Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

הרכב הוא גולף GTI 2002 מנוע AGU 1800 turbo 20v

עכשיו חזרתי מארוע של חבר..בדרך הורגש חוסר סחיבה וזיוף,הרכב כבה בעצירות מספר פעמים,אבל הניע בנגיעה לאחר מכן.

לאחר כמה ק"מ הרגשתי ממש חוסר סחיבה והתחלתי לשמוע רעש דפיקה קל בתדר הסל"ד,ממש כמו כיוון שסתומים לקוי.

מיד עצרתי בצד,יש לציין שברגע שלחצתי קלאץ הרכב כבה.

שמן ומים יש,חום מנוע לא עלה מעל ה90 מעלות. בבדיקה קלה שבדקתי עכשיו יש שן אחת או שתיים אחורה בתזמון(לילה וקצת קשה לראות אפילו בעזרת פנס) הרכב אצלי חצי שנה,לפי דברי המוכר בוצע טיימינג לפני שנה,אך הרצועה נראית יבשה.

השאלות הן:

1 במידה ובאמת קפצו שיניים,האם במנוע זה ישנו מפגש בין שסתום לבוכנה?

2 במידה ואני טועה,ולא קפצו שיניים בתזמון(קשה לי להאמין) מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הנ"ל?

בכל מקרה,אבדוק בבוקר והעדכן.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם
קח את הרכב בגרירה למוסך,רצוי לא חאפר.

קשה לדעת מרחוק מה הבעיה. אני לא הייתי מנסה להניע שוב.

תודה על העצה, לא חשבתי לנסות להניע שוב.

בכל מקרה אני אבדוק תזמון עם אור ראשון,אני מכונאי וחשמלאי רכב עם ניסיון די גדול במנועים בכלל ומוגדשים בפרט.

פשוט רציתי לדעת אם יש טעם להחזיר נקודות למקום ולנסות להניע או לפרק ראש ישר..

בכל מקרה אני אבדוק בבוקר זימון וקומפרסיה

אורן

פורסם

היי,

אני בטוח כמעט במאה אחוז שהחגורה לא קפצה שן.

דרך אגב איך ראית שהחגורה קפצה שן ועוד בשעות הלילה עם פנס ?

לשאלתך כול המנועים בגולף דור 4 הם Interference engine.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם
היי,

מרק, הפעם אתה טועה, עכשיו בדקתי כמו שצריך, הרצועה קפצה שן אחת. אני לא יכול להחזיר אותה חזרה עכשיו כי צריך גוז'ון 5 מ"מ כדי לכווץ את המותח,וגם עדיין לא ישנתי מאתמול.

אני מקווה שלא נגרם נזק לשסתומים משן אחת,למרות שלפי הרעש ששמעתי הסיכוי לכך קלוש,אני אחזיר חזרה שן אחת בשעות הצהריים והעדכן.

תודה,אורן

פורסם
היי,

סליחה על הבורות. מה זה interference engine ומה המשמעות של זה לענין הטיימינג ו/או תכונות אחרות? תודה.
פורסם

Interference engine - מנוע בו קיים מפגש בין השסתומים לבוכנות במקרה של תיזמון שסתומים לא תקין ( קריעת רצועה/קפיצת שן/הרכבה ראשונית לא נכונה ).

עריכה - מרק10 הקדים אותי .

Itterference.JPG

פורסם

גם חגורה קפצה שן וגם נראית יבשה ???

אם הרכב 2002, בדוק אם בוצע טיימינג, אם אין לך חשבונית מהבעלים הקודם ואין רישום במוסכי הרשת, טוס להחליף לפני שתבכה !!! , הנזק במנוע ה 20VT במקרה של פגישת שסתום\בוכנה הוא אדיר.

היצרן משום מה שינה את מדיניות ההחלפה וכותב לבדוק כל 30K, אין התייחסות לשנים, מכיוון שהרצועה יחסית דקה (בניגוד למנועי הדיזל של הקונצרן) היא לא עמידה כ"כ, גם לי יש מנוע 1.8T שנת 2002 ויש טיימינג + גלגלת + מותחן חדשים

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • ספונסר פורום
פורסם

עדכון.

אתמול הוצאתי את הרכב מהמוסך.

הבורג של הפולי המרכזי השתחרר, נשבר הקייל(שגם). כמובן שהתעקמו להם כל 20 השסתומים.

ובדרך עשו נזק פאטלי ל2 בוכנות.

בארץ המחיר ל4 בוכנות,סט רינגים,20 שסתומים וסט אטמים הגיע למעל 10 אלף שקל

הזמנה זריזה מח"ול 1045$

בינתים המנוע בהרצה, אך עובד שקט ועגול מתמיד.

אורן

פורסם

אאוץ'... זה באמת מקרה לא שכיח.

אגב - בכל מקרה של קריעת חגורה/קפיצת שן /השד יודע - הייתי מעדיף תמיד להרכיב רצועה חדשה בסדר הנכון ומנסה להניע , אלא אם נשמע בבירור בום רציני או לפחות קולות פצפוץ. לפתוח ראש תמיד אפשר , ועלות הרכבת רצועה חדשה היא אפסית במקרה הזה (ברצועה/מותחנים ניתן יהיה להשתמש שוב במקרה של פתיחת ראש מיידית, ועלות העבודה לא תתווסף פעמיים (כשפותחים ראש צריך בכל מקרה להרכיב רצועה מחדש).

במקרה הנ"ל- כמובן , כל זה לא שווה הרבה , ולצערך העסק נעשה.

אגב- האם לא יותר זול להחליף מנוע?

• ספונסר פורום
פורסם

אהלן שמר.

ניסיתי בשלב ראשון להרכיב רצועה חדשה ולהניע.

גם בדקתי עם שעון קומפרסיה,כמובן שדחיסה לא הייתה.

מנוע מיבוא עולה לי לאחר הנחה 6500 ואת ההבדל בין מנוע יבוא למנוע משופץ קטונתי מלהסביר לך.

בכל מקרה זה מקרה די נדיר שכל ה20 שסתומים התעקמו,בדרך כלל מתעקמים חלק.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם
וסתם שאלה למרות שאני דיי בור בנושא.

לא עדיף להזמין חלקים משופרים אם כבר?

חלקים משופרים עולים בערך כפול כסף.מה עוד שהמקוריים עומדים יפה מאוד בכ350 כ"ס

וחוץ מזה האוטו למכירה עכשיו ככה שההשקעה לא כדאית.

אורן

• תוכן חדש...