתי גם עליה -כתבתי...על הרנו מגאן אין לי דעה וזאת האמת ! אבל מקריאה ועיון רציני בתגובות המענינות והמקצועיות של חברי הקהילה נוכחתי להבין שלא כדאי להתקרב אליה , מה עוד שחברי לעבודה מדגישים בפני את הנושא עלות מול תועלת. שזה מומנט מאד חשוב בעיני.

אז ידידי היקר והמלומד - אני לא בא להקניט אותך חלילה ומתוך כבוד אלייך בבקשה על תיתן קביעה כזאת גורפת

..." אותי באופן אישי מדהימים אנשים שהחליטו לרכוש רכב , מבלי שהם נהגו\ נסעו בו פעם אחת.

לי באופן אישי נראה ממש לא לענין לקנות רכב על סמך המחשבה מה יהיה ערכו ביום המכירה, איזו חשבה זו ??..."

כדברייך, והאמן לי כשאני פונה בשאלות לפורום זאת באמת ובתמים לאחר בדיקה מעמיקה שאני נוהג לעשות ולא מחשיבה "ילדותית "...כדברייך..כך שהפרספקטיבות שלי לא מטעות אותי !על אף " הקיבעון "המחשבתי לגבי הקורולה..מה לעשות וכאן אני בהחלט מסכים איתך !! התנסות הנהיגה היא מה שקובעת ולא עצם המחשבה..

הפניה שלי לפורום בבקשה לעזרה היא ( ואני מודה על כך - עדין לא נהגתי עליה ! ) היא הראנקס !! כפי שציינתי בתחילת השירשור - גם בפורום מכובד זה וגם בפורומים בחו"ל יש תגובות מאוד אוהדות על הראנקס ! .

אשמח לקבל את תגובתך בנידון - וכמובן תגובות נוספות. תודה.

הערה נוספת ברשותכם - גל1 ציין את הסיווק 1800 במבצע ראשית, לטעמי היא נמוכה , שנית - בבקשה קיראו את תחילת השירשור שלי - פקטור המחיר חשוב בעיני ( עלות מול תועלת..זוכרים..? ) המחיר של הסיווק גבוה מידיי.

פורסם

בימים אלו ממש אנו בדרך לרכוש לנו את ה RUNX.

אם מסתכלים על כל הקטגורית של ה 1600 הקורולה יוצאת הכי משתלמת ועדיפה לדעתי.

מה שכן,הכיסאות של הקורולה חבל על הזמן,אפשר לנסוע שעות מבלי שיכאב הגב,פשוט כיף!

• תוכן חדש...