Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה ? המאזדה שלוש שלי לא תהיה אספנות בעוד 29 שנים :shock: אני מוכר מיד ..... :lol:
המאזדה שלך תהייה אספנות בדיוק כמו שאוספים היום אסקורטים וסוברואים.

בכלל אני לא ממש מבין למה זה חשוב כמה יחידות יוצר מהרכב או כמה יחידות נמכרו בארץ. בסופו של עניין אנחנו מחזיקים רכבי אספנות מתוך אהבה לרכב ולא בגלל שלשכן יש כמותו או בגלל שנותרו רק 2.9 כאלה בכל היקום.

רכב ליום יום - מרצדס ארוכה ארוכה בצבע ירוק

רכב לסופ"ש - אלפא רומאו ברטונה GTV 2000

פורסם

בדיוק! מה אכפת לי, כמה עולה האוטו שלי, אם אינני מתכוון כלל למכור אותו? או, שגם אם אמכור- לא אחזיר אפילו את העשירית, אם לא מאית, ממה שהשקעתי בו?

אני אישית, מחזיק את הרכבים שלי- כי בא לי, שיהיה לי כזה! לא מעניין אותי עלותו, או נדירותו. אגב, לגבי מזדות- בעוד, ככה, 30 שנה, בשמחה הייתי מחזיק בלנטיס כחלק מהאוסף- לא בגלל, שזה רכב כזה נדיר (ברור), לא בגלל, שהוא כזה טוב- בעיניי, זה די להפך, לא בגלל, שהוא מהנה להניגה- גם להפך- לו רק בגלל, שזהו רכב, שמסמל תקופה מסויימת, וקרוב לוודאי, יעלם לגמרי בעוד כמה שנים- וככזה- מגיע לו להיות חלק מכובד מהאוסף של האספן, המכבד את עצמו, בעייניי לפחות. כמובן, שאין לי, לפחות עכשיו כל אפשרות ליקנות דברים כאלה ולשמור אותם, וחבל, הייתי עושה זאת בשימחה. אבל, מי בכלל יודע, מה יהיה בעוד 30 שנה?- לא רוצה להיות נביא, אבל נראה, שבעוד 30 שנה לא נהיה כאן, לפחות לא במצב, שנוכל לנהל דיון על הרכבי האספנות...:-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ה-605 לא תגיע להיות אספנות, פשוט כי היא לא תהיה עימנו עוד 20 שנים.

לאבי הייתה כזו חדשה מהחברה, אי שם בשנת 1997 אם אני לא טועה.

מהתחלה הוא היה רכב בעייתי. תמיד היה משהו.

בין טיפולים, תמיד נכנסנו למוסך על איזו שהיא בעיה.

לא שבטיפולים הלך חלק, כל כניסה לטיפול, תמיד לוותה באיתור של המוסך או דיווח שלנו על תקלה חדשה.

המנוע לא היה הבעיה, החשמל היה מזופת, הגיר היה גרוע.

המנוע היה טוב, אבל למרות שהיה לו טורבו, הוא לא הרגיש כרכב חזק.

לאלוף שלנו בבסיס הצבאי הייתה כזו באותה התקופה. הייתי מיודד עם הנהג שלו, שגם הוא דיווח על אישפוזים רבים במוסך וכתוצאה מכך עשו שימוש בנהג ה-ב' עם הבלייזר.

אז לא, לדעתי הרכב הזה לא יגיע לאספנות.

גם אם יגיע, לא יהיה ניתן לטפל בו.

ותמיד, אבל תמיד ישאלו אותך:...."זה 405?! , הייתה לי כזו בשנות ה-90....." :lol:

פיאט 127, ממתינה עוד 4 שנים להפוך לאספנות.

פורסם

עם כל הכבוד ל605, לי יש הרגשה שמישהי דומה מאוד תזכה ליותר סיכויים להשתמר כרכב אספנות.

ואני מדבר על האלפא 164. כן, גם לה יש V6 עם 24 שס', העיצוב שלה אלגנטי לא פחות (אולי מפני שהן דומות בצורה שערורייתית כמעט), ובזכות הסמל והמותג יש לה קהל אוהדים שידאג לשמר כאלו בחיים.

פורסם

בהחלט רכב יפהיפה! לא יצא לי לנסוע באחת...

בכל מקרה הבעיה של אלפות ופג'ו וסיטרואן למינהן זה לשרוד את השנים, אם אלפות, פג'ו וסיטרואן שרדו משנות ה 70, לאלפות (והשאר) מסוף 80 ותחילת 90 יש פחות סיכויים לשרוד!

מי יטפל בבעיות חשמל של הפג'ו בעוד 20 שנה?

המצב רק ידרדר וחבל!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש מי שיטפל בבעיות חשמל ויהיה מי שיטפל בכל הבעיות.

כמו שהיום יש חבר צעירים שמתעסקים עם 205 ואלפות אז הם לא יהיו כ"כ צעירים אבל עדיין ידעו את העבודה...

haters will hate

פורסם

לפי דעתי רוב רכבי שנות ה 90 ואילך לא יגיעו עד לגיל אספנות.

כריות אוויר, ABS, מחשב ניהול מנוע, מחשב גיר וכו'.

בגלל כל הטכנולוגיה הנ"ל הרבה רכבים יסיימו את חייהם בתאונות כטוטאל לוס. דבר שלא היה קורה לרכבים עד שנות ה 90. מספיק שנפתחות הכריות אויר ונגרם נזק נוסף (לא חמור) והביטוח יכיר ברכב כטוטאל לוס.

הרבה מהרכבים יושבתו על ידי הבעלים עקב עלויות תיקון גבוהות (לדוגמא החלפת מחשב כלשהו ברכב בן 15 ) יגרום לבעלים לחשוב טוב על האם להחליף את החלק או פשוט להעמיד את הרכב.

לא מזמן היה שירשור שעסק במחיר ה"מופקע" של רכבים ישנים בארץ. לפי דעתי כל הטכנולוגיה תיגרום בסופו של דבר לירידת ערך גבוהה מהמקובל היום עקב עלויות תיקונים גבוהות. לא יהיה שווה מבחינה כלכלית להחזיק רכב מיושן עקב כל המערכות הממוחשבות ועלות החלפתן אם וכאשר יתקלקלו.

אם ניקח את זה עוד צעד קדימה- חברות רכב סיניות (צ'רי וכו'), הודיות ומזרח אירופאיות יכנסו לשוק הרכב הישראלי עם מכוניות זולות וקטנות. החברות האלו יצליחו הודות למכוניות וטכנולוגיה פשוטות יותר. המחיר הראשוני של הרכבים שלהם יהיה יחסית נמוך וכתוצאה שוק המכוניות המשומשות יפגע. הישראלי הממוצע ,שהוא לא חובב רכב ,יעדיף רכב קטן חדיש וזול (צריך לזכור שמחירי הדלק גם אמורים לעלות) מאשר רכב משומש בן 7-8 עם עלות אחזקה גבוהה.

אסף

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלא תגידו שהם נעלמו כליל, יש ליד ביתי 605SV 24V, למכירה.

חבל שפג'ו עשו את הטעות ועיצבו אותה דומה עד זהה ל405. אע"פ שהיא תפסה את תשומת ליבי בכל מקרה.

למעוניינים לשמר את ההיסטוריה, או לסתם פרנקופילים ,שלחו ה"פ.

אור.

• תוכן חדש...