Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לא נהג מתחיל או משהו, אבל בכל זאת יש לי כמה שאלות, שלכאורה נראות בסיסיות אבל אני מתלבט לגבי התשובה.

אז ככה,

א. כאשר למדתי נהיגה, בעברי הרחוק, אני זוכר היטב שהמורה שלי לנהיגה הסביר לי שכאשר מגיעים לכיכר ורוצים לפנות שמאלה, לא מאותתים בכניסה לכיכר, אלא עושים את הסיבוב וכשמגיעים לפנייה "שמאלה"(שהיא בעצם ימינה) מאותתים ימינה.

בתקופה האחרונה שמתי לב שאנשים רבים מאותתים שמאלה בכניסה לכיכר כאשר הם מתכוונים לפנות בה שמאלה.

מה הוא הדבר הנכון לעשות?

ב. לפני כשנה נסעתי עם חבר לת"א. כמובן שמציאת החנייה היתה מלאכה קשה מנשוא, אך לבסוף מצאנו חצי חנייה. קצת יותר בעצם(מיד תבינו למה).

מה שקרה הוא שהחנייה היתה אמנם על סימון אפור(מותר לחנייה), אך חלק מהמקום שתפס הרכב היה באדום לבן. אמנם חלק קטן, אבל עדיין חלק.

לטענת החבר - אם החלק המותר לחנייה מגיע ל-75% מכלל המיקום של הרכב(או בקיצור - האדום לבן פחות מרבע) ,אזי אסור לשוטר לתת דו"ח על החנייה.

דו"ח, אגב, לא היה כשחזרנו.

ג. באחת הצמתים שאותה אני פוקד בערך פעם בשבוע ישנו תמרור עצור, אך הוא מופיע בחלק השמאלי של אי התנועה.

הצומת היא צומת T(כך שמי שפונה שמאלה חוצה בעצם שני נתיבים).

האם ההעובדה שהתמרור נמצא בצד שמאל בלבד, משמעה שרק מי שפונה שמאלה חייב להיענות לתמרור?

תודה:)

פורסם

א. לאותת שמאלה.

ב. לא יירשם דו"ח אם 2 גלגלי הרכב ממוקמים במקום המותר לחניה, אבל זה גם תלוי במצב רוח של הפקח.

ג. תמרור עצור מחייב כל מי שמגיע מהכיוון שבסופו הוא נמצא, אלא אם כתוב אחרת.

פורסם

1. אני נהג די חדש, ובשיעורי נהיגה המורה לנהיגה שלי אמר לי שאין מה לאותת כשנכנסים לכיכר אלא אם פונים ימינה.

עכשיו יש מצב שצריך לאותת ימינה כיוצאים ממנה, אבל אני לא מאותת ניראה לי משהו מוזר בעניין, אולי בגלל שהמורה נהיגה שלי לא ישב לי על הראש לגבי הענייין איתות כיוצאים מכיכר.

אגב בטסט שלי הייתה בכיכר ולא אותתי כיצאתי ממנו ועברתי ב"ה.

2.לגבי החנייה לא יודע מצטער.

3. כשיש תמרור עצור בצד שמאל, התמרור הוא רק למי שפונה שמאלה!.

כשהתמרור עצור בצד ימין, הוא לכולם!.

אין על מי לסמוך רק על אבינו מלכנו שבשמיים.

פורסם

במעגלי התנועה יש אך ורק כיוון אחד :

כניסה למעגל התנועה עם איתות לימין (הבוחנים קיבלו הנחייה לא להכשיל על איתות זה )

יציאה ממעגל התנועה עם איתות לימין.

בהנדסת תונעה לומדים זאת כי כאשר "ניפרוס" את המעגל תנועה לכביש ישר , אזי כל הפניות נימצאות מימין -כך שיש לאותת אך ורק לימין.

(לעיתים כשאני נוהג ההרגל הוא אכן לאותת שמאלה לפני המעגל -אך מיד מכבה את האיתות)

ע"פ תקנות התעבורה ישנם 4 מיקרים בהם יש לאותת:

סטיה מנתיב

פניה

התחלת נסיעה

ועצירה (אור בלמים משמש כאיתות).

(תקנה 58 א)

לגבי החניה- זה הכל תלוי מה קרה בלילה לשוטר או פקח

תמרור עצור בצד ימין כוחו יפה לכל מי שמגיע ממולו

תמרור עצור בצד שמאל כוחו יפה לפונים שמאלה ולפונים פנית פרסה לשמאל.

ירון מאיר

פורסם

בכיכר לא משנה איך, תמיד בסופו של דבר פונים ימינה, כאשר נוסעים סיביב המעגל אין צורך באיתות ורק לקראת היציאה מהמעגל ימינה, מאותתים.

פורסם

יש לי שאלה ולא רציתי לפתוח עליה נושא:

מגיעים לצומת T יש עצור ויש קו עצירה ומעבר חצייה, אם אני עוצר לפני קו העצירה אין לי שדה ראייה, ואז אני נעצר שוב? כלומר פעמיים?

או שאם אין הולכי רגיל מותר לי לעצור רק בשדה הראייה?

VW PASSAT 1.8T

פורסם

תשובתו של מאיר(maier) היא התשובה הנכונה והמלאה ע"פ ההוראות האחרונות.

הנוהג לאותת בכניסה למעגל התנועה אל הכיוון ממנו אתה רוצה לצאת מהמעגל הינו נחלת העבר.

הנוהג לאותת ימינה ביציאה מהמעגל קיים גם היום.

אצלי מושרש עדיין הנוהג מן העבר(כבר 22 שנים), כך שאני מאותת בכניסה למעגל לכיוון אליו אני מתכוון לצאת(פונה ימינה - מאותת ימינה, ממשיך ישר - לא מאותת, פונה שמ' או מפריס - מאותת שמ'), ביציאה אני תמיד מאותת ימינה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
יש לי שאלה ולא רציתי לפתוח עליה נושא:

מגיעים לצומת T יש עצור ויש קו עצירה ומעבר חצייה, אם אני עוצר לפני קו העצירה אין לי שדה ראייה, ואז אני נעצר שוב? כלומר פעמיים?

או שאם אין הולכי רגיל מותר לי לעצור רק בשדה הראייה?

עוצרים בקו העצירה, אם ישנו, או בקו הצומת בהעדרו.

אין חובה לעצור פעמיים.

dirty old man

need love too

פורסם

הנוהג לאותת בכניסה למעגל התנועה אל הכיוון ממנו אתה רוצה לצאת מהמעגל הינו נחלת העבר.

נחלת העבר? האמנם?

ככה לימד אותי המורה נהיגה שלי..

תוכל להסביר למה נחלת העבר?

yoelbe, לפי מה שאני הבנתי, חובה לעצור בקו העצירה. אם אין לך שדה ראיה במקום זה אתה מתקדם עד שיש לך שדה ראיה, ועוצר בשנית.

תקנו אותי אם אני טועה.

אור.

פורסם

לא...מותר לעצור ישירות במקום שיש לך שדה ראיה

אפילו הייתה כתבה בעיתון לפני כמה זמן על נהג שקיבל על זה דוח וזוכה במשפט

פורסם

yoelbe, לפי מה שאני הבנתי, חובה לעצור בקו העצירה. אם אין לך שדה ראיה במקום זה אתה מתקדם עד שיש לך שדה ראיה, ועוצר בשנית.

תקנו אותי אם אני טועה.

אור.

אכן חובה לעצור בקו העצירה, אך העצירה תהיה בקו העצירה באם קיים בלי קשר לשדה הראיה.

לאחר העצירה בקו העצירה, גולשים לאט לתוך הצומת עד שיש שדה ראיה ברור ואז ניתן לחצות אותו באם הוא פנוי. כמו כן, אין חובת עצירה נוספת בקו הצומת אם הצומת פנוי, אלא אך ורק בקו העצירה.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
לא...מותר לעצור ישירות במקום שיש לך שדה ראיה

אפילו הייתה כתבה בעיתון לפני כמה זמן על נהג שקיבל על זה דוח וזוכה במשפט

אמנם זוכה בארכעה ראשונה, אך בוטל ע"י המחוזי והוחזר לביה"ד לתעבורה ושם הורשע אחר כבוד.

תוכל להסביר למה נחלת העבר?
כפי שמאיר הסביר - ההוראות מעט השתנו.

אמנם ישנם עדיין מורים שמלמדים ע"פ השיטה הישנה, היא פסולה לטעמי אולי אפילו עדיפה, אך ההוראות פשוט השתנו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רגע רגע, אתם ממש בלבלתם אותי עכשיו עם האיתותים במעגל תנועה. יום שני יש לי טסט, ראשון.

המורה שלי לימוד אותי שלפני הכניסה למעגל אני צריך לאותת לכיוון הנתיב אליו אני נכנס:

ימינה - איתות לימין, ישר - ללא איתות, שמאלה או פרסה - איתות לשמאל.

לא נאמר לי שום דבר על איתות לימין כאשר אני יוצא ממעגל התנועה.

האם אני יכול להכשל בטסט בגלל זה? הטסט בעפולה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...